Zacznij nową dyskusję

Aby pisać na forum, musisz się zarejestrować. Zarejestruj się

Wszystkie dyskusje

Kategorie

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIzunia79
    • CommentTimeMar 16th 2010
      0 punktówpermalink
    Moja szefowa ogłosiła upadłość i likwidację.
    W urzędzie pracy czepiali się art. 186(1) § 1 - dla nich on nie był czytelny mimo trzymanego wypowiedzenia w ręce.
    Ile nerwów straciłam to Ci mówię.
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
      0 punktówpermalink
    Ja póki co zarejestrowana ale bez prawa do zasiłku, ale myślę, ze juz chyba wszystko co najgorsze to nas spotkało powoli odpuszcza i może złe fatum sobie pójdzie w cholere, czas odżyć troszkę. Grunt że mojmu zaczeło iśc jak nalezy był już na 1 wszej części fuchy w wawie teraz w sobotę jedzie cyklinować i nie będzie go 9 dni, od tego gościa co robią , jakiegoś rezysera mają polecenie już na nastepną robotę, tu mój robi kosztorys na 100 metrów i złapał kontakt z jednym z większych projektantów w olsztynie i miejmy nadzieję że gościu będzie go polecał jako głównego wykonawcę podłóg u swoich klientów, wtedy mój wreszcie załozy swoją firmę i możę wreszcie odetchniemy.
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
      0 punktówpermalink
    Grunt że dopiełaś swego i masz zasiłek a twój zasiłek jest większy niż to co ja zarobiłam przez miesiąc, nieźle co? :)
    --
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    O kurczę Hoguś - to pech... u nas to wynikało z braku finansów... bo rachunki przez ogrzewanie termowentylatorami były OGROMNE! Teraz mamy w końcu piec i grzejemy znowu gazem.
    --
    • CommentAuthoraga976
      0 punktówpermalink
    hej hej
    dzisiaj chyba ostatni raz w tym roku byliśmy na sankach:) moje dziecko usnęło na sankach - babcia przyniosła do domku ja ją przejęłam, rozebrałam, i spała jeszcze 1,5 h:)
    głod ją obudził:)
    --
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    Pofarbowałam sobie dzisiaj włosy :d
    na orzechowy brąz... w sumie tylko ciut ciemniejsze od moich... ale mi się podoba, he he :)
    --
    • CommentAuthorewa74
      0 punktówpermalink
    HOGA ,no to mialas przezycie... HEJ BABKI...
    --
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeMar 17th 2010
      0 punktówpermalink
    no ja planuje za tydz farbowanie
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia79
      0 punktówpermalink
    A ja jakoś tydzień przed świętami :P
    --
  1.   0 punktówpermalink
    ja w tym tyg w piątek idę się pofarbować bo w sobotę imprezka :))
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    eee ja się sama farbuję :-)
    --
    •  
      CommentAuthordanap
      0 punktówpermalink
    mnie mąż, ale ostatnio sie zbuntował i fryzjera płaci :D
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
      0 punktówpermalink
    mnie tez maz od jakiegos czasu, alee ja nie mam cierpliwosci bo on to robii dokladnie czyli troche wolno :D wiec bede juz to robic sama :)
    --
    •  
      CommentAuthordanap
      0 punktówpermalink
    a ja lubiłam jak się mną tak dokładnie zajmował, ale te pierwsze razy były dokładniejsze niż te ostatnie. Teraz pozostaje fryzjer lub samodzielne farbowanie. Wybieram fryzjera.
    --
    • CommentAuthorewa74
      0 punktówpermalink
    hej babki,ja mam wlosy naturalny blond ,nie farbuje, VEVE marudna ,bo bidullka katar straszny ma...pewnie bedzie zle spala...
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia79
    • CommentTimeMar 18th 2010
      0 punktówpermalink
    Mnie też mąż farbuje włosy. Nigdy nie wniosłam zażalenia :D
    Cześć dziewczyny - dziś już czwartek ;P
    --
    • CommentAuthoraga976
      0 punktówpermalink
    Mnie mąż też farbował - ale chce troche je rozjaśnić bo za ciemne już mam więc dlatego ide do fryzjera troche ściągnąć farbę
    --
  2.   0 punktówpermalink
    ja nigdy nie daje dotknać włosów- nie -fryzjerowi:) mam rozjasniane wiec wole je miec na głowe a nie na szczotce:)
    --
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    Mi chłopak jedynie prostował :D
    --
  3.   0 punktówpermalink
    echo!................ .....................echo!
    ale tu pusto :)
    --
    •  
      CommentAuthorTalinka
    • CommentTimeMar 19th 2010
      0 punktówpermalink
    ano :D
    --
  4.   0 punktówpermalink
    jestem ja:)
    siedze sobie przed tv a Pit wciąga placko ziemniaczane
    --
    •  
      CommentAuthoraga1976
    • CommentTimeMar 19th 2010
      0 punktówpermalink
    Jest ktoś?
    -- [url=http://www.szipszop.pl]
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 20th 2010
      0 punktówpermalink
    hej babki ,milej soboty...
    --
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    u nas wczoraj było +13!!!! dzisiaj +11!!
    --
  5.   0 punktówpermalink
    U mnie też cieplutko, w każdym razie tak przez okno wygląda;-), kończę sprzątać i zmykam na siłkę:)
    Miłego dnia dziewczyny
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    no my wróciłyśmy z cmentarza/.... wszędzie błooootooo!!!!!!!! :confused::confused::confused: mam całe mokre nogi! :shocked:
    Bleh.
    --
    • CommentAuthorewa74
      0 punktówpermalink
    a u nas chlodno...
    --
    • CommentAuthorewa74
      0 punktówpermalink
    hej babki,prasuje koszule juz na poniedzialek do pracy, troche ciszy w domu ,bo po pwrocie z angielskiego zostawilam VEVE u tesciowej,M po nia pojedzie,zagladne tu jeszcze a wy co robicie?
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 21st 2010
      0 punktówpermalink
    hej babki,my juz na nogach,pada deszcz,chyba na 11 do kosciola idziemy ,a tak to chyba nudna niedziela bedzie...
    --
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    Miłego pierwszego dnia wiosny!
    --
  6.   0 punktówpermalink
    u mnie tez nudna bardzo niedziela sie zapowiada.pogoda niby fajna ale co chwile słonce zachodzi i robi sie podejrzanie ciemno,żeby tylko nie padało bo mam zamiar dużo czasu spedzic na dworze
    --
    •  
      CommentAuthorAniaM
      0 punktówpermalink
    zazdraszczam ladnej pogody i slonca. u mnie jakos wiosna sie nie moze rozkrecic.
    na dodatek wszyscy przeziebieni jestesmy, w domu czosnkowo-cebulowe zapachy w ramach kuracji takze lepiej zeby zadni goscie nas nie nawiedzali :))
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
      0 punktówpermalink
    U mnie też szaro buro i ponuro :( a na szybach wielkie krople deszczu buuu

