Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeDec 7th 2011
      Zgłoś moderatorowi permalink
    A ja się pochwalę i tu - widziałam mojego groszka na USG, jest pęcherzyk z zarodkiem i serduszko już pracuje.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 8th 2011
    jak miałyście in vitro to jak była morfologia Waszych zarodków: blastocysta 4bc i druga 2cc, czy z takim wynikiem powinny się we mnie przyjmą te zarodki i powinno być wszystko ok ?
    --
    •  
      CommentAuthorgina1511
    AniaBB w którym tygodniu jesteś ciąży?
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    5t6d OM, ale miewam wczesne owulacje.
    No, ale już się nie chwalę, bo zrobiłam drugą betę i wyszedł mi za mały przyrost. Niby gin powiedział, że mam nie robić, bo od kiedy widać taki stan zarodka, to tylko usg jest wiarygodne, ale i tak emocje klapły. To 1 trymestr, wszystko być może...
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorgina1511
    A mogłabym zobaczyć twój wykres w krórym zaszłaś?
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    nie mam w nim danych, to był spontan.
    ale proszę
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorgina1511
    • CommentTimeDec 9th 2011
    DZIEKUJE:)))))))))))))))))
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    Hej, u mnie 1 cykl z laparo i na @ czekam... A mogło być tak pięknie...
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    Truskawka, ja byłam u gina w ABOVO jak byłam w Polsce. Trudno mi się wypowiedzieć o przychodni od strony leczenia niepłodności, ale słyszałam od znajomych, że mają spore sukcesy. Ja z wizyty jestem średnio zadowolona.
    -- [/url]]
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeDec 10th 2011
    Witajcie:) Pozwolę sobie do Was dołączyć:) Próbowaliśmy już wszystkiego i ciągle bez dzieciątka. Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeDec 10th 2011 zmieniony
    Witamy w naszym zacnym gronie :)

Dziewczyny, mam pytanie. Jak sobie radzicie z zaliczaniem dołków? Ostatnio mam taki kryzys, że szkoda gadać... Macie jakieś sprawdzone sposoby, które można by zastosować u siebie??
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeDec 12th 2011
    Mnie nie udało się znaleźć dobrego sposobu i uważam że wszystkie dobre rady są guzik warte. Nie da się niczym załatać tej dziury w życiu.
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
    wczoraj po pobraniu krwi lekarz mi zalecił dawki 3 razy dziennie luteina dopochwowo po 8 tabletek i luteina podjęzykowa trzy razy dziennie po 4 tabletki i do tego 3 razy po 2 tabletki ESTROFEM... czy brałyście już może takie duże ilości leków dziennie i czy też się wam w tedy w głowie kołowało???
    --
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeDec 13th 2011
    Ja nigdy nie brałam tak dużo. Po ivf brałam 3x1 tabl duphastonu i do tego 1 tabletka estrofemu (2mg). Po inseminacjach brałam albo 2 tabletki duphastonu albo tyle samo luteiny. Strasznie dużo tego Ci dał. Ale to on jest lekarzem. Nie ja. Trudno mi tu poradzić cokolwiek. Może inne dziewczyny coś więcej powiedzą. Pozdrawiam.
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 14th 2011
    czy sprawdzali Wam B-HCG tydzień po transferze? jak tak to czy już to był duży wynik czy jeszcze mała wartość ?
    --
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeDec 14th 2011
    W mojej klinice nakazują badanie bety 14 dni po transferze, tydzień po to stanowczo za wcześnie i tak naprawdę bez sensu.
    •  
      CommentAuthorBasia1125
    • CommentTimeDec 18th 2011
    AniaBB gratulacje, oby maluch pieknie i zdrowo sie rozwijal :)
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 20th 2011
    3 grudnia było pic - up a 8 grudnia włożone zarodki wczorajsze wyniki B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) 42.1 - mIU/ml; Estradiol 17-beta (E2) 1634 - pg/ml; Progesteron (PRG) 144.80 - ng/ml: co o tym myślicie?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    acia gratulacje :) jesteś w ciąży ale pamiętaj by zbadać jeszcze ze dwa razy w odstępach 48-96 h od cześniejszego badania
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    Gratulacje!!
    • CommentAuthoracia20
    jeszcze w czwartek mam powtórzyć samo B-HCG bo podobno (B-HCG) 42.1 - to jeszcze nic nie wiadomo że to podobno mało
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    w 11 dpt to ładny wynik nie martw się na zapas będzie dobrze
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    To na pewno wynik ciążowy, a gin jest ostrożny bo te pierwsze dni ciąży są najtrudniejsze. Ale na pewno będzie ładnie przyrastać.
    A ja w szpitalu bo plamie, zarodek był żywy i miał 9mm. Następne usg w czwartek.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorLicho
    AniuBB trzymam kciuki! Będzie dobrze.
    -- licho śpi
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeDec 21st 2011
    acia20 najważniejsze że coś się dzieje:) Z małych bet też są dzieciaczki, a dobra nie gwarantuje sukcesu (sama się przekonałam)
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 22nd 2011 zmieniony
    B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) - 33.7 _ mIU/ml - Lekarz stwierdziła że jak to HCG tak spadło teraz to trzeba odstawić leki, bo nić z tego nie będzie i spróbować znowu :(
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeDec 23rd 2011
    Hej, być może za miesiąc kolejna iui, tym razem na cyklu naturalnym. Trzymajcie kciuki, walczę póki mam siłę :)
    •  
      CommentAuthorsunshine14
    • CommentTimeDec 23rd 2011
    Witajcie serdecznie Drogie Weteranki!

