Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeDec 27th 2011 zmieniony
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Ja od razu przy pierwszej wizycie spytałam się o współżycie, mój lekarz nie widział przeciwwskazań ale powiedział żebyśmy nie szaleli i nawet mówił o pozycjach których nie mam stosować... Ja tam mówiłam zadałam na pierwszej wizycie sto pytań do .... Dlatego najlepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem i to omów... oczywiście ja ze swoich lęków nie szaleję codziennie ale raz w tygodniu czasem rzadziej... a tak to też można inaczej :D
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Podobno na maluszka dobrze wpływa orgazm mamy - skurcze delikatnie kołyszą dziecko i je uspokajają. Są ludzie, którzy się martwią, że mogą dziecko uszkodzić przez penetrację - nie ma takiej mozliwości, gdyż płód jest chroniony przez ściany macicy i wody płodowe.
    Jesli lekarz nie mówił nic o przeciwwskazaniach, to nie ma problemu. Gdy juz się pojawi brzuszek, należy zrezygnować z pozycji, które powodują ucisk na macicę, m.in. na misjonarza. No i lepiej nie praktykować wszystkich pozycji kamasutry, żeby nie stworzyć niebezpiecznej sytuacji (np. upadku kobiety spowodowanego utratą równowagi albo upuszczeniem jej przez partnera nie przyzwyczajonego do dodatkowych ciężarów).
    -- Co ma 18 cm długości i każda kobieta uwielbia mieć to w ręku? 100 zł - a co myśleliście?
    •  
      CommentAuthorvitani_82
    • CommentTimeDec 27th 2011
    Noooo to prawda, w II trymestrze odczucia były dużo bardziej intensywne niż przed ciążą :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    vitani_82: Noooo to prawda, w II trymestrze odczucia były dużo bardziej intensywne niż przed ciążą :cool:

potwierdzam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    kasiakuzniki: ale znam osobiście pary dla których sex w ciąży nie stanowił przeszkody

My kochaliśmy się od samego początku,aż do momentu w którym zaczęłam lekko krwawić. W zasadzie to był śluz zmieszany z krwią,więc dostaliśmy czerwone światło.Tak więc mija już miesiąc celibatu :sad:
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Ja miałam podwyższone libido :wink: W pierwszej ciąży od półmetka też mieliśmy szlaban (przedwczesne skurcze), w drugiej siłą rozpędu też mieliśmy uważać, ale jak dostaliśmy zielone światło i poserduszkowaliśmy trochę, to skończyło się to dwugodzinnymi skurczami w 30tc, toteż czekaliśmy do 38tc. I co? Przenosiłam pomimo zbawiennego wpływu prostaglandyn :tooth:
    Co rok to prorok. Dla zdrowej ciąży nie ma przeciwwskazań, ot co.
    -- Co ma 18 cm długości i każda kobieta uwielbia mieć to w ręku? 100 zł - a co myśleliście?
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    My mieliśmy fajnie do drugiego trym. Libido mi szalało... ale z nadejściem III-ego zrobiło mi się jak u kasiakuzniki. wąsko i jakoś tak nadrwrażliwie...
    --
    •  
      CommentAuthor00kiwi00
    • CommentTimeFeb 3rd 2012
    Ja teraz jestem w ciąży 7 tydzień, ale mam takie obawy i niepokój, że coś złego się może wydarzyć przez sex, że po prostu to mnie zniechęca.
    Ostatnio jak się kochaliśmy to i mąż i ja zachowywaliśmy się jakby to było pierwszy raz - ale było śmiesznie i fajnie.:smile:
    -- ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    JA z mężem już ponad tydzień nie kochamy sie bo PO podbrzusze mocno boli ide w poniedzialek do lekarza i wtedy powiem.No My tez KIWI próbowalismy śmieszne to było dla mnie małe pieszczotki wkońcu były to wszystko boje się
    -- ,
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeFeb 4th 2012
    U mnie post od miesiąca .. makabra , lekarka kazała wstrzymać się aż zarodek się "dobrze zadomowi" Mam nadzieję że jak pójdę na wizytę za 2 tygodnie to już da zielone światło bo mój M już sobie zażyczył telefony do pani ginekolog:devil: Ale czego się nie zrobi dla maleństwa :wink:
    --
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Dokładnie dla maleństwa wszystko:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeFeb 8th 2012
    Fausti bo ty młódka jesteś : P :bigsmile: Przy mojej cyfrze ( choć cały czas twierdzę że mam 19 ) i 2 latach starań dmucha się na zimne.
    Ale to bardzo dobrze że ciaża jest bezpieczna i można "wszystko " . Pozdrawiam i oby tak przez 40 tygodni - choć już Ci niewiele zostało - zazdroszczę :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.