Szukam zakładu pogrzebowego w Warszawie. Zmarła osoba z mojej bliskiej rodziny, czy możęcie podpowiedzieć jak zaplanować pogrzeb w niewielkim koszcie? Dodam, ze jestem obecnie w trudnej sytuacji finansowej
Najszczersze kondolencje. Wszystko zależy od tego jak bardzo wystawny pogrzeb planujesz... Wiem jak to brzmi ale nie wiem jak to inaczej ubrać w słowa, wybacz. Gdy w sierpniu chowałam tatę, również byłam w trudnej sytuacji materialnej więc niestety wszystko trzeba było zorganizować po kosztach. Wiele zależy od tego jakie miasto, który cmentarz (ceny potrafią się baaaardzo różnić), czy kwatera jest np po innej osobie której grób był nie opłacany, czy składasz szczątki do grobu rodzinnego, czy kremacja czy tradycyjna forma pochówku, czy msza czy pożegnanie "nad grobem" (tak, istnieje taka opcja) i inne. U mnie wyglądało to tak że podpytałam w mopsie z którym zakładem pogrzebowym współpracują (nie miałam głowy do wybierania zakładu bo tego w mieście mnóstwo), udałam się tam powiedziałam że potrzebuje pochować tatę jak najtaniej.