Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeJul 2nd 2015
     permalink
    Podzielcie się pomysłami na kolacje proszę... czasem miałabym ochotę zrobić coś nowego, pysznego, ale warunek jeden: nie może być czasochłonne.
    Mój stały repertuar to sałatki (ostatnio z pomidorami i fetą), pasta jajeczna, twarożek, kanapki, zapiekanka z bagietki, hot-dogi z pełnoziarnistą bułką i warzywami i tak naprawdę to tyle. Ktoś coś? :hungry:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 2nd 2015
     permalink
    u nas najczesciej kazdy je to co sobie z lodowki wyciagnie, teraz sezon wiec na kolacje brokuly, kalafior, fasoolka szparagowa czy szparagi a tak to w duzej mierze kanapki ale ostatnim hitem jest babeczkowa jajecznica :d
    wysmarowac forme muffinkowa (lepiej jednak maslem niz oliwa) , wrzucic do foremek warzywa, miesko, mozna ser feta i to zalac jajkiem rozbeltanym z mlekiem, zapiekac 10-12min, pyyycha
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeJul 2nd 2015
     permalink
    MrsHyde: babeczkowa jajecznica


    genialne :surprised: !!!
    --
  1.  permalink
    dziewczyny, jakie robicie sosy do grilla?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 2nd 2015
     permalink
    Aga u nas od lat najwieksze wziecie ma koperkowo-czosnkowy na jogurcie greckim (ja najbardziej lubie ten maly z biedry), czasami z lyzka majonezu na caly kubeczek ale czesto bez
    robie tez tzatziki i taki meeeega pikantny chilli ale ten to juz musza byc amatorzy bo ja ostatnio przesadzilam i nie zeszlo (3-4straczki papryczki chilli posiekac zostawiajac tez troche pestek, dodac przecisniety przez praske czosnek, zetrzec kawaleczek imbiru; rozpuscic odrobine cukru w kilku lyzkach wody, wrzucic warzywa i zagotowac, dolac ok 1/2szkl wody jak sie bedzie gotowalo 'zaklepac' odrobina maki rozmieszanej z woda i jeszcze kilka minut podgotowac, dodac sol pieprz i troche octu i jeszcze chwile gotowac

    sos BBQ nigdy mi dobry nie wyszedl wiec jak cos to kupuje, bratowa ostatnia miala sos na bazie jakis owocow ale praktycznie wszytko jej zostalo bo nam nie smakowal
    a jak nie mam koperku to ide na latwizne i mieszam ketchup-musztarde-majonez takie najbardziej podle z podlych :P
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeJul 2nd 2015
     permalink
    u nas hitem wśród sosów jest miodowo-musztardowy. Do domu kupujemy tylko musztardę czeską, ostrą, w takim plastikowym kubku, jest najlepsza z najlepszych, do tego miód, najlepiej płynny, ale niekoniecznie, trochę kolendry lub innych ulubionych przypraw. Używamy głównie do łososia i kurczaka z grilla.
    --
  2.  permalink
    aniu, te sosy o których piszesz to znam :) Tylko ja chili robie troche inaczej, dodaję tez m, inn ocet jabłkowy
    Własnie dzis zrobiłam go, ale wyszedł mi piekielnie piekielny
    Elyanna, pokaz foto tej musztardy, co?
  3.  permalink
    a widziałam,ze oblatach do pizzy rozmawiałyscie ;) dla mnie z tych gotowców najlepsze są tescowe ale trochę inne niz Hydzia pokazała. Fajna pizza wychodzi, cieniutka taka
    a
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 2nd 2015
     permalink
    Elyanna ja musztardowo-miodowa to marynate czasami robie, sos by nie przeszedl bo wiekszosc miodu nie lubi, a szkoda bo dla mnie piers z kurczaka czy udziki sa wysmienite
    do lososia (ogolnie do ryb) to u nas albo sos chrzanowy albo cytrynowy tyle ze ryba z grilla to tylko dla mnie i meza, w gosciach nie podajemy


