Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJan 10th 2012
      Zgłoś moderatorowi permalink
    a mnie się udało za pierwszym razem :bigsmile:
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ale super zazdroszczę :) mam nadzieje że mi się też uda :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 10th 2012 zmieniony
    Ja mam mieć teraz 3 podejście, ale w szpitalu, a nie specjalistycznej klinice prywatnej. Zastanawiam się czy tam zabieg jest na NFZ czy odpłatnie? Może ktoś się orientuje?
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Efiaa, zawsze możesz się spytać w szpitalu.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 10th 2012
    Chyba nie będę miała wyjścia :)
    • CommentAuthoraanika
    • CommentTimeJan 12th 2012
    Hej ja mam pierwszą inseminację u Wdowiaka, mamy problem z plemnikami u mnie wszystko okey. Dziewczyny miałyscie może u niego inseminację?
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 12th 2012
    Rita chyba miała, znajdziesz ją u mnie w przyjaciółkach.
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    dzisiaj 12 dzien po inseminacji, zrobilam test domowy niestety wynik negatywny :( w poniedzialek mam zrobic bete , czy jest jeszcze szansa ze za 3 dni wynik okaze sie pozytywny ??? :(:(:(
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 13th 2012
    Powiem Ci, że nigdy po iui nie robiłam ani testów, ani bety. To coś jak intuicja była, że to nie ten czas. Ja bym już nie robiła, a Ty zrób, jak uważasz.
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    pani doktor zalecila bete zeby miec 100% pewnosci jak wyjdzie negatywny to odstawic duphaston a jak pozytywny to brac dalej
    •  
      CommentAuthorkorda
    a gdzie robiłaś iui patrycjator?
    ja bym posluchała ginki, lepiej mieć pewność
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    robilam w Katowicach zieba clinik , bardzo polecam ta clinike jest rewelacyjna, specjalizuje sie w nieplodnosci.
    mimo negatywnego testu domowego mam jeszcze odrobine nadzieji ze jednak te testy czasem zawodza i ze z krwi moze bedzie niespodzianka
    •  
      CommentAuthorkorda
    patrycjator pewnie nie trać nadziei, testy czasem późno wskazują ciąże
    wyslałam Ci pw
    •  
      CommentAuthorMartucha84
    Cześć dziewczyny:bigsmile: Tutaj (na 28dni) jestem już dość długo ale jakoś nie mogłam wyczuć tego momentu kiedy już się jest weteranką w staraniach żeby dołączyć do Waszego grona:wink: Staramy się z mężem 3 lata i pomału dojrzewam do decyzji o IVF. Co prawda już jesteśmy po wielu badaniach w klinice leczenia niepłodności ale chcemy się przenieść z rzeszowskiej do jakiejś bardziej profesjonalnej że tak powiem...Zastanawia mnie INVICTA. Czy któraś z Was może mi coś o niej powiedzieć? Wszystko jedno czy w Gdańsku czy w Warszawie... A może możecie polecić jakąś bardzo dobrą, profesjonalną i z dużą skutecznością?Będę wdzięczna za wszelkie informacje:bigsmile:
    • CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJan 13th 2012 zmieniony
    Ja mogę polecić INVICTE w Warszawie, natomiast Novum odradzam.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    Ja Novum też odradzam. Zmieniłam o nich zdanie, kiedy wizyta trwała 10 min. i lekarz nawet nie miał zamiaru wysłuchać, co mu mam do powiedzenia, bo za chwilę czekała kolejna osoba.
  6.   Zgłoś moderatorowi permalink
    wczoraj byl 12 dzien po iui , 25 d.c i sie bardzo przestraszylam poniewaz wczoraj wieczorem po stosunku z moim M. zaczełam krawawić, myślałam że okres przyszedł wcześniej i ze nie jestem w ciąży, ale rano się obudzilam i zero krwi. Ta krew nie przypominała krwi takiej jak przy okresie, była bardzo czysta i przejrzysta ta krew taka czerwioniutka. nie wiem co o tym myśleć zmartwiło mnie to :( czy ktoras tez tak miala albo wie oco chodzi???
