Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Czuje sie w miare dobrze, ale musze sie oszczedzac i sporo lezec. Po pobycie w szpitalu nie mam ochot juz tam wracać do dnia porodu, z praca tez juz mam koniec bo mi lekarz nie pozwolil wracac :( a jak Twoje samopoczucie?
    --
    • CommentAuthorsaba___
    • CommentTimeFeb 14th 2012
      Zgłoś moderatorowi permalink
    powiem Ci ,że dużo lepiej brzuch boli mnie tylko sporadycznie nospe biorę tylko raz na tydzień a wcześniej bez nospy nie dała bym sobie rady .Męczyły mnie straszne nudności i wymiotowałam nie mogłam się z domu ruszyć bo zapachy mi przeszkadzały ale jak byłam na wizycie to gin przepisał mi czopki i jak ręką odjął tylko raz dziennie wymiotuje ale wczoraj byłam na wizycie i powiedział ,że jeszcze z tydzień i wogóle powinny te wymioty ustąpić . A ty coś dźwignęłaś czy tak bez przyczyny zaczęłaś krwawić?
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeFeb 14th 2012 zmieniony
    bez przyczyny ;/ staralam sie nawet w pracy oszczedzac ..... ale teraz jest juz dobrze:) Biore duphaston 3x1, nospe i aspargin tez 3x dziennie. A co do wymiotowania to ja od poczatku nie mialam tych atrakcji, az za dobrze bylo.
    --
    • CommentAuthorsaba___
    a ciężko miałaś prace?
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Niezbyt, chociaż dzieciaki czasem dawały w kość. Ale teraz najważniejsze jest moje Maleństwo:)
    --
    • CommentAuthorsaba___
    pracowałaś z dziećmi? a ha to już przygotowywałaś się do roli:bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsaba___
    kuleczka miałaś robione usg genetyczne?jak tak to w którym tygodniu?
    --
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    miałam, w 11 tygodniu mi lekarz robil, wszystko wyszlo w porzadku i prawidlowe
    --
    • CommentAuthorsaba___
    a co ci sprawdzał?
    --
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    przeziernosc karkowa, kosc nosowa i czy narzady sa na swoim miejscu, nie pamietam dokladnie, ale teraz w szpitalu potwierdzilo sie, ze wszystko jest prawidlowe a serduszko bije jak dzwon..moze przejdzmy na pierdolkowy dzial coby nas tu nikt nie upomnial za spam?:P
    --
    • CommentAuthorsaba___
    o.k
    --
    • CommentAuthorMaja1988
    Hej dziewczyny wkońcu się doczekałam tego okresu bu już mnie to męczyło... w niedziele dostałam także od czwartku od 5dc zaczynam już drugi cykl z clo mam nadzieje ze ten bedzie owocny... W czwartek ide na badania tsh oraz na badanie prolaktyny
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Dziewczyny czytalam ze ten wiesilek to sa kapsulki.... tak ??? Myslalam ze to jest cos w stylu zelu ze sie smaruje przed stosunkiem.

:confused:

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeFeb 15th 2012
    wiesiołek to kapsułki zażywając go zwiększasz ilość sluzu
    •  
      CommentAuthorAddictive
    Dziewczyny - witam sie na wątku clo ponieważ stało sie tak, że po wielu miesiacach nieudanych prób i wędrowaniu od lekarza do lekarza w końcu trafiłam na ginkę, która zaproponowala mi clo i zaczynam od następnego cyklu.
    Dodam, że mam podejrzenie jajnika policystycznego i miałam robione hsg wczoraj i jajowody mam drożne.
    Pozdrawiam wszystkie starajace się z clo:)
  6.   Zgłoś moderatorowi permalink
    abortaW
    Czy moge te kapsulki kupic sama w aptece czy powinnam to skonsultowac z moim lekarzem ???

