niedlugo wybieram sie do brata i bratowej, niedawno urodzila im sie corcia. doradzcie jaki kupic, ciekawy i niedrogi, a przede wszystkim przydatny prezrent.?
TEORKA: ale Tami ona chce chyba dla mamy coś kupić a nie dla Maluszka
Aaaaaaa, o to chodzi. Ciężko trafić z odpowiednim prezentem. To może brata podpytaj, może będzie wiedział? Ja bym chciała dostać bukiet kwiatów, ale ja to mam bzika :) Bo na pewno nie żaden ciuch, biżuterię, perfumy czy pierdółkę na półkę.
Właściwie to raczej obojętne nie? Czy dla mamy, czy dla taty, czy dla dziecka to najlepiej spytać się zainteresowanych. Jeśli dla dziecka - mogę pisać tylko co nam sprawiało radość:) - oczywiście pampersy i każdy ciuszek, tego nigdy za wiele. Zresztą liczy się gest i pamięć, nie? :)
Teo - chodziło mi, że obojętnie dla kogo ma być ten prezent to i tak warto się podpytać. A mnie się bardzo podoba, że ktoś pomyśli o mamie. W końcu to ona najcięższą pracę wykonała i pewnie nadal wykonuje:)
Jak odwiedzałam córeczkę mojego kuzyna to kupiłam małej kocyk, bo moja mama mówi,że kocyk zawsze się przyda. Do tego była dołączona czapeczka i łapki w tym samym kolorze.
Oczywiście miło jest dostawać rzeczy dla dziecka, ale... kobieta nie przestaje być osobą kiedy jest w ciąży. I mi było dziwnie kiedy na moje urodziny w lipcu dostałam... ubranka dla dziecka. Myślę, że po narodzinach malucha, kiedy ktoś przychodzi w odwiedziny i przynosi coś dla dziecka miło by było gdyby mamusia dostała coś dla siebie. Choćby ptasie mleczko ;))
a ja bym chciała dostać talon na wizytę w salonie kosmetycznym. Po ciąży skóra, włosy,paznokcie padają. A kilkugodzinne wyjście z domu na pewno każdej mamie się przyda.
Inny pomysł to zafundowanie serii jakiś masaży relaksacyjnych lub nawet może wyjazd do SPA - a dziecko może niech facet się zaopiekuje? Na samą myśl o wyjeździe do jakiegoś spa można się rozmarzyć.
dziekuje za super duzy odzew, pomoglyscie mi w wyborze i nei wiem jak wam sie odwdziecze ;) postawilam tradycyjnie na pampersy i udalo mi sie znalezc tansza chuste do noszenia z zaffiro i tez sie skusilam bo to byl fajny pomysl dzieki