Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Naszło mnie to , gdy moja gin powątpiewała,czy dziś (7dc)uda mi sie zrobić cytologię. Już wyjaśniam, dlaczego nie powinno sie od razu robić cytologii po miesiączce: bo na szyjce jest jescze obecne plamnienie!! Oczywiście , ta informacja jest tylko dla kobiet nieprowadzących samoobserwacji i niebadających szyjki. Te , które stosują NPR, wiedza dokładnie czy na szyjce jest cos jeszcze :)=> te kobiety moga iśc tuz po zakończeniu plamienia na szyjce,czyli np tuz po miesiaczce 6 dniowej jak ja. Ja wiedziałam,dlatego dzis poszłam,ale kobiety nieprowadzące samoobserwacji musza odczekać do ok 8-10dc(pod warunkiem,że nie krwawią np 7 dni), bo one nie wiedzą czy jest jeszcze ta odrobina krwi na szyjce czy juz nie:) A przy dłuższych krwawieniach zgodze się,że można nawet nieco po 10 dc, ale później już jest bez sensu(zreszta jak ktos dłużej krwawi, to już cos jest nie tak).

Zaśmiał się i wstawił 4. BTW prof ma ładny zielony gabinet i dość ciekawą rzeczą dla mnie było to,że na ścianie wisiał bardzo ładny i dość duży krzyż...Hm, dość rzadka rzecz u ginekologa.