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorAddictive
    Mi lekarka sama zaleciła branie wiesiołka do 12 dc w cyklach z clo.
    • CommentAuthorrybka30
    witam. jak wspominałam wcześniej jestem na czwartym i chyba ostatnim cyklu na clo. lekarz powiedział mi że jak w tym cyklu sie nie uda to czeka mnie laparoskopia. musze sie zastanowic czy chce.miałam iść na usg miedzy 10 a 12dc ale byłam chora i nie mogłam. teraz to czyba juz za póżno. mam jedno dziecko, piecioletnia córeczke. brakuje mi juz sił do walki o drugie dzieciątko:cry: pozdrawiam
    • CommentAuthorhonieczka
    witam
    potrzebuję informacji odnośnie clostilbegytu przez ile czasu któraś z dziewcząt brała,i udało jej się zajść w ciążę ?
    • CommentAuthorbasiala
    hej dziewczyny,
    jestem teras 5 cyklu z clo, i pregnyl też dostaje. Mam progesteron 148, zrobiłam sobie prolaktyne i mam natczo i miałam 1099 (norma jest 102-496) a po tabletce 8919. Czy któraś z was tak miała? No i czy to może byc przyczyna, że nie moge zajśc w ciąże? Jak myślicie dziewczyny? Dodam że z mojej inicjatywy poprosiłam lekarza o badanie na prolaktyne, bo miałam problem z zajściem w ciąże z pierwszym dzieckiem.Pani doktor powiedziała jeszcze, że napewno mam prolaktyne w normie bo inaczej jajeczka by nie rosły, a rosną. Po obniżeniu prolaktyny zaszłam w ciąże ale było to 3 lata temu i wtedy nie brałam clo ani pregnylu.
    • CommentAuthorsinoma
    • CommentTimeFeb 15th 2012 zmieniony
    Basiala, te pytania powinnas skierowac do lekarza, a nie do nas...
    My nie wiemy co jest powodem, choc na pierwszy rzut oka widac, ze masz za wysoka prolaktyne.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    Czy moge te kapsulki kupic sama w aptece czy powinnam to skonsultowac z moim lekarzem ???

Tak możesz sama ale pamiętaj by brać go tylko do owulacji
  7.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Dziewczyny jestem 3 dzien po Luteinie, od wczoraj mam lekkie plamienie dzisiaj tez jakos tak malo co leci, wiec mam rozumiec ze to nie jest zaliczane do 1dc ????

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthormomigj
    • CommentTimeFeb 16th 2012
    Hej kobietki,które brały Clostilbegyt,chciałam z Wami skonsultować,kilka faktów.Ja brałam clo pierwszy raz w obecnym cyklu,teraz czekam na, mam nadzieje, że na pozytywne rezultaty.Zastanawia mnie kilka faktów,lekarz nie zlecił mi monitoringu jajników,a czytałam na wielu forach że inne kobietki miały i że to ważne,bo jeżeli pęcherzyk urośnie i nie pęknie,to jest ryzyko powstania torbieli.Chciałam jeszcze zapytać,czy miałyście jakieś objawy podczas brania clo,ponieważ u mnie wystąpiło niewielkie krwawienie w 10 d.c. a około 14 d.c bardzo bolały mnie jajniki,teraz jestem 8 dni przed terminem miesiączki(której mam nadzieje nie będzie :-) ) i rano pobolewał mnie troche brzuch,a teraz czuje co jakiś czas kłucie w jajnikach.Proszę babeczki,piszcie co wiecie.Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    Aniu plamienia jeśli w występują w końcówce cyklu są wliczane do starego cyklu. Dopiero krwawienie jak się pojawi, nawet lekkie to jest 1 dc.
    .
    Momigi ja uważam, że monitoring jest konieczny w sytuacju, gdy bierze się CLO, to dla własnego zdrowia i bezpieczeństwa. Ja biorę Clo, ale u mnie żadnych plamień nie było, jajniki owszem bolały bardzo już od pierwszego dnia przyjmowania, zaczęłam je odczuwać. Nie wiem na ile te odczucia były związane z faktycznym bólem, a na ile z psychiką :wink::wink::wink: ale czułam jajniki dość wcześnie. Ja miałam monitoring, zastrzyk z Pregnylu na pęknięcie pęcherzyka, a póżniej luteinę i acard zażywałam. Ściskam kciuki za pozytywne zakończenie cyklu:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    [quote=basiala][/quote]