  7.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ok napisalam do mojej pani dr i powiedziala ze mam zwiekszyc dupka do 3 x dziennie i w pn wykonac bete
    •  
      CommentAuthorMartucha84
    • CommentTimeJan 15th 2012
    Dzięki Efiaa i acia20...zawsze to lepiej jak się pozna opinię innych:smile:
    Patrycjator trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze...i żeby cykl zakończył się plusikiem:smile: czekamy na wieści odnośnie bety:cool:
  8.   Zgłoś moderatorowi permalink
    to już jutro..... doczekac sie nie mogę jutro wszystko sie okaze...:)
    •  
      CommentAuthorkorda
    • CommentTimeJan 15th 2012
    3mam kciuki;) daj znak jutro;)
  9.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ok Beta zrobiona :) teraz czekanie..... po 16 bedą wyniki
    •  
      CommentAuthorTilly75
    • CommentTimeJan 16th 2012
    tez trzymam kciuki :-)
    •  
      CommentAuthorkorda
    i jak tam betka? 3mam kciuki;):bigsmile:
  10.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ehhh no i załamka niestety negatywny wynik :(:( 1 moje IUI niestety nieudane, nie potrafie tylko zrozumiec dlaczego bo plemniki sa ok u mnie tez wszystko ok a jednak nie jest ok bo ciazy nie ma ehhh ,
    teraz czekam na @ i w 3 d.c. ide do pani dr na konsultacje i bedziemy dalej działać
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    patrycjator z IUI jest jak z każdymi staraniami czyli około 25 % szans na powodzenie więc spokojnie nie martw się :) musisz mieć pozytywne nastawienie i się uda
    --
    •  
      CommentAuthorMartucha84
    Szkoda:sad: ale nie poddawaj się! Jesteś o ten jeden kolejny cykl bliżej celu:cool:
    •  
      CommentAuthorkrysiaaa
    • CommentTimeJan 19th 2012 zmieniony
    *martita9084
    *
    W nOvum pracuje wielu lekarzy ja akurat bylam u dr. Taszyckiej, moja znajoma ktora dzieki niej zaszla w ciaze polecila mi ja. Ja tez z niej bylam bardzo zadowolona zreszta z calej kliniki. W ciaze przy tej jednej probie w tej przychodni nie zaszlam ale nie zaluje ze tam sie leczylam. Mieszkamy daleko i ze wzgledu wlasnie na odleglosc nie podeszlismy raz jeszcze tam do protokolu. Gdyby nie to to bez cienia watpliwosci sprobowalibysmy tam jeszcze raz. Tymczasem zaczelam wlasnie wyciszanie do naszej juz ostatniej proby iv.
    zycze Ci szczescia! :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 19th 2012
    Hej, u mnie iui w następnym cyklu, bo teraz znów owulacja z lewego jajnika, a czekamy na prawy.
    •  
      CommentAuthormoya212
    • CommentTimeJan 19th 2012
    efiaa, a dlaczego czekacie na prawy ? nie moze byc z lewego ?
  11.   Zgłoś moderatorowi permalink
    2 podejscie do IUI :
    dzisiaj 3 d.c. byłam u pani dr, od dzisiaj przez 5 dni mam brac clo, poprzednia iui byla na naturalnym cyklu na 1 pecherzyku, teraz stymulujemy zeby bylo wiecej pecherzykow, w 10 d.c mam sie znowu pojawic w klinice.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 20th 2012
    Moya, podczas laparoskopii wyszło, że lewy niedrożny (kiedyś były drożne oba wg hsg...), dlatego skuteczniej poczekać na lewy.
    •  
      CommentAuthorkorda
    patrycjator 3mam kciuki;) niech to bedzie TEN cykl;)
    •  
      CommentAuthormoya212
    efiaa, mozesz mi powiedziec na czym polega laparoskopia ? i jak wyglada ten zabieg ?
    •  
      CommentAuthorMartucha84
    Krysiaaa dziękuję:kissing: a gdzie podchodziłaś do reszty IVF? Bo pozwoliłam sobie zerknąć do Ciebie i widziałam że już kilka masz za sobą:smile:
    •  
      CommentAuthorkrysiaaa
    • CommentTimeJan 22nd 2012
    martita pozostale proby byly za granica bo nie mieszkam w Polsce.. a swoja droga to teskni mi sie...
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 22nd 2012
    Moya, odpisałam Ci pod wykresem.