acia20 bardzo mi przykro.. bardzo! ściskam Cie mocno!
    ja juz bardzo długo staram sie o malenstwo.. prawie 5 lat..problem był u mojego M. teraz podobno jest lepiej..ale nadal plusika nie ma..

Wesołych Świąt Wam życzę
    • CommentAuthorEw78
    • CommentTimeDec 28th 2011
    Witajcie Dziewczyny,
    Chcialabym dolaczyc do zacnego grona.
    Osobiscie jestem po iui 23.12 i strasznie sie zle czuje pobolewa mnie strona jajnika i w sumie nie wiem o co chodzi...
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 28th 2011 zmieniony
    jak długie miałyście przerwy po miedzy nieudanymi in-vitro ? bo nam zalecono poczekać do lutego z kolejna próbą. I mam jeszcze odstawić kwas foliowy w czasie przerwy. Ile w tym prawdy że to plemniki mogły pogorszyć jakość zarodków? I co myślicie na temat akupunktury?
    --
    • CommentAuthorEw78
    • CommentTimeDec 28th 2011
    Acia trzymam kciuki na udana probe w lutym, niestety nie umiem odpowiedziec na Twoje watpliwosci
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeDec 29th 2011
    Hej wszystkim :bigsmile: z mężem o dzidzie staramy się już od 3 lat. Mam niedrożne oba jajowody i jedyną szansą dla nas jest IVF. Początkowo podchodziłam bardzo optymistycznie do tego tematu, ale teraz coraz bardziej stres daje się we znaki i zwyczajnie boję się, że może nic z tego nie wyjść - W ostatnim czasie widziałam zbyt dużo porażek w tym temacie.... Do procedury chcemy podchodzić w marcu - póki co zbieramy pieniążki.......
    POZDRAWIAM weteranki! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeDec 29th 2011 zmieniony
    acia20 Przykro mi. Ale dlaczego kazali Ci odstawić kwas foliowy? Skoro luty już za miesiąc to chyba bez sensu odstawiać skoro trzeba go brać ok. 3 miesiące przed planowaną ciążą. Nie wiem. Chyba kwas nie szkodzi????
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 29th 2011
    Stwierdził że organizm powinien odpocząć od leków.
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Acia, ja stosowałam akupunkturę podczas starań - bardzo polecam. Jakbyś chciała coś wiedzieć, to pisz.

A z tym kwasem foliowym to rzeczywiście dziwne - ja brałam podczas starań dwa lata ciurkiem...
    --
    •  
      CommentAuthorDiabeł
    • CommentTimeJan 1st 2012
    The fragille - a chociaż skutecznie? Bo ja w poprzednim cyklu stosowałam i jak na razie nic (chodzi o akupunkturę). Co do wcześniej poruszanego tematu to ja nie łapię dołów (może mi się z dwa razy zdarzyło) - staram się sobie uświadomić, że jestem ostatnią osobą, która może na cokolwiek narzekać. Rozglądam się w około i widzę tyle krzywdy i bólu, które stają się udziałem ludzi. Mnie to wszystko omija i choćby dlatego jest to powód aby każdym dniem dziękować za to co się ma. Kiedy tak na to spoglądam to nie mam odwagi użalać się nad sobą z powodu niepowodzeń w staraniach.
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Diabeł, chodziłam ze względu na tarczycę głównie i stres. U mnie w połączeniu chyba z innymi czynnikami zdziałało ten jeden mały cud ;) Ale chodziłam przez jakieś trzy miesiące regularnie. Natomiast teraz w ciąży nie mam (odpukać) żadnych problemów z niedoczynnością (biorę też leki oczywiście), a wcześniej - masakra pomimo leków...
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 2nd 2012
    Jakie działania ma akupunktura? Opowiedzcie trochę, bo tak to trudno się zdecydować... Jeszcze tego na sobie nie przerabiałam :)
    •  
      CommentAuthorThe_fragile
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
    To jest trochę jak z akupresurą - nakłuwa się takimi mega cieniutkimi igiełkami punkty odpowiadające za dane narządy (a akupresura to uciskanie takich punktów) i to poprawia ich działanie. Stara chińska medycyna, więc chyba coś w tym jest. Aaa, ja miałam migrenę kiedyś i też akupunkturą leczyłam - jak dla mnie rewelacja. Brzmi może strasznie, ale w ogóle się nie czuje tego nakłuwania (nawet nie czuć momentu kiedy wkłuwają). Potem leżysz jakiś czas i się relaksujesz ;) Ja najczęściej zasypiałam.

Aha, bardzo ważne, żeby nie iść do jakiegokolwiek człowieka, który gdzies się ogłasza. Warto sprawdzić przez Polskie Towarzystwo Akupunktury (akupunktura.org) czy lekarz posiada uprawnienia do wykonywania zabiegów. Tu jest lista lekarzy: lista
    --
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    cześć Dziewczynki, jestem nowa na forum :) bardzo mnie zaciekawił ten wątek. Staram sie z moim mężczyzną o dzidzię juz od 1,5 roku i nic :( ze mną wszystko jest ok ( na podstawie badań) mój mężczyzna ma mniej plemniczków niż powinien mieć ale pani dr powiedziała że wyniki są całkiem dobre i poleciła nam inseminacje :)
    Jestem 8 dzień po inseminacji, zabieg był szybki, bezbolesny i w przyjemnej atmosferze mojego chłopaka. teraz biorę 2 tabletki dziennie duphaston a za 7 dni mam zrobić test z krwi czy się udało :) strasznie się niecierpliwię i chyba dzisiaj pojde po test do apteki zeby zrobic sobie w domku.
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJan 9th 2012
    a miałaś jakis zastrzyk na peknięcie pęcherzyka? na przykład ovitrelle?
    jesli tak, to sobie odpuść testy z apteki i wstrzymaj jeszcze kilka dni, bo wynik bedzie zafałszowany
    --
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    tak miałam zastrzyk ovitrelle 36 godz przed czyli 31 grudnia a 2 stycznia IUI no i jutro bedzie 9 dzien po zabiegu myślałam że wynik testu już coś pokaże :( kiedy najlepiej zrobić? już sie nie moge doczekac wyniku
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    po zastrzyku odczekać 13-14 dni od jego podania
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    no to chyba nie zostalo mi nic innego jak czekanie,a w sumie za tydzien mam zalecona bete. :)
    A czy komuś z forum udało sie za 1 razem zajść poprzez IUI bo w sumie czytalam wiele ale nie znalazłam :(
    • CommentAuthornika1981
    dziewczyny w piątek miałam owulację (potwierdzona monitoringiem) po pregnylu podanym w czwartek. Od soboty miałam śluz gęsty i lepki aż do dzisiejszego popołudnia kiedy to zauważyłam przezroczysty typowo płodny... od dziś mam podany duphasoton, myślicie że już za późno? czy są jeszcze szanse na ewentualną ciążę..czy zaburzenia w wydzielaniu progesteronu w tym cyklu wykluczą ciąże?
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJan 10th 2012
    a mnie się udało za pierwszym razem :bigsmile:
    --
  6.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ale super zazdroszczę :) mam nadzieje że mi się też uda :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 10th 2012 zmieniony
    Ja mam mieć teraz 3 podejście, ale w szpitalu, a nie specjalistycznej klinice prywatnej. Zastanawiam się czy tam zabieg jest na NFZ czy odpłatnie? Może ktoś się orientuje?
  7.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Efiaa, zawsze możesz się spytać w szpitalu.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 10th 2012
    Chyba nie będę miała wyjścia :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.