    Aga ja daje ocet winny, innego nie uzywam ;) a jak ty robisz ten swoj? ja to nigdy nie moge 'wyczuc' proporcji chilli - imbir, zawsze w morde pali :P
  4.  permalink
    paptryczki kroje ( całe opakowanie z lidla czy tam biedry) zalewam 1,5 szklanki wrzątku, dodaję szklankę cukru, 1/3 szklanki octu jabłkowego, czosnek, dużo pomidora malinowego pokrojonego drobno i redukuję często mieszając
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 2nd 2015
     permalink
    ooo to moze kiedys sprobuje, octu jak dla mnie duzo ale to mozna na smak robic
    a ten pomidor to ci sie rozciapcia czy dajesz z kawalkami ewentualnie blendujesz? nie ukrywam ze u nas schodza tylko mocno zawiesiste sosy
  5.  permalink
    rozgotowuje sie w sosie

    Treść doklejona: 02.07.15 21:55
    a ocet jabłkowy mam domowy, nie jest mocny wiec dlatego daje taką ilosc
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJul 4th 2015
     permalink
    Szczypta to Ja przepis na ocet jabłkowy poproszę. ..
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeJul 9th 2015 zmieniony
     permalink
    Co roku, jak są upały, a w sprzedaży pojawiają się naprawdę dobre pomidory, zajadamy się makaronem z zimnym sosem pomidorowym:

    pomidory - dowolna ilość, sparzyć, obrać, 1/3 zblendować, resztę pokroić w drobne kawałki (odstawiam część soku, żeby nie wyszło za rzadkie). Wymieszać. Do tego wycisnąć czosnek (ja daję 1 ząbek), dorzucić dużo świeżej siekanej bazylii (można też inne świeże zioła), doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru, ewentualnie sokiem z cytryny. Ugotować makaron, odcedzić, wrzucić do pomidorów, wymieszać. Pyszne. Ja to jeszcze posypuję pecorino i skrapiam oliwą. Na upał idealne :smile:
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeJul 9th 2015
     permalink
    Macie jakieś fajne przepisy na sałatki za zimę?
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeJul 10th 2015 zmieniony
     permalink
    Będę robić na przystawkę szparagi zawijane w szynce, macie pomysły, co dodać do środka, żeby to miało trochę smaku? Sam szparag i szynka to mdlizna totalna dla mnie :fierce:
    majonez z czosnkiem to już lepiej będzie, ale trochę to oklepane.

    szczypta_chilli, to ta musztarda: http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001120331324 :hungry:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    Może sos tatarski?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    Ja bym do szparagów dała sos beszamelowy z serem jakimś "śmierdzącym".
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMyAngel
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    Bladykot ja robię taką z kapusty, marchwi, jabłka, ogórka, papryki i cebuli. Mów jak będziesz chciała przepis.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    do szparagow jesli beszamelowy to przelamany cytryna albo tak jak dziewczyny pisza - serowy na bazie jakiegos plesniowego

    Treść doklejona: 10.07.15 15:19
    a w ogole to polecam szparagi z grilla, pyszne - wg mnie o niebo lepsze niz zapiekane w piekarniku czy nawet robione na parze
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    MyAngel: Bladykot ja robię taką z kapusty, marchwi, jabłka, ogórka, papryki i cebuli. Mów jak będziesz chciała przepis.


    dawaj :)
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    będę robić sos z sera pleśniowego, jako rzeczecie. Z przepisu z bloga hafiji, znanej chyba wszem i wobec :cool:

    ja to szparagów w ogóle nie darzę uczuciem żadnym, robiłam wlaśnie na grillu ostatnio, skropione oliwą, przyprawami... ale takie nijakie są dla mnie. Więcej chyba nie zrobię.
    Ale jako przystawka na zimno się nadadzą :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    a no widzisz, ja znowu nie lubie szparagow na zimno
    a i tak najbardziej lubie ze szparagow zupe krem :)


    Elyanna: . Z przepisu z bloga hafiji, znanej chyba wszem i wobec

    no ja nie znalam, pierwszy raz wlasnie zerknelam i do przepisow sie dogrzebalam
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    a ja szparagów nie lubię wcale:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    Dzasti, a juz myślałam, ze to ze mną jest cos nie tak :)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeJul 10th 2015
     permalink
    Aaaa widzisz, to jest nas więcej widać:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMyAngel
    • CommentTimeJul 11th 2015
     permalink
    Bladykocie proszę.
    Po 2kg
    - kapusta - poszatkować
    - cebula w półtalarki
    - marchew drobno startować
    - paprykę w paski
    - ogórki szklarniowe w plasterki
    - jabłka w plasterki
    Ja wszystko na szatkownicy, więc po obraniu idzie już szybko.
    1,5 szkl. octu
    1 szkl. cukru
    3 szkl. oleju
    sól, papryka ostra w proszku.
    Wymieszać, zostawić na 2 godziny i do słoików. Zawekować. Z tych proporcji wyszło mi 27 średnich słoików takich po majonezie 700ml.
    --
  6.  permalink
    Ladybird76: [/quote][quote=Ladybird76]czypta to Ja przepis na ocet jabłkowy poproszę.

