Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorolcia86
    • CommentTimeMar 21st 2007
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Witam,
    mam na imię Ola. Mam 21 lat. Nie jestem ani osobą starjąca się ani odkładajcą. mam pytanie dotyczące bólów miesiączkowych. Pierwszy okres miałam w wieku prawie 15 lat. Mam niedoawge prawie 10 kg. Prawie 80% wszystkich okresów miałam bardzo bolesene. czasami nawet nie byłam wstanie wychodzić z domu. zaden nie był bez bolesny. Towarzyszą mi temu bóle głowy, bóle łydek, chęć na wymioty, zawroty głowy i poszczucie słabości. Boję się, że jest coś nie tak.. Tydzień temu pierwszy raz byłam u ginekologa.. Powiedział, że trzeba mnie przebadać.. Zewzględu na dyskomfort krwawienia nie zgodziłam dostałam tylko zwolnienie do pracy i na zajęcia. I jeszcze jedno.. jestem dziewicą..
    Miałyście kiedyś taki problem?
    •  
      CommentAuthorMary
    Ola, ja też mam bolesne miesiączki.
    Miałam koleżankę, u której bóle byly właśnie tak silne jak u ciebie. Straciłam z nią kontakt i nie wiem jak jest teraz.
    Inna moja koleżanka też ma podobnie i jest stale na pigułkach antykoncepcyjnych.
    Nie poleca sie tego jednak kobietom które nie rodziły, a właściwie ja osobiście nie polecam wcale - w przeciwieństwie do niektórych lekarzy.

Spróbuj może zaufać lekarzowi, pójdź do niego po @ i niech skieruje cię na potrzebne badania. Ta niedowaga jest bardzo duża.
    Poza tym, gdy już lekarz nic nie znajdzie, może zostać homeopatia - ja tak mam.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 21st 2007 zmieniony
    Bez obaw, tu też niektóre osoby mają problem dziewictwa i tylko się obserwują. ;-)
    -- Kulturowe aspekty antykoncepcji konferencja na Dolnym Śląsku
    •  
      CommentAuthorLily
    amazonka :bigsmile: problem dziewictwa :rolling:
    •  
      CommentAuthorrooda
    Moja mlodsza siostra ma taki problem:(
    Miala 3-4 dni wyciete z zyciorysu, nie mogla sie ruszac, wymiotowala i zadne tabletki przeciwbolowe ani rozkurczajace jej nie pomagaly... Probowala roznych sposobow i meczyla sie kilka lat az zdecydowala sie na tabletki antykoncepcyjne. Niestety z jednej strony, ale z drugiej moze teraz normalnie funkcjonowac...

Amazonko jaki znowu problem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMary
    HAHAHAHA!!!! "problem dziewictwa"
    brzmi jak choroba weneryczna :cheer::crazy::tooth:
    • CommentAuthoramcm
    Spróbuj dać się przebadać, może coś wyniknie, o czym nie wiesz.
    A "problemem dziewictwa" się nie martw, jest nas tu więcej :wink: a czasem trzeba się dać przebadać. Powodzenia :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorrooda
    hahahaha Mary ale walnelas z ta choroba weneryczna :crazy: :cheer:
    --
    • CommentAuthorolcia86
    Nie uważam dziewicta za problem..Jestem z wyboru:-) Z czego jestem bardzo zadowolona!! Mój chłopak mnie przez to bardziej szanuhuje tylko chciałąm zaznaczyć, że wcześniej nie współżyłam.. co do problemu miesiączki..
    • CommentAuthoramcm
    Pozostaje przeprowadzić badania. Może po nich będzie można więcej powiedzieć. Więcej dziewczyn miewa takie problemy, u niektórych znikają po pierwszym dziecku...
    • CommentAuthormama12
    • CommentTimeMar 22nd 2007
    Prawda, amcm, jestem tego przykladem: juz po pierwszym porodzie mniej bolesne miesiaczki, a przedtem? Chodzenie po scianach z bolu...:cry:
    •  
      CommentAuthorMary
    • CommentTimeMar 22nd 2007
    HIHIHI, to ja się nie mogę doczekać zafasolkowania Mamo12 ;)
    • CommentAuthormama12
    • CommentTimeMar 23rd 2007
    chwilenka, teraz czekam na pierwsza @ po drugim porodzie, oby dobra passa trwala :bigsmile:, czyli krotkie i bezbolesne miesiaczki plus krotkie cykle! :wink:
    • CommentAuthorolcia86
    • CommentTimeMar 25th 2007 zmieniony
    mam jeszcze pytanko
    Przeglądając tą stronkę doczytałam się, że kobiety bardzo chude i otyłe mają problem z poczęciem dziecka.. Czy ten problem w przyszłości może mnie dotyczyć mam 179 cm i waże 56 kg?/ zaczynam się martwić:(
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeMar 26th 2007
    to nie jest reguła. koleżanka mojej siostry ma ok 158cm wzrostu, waży max 40kg i zaszła w ciążę. oprócz tego w swoim życiu miała różne problemy zdrowotne.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.