  12.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam od gina
    Dzisiaj 10 d.c pecherzykow jest kilka ale najwiekszy jest prawy ma 24 mm, w niedziele za 2 dni mam II podejscie do zabiegu IUI,
    dzisiaj wieczorem mam wziasc ovitrele i dodatkowo brac encorton rano 1 tabletke a popoludniu 1/2 tabletki ( na lepsze zagniezdzenie sie zarodka) czy ktora z was brala ten lek??
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 27th 2012
    Ja nie brałam, ale z opinii wielu osób wiem, że trzeba uważać na dawkowanie, bo to steryd i wywołuje puchnięcie oraz przyrost masy. Mam nadzieję, że nic Ci nie będzie po kilku tabletkach, a zadziała.

Patrycjatorko, wiesz może, czym się różni Pregnyl do Ovitrelle prócz ceny (wszystko to hcg przecież...)?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    Efiaa tym, że ovitrelle możesz sobie sama podać podskórnie a pregnyl musi być podany domięśniowo, tym, że ovitrelle jest nowocześniejszym lekiem
    --
  13.   Zgłoś moderatorowi permalink
    jak czytalam ulotke z encorton to troche sie przerazilam ale mam nadzieje ze dawka ktora biore mi nie zaszkodzi, a ovitrele biore bo tak mi przepisuje pani dr , nie slyszalam o tym pregnylu to jakis zamiennik? ale jak abortaW pisze ze trzeba domiesniowo to ja podziekuje :) juz podawanie samej ovitreli dla mnie jest straszne poniewaz nienawidze zatrzykow dlatego moj partner mi to wstrzykuje a i tak jestem cala blada :)
    mam nadzieje ze teraz sie uda...
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    Brałam encorton i nic mi nie było, przeciwnie - alergia odeszła na bardzo długo, co mnie ucieszyło niemożliwie.
    Tak, pregnyl to zamiennik, ale ovitrelle jest moim zdaniem wygodniejsze, bo można podać samemu, pregnyl tylko pielęgniarka.

A do zastrzyków ja się przekonałam, mój M. powiedział, że muszę dać radę, asystował mi, ale zrobiłam sama - warto, bo w razie W jestem od niego niezależna. To nic wielkiego - po kolejnym razie się przyzwyczajasz :) spróbuj, z jego asystą dla odwagi.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    Mnie też to czeka... i na samą myśl odechciewa się zastrzyków. Niestety, za wygodę się słono płaci :)
    •  
      CommentAuthormaravilha
    hey ja sie chyba zaliczam do weteranek :) ponad 2 lata staran z marnym skutkiem
    dopiero teraz klasyfikuje sie do badan ( wczesniej podobno nie bylo takiej potrzeby ) wiec zobaczymy co przyniesie los :) kibicuje sobie samej w tym cyklu :D napoczatku bylam nastawiona bardzo pesymistycznie ale teraz jest 100razy lepiej, czuje sie lepiej, energia mnie rozpiera i czekam na rezultaty :) moze nie bede musiala tluc sie po lekarzach, bardzo chcialabym tego uniknac :)

a wiec witam :)
    -- [url][/url]
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    Patrycjator ja encorton brałam w dawce 20 mg i do takowej wrócę jak wrócimy do starań i nie miałam żadnych skutków ubocznych poza tym, że miałam mega power i mogłam wcale nie spać
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    kurde, ja to bym nawet chciała mieć taki efekt uboczny, śpię jak niemowlę. Dziś chodzę jak zombie, bo wstaję o 4 lub 5 od środy...
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 28th 2012
    Aniu ale ja też brałam dużo wyższą dawkę
    --
  14.   Zgłoś moderatorowi permalink
    dzisiaj miałam ciezki dzien duzo sie dzialo koszmarnie boli mnie glowa ( oczywiscie juz sobie ubzduralam ze to moze przez ten encorton ) ehhh a jutro rano mam IUI :)
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeJan 29th 2012
    trzymamy kciuki!
    -- serce przestało bić.
  15.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ;) jestem oficjalnie po 2 IUI
    niestety podczas 1 IUI mielismy 18 mln plemnikow a teraz mamy 5 mln ;/ moze wynika to z tego ze 3 ostatnie dni byly bardzo intensywne duzo stresu w pracy itp i dlatego te plemniki tak spadły :( ale mam nadzieje ze cos sie uda
    dalej mam brac encorton, a we wtorek ide na spr pecherzyka czy pękł
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.