    Lady, dostałam go w prezencie, sama nie robiłam.Sorry,ze dopiero dzis odpowiadam ale nie było mnie
    •  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeJul 15th 2015
     permalink
    Chciałabym sobie porobić jakieś obiady i zamrozić, żeby mieć pod ręką po porodzie i nie stać przy garach.
    Macie jakieś pomysły?
    -- [url
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 15th 2015
     permalink
    wszelkiego rodzaju klopsy, pierogi, kotlety mielone - ja mroze wyrobione i uksztaltowane surowe kulki, potem tylko rozmrazam i do piekarnika lub na patelnie, ale nie smakuja nam rozmrazane wczesniej smazone; kolezanka namrozila tez golabkow, krokietow, roladek miesnych ale tak jak wspomnialam wszystko zalezy od wymagan i upodoban
    mozesz zamrozic tez wywar na zupe (rosol taki) ktory w zaleznosci od ochoty przerobisz na pomidorowa, bialy barszcz czy inna ogorkowa - jak wiem ze mam ciezki okres w pracy to czasami tak robie, nie trzymam takiej mrozonej kostki wywaru dlugo ale co jakis czas dogotowuje zeby miec chcoiaz na 1 zupe zapasem
    czasami przygotowuje i porcjuje np mieso z kurczaka czy indyka, mroze gotowe kawaleczki zeby pozniej tylko dorzucic do jakiejs mieszanki warzywnej (warzywa na patelnie); jak masz juz oczyszczone i pokrojone to na patelnie wrzucic i zamieszac to juz chwila moment wtedy
    •  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeJul 15th 2015
     permalink
    Pierogi i gołąbki to nie mój poziom, ja nie umiem takich rzeczy robić :bigsmile:
    O kotletach nie pomyślałam. Wywar na zupę to świetny pomysł.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 25th 2015
     permalink
    dziewcyzny zostaly mi zoltka z bezy, poradzicie jakie fajne i szybkie ciacho mozna zrobic ?
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeJul 25th 2015
     permalink
    Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na karczek na obiad, coś żeby nie było bardzo tłuste, wiem że był przepis na karczek w sosie teryaki, robiłam niezłe, a coś jeszcze polecacie, może być w sosie, może być duszony
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeJul 25th 2015
     permalink
    Kachaw ostatnio zrobiłam duszony w pomidorach marchewce i cebuli ;) tylko najpierw obsmarzyłam na patelni aby zamknąć mięso. :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeJul 25th 2015
     permalink
    CZerwinko a w czym macerowałaś mięso ?? możesz na szybko podać przepis
    bo ja znalazłam taką marynatę olej, miód, cytryna, musztarda, można dać ketchupu, to się maceruje cała noc, potem obsmaża na patelni, do naczynia żaroodpornego i zalewa wodą z ziołami i dusi,
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeJul 25th 2015
     permalink
    Kachaw tylko sól, pieprz i czosnek. Mięso dość mocno prższlo aromatami cebuli i pomidorów robione było na świerzo.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 31st 2015
     permalink
    CIASTO CUKINIOWE
    probowalam ostatnio u znajomej, dla mnie pycha (ale dyniowe czy marchewkowe tez lubimy)
    wklejam przepis na wypadek gdyby ze strony wylecialo

    Składniki ma ciasto:
    370 g mąki pszennej
    60 g kakao
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki soli
    150 g masła
    120 ml oleju
    300 g cukru kryształu
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    2 jajka
    4 łyżki jogurtu greckiego
    260 g cukinii
    50 g czekolady

    W misce mieszamy mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
    Cukinię myjemy i ścieramy na małych oczkach tarki.
    Czekoladę siekamy na drobne kawałki.
    Mikserem ucieramy masło z cukrem i olejem, do gładkości, około 2 minut. Dodajemy jajka, ekstrakt z wanilii i dalej ucieramy. Kolejno dodajemy jogurt grecki i ucieramy do połączenia.Powoli, stopniowo dodajemy suche wymieszane składniki. Ucieramy do połączenia.Na sam koniec wsypujemy cukinię i czekoladę. Mieszamy szpatułką do połączenia.