Potrzebuję pomocy "logistycznej" hihi
    Lada chwila mam komunię Syna i nie wiem czy robić obiad - rosół ziemniaki i jakieś mięsiwo czy też np na ciepło mięsiwo i np bigos... a reszta to zimne specjały sałatkowe i tort z ciachem...
    Pora będzie obiadowa ale z nami około 15 osób, więc "obiadowo to mi ciut ciężko będzie bo nie mam nikogo spoza rodziny kto mi pomoże w kuchni
    --
    •  
      CommentAuthorAniaM
      0 punktówpermalink
    a moze zupe serowa ugotujesz taka z kuleczkami miesnymi (nie trzeba ziemniakow ryzu ani makaronu) a pozniej na drugie jakies kuraki czy schab ze sliwka np? wszystko moze byc przygotowane i po powrocie tylko podgrzac trzeba.

u nas komunia Gabrysi dopiero za rok ale juz wiem ze trzeba bedzie sie finansowo sprezac i w lokalu robic bo nie mamy mozliwosci ugoscic 20osob (nie wliczajac nas) w naszym mieszkaniu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTalinka
      0 punktówpermalink
    Mam dla Was kwiatka z okazji I dnia wiosny :D
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
      0 punktówpermalink
    AniaM: a moze zupe serowa ugotujesz taka z kuleczkami miesnymi (nie trzeba ziemniakow ryzu ani makaronu) a pozniej na drugie jakies kuraki czy schab ze sliwka np? wszystko moze byc przygotowane i po powrocie tylko podgrzac trzeba.
    Ania a jakieś szczegóły tego specjału? -brzmi kusząco

