Zacznij nową dyskusję

Aby pisać na forum, musisz się zarejestrować. Zarejestruj się

Wszystkie dyskusje

Kategorie

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 14th 2009
      0 punktówpermalink
    Moja piękna szyjka macicy
    Najpierw był tu tylko fotodziennik objawów płodności całego cyklu studentki położnictwa, a teraz autorka wzbogaciła ją o zdjęcia szyjki kobiet w różnym wieku i różnych sytuacjach.
    -- Czy ktokolwiek miał jakiekolwiek utrudnienia w dostępie do anty w Polsce? Patrz: wątek "bzdury i fakty o antykoncepcji"
    •  
      CommentAuthornibriana
    • CommentTimeMar 3rd 2010
      0 punktówpermalink
    Ja bym chciałą zobaczyć fotki szyjki podczas rozwierania się przy porodzie :) Ale na tej stronce nie znalazłam...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 3rd 2010
      0 punktówpermalink
    Napisz do autorki. Może zamieści.
    -- Czy ktokolwiek miał jakiekolwiek utrudnienia w dostępie do anty w Polsce? Patrz: wątek "bzdury i fakty o antykoncepcji"
    •  
      CommentAuthorAnulka_28
    • CommentTimeMar 28th 2010
      0 punktówpermalink
    Mam problem - gry wreszcie wydawało mi się, że wiem już co i jak i umiem badać szyjkę, ta wywinęła mi numer i od owulacji została wysoko. W tej chwili jestem na końcówce okresu i nadal ledwie do niej sięgam - gdy jest nisko, nie mam z tym problemu, więc ciężko by mi było pomylić te dwa położenia. Przebrnęłam przez wątek i znalazłam informację, że taki układ może być w ciąży - ale ujemne bHCG i okres tej wersji nie potwierdzają.
    Słyszałyście o innych możliwych przyczynach takiego stanu?
    --
    •  
      CommentAuthoralar
    • CommentTimeMar 31st 2010
      0 punktówpermalink
    Przyznam się, że już 2 razy grzecznie przeczytałam wszystkie 9 stron...i nadal nie potrafię nic rozpoznać. Znaczy...czasem czuję takie dziwne zgrubienie, jakby główka od szpilki, ale nic w rodzaju "zapadania" się palca, czy otworu...

póki co pozdrawiam wszystkie serdecznie!

alar
    •  
      CommentAuthorIrjanka
      0 punktówpermalink
    Czy umiesz juz rozpoznawac stan miekka/twarda? (usta/nos)
    Jesli tak, to sprobuj sprawdzic jak wyglada otwarta szyjka podczas miesiaczki i porownac z tym, co czujesz w fazie III.
    Ja przynajmniej sie tak nauczylam.
    -- Irja
    •  
      CommentAuthoralar
      0 punktówpermalink
    Jeśli wreszcie miesiączka przyjdzie...to spróbuję. Ciężko u mnie z fazami. Ta miękka i twarda...nie do końca jestem pewna,i nie wyczuwam różnicy, tak aby móc wpisać jedno lub drugie. Ale no nic, próbować trzeba nadal! Dziękuję Irjanka!
    •  
      CommentAuthorAnulka_28
    • CommentTimeApr 2nd 2010
      0 punktówpermalink
    Ja sobie po prostu wpisywałam w zeszycie słownie, co wyczuwam, cały cykl - a dopiero potem próbowałam to dopasować do tych pojęć, których się używa w obserwacjach ;) Np. jak jest miękka to ciężej cokolwiek napisać, ale jak wreszcie po połowie cyklu zaczynasz coś konkretnego czuć, to robi twarda.
    --
    •  
      CommentAuthormary83
    • CommentTimeApr 7th 2010
      0 punktówpermalink
    Pytanie o szczyt szyjki: czy jest to ostatni dzien, gdy w ogole byla otwarta/miekka, czy tez dzien, gdy byla najwyzej, najszerzej otwarta i najbardziej miekka?

Oraz: czy szczyt sluzu wyznacza sie na podstawie sluzu zewnetrznego, czy tez wewnetrznego? Moze to glupio zabrzmi, ale zdarzylo mi sie miec sluz zew lepki i nieprzejrzysty, a wewnetrzny rozciagliwy.

Dzieki :)
  1.   0 punktówpermalink
    witam
    czy po porodzie szyjka w trzeciej fazie cyklu zachowuje sie różnie ? obserwuje drugi cykl po porodzie i mam juz 5 wyższą temperaturę a szyjka jakoś nie jest nisko , i nie bardzo wiem co o tym myśleć, może potrzeba jeszcze czasu na stabilizacje hormonalną... Nie karmię piersią.
    Czy miałyście podobne spostrzeżenia ?
  2.   0 punktówpermalink
    Normalnie nie wierze wlasneu szczesciu! Udalo mi sie znalezc swoja szyjke macicy. Nie przypomina w dotyku czubka nosa, ale nie jest rozpulchniona i wydaje mi sie, ze zamknieta, ale pewna nie jestem.
    --