Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    lady wrzucaj zdjecia wszyscy czekamy z niecierpliwoscia....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJul 28th 2007
      Zgłoś moderatorowi permalink
    to pochwalę się JULIĄ :) Urodzoną 24-07-2007 o godzinie 15.50 z wagą 400g i dł 59 cm :))

Dla mnie to moje szczęście jest najpiękniejsze na świecie :))
    Każda zapewne mama mówi tak o swoim .... :))

Jakieś 2 godzinki po urodzeniu
    null
    1 doba życia :))
    null
    2 doba życia
    null
    3 doba życia
    null
    To z dnia dzisiejszego :)) w 4 dobie życia
    null
    --
    •  
      CommentAuthor_zibi_
    :clap::clap::clap:DRONKA ale klucha z tej Twojej Juleczki :crazy: duuuuża dziewczynka :thumbup:
    a co ona ma na buzince takie kropeczki?? jakies uczulonko się przyplątało?? a do kogo podobna??
    -- [url=http://www.szipszop.pl][
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    oj widac ze Julka ma charakterek :) juz w pierwszej dobie zycia wyrazila palcem co mysli :rolling::tooth:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    Lady sliczniasta dziecina .. ja cie widzialam raz na zdjeciu i jak zobaczylam zdjecie to sobie pomyslalam ze to cała ty :) pulpecik :) moj teraz ma tyle fałdek co twoja :))

a oto jedna z jego słodziastych minek :)

http://images30.fotosik.pl/40/acb0f1277f890198med.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Drugie zdjęcie stanowczo korzystniejsze, ale za to jaka dramaturgia na pierwszym! Brawo Mama i Maks!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 28th 2007 zmieniony
    Jemma ze tez mezowi sie takie ujecie udalo zrobic!! Maly od razu pokazal ze ma donosny glosik hehehe no a na drugim spi slodziutko jak aniolek... ale wiesz co... pociesze cie... do czasu :D hihihi
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    JEMMA Ja leżałam z babeczką, która urodziła tego dnia co Ja i jej syn też na imię ma MAX :))
    --
    • CommentAuthorHoga
    Jemma a mnie się właśnie bardzo podoba to pierwsze zdjęcie zanim malucha obmyją i ubiorą, po takim przywitaniu świata nic dziwnego że usnął jak aniołek.
    Lady fajny klocuszek z małej , zreszta co by tu wiele mówic dzieciaczki przecudne, te nasze starsze i te całkiem malusie.
    Ja dziś w domu siedze i tylko na przemian spie i cos oglądam, znowu mam nastrój placzka, te hormonki a misiek teraz na fuchy chodzi więc poza Jakubem to w domu nie ma nikogo.
    No mnie zostało jeszcze 3 miesiące albo już zalezy jak patrzeć.
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    jemma - rzeczywiscie Twój mąż musi miec zelazne nerwy, skoro taką fotkę udało mu sie pstryknac...
    Gratulacje raz jeszcze ! Fajny facet z Maksia :)
    -- [url=http://www.szipszop.pl]
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Buzi dla Maxa :) i oczywiście Młodej Mamy !!!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 29th 2007
    Moje najedzone i śpiące Szczęście wczoraj tj 28.07 godz 19 :)

A tutaj już 5-cio dniowe Serducho dziś około godz 11 - całkiem fajnie nam się gadało o facetach :D
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    ale śliczniutka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorBeata_
    śliczniutka, śliczniutka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Piękna kobitka, będzie miała powodzenie!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    a to nasze kochane Pulpetto Irokezo :) zdjecie sprzed 2 dni :P

