biedrona_ Zaznaczasz tekst który ma być linkiem i klikasz przycisk LINK i wstawiasz w niej link. Lub jeśli tekstem ma być link to wstawiasz link w posta zaznaczasz ten link i klikasz przycisk LINK i znów wstawiasz link(url)
Chcę kupić karmnik w Melissie. I się zastanawiam czy przy moim 106/75 celować (zgodnie z romiarówką Melissy) w 75H czy raczej zaokrąglić w dół i wybrać 70K? Pomożecie?
Pewnie już nieaktualne... Melisa ma straszne rozciągliwce. Celowałabym w 65, jeśli nie 60 pod biustem. Zawsze na początku można skorzystać z przedłużki. Bra-fitter wskazuje 65 N.
Na sklepach esotiqu są wielkie hasła "80% kobiet nie zna swojego rozmiaru, umów się na indywidualny bra-fitting". Wcięło mnie, jak zobaczyłam te napisy i myślałam już, że otworzyli jakiś dobry sklep stacjonarny. Niestety w środku najbardziej "egzotyczne" rozmiary, jakie znalazłam to 65D, 70E - ale to już coś, przynajmniej coś w obwodach 65 się pojawia i powyżej miseczki D.
W najbliższą sobotę (12 listopada) sklep doBRAna mieszczący się w galerii King Square w krakowskim Płaszowie zmieni się w „Klinikę Stanika”. Od godz. 11.00 do 18.00 klientki będą mogły dzięki profesjonalnym braffiterkom nauczyć się dobierać odpowiedni stanik.
75 B – taka odpowiedź padnie prawdopodobnie z ust 90% kobiet pytanych o rozmiar noszonego stanika. Jeżeli jednak panie skorzystają z rad doświadczonych braffiterek, będą mogły odkryć, jak dalekie są od prawdy i jak niewiele trzeba, by poprawić swoją sylwetkę. Mieszkanki Krakowa będą miały okazje poddać się takiej metamorfozie już w sobotę (12 listopada). Poza praktycznymi poradami przewidziano dziesięcioprocentowe rabaty na bieliznę takich marek jak Panache, Cleo czy Masquerade. Ponadto zorganizowana zostanie loteria, w której wygrać będzie można dobrze doBRAną bieliznę. Celem akcji „Klinika Stanika” jest udowodnienie kobietom, jak duże znaczenie ma dobry biustonosz. Według statystyk aż 9 na 10 Polek nosi nieodpowiedni rozmiar stanika, dlatego też recepty Kliniki powinny cieszyć się sporym zainteresowaniem. Grupa Stanikowych Pań Doktor wyruszyła w Polskę z nadzieją, że po zakończeniu całej akcji, klientki zdadzą sobie sprawę, że nie wszystkie kobiety mają tę samą miseczkę i obwód, a wachlarz możliwości, jakie dają nowoczesne sklepy z bielizną jest naprawdę szeroki. Całe przedsięwzięcie udowadnia, że tęsknota za pięknym ciałem nie musi oznaczać oddania się w ręce chirurga plastycznego. Ten coraz bardziej popularny i rozpowszechniany w mediach pogląd pokazuje, jak niewiele wiemy o własnym ciele. Po raz kolejny okazuje się, że najważniejsza jest tzw. praca u podstaw – nawet najlepiej skomponowany strój nie będzie miał okazji zabłysnąć, jeśli założymy go na źle dobraną bieliznę. Wszystkie Panie, które nowy tydzień chcą rozpocząć z nową, starannie wyprofilowaną sylwetką, zapraszamy do butiku doBRAana mieszczącego się na pierwszym piętrze centrum King Square przy ul. Powstańców Wielkopolskich 18.
Sprzedam biustonosz Masquerade Polka 34G/75G NOWA + majtki rozm. 14(42) w pięknym kolorze ciemnej czerwieni, kupilam na ebayu, niestety nie trafiłam w rozmiar (za duży stanik, za małe majtki). Majtki mierzone raz - na bieliznę. Stanik też raz na chwilę - od razu widac było że za duży. Wszystko nowe z metkami.
edit: kontakt na priv w/s zakupu, ceny korzystne, mogę sprzedać razem lub osobno :)
Realne zdjęcia : (ta ciemniejsza czerwień z 1szego foto bardziej oddaje jego kolor).
Figi:
Na zewnątrz satyna - nieelastyczna, z niej wykonane także figi - prawie wcale nieelastyczne.
Wreszcie zdobyłam kartę do transakcji internetowych i chce sobie kupić karmnik na brastopie, ale nie ma rozmiaru 34J Ciekawe czy to chwilowe czy nie ma takich karmników?
Ja się wzięłam za robótki ręczne, jeszcze prze effuniakowymi karmnikami. I tym sposobem mam takie karmniki, jakie chcę, chociaż długo się zarzekałam, że się w to bawić nie będę. Najpierw miałam plan, że jakąś fajną bieliznę to sobie kupię, jak skończę karmić, ale że to karmienie się przedłużało, to przestałam to odkładać. Ale podejrzewam, że taka oferta szybko przyciągnie klientki i poszerzą kolorystykę.
a próbowałyście karmników z Kris Line? Mi TEN model bardzo dobrze służy, jest naprawdę wygodny, a odpięcie jest łatwe "w obsłudze". No i jest mój rozmiar :D
raczej podzielenie się doświadczeniem. Karmiąc pierwsze dziecko w ogóle nie używałam karmnika, co było błędem. Przy drugim dziecku zainwestowałam i jest naprawdę o niebo wygodniej. Karmnik mam jeden, tylko ten z Kris Line. Bardzo fajnie mi służy, dlaczego więc mam go nie polecić?
Ja kupuję z Gossarda ,La senzy ,Panache czasami Curvy kate.Jak nie ma gdzieś sklepu to na ebayu.Nie miałam jeszcze problemu z doborem stanika nawet jak kupowałam w ciemno.Mam komplety po 2,3 lata które nadal mają kolor jak na początku,ani się nie rozciągnęły.Mój ulubiony to Panache confetti kupiłam sobie komplecik pod kieckę ślubną i Gossard Tutti frutti od mężulka na walentynki kiedyś kiedyś..Mam rozm 30DD a kiedyś jak byłam nieuświadomiona kupowałam na bazarze 75 c. Dla tych co nie wiedzą jaki mają rozmiar na stronie Curvy Kate można sobie obliczyć ,jest gdzieś tam kalkulator
ja noszę 65E lub 70 D w zależności od firmy. Effuniak kupiłam 65 E i strasznie ciasny jest :( a tak mnie brafitterka wymierzyła. Żeberka pomiażdżone, powiedziała, że tak może być na początku ale nawet po dłuższym okresie noszenia nadal mnie boli. Zazwyczaj zatem wybieram 70 D.
Odchodzi się ostatnio od zbytniego zaniżania obwodu. U Ewy szczególnie - ona ma swoją rozmiarówkę i zaleca dobierać rozmiar na podstawie kalkulatora na Jej stronie.