Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoragataż
    • CommentTimeDec 2nd 2011
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Słuchajcie, mam małą zagwozdkę - ponieważ od roku jestesmy małżeństwem, to nadal nie jestem pewna jak powinnismy robić prezenty - taki okołoświąteczny temat :)

Czy kupujecie osobno - Wy i Wasi mężczyźni czy razem - mam na myśli prezenty dla rodziców, rodzeństwa itd. Tzn. czy każdy kupuje prezent od siebie czy np. jeden dla mamy od Was wspólnie ?
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    jeden wspólnie :))
    --
    •  
      CommentAuthorandżi
    Dla rodziców, rodzeństwa, dziadków, przyjaciół- prezenty robimy razem z mężem wspólnie
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    My kupujemy czasem 1 większy prezent wspólny, i każde kupuje cos drobnego osobno, aby była przyjemnosc otwierania... ;-) No chyba, ze nie bylo sie grzecznym w ciągu całego roku no to Św.Mikolaj moze nie przyjść... ;-)
    •  
      CommentAuthorDannam
    A poza tym robicie jeszcze dla siebie na wzajem? Tzn. żona dla męża, mąż dla zony? I jeśli tak, to to są prezenty niespodzianki czy pytacie się, co małżonek chciałby dostać? :)
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    No jasne, że robimy, ja lubie niespodzianki, są to prezenty niespodzianki dla męża i na odwrót ;)
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Prezenty kupujemy razem. To znaczy, dajemy, bo kupuję raczej ja :wink: Od nas wszystkich, niezależnie dla kogo, to prezent jest od całej naszej rodzinki, jedynie dla chrzestnych dzieci prezent jest "od dzieci" :smile: Chrzestni są młodzi, niekoniecznie mają pieniądze, żeby fundować coś trójce dzieci i jeszcze nam do tego (zresztą nikt tego nie wymaga), ale odwdzięczyć za prezent dla dzieci się wypada, więc "odwdzięcza się" Filip, Asia czy Dominik.

No i z mężem sobie też robimy prezenty nawzajem. Już się tak utarło, że coś większego kupujemy dla siebie razem, coś, z czego razem korzystamy, np. nowe DVD, a dla siebie robimy jakieś małe niespodzianki.
    -- Co ma 18 cm długości i każda kobieta uwielbia mieć to w ręku? 100 zł - a co myśleliście?
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    my tez razem
    •  
      CommentAuthoragataż
    • CommentTimeDec 3rd 2011
    no właśnie, my też póki co robiliśmy razem, ale doszły mnie słuchy, że np. skoro rodzice kupowali nam osobno, to może i my powinnismy - tak czy siak: ruszamy na zakupy !:)
    --
    • CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeDec 3rd 2011
    My kupujemy wspólny prezent. W tym roku wręcz składamy się jeszcze z bratem i bratową męża na prezent dla rodziców. Sobie na wzajem też robimy prezenty, czasem niespodzianki a czasem coś sobie "zamawiamy".
    Jedna tylko rzecz u nas, że dajemy sobie prezenty tylko na Gwiazdkę. A Mikołaja olewamy, bo kasy nie ma żeby robić prezenty 2 razy w miesiącu :confused:
    --
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 3rd 2011 zmieniony
    My dla rodziców osobno,dla siebie też ja zazwyczaj dla męża robię sama prezent. A w tym roku zastanawiam się czy można kupić zestaw 6 "ciastolin" na spółkę dla 5 letniej dziewczynki i 3 letniego jej brata.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyś83
    • CommentTimeDec 6th 2011 zmieniony
    Cześć Dziewczyny jak tam mikołajkowe prezenty? Ja mam pewną zawostkę, może mi doradzicie? Dostałam dziś coś co chciałam – lusterko do makijażu, ale zupełnie nie takie jak miało być. Prosiłam o takie zwykłe na plastikowej nóżce, lekkie i małe, a dostałam ogromne, wypasione Babybliss, podłączane do kontaktu z 3 systemami oświetleń, które ma prawie pół metra i waży ze 2 kilo. :\ Mój facet jest kochany i wychodzi z założenia, że im coś większe tym lepsze…. Jak myślicie, poprosić go żeby oddał je do sklepu czy znosić takiego giganta w domu? A U was prezenty udane?
    •  
      CommentAuthorjustyś83
    • CommentTimeDec 6th 2011
    A może troche rozszerzymy dyskusję i jej temat? ogólnie o prezentach świątecznych?
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    My z mężem nie robimy prezentów ;] Ja nie lubię dawać innym - nigdy nie trafiam w gusta, a mąż ogólnie nie lubi świąt :/
    Więc o Świętach się nie wypowiadam ..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    Ja mikołajkowego nie dostałam więc co do trafionych prezentów wypowiem się po bożym narodzeniu a co do prezentów my dajemy razem, wspólnie planujemy, wspólnie kupujemy i pakujemy
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ja na mikołajki dostałam prawego buta ;) bo lewego kilka dni wcześniej na urodziny :))) prezent trafiony, bo są przesuperanckie ;) to tak żartobliwie w temacie....
    --
    •  
      CommentAuthorasterix
    My też dajemy razem. W zeszłym roku kupowaliśmy dla każdego członka rodziny mojej i męża a także dla siebie nawzajem. W związku z tym, ze jest nas sporo to w tym roku wymyśliliśmy coś innego - zrobiliśmy w każdym domu losowanie i każdy wylosował jedną osobę której zrobi prezent (oprócz dzieci, które dostają od każdego) i tym sposobem każdy dostanie jeden ale konkretny prezent zamiast kilku drobiazgów (wiadomo jak to jest dzielić budżet prezentowy na 16 osób a inaczej na 7) i w tym roku mój mąż robi prezenty jednej osobie z mojej rodziny, jednej ze swojej i mnie. Ja analogicznie. Razem robimy dzieciakom z obu rodzin :) trochę zagmatwane ale jak się pomysł sprawdzi to będzie to taka nasza nowa świąteczna tradycja :wink:
    •  
      CommentAuthordododotka
    my dajemy razem - już od hoho przed ślubem ;) no a sobie to wiadomo - jakieś niespodzianki, to osobno - rodzice i rodzeństwo też nam daje razem ze swoimi połówkami, więc nikt sie nie czepia :)
    --
    • CommentAuthorGruszka65
    • CommentTimeDec 9th 2011 zmieniony
    My zawsze dawaliśmy osobno (bo i osobno dostawaliśmy), ale w tym roku moi rodzice chcą piekarnik, nie wiem jaki im wybrać, bo jest tego kwiata :P), więc się składamy razem i jeszcze z moją siostrą i jej mężem :)
    • CommentAuthorizabela88
    • CommentTimeDec 9th 2011
    Witam wszystkich serdecznie :) Jesli mozna to sie przyłacze;) U nas prezenty daje sie wspolnie :) a mam pytanie co kupujecie pod choinke troszke dalszej rodzinie ??? Ja mam problem ze szwagrem i jego zona bo nie wiem co im kupic jako tak nie utrzymujemy bliskich kontaktow ale beda na wigili u tesciow wiec im tez wypada cos kupic :) moze ma ktoras jakis pomysl .....????
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.