Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeDec 22nd 2011 zmieniony
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Wiem, że gdzieś o tym czytałam, ale znaleźć nie mogę, więc postanowiłam zapytać:
    Jak z niepłodnością względną u kobiety doświadczonej, ale po porodzie? Mam wrócić do podstaw, czyli max. 6 dni, czy mogę przyjąć Doringa?
    Stosuję met. Roetzera.
    -- Mama M & N
    • CommentAuthoreramai
    • CommentTimeDec 27th 2011
    Ponoć niestety mamy wrócić do podstaw, i na nowo 'zdobyc doświadczenie', bo po porodzie cykle mogą być inne
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeDec 28th 2011
    To zależy od metody, w niemieckiej nie trzeba zaczynać od podstaw.
    --
    • CommentAuthorBezLoginu
    • CommentTimeJan 2nd 2012
    czesc dziewczynki i kobietki,
    mam takie pytanko czy w 24 dniu po porodzie cieciem cesarskim, karmiac dziecko mlekiem sztucznym od 3 dnia mozna zajsc w ciaze?
    pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorBlanka81
    Po porodzie moje cykle gruntownie się zmieniły. Zmieniła się ich długość, częściej występują skoki schodkowe. Musiałam wszystko zacząć od początku.
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    mam takie pytanko czy w 24 dniu po porodzie cieciem cesarskim, karmiac dziecko mlekiem sztucznym
    przez 21 dni po porodzie kobieta jest niepłodna, później zależy od tego jak karmione jest dziecko, jeśli naturalnie płodność wraca później.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJan 3rd 2012
    BezLoginu, w Twojej sytuacji z uwagi na Twoje własne zdrowie (niewygojona blizna po cc) trzeba natychmiast zacząć się obserwować, bo zbyt wczesna ciąża stanowi po prostu zagrożenie dla zdrowia.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 16th 2012
    Dziewczyny, jaki PI ma metoda termiczna, jeśli idzie o współżycie 4-go dnia wyższych temp., gdy każda z temp. jest o co najmniej 0,2 st nad linią podstawową?
    Zaobserwowałam u siebie 2 przedwczesne skoki - mimo teoretycznego pogorszenia śluzu odnajdywałam w nim ciągnące glutki, więc nie mogłam uznać, że są to pierwsze temp. wyższe wg Roetzera. Po 2 dniach przedwczesnego wystąpiły w końcu temp. wyższe, które mogłam zakreślić kółkiem (dziś druga). Mam teraz 4 temp. przewyższające linię podstawową, z czego 2 to przedwczesne skoki. Powinnam zgodnie z metodą poczekać na 3-cią wyższą po dniu szczytu. Ale zastanawiam się, czy nie mogłabym uznać zgodnie z termiczną, że wraz z 4-tą temp. przewyższającą linię podstawową o 0,2 st nastąpiła niepłodność bezwzględna?
    -- Mama M & N
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 16th 2012
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 24th 2012
    Kolejne pytanie - czy w drugim cyklu po porodzie FL może być już "normalna", tj. o długości właściwej dla okresu przedciążowego?
    -- Mama M & N
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJan 24th 2012
    Może.
    --
    • CommentAuthorkate25
    • CommentTimeMay 1st 2012
    Czesc dziewczyny mam pytanie, 2miesiace temu ( dokladnie 9tygodni temu) urodzilam synka I wszystko odbylo sie bez komplikacji...ale nie mam okresu od tamtej pory- w ogole zadnych plamien nic! Moj ginekolog (mam nowego, bo poprzednia poszla na urlop macierzynski) mowi ze to normalne I ze moge nie miec okresu nawet I pol roku!!! Czy to prawda? Moja szwagierka po 4tygodniach dostalaJak wy mialyscie?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    Wiele samoobserwatorek nie miało @ nawet przez rok. Zobacz ich wykresy.

Jak rozpoznać powrót płodności po porodzie masz info po lewej stronie od swojego wykresu.
    -- Kulturowe aspekty antykoncepcji konferencja na Dolnym Śląsku
    • CommentAuthorkate25
    Dzieki wielkie!:)
    • CommentAuthordaga282
    Ile trwał okres połogu?
    •  
      CommentAuthorAga19782
    Ja nie miałam rok.To jak najbardziej możliwe:bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.