Wiem, że gdzieś o tym czytałam, ale znaleźć nie mogę, więc postanowiłam zapytać: Jak z niepłodnością względną u kobiety doświadczonej, ale po porodzie? Mam wrócić do podstaw, czyli max. 6 dni, czy mogę przyjąć Doringa? Stosuję met. Roetzera.
czesc dziewczynki i kobietki, mam takie pytanko czy w 24 dniu po porodzie cieciem cesarskim, karmiac dziecko mlekiem sztucznym od 3 dnia mozna zajsc w ciaze? pozdrawiam
BezLoginu, w Twojej sytuacji z uwagi na Twoje własne zdrowie (niewygojona blizna po cc) trzeba natychmiast zacząć się obserwować, bo zbyt wczesna ciąża stanowi po prostu zagrożenie dla zdrowia.
Dziewczyny, jaki PI ma metoda termiczna, jeśli idzie o współżycie 4-go dnia wyższych temp., gdy każda z temp. jest o co najmniej 0,2 st nad linią podstawową? Zaobserwowałam u siebie 2 przedwczesne skoki - mimo teoretycznego pogorszenia śluzu odnajdywałam w nim ciągnące glutki, więc nie mogłam uznać, że są to pierwsze temp. wyższe wg Roetzera. Po 2 dniach przedwczesnego wystąpiły w końcu temp. wyższe, które mogłam zakreślić kółkiem (dziś druga). Mam teraz 4 temp. przewyższające linię podstawową, z czego 2 to przedwczesne skoki. Powinnam zgodnie z metodą poczekać na 3-cią wyższą po dniu szczytu. Ale zastanawiam się, czy nie mogłabym uznać zgodnie z termiczną, że wraz z 4-tą temp. przewyższającą linię podstawową o 0,2 st nastąpiła niepłodność bezwzględna?
Czesc dziewczyny mam pytanie, 2miesiace temu ( dokladnie 9tygodni temu) urodzilam synka I wszystko odbylo sie bez komplikacji...ale nie mam okresu od tamtej pory- w ogole zadnych plamien nic! Moj ginekolog (mam nowego, bo poprzednia poszla na urlop macierzynski) mowi ze to normalne I ze moge nie miec okresu nawet I pol roku!!! Czy to prawda? Moja szwagierka po 4tygodniach dostalaJak wy mialyscie?