Ja rozbijam to na 2 niestety - po Mszy chrzestni i dziadkowie a po południu (około 16 jest rozdanie obrazków) przyjaciele i tu raczej będzie na słodko... nie zmienia to faktu że licząc chrzestnych i dziadków to jest ich łącznie 9osób plus my a po południu przyjaciele też coś koło tego
    Wciaż myślę o lokalu dla "pierwszej tury" ale jak mam wydać kasę na to a potem znów na przygotowanie czegoś w domu to jakoś mi się to nie uśmiecha...
    --
    •  
      CommentAuthorAniaM
      0 punktówpermalink
    And wklepalam przepis na MNIAM MNIAM
    robi sie szybko, smakuje przednio i zawsze wszystko znika z gara, niestety :P
    --
    • CommentAuthorewa74
      0 punktówpermalink
    Hej kobitki,ja siedze u sasiadki, bylysmy na spacerku,VEVE tez z Katarem po kolana,ale còz nie bede kisec w domu...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
      0 punktówpermalink
    Aniu dzięki bardzo!! brzmi smakowicie i kuuuusi :D Zrobię w tygodniu (może w piątek ale bez mięska) to ocenię :P tylko powiedz mi jeszcze jaka to ma być konsystencja - taka kremowa ciekła czy normalnie rzadka wodnista? i czy potraktować warzywa blenderem?
    --
    •  
      CommentAuthorAniaM
      0 punktówpermalink
    warzyw nie traktujesz blenderem, wrzucasz takie podsmazone do wody. bez miesa nie bedzie miala jzu takeigo smaku wiec nie ma co w tym wydaniu probowac :P konsystencja kremowa. wody mozesz ciut dolac ale tych 3l lepiej nie przekraczac bo straci smak. ja zawsze trzymam sie proporcji, czasami nawet dam nie 4serki a 6 zeby byla bardziej zawiesista bo my taka wolimy
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
      0 punktówpermalink
    :) ok dzięki bardzo
    Przeleciałąm kawałek MNIAM i (poza tym że zgłodniałam choć przed chwilą jadłam) to do kilku rzeczy "micha mi się cieszy" więc może jednak w domu impreza?...
    --
    •  
      CommentAuthorAniaM
      0 punktówpermalink
    And a u was jaka jest cena "za talerzyk" na obiedzie komunijnym? u nas za obiad zupa i miesiwo+ziemniaki+surowka, 2 salatki i zimna plyta a na koniec tort licza sobie w tym roku 80zl :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
      0 punktówpermalink
    Hmm obiad - rosół z makaronem, ziemniak, kotlet, surówki -> deser szarlotka na ciepło z lodami, kawa herbata sok 30-35zł o taką opcje z zimną płytą i "ful wypas" nawet nie pytałam bo na pewno aż tak nie zaszaleje
    Ciasto i tort we własnym zakresie
    --
    •  
      CommentAuthoraga1976
      0 punktówpermalink
    A ja bym zjadła placek po wegiersku/cygansku/ góralsku. Tylko kto mi zrobi???:shamed:
    •  
      CommentAuthoraga1976
      0 punktówpermalink
    Aga- rosół i schabowe? Szkoda kasy- przeciez to najszybsze i najłatwiejsze dania, które można w domu zrobić...I szarlotka podgrzewana w mikrofali.... :/
    •  
      CommentAuthorAniaM
      0 punktówpermalink
    Aga bym zrobila gdybym umiala :)
    u nas dzisiaj kebabowe szalenstwo na bazie knorra... a ze rano pieklam ciacha francuskie z serem wiec wyzera pelna geba :D
    --
    •  
      CommentAuthoraga1976
      0 punktówpermalink
    Ania- no ja umiem, tylko mi len w dooopsku siedzi :)
    Zapomniałam Ci powiedziec- tez robiłam ten kebab. Samkował nam.
    A dzis karkówkę z worka- na prosbe młodego. Trochę zalatywała polepszaczami, ale w sumie wszystkim smakowało :) Tylko następnym razem dłuzej ją w piekarnmiku potrzymam.
    •  
      CommentAuthorAniaM
      0 punktówpermalink
    ta karkowke z ziemniakami robilas? mi srednio podeszla. kebab za to baaaardzo mi smakuje tylko do sosu nie dajemy majonezu 3lyzki a 1 i reszta jogurt.
    tego schabu ze sliwka bym sprobowala. w rekawie takim zwyklym do pieczenia jest niezly ale ta wersja moze byc tez smaczna
    --
    •  
      CommentAuthoraga1976
      0 punktówpermalink
    NIe- ta z ziemniakami jest z Winiar, a ja robiłam Knorra.