!Image Hosted by ImageShack.us!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    And - Weronika rosnie w oczach :) no ale co sie dziwic jak z niej taki lasuch :) to co od jutra fotki domowe? ;)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    A dziś Kacperek ma 2 miesiące:) i wybierając sie na spacerek doprawiłam mu uszka:)

http://images30.fotosik.pl/41/954628ce1b49389a.jpeg
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 29th 2007 zmieniony
    Dzięki Babeczki :)
    Aniu od jutra moje dzieci będą miały już Maleńką przy sobie więc nie będzie zamówień na fotki z zamkniętymi oczkami, z otwartymi, jak sie kapie czy jakie ma dziś ubranko :) Ale pewnie foteczki się pojawią aczkolwiek już nie aż tak często :)
    Niech rośnie mój Łasuch, tylko ze jak ona taka nienajedzona to ja nie wiem jak to będzie z nadążaniem produkcji mleczka ... no ale tym będę się martwić jak już będzie w domku ! A może i się nie będę martwić bo jak narazie mam duuuużo pokarmu i oby tak zostało :)
    Lecę po raz ostatni do szpitala - w okolicy 17 mała się budzi. Do potem :hugging:

Krzysio już wielki Facet - buzi w piętkę dla niego od "cioci"

A uszy... no cóż lepsze niż rogi :D Super Kacpruś - też buzial w piete :D
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    AniuM ale masz kochanego Krzysia pozuje jak model do zdjęć :bigsmile:
    A Kacperek chyba lubi spacerki bo taki radosny jest.
    And to twoja Weronisia to taki cycojadek jak mój Matuś i fajna dziewuszka z niej będzie jak jej zostaną te blond włoski i niebieska oczka.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Myszorko tylko ze ona ma ciemne oczka narazie (aż czarne) i ciemne włoski :devil: Ale Gabi też tak miała a teraz oczka błękitne i jasne włoski :)
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    And na tym drugim zdjęciu ja widzę inaczej, ale przepraszam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Ależ nie ma za co Myszorko Ono jest faktycznie jaśniuteńkie i tak wygląda :)
    Nie wiem czy tym karmieniem siebie co 1,5-2 godz czy co ale mała jak w zegarku budzi się co 1,5godz je niewiele bo około 40-50ml. Pielęgniarki dziś stwierdziły że przy niej niepotrzebny jest zegarek :D A niech słoneczko je - na zdrówko i niech rośnie wielka silna i zdrowa :)
    --
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    skarbel przede mna jeszcze prawie pol roku......:)
    --
    •  
      CommentAuthor_zibi_
    • CommentTimeJul 30th 2007
    Jemma :bigsmile: ale zarąbiste to pierwsze zdjęcie !!! ale macie pamiątke :thumbup: Maxiu cudowny :))
    no i wszystkie te Wasze dzidziaki tak już szybko rosną ,kurcze ale tan czas leci .....i pomyslec że będziemy miec je rocznikowo tak samo :clap::clap::clap:
    -- [url=http://www.szipszop.pl][
    • CommentAuthorHoga
    Patrycja ty kobieto zrobiłabyś sobie suwak bo lepiej wtedy sie patrzy kto na jakim etapie jest.
    A co do dzieci forumkowych to rosna w oczach i kiedy nasz sie pijawia o one juz będa takie duże w stosunku do naszych.
    Teraz czas na Age ale jej szkrabik to chyba sirpień chce przywitac, bo w lipcu tak dużo dzieciatek sie pojawiło:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    And, Jemma, Lady jeszcze raz ogromne gratulacje śliczne te wasze szkraby i przekochane niech rosną zdrowo :flowers::heartsabove: i dadzą mamuśką po odpoczywać buziaki wielkie :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Magg dzięki wielkie :*
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJul 30th 2007 zmieniony
    Moja najedzona Czarownica hihihihihihi

tuż przed zaśnięciem najedzona i już spokojna po 4 godzinnym baraszkowaniu...

