A) brak utrzymywania się PTC przez przynajmniej przez 3 dni na poziomie wyższym, B) monitoring u gina zgodny z samoobserwacją. W ten sposób można rozpoznać brak owulacji. Można leczyć wg wskazówek gina. Tutaj bezowulacyjne są wspomniane
Hej jestem tutaj nowa, ogolnie moje cykle to 34-36 dni, wprowadzilam moj pierwszy cykl na 28dni i widze ze do dzis 35dc nie bylo skoku temperatury. Chcialabym sie dowiedziec czy moj cykl mozna okreslic za bezowulacyjny? Mimo ze wyzsza tamperature (choc nie za wielki skok) zanotowalam ostatnio podczas miesiaczki. I czy jest mozliwe ze temperatura jeszcze skoczy?
Temp mierzysz o 9.15, jesli pracujesz normalnie w ciagu dnia a nie na zmiany chyba powinnas mierzyc ja wczesniej. A caly wykres wyglada dosc plasko i nie widac wyraznego skoku
Teraz w tym cyklu juz nie zmienie ale od nowego postaram sie mierzyc ja wczesniej. Obserwuje sie od 5 cykli i zawsze mialam skok, wiec wlasnie mnie zdziwilo to choc wiem ze 1,2 cykle na rok moga byc bezowulacyjne.
dona79 jeszcze jedna sugestia, w udostępnionym cyklu pierwszy dzień masz P - plamienie, w takim wypadku powinnaś zaliczyć je do poprzedniego cyklu. Cykl zaczynamy od lekkiego, normalnego lub silnego krwawienia, plamienie zawsze wciąga się do cyklu poprzedniego. Masz cały czas płodny śluz patrząc na obserwację, więc może faktycznie skok jeszcze przed Tobą. Masz rację, że u każdej z nas mogą czasem pojawić się cykle bezowulacyjne i nie jest to powodem do paniki. Jednak ja również uważam, że powinnaś mierzyć temperaturę o wiele wcześniej, np. o 7.00. Postaraj się w nowym cyklu wprowadzić te zmiany. Powodzenia.
marble85 bardzo dziekuje za wskazowke z tym plamieniem, nie wiedzialam o tym ze trzeba to zaliczyc do poprzedniego cyklu. Czekam na @ i zaczyna z pomiarami o 7 jak radzicie, zobaczymy co z tego wyjdzie i czy beda jakies roznice, podrawiam