    Formę kwadratową o boku 20 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

    Krem:
    300 g serka kremowego np. Philadelphia
    2 łyżki cukru pudru
    50 g wiórek kokosowych plus 20 g do posypania

    Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia.
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeAug 9th 2015
     permalink
    Dziewczyny pomóżcie! Usiłuje zawekowac ( poddać pasteryzacji) grzybki w marynacie. Nigdy wcześniej tego nie robiłam. Ale coś mi idzie nie tak. Słoiki po wyjęciu z gara postawiłam na zakrętkach do ostygnięcia. Wystygły, ale wieczka wciąż klikają przy dotyku, czyli sie nie zassaly, a rozumiem ze powinny. Robiłam wszystko jak w przepisie. Nie wiem, co teraz? Znów gotować w garze, odkręcić i spróbować zakręcić znów?
    --
  7.  permalink
    Chciałam się z Wami podzielić wakacyjnym odkryciem, odtworzonym za pomocą przepisów z różnych blogów. Wymaga jeszcze udoskonalenia.
    Toskańska zupa pomidorowa (krem)
    0,5 l bulionu (ja zrobiłam z kostki)
    2 puszki pomidorów
    1 duża cebula
    5-6 ząbków czosnku
    1 łyżka przecieru pomidorowego (ja dałam taki mini słoiczek)
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1-3 łyżeczki mąki kukurydzianej lub czerstwa bagietka (w zależności jaką chcemy mieć gęstość kremu)
    odrobina parmezanu
    bazylia (ja dałam suszoną, pewnie świeża będzie lepsza)
    sól, pieprz, odrobina cukru (ja cukru nie dawałam, ale raczej zawsze jest w przepisach)
    Pieczywo - "pałeczki" chlebowe czy bagietka na ciepło.

    Zagotowujemy bulion. Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekaną cebulę, po około dwóch minutach dorzucamy do niej pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy jeszcze 2minuty po czym dodajemy koncentrat pomidorowy (nadal smażąc - choć to już bardziej gotowanie na patelni), następnie dorzucamy pomidory z puszki. Smażymy/gotujemy na patelni przez 8-10minut. Przekładamy tak przygotowany "sos" do bulionu. Doprawiamy (do smaku) bazylią, solą, pierzem, ewentualnie odrobiną cukru. Kiedy wszystko się zagotuje blendujemy na gładki krem. Oceniamy, czy konsystencja nam odpowiada. Jeśli zupa jest za rzadka wrzucamy czerstwą bagietkę i po rozmoczeniu blendujemy lub też zagęszczamy mąką kukurydzianą (ja tak zrobiłam - dwie małe łyżeczki dały gęstość budyniu).
    Przy podaniu posypujemy odrobiną parmezanu. Podajemy z pieczywem (najlepiej ciepłym).
    Dla mnie obłęd bo uwielbiam pomidorową.
    Ja jadłam bez pieczywa i się najadłam jedną miseczką. Siostrze prygotowałam pokrojoną bagietkę podgrzaną w piekarniku, posmarowaną odrobiną rozgniecionego czosnku wymieszanego z oliwą.
    Nigdy nie odwiedziłam Włoch, ale jeśli tak tam jedzą na co dzień, to jestem gotowa się przeprowadzić!!
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 20th 2015 zmieniony
     permalink
    A ja z Hummusem :)
    Byliśmy w Jerozolimie, gdzie jedliśmy prawdziwy hummus "z pierwszej reki":tongue: i się zakochaliśmy - jeszcze patrząc na to jakie cieciorka ma właściwości (białko, błonnik, witaminy) to tym bardziej stwierdziliśmy, że musi zagościć w naszym menu.
    No ale ile można żywić się w knajpach, a w ten hummus z puszki/słoika nie wierzę (może niesłusznie, ale jednak ;-) - wiec postanowiłam zrobić sama - i wsiąkłam ;-)))
    Ja robię z ciecierzycy w puszce (oczywiście ortodoksi kupują suchą, moczą kilka godzin, potem gotują itp..- ale dla mnie za dużo roboty ;-)
    - 2 puszki ciecierzycy
    - 2 łyżki pasty tahini (to taka pasta sezamowa - spokojnie mozna kupić w sklepie np Piotr i Paweł, Auchan itp)
    - 2 ząbki czosnku
    - sok z połowy cytryny
    - łyżeczka soli
    - zimna woda (z lodówki)

    wszystko razem (prócz wody) wrzucam do blendera i blenduję na gładką masę - jak najgładsza - teraz dodaję wodę (na oko) po trochu i blenduję dalej - hummus wtedy nabiera gładkości i delikatności. Ja robię to dopóki nie uzyskam porzadanej konsystencji - takiej hmmm lekkiej do smarowania, ale nie lejącej, tylko stałej.
    I już ;-)
    Teraz już kombinuję i do tego co powyżej dodaję - szpinak (liscie, wrzucam razem do blendowania - mniam), suszone pomidory - PYCHA - smakuje trochę jak pasztet ;-)) - pieczoną paprykę (piekę całą paprykę w piekarniku, obieram ze skórki i wrzucam razem do blendowania)
    No naprawdę polecam ;-)
    Ja lubię czosnkowo - ale jak ktoś nie przepada, to może zacząć od jednego ząbka czosnku - bo wyjątkowo mocno ten czosnek w tej cieciorce czuć.
    W niektórych przepisach dodaje się oliwę - dla mnie zbędny tłuszcz i kalorie :wink: - a bez tej oliwy jest pyszne, puszyste i gładkie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorobe
    • CommentTimeAug 20th 2015
     permalink
    Ulcia, zamiast wody z lodówki dodaj wody z cieciorki :) Ja jeszcze przyprawiam kurkumą.
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 20th 2015
     permalink
    Czasem dodaję :) Ale gdzieś wyczytałam, że najlepiej żeby była baaardzo zimna :)) i zawsze zapominam puszkę do lodówki wcześniej wstawić :)))
    --
    •  
      CommentAuthorobe
    • CommentTimeAug 20th 2015
     permalink
    No uwielbiam humusik, zwłaszcza z cieplutką pitą albo chlebkiem naan :)
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    • CommentAuthorGabcia_I
    • CommentTimeAug 20th 2015
     permalink
    Tez uwielbiam humus, niestety jestem w tym odosobniona w moim domku
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeAug 20th 2015
     permalink
    ja nigdy nie jadłam humusu, pysznie brzmi jak się czyta, ale ja nie mogę jeść surowego czosnku, jak daję do sosu i jest uduszony, to mam problemy z jelitami a jak zjem surowy to umieram, ale humus bez czosnku raczej nie przejdzie co ?? :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 21st 2015
     permalink
    kachaw: ale humus bez czosnku raczej nie przejdzie co ??

    Myślę, że spokojnie można spróbować i np doprawić pieprzem i papryką (troszkę) - tak aby dodać tyci ostrości w zamian czosnku!
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeAug 21st 2015
     permalink
    Humus jest tez świetnym daniem dietetycznym, np. na legalu mozna go jesc stosując diete South Beach czy niskoglikemiczną.
    Ja dodaje do niego jeszcze pietruchę, bo obydwoje uwielbiamy.
    ULCIA, Ty jak masz termomix to hummus jest w kilka sekund :smile: grzech by było kupować.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeAug 21st 2015
     permalink
    Magdalena: ULCIA, Ty jak masz termomix to hummus jest w kilka sekund grzech by było kupować.
    --

    Dokładnie ;-))
    Sama przyjemność robienia - nie mówiąc o jedzeniu ;-))0 Swoją droga ile to to ma kalorii? Bo źródła podają od 15o do 330…. niezły rozrzut…. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
    • CommentTimeAug 23rd 2015
     permalink
    Dziewczyny, macie może jakiś sprawdzony przepis na gofry?

    Mamy gofrownicę z opiekacza, kupiliśmy opiekacz do kanapek z trzema wkładami, kanapkowy, grillowy i na gofry właśnie- wczoraj robiłam pierwszy raz z jakiegoś pierwszego lepszego przepisu i wyszła taka chała, że masakra- w ogóle nie kruche, gumiaste, surowe w środku (a trzymałam je długo w tym opiekaczu, bo ponad 10 minut, mimo iż w przepisie było 3 minuty...

    Robiłam z tego przepisu (zastanawiała mnie od początku ta ilość oleju- tak powinno być?):

    PRZEPIS
    --
  8.  permalink
    Środa - ja robię jak na naleśniki, tylko gęstsze, ale dodaję łyżkę oleju - żeby nie przywierało. Na pewno nie pół szklanki
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.