Wasze szkraby też potrafią zrobic sobie taką przerwę w spaniu w ciągu dnia?
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    Magg mój Matuś potrafi w ciągu dnia spać tylko przy cycaniu a tak to dopiero wieczorem po kąpaniu, chyba że idziemy na spacerek to śpi.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    To powiem Ci że Tosia wstaje tak ok 10 zje powierci się pokręci i zasypia ok 13 -najczęściej na spacerze i śpi do 16-17 potem baraszkuje do kąpieli ok 19.30 i po kąpieli nie zasypia aż do ok 22. W nocy budzi się ok 1 potem ok 5 tyle że od 5 do 7 potrafi baraszkować i znowu zasypia i śpi tak do 10. najgorsze są wieczory.... ostatnio bolał ją brzuszek i nie spała aż do 2 w nocy bidulka pomógł dopiero czopek - tak mi jej wtedy szkoda....
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Ale kudłaczowi słodkiemu włoski pojaśniały :) Tosieńka jest słodka :* buzi w piętke dla niej :D

A ja siedzę i pilnuje kota ... mała śpi w łóżeczku a kot "obczaja" co to za stworek zajął jego miejsce wrrr trochę się boję co kićka zrobi.

Mała nie spała dziś ponad 2 godziny. Najpierw przez godzinę durna baba badała jej słuch i sprzęt się coś psuł, przyszła 2 pielęgniarka i zrobiła to za pierwszym razem, a potem jak przyjechałyśmy do domku dziecko sobie gadało z ojcem :) w końcu chwilkę pocyckało i padło
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    hehehe widze ze i Toska z fryzem na czasie :)
    Magg u nas Krzys wstaje rano z reguly ok 7 (dzisiaj sie zlitowal i obudzil sie o 8) i wtedy ma minimum 3godz przerwe. Pozniej cycanie i drzemanie na reku 2godziny a jesli w lozeczku to godzinka. znowu z 2h niespania i pozniej lulanie na reku badz na spacerze. Wieczorami miedzy 17 a 20 tez nie spi. tyle ze ja na to bylam przygotowana bo Gabrysia majac ok 2m-cy na raty spala w dzien 2,5-3h tyle ze jednorazoow po ok 30-45min tylko no i tak jej pozostalo. nawet na spacerach Krzys nei zawsze przysypia. bardzo lubi podziwiac niebo widocznie :D
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    to sie macie fajnie :)) bo moja dzidzia nie ma takich okresow ze sobie lezy i nid nie robi :P on je i je i je i czasem spi :D musze pogadac z lekarka moze maly sie nie najada :( jak mu daje bebiko wieczorem to godzinka i spi jak aniolek a nie jak wczesniej :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    kfaituszku przystawiaj go na dluzej do 1 piersi, dopiero po jakis 15min jest ten sycacy pokarm. U nas Krzys zeby mu pozwolic tez by na cycku najchetniej wisial, a on caly czas je czy tylko sie bawi? posluchaj czy lyka czy raczej sobie tylko cmoka. A co do najadania sie - jesli nie placze to nie jest glodny, skoro tak ladnie przybiera na wadze to moim zdaniem jest wszystko ok.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    przystawiam go i ciagnie i ciagnie i ciasgnie i polyka czyli je cały czas..pozniej jak juz dlugo je to cycorek sie taki miekki robi i on sie wkurza i puszcza go albo wogol nie chce juz i odkladam go gdzies do lozeczka czy cos to on odrazu marudzi i chce dalej ...a co do plakania to on wogole nie placze :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    Kfiatuszku no to daj mu dluzej pomarudzic. ja zebym na kazde marudzenie przystawiala Mlodego do cycka to bym nic innego nie robila. po prostu zajmuje go czyms innym :) dopoki sie nie rozplacze to jest ok. ja Krzysiowi prawie wcale plakac nie daje bo nie moge, ale czasami z Gabrysia to dawalam jej poplakac i samej jej przechodzilo. a daj moze Kacperkowi zamiast cyca smoczek. byc moze to po prostu taki silny odruch ssania.
    •  
      CommentAuthorMagg
    No właśnie może to odruch ssania, Tosi czasami smok pomaga na krótko ale chociaż cyś odpocznie. Tosia zazwyczaj żeby się najeśc to obciąga obydwa cysie i dopiero zasypia na 2 - 3 h tylko czasami to jedzenie z przerwami to trwa i 1,5 h.
    And masz rację włoski jej jaśnieją z dnia na dzień -tata blondyn a to córunia tatunia hihihihihi
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    u nas drugi cyc to juz rzadkosc. z reguly po jednym Krzys ma dosc ale to moze dlatego ze ja taka dojna krowa jestem hihihi. pisalam na ktoryms temacie juz ze karmiac jedna piersia z drugiej mi skapuje tak kap kap kap do buteleczki ok 40-50ml mleka!!! na odciagacz cycki nie dzialaja ale z takiego kapania mamy calkiem niezla ilosc :D
    •  
      CommentAuthorMagg
    Ja to czasami mam aż gejzery strzelające mlekiem hihihih jednym karmię a drugim mogę gasić pożary :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Weroniczka jest dziś chyba podekscytowana nowym miejscem bo chwilkę pociumka cycy i śpi dalej. Ściągłam 120ml bo już wyłam z bólu i nie dało rady dłużej czekać.
    Budzi się dosłownie co 1 godz i 10-15 min jakby była zaprogramowana :)