Basiu ja miałam podwyższoną prolaktynę, ale u mnie jajeczkowania nie było. Ale zaczęłam przyjmować bromergon i prolaktyna spadła do właściwego poziomu.
    Owulację przywróciło mi dopiero CLO.
    Wszędzie gdzie czytałam, padało zdanie, że podwyższona prolaktyna może być przyczyną niepłodności.
    Zawsze myślałam, że jest to związane z tym, że nie występuje wtedy owulacja. U Ciebie - z tego co piszesz - owulacja jest, więc myślę, że naprawdę warto porozmawiać o tym z lekarzem.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    ups, przepraszam, nie wiem jak się cytuję inną użytkowniczkę, żeby odnieść się do Jej słów.
    •  
      CommentAuthormomigj
    OneKiss.Nie wiem dlaczego lekarz nie zlecił mi żadnych dodatkowych leków,ani usg,trochę mnie to martwi.Czy stosowanie samego clo jest skuteczne,jak myślisz?
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
    czasem przepisują CLO , jako deskę ratunku . Tak było u mnie , ale ja miałam badania - wszystkie ok . CLO zgodziła się mi przepisac lekarka na 2 mce bo mój M nie chciał robic badań . Usg powinno byc , tak trochę na odczepnego cię chyba potraktował ten lekarz . Skąd będzie wiedział czy jajeczka rosną jak ich nie monitoruje ? Fakt źe u mnie monitoring się skończył w 12 dc jak jeszcze rosły , to też chyba nie do konca właściwe bo mogły nie pęknąc .. ale pękły
    --
  8.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Dziewczyny mam załamke :sad: Marudze wam juz od wczoraj ze jestem po luteinie 3 dzien i czekam na @. Wczoraj mialam lekkie plamienia , dzisiaj rano troszke bardziej ale teraz znowu malo co mi leci i sie zastanawiam czy w ogole do mnie jeszcze przyjdzie @ czy to moze juz koniec :confused: Mialyscie tak ? Mam wziasc w 3dc clo ale jak tak dalej pojdzie to chyba nie doczekam sie tego 3 dnia .... :cry: prosze o rade

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeFeb 16th 2012 zmieniony
    chciałam jeszcze zapytać,czy miałyście jakieś objawy podczas brania clo,ponieważ u mnie wystąpiło niewielkie krwawienie w 10 d.c. a około 14 d.c bardzo bolały mnie jajniki

Jeszcze co do objawów , strasznie bolało mnie całe podbrzusze , przy USG myślałam że nie wytrzymam :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    momig, ja mam za sobą 4 cykle z Clo i w ciąży nie jestem. Dla mnie najważniejsze, że owulacja wróciła :wink: Czekamy nadal na nasz CUD:smile: Obecny cykl - po konsultacji z lekarką - odstawiłam CLO i wszystkie pozostałe leki i wg temperatury, można podejrzewać, że naturalnie owulacja u mnie wystąpiła. U mnie to duży postęp :smile:
    momig zależy jak będziesz reagowała na Clo. dlatego właśnie tak ważny jest monitoring.
    Są trzy wyjścia:
    1. najlepsze : pęcherzyk ładnie urośnie, pózniej pęknie i będą II kreseczki.
    2. możesz w ogóle na Clo nie zareagowac, nie będą pęcherzyki rosnąć, może dawka za mała.
    3. dojść może do przestymulowania, za duże pęcherzyki urosną, nie pękną, może zrobić się torbiel.
    Naprawdę, ciężko mi wyrokować, jak będzie u Ciebie.
    Przepraszam, jeśli oczekiwałaś innej odpowiedzi.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    AniaaaaaaaaM84: Wczoraj mialam lekkie plamienia , dzisiaj rano troszke bardziej ale teraz znowu malo co mi leci i sie zastanawiam czy w ogole do mnie jeszcze przyjdzie @ czy to moze juz koniec

Aniu tak jak pisałam wyżej, ja gdybym była na Twoim miejscu, tych plamień nie traktowałabym jako nowy cykl.
  9.   Zgłoś moderatorowi permalink
    OneKiss
    Czyli mam dalej grzecznie czekac na ostre krwawienie :confused: tylko mi chodzi o to czy mialyscie tak ze po luteinie kilka dni przed @ mialyscie takie plamienia ktore robily sie coraz mniejsze tak jakby to byl juz koniec. Ja mam tak pierwszy raz i sie zastanawiam czy to normalne ;/

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorLENA1988
    Ania, ja również miałam plamienia przed miesiączką. mam nieregularne cykle i to bardzo, mimo że biorę górę leków min. na prolaktyne, na cukier, clo nie uregulowały mi okresu, a lekarka powiedziała że to były plamienia owulacyjne a za kilka dni pojawiła się @
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeFeb 16th 2012 zmieniony
    Aniu ja nie pisałam, że TY masz tak zrobić, ja lekarzem nie jestem. Napisałam co ja bym zrobiła na Twoim miejscu.
    Ja nie miałam takich plamień jak brałam luteinę.
    Rozumiem Twoje zdenerwowanie, dzieje się coś w Twoim organizmie i nie wiesz co to jest.
    Może zadzwoń do swojego gina i zapytaj co masz o tym myśleć.
    • CommentAuthorrybka30
    ja tez miałam taka sytuacje. po luteinie zaczełam plamic. poszłam do lekarza i powiedział mi ze pierwszy dzien plamienia liczyc jako 1dc. wtedy miałam zaczec brac clo i nie wiedziałam który dzien liczyc za 3dc. czekalam na wieksze krwawienie przyszło pózniej i clo wzielam niestety za pozno. pecherzyki nie urosły:cry:
  10.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Lena1988

A ty te plamienia przed @ mialas po braniu luteiny ???

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorLENA1988
    Rybka30 a który to cykl z clo? bo u mnie przy pierwszym cyklu z clo nic nie urosło, dziś jest 29 d.c. i czuję że coś się zanosi na @..w drugim cyklu mam zwiększoną dawkę od 5 do 9 d.c mam brać dwie tabletki clo..mam nadzieję że coś urośnie i że mnie trochę stres puści..
    • CommentAuthorLENA1988
    tak, po braniu luteiny..
    •  
      CommentAuthormomigj
    asia_
    Pęcherzyki pękły i co udało się Wam?
    --
    • CommentAuthorrybka30
    LENA1988
    to mój czwarty cykl. brałam dwie tabletki od3 do 7 dc. dzisiaj jest dopiero 13dc. ale trace juz nadzieje ze sie uda. nawet nie poszłam na usg bo bałam sie usłyszec ze pecherzyk znowu nie urósł. nie wiem czy dobrze zrobiłam.:sad:
    •  
      CommentAuthormomigj
    OneKiss
    Ciąża o którą się staramy to nie moja pierwsza,mam 13letnią córkę :-) i lekarz może stwierdził,że jak już mam jedno dziecko,to owulacje i owszem też i te wszystkie dodatkowe badania i leki są zbędne,ale tak naprawdę to wydaje mi się że to troszki spychologia.
    --
    • CommentAuthorLENA1988
    Mimo że nie poszłaś to Cię rozumiem....ja się bardzo nastawiłam na to że już przy pierwszym cyklu z clo coś urośnie i spotkało mnie rozczarowanie, które przeżywałam niesamowicie :sad: a przez ile cykli można brać clo?
    •  
      CommentAuthormomigj
    rybka30
    nigdy nie wolno tracić nadzieji
    --
    • CommentAuthorLENA1988
    no wiem, ale chyba nie należę do cierpliwych osób, zwłaszcza że moje dwie koleżanki zaszły w zasadzie od razu, wiem że to nie wyścigi ale mnie to dołuje, czuję się bezwartościowa:(
    • CommentAuthorrybka30
    dziewczyny nawet nie wyobrazacie sobie jak bardzo pragne dac mojemu mezowi druga pocieche. (zaraz sie rozkleje):cry:
    •  
      CommentAuthormomigj
    Lena1988