Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAlejakto
    • CommentTimeFeb 19th 2007
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Witam!
    Kto z Was się obserwuje lub obserwował dochodząc do płodności po porodzie?
    Dla mnie to jak ruletka.

Temperaturkę badam, ale jej nie wierzę. Bo wstaję do dziecka w nocy. Niby jestem umówiona, że od 4.00 wstaje mąż, ale różnie to bywa. Czy jak karmię na leżąco malucha przed pomiarem to można uznać, że temp jest spoczynkowa?
    Śluz obserwuję ale zamieszanie jest niewąskie, bo obecne objawy nijak się mają do zaobserwowanego wcześniej podstawowego modelu niepłodności...
    O szyjce zapominam, zresztą jeszcze się nie nauczyłam oceniać wysokości i miękkości więc niewiele to daje.

Jeśli będziemy mieć trzeciego dzieciaczka to się ucieszę bo nie ma nic większego na świecie niż dać ŻYCIE. Ale jeśli by mnie kto pytał o zdanie, to chciałabym jeszcze trochę poczekać aż te dwa bąble podrosną...

Będę wdzięczna za dobre rady w tej materii.
    • CommentAuthormama12
    • CommentTimeFeb 20th 2007
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Witaj Alejakto :bigsmile: mamy juz podobny watek: Plodnosc po urodzeniu dziecka, tam znajdziesz troche wiadomosci.
    Kiedy urodzilas? Karmisz wylacznie piersia? A jakie masz doswiadczenie w nprze sprzed ciazy? W internecie mozna znalezc sporo informacji nt. powrotu plodnosci po urodzeniu, m.in. na stronach: www.npr.pl
    www.woomb.org/bom/breastfeeding_fr.html
    www.iner.pl

Poza tym, ksiazka Kippleyow poswieca temu zagadnieniu caly rozdzial.
    no i zapraszam na swoj wykres, troche info juz tam jest :thumbup:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.