Wiecie jakie miny zrobili Kuba i Gabi jak wrócili z przedszkola !!! Szok totalny, nie wiedzieli że Mała dziś będzie w domku a mąż miał im nic nie mówić. Normalnie ich pozatykało i jeszcze w życiu nie miałam szeptających dzieci w domu i tak cichych i spokojnych !!! Co któreś się zapomni i powie coś normalnie to drugie upomina - ciii dzidzi śpi :) nie wyprowadzam ich z błędu i delektuje się ciszą :) hehehe
    --
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Jemma dopiero teraz zobaczyłam zdjecia Twojego synka-to pierwsze_REWELACJA!!! nie kazdy ma taką pamiątke-jest super ,a na drugim juz taki słodziutki chłopczy , wogóle wszystkie dzieci i Twoje i Magg ,And ,Ladybird i kfiatuszka i AniM -no poprostu wszystkie te najmniejsze dzieciaczki Wasze mnie wzruszaja.Ślicznosci takie kochaniutkie

ubranka dzieciece
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    Dziękuję ciasteczko :) Jeszcze trochę i bedziemy podziwiać Twoją dzidzię :)))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    And ciesz sie cisza :) u mnie ona trwala pierwszy tydzien. o ile Krzysiowi glosne rozmowy i muzyka nie przeszkadzaja o tyle budza go gwaltowne stukniecia i okrzyki (a w tych z zachwytu Gabrycha jest specjalistka!!!) :wink:
    •  
      CommentAuthorrooda
    Jemma super to pierwsze zdjecie. Jak MM je zobaczyl to zaniemowil z wrazenia :crazy:
    Weronisia jest pocieszna a Julcia to taka kluseczka :clap:
    A pozostale dziciaczki to jak na drozdzach rosna!
    ale wam fajnie!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Słonko cieszę się i to bardzo ale mój dom dziś nie jest moim domem :D za cicho tutaj !!!
    Mała śpi, maluchy bez kłótni od pół godz w łóżkach a mi się nie chce nawet sobie kolacji zrobić ...poza tym nic mi nie smakuje dzisiaj !!! jestem jakaś dziś leniwa i bez ikry ... ale to nic - dziś wklepuję trochę rzeczy w komputer na moją str a może jutro jak oni będą w przedszkolu posiedzę nad tym więcej - nawet tego nie chce mi się dzisiaj robić ... spać jeszcze iść za wcześnie, spałam ponad 2 godzinki w dzień ... ehh nie wiem poczekam aż Kuba z Gabi zasną i włączę tv może jakiś film ciekawy będzie...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Wczoraj po 19 kąpałam malutką w całej asyście - siostra brat i tata pomagali przeszkadzać ale Weroniczka wyczuła powagę chwili i nawet nie zapłakała :) Bałam się tej pierwszej nocy i jakoś przerażała mnie myśl o wstawaniu do małej co 1,5godz ale moje dziecko jest kochane i zlitowało się nad mamą :D jadła i tuliła się po kąpaniu do po 20 potem około 23 i obudziła się o 3,15 zabrałam ją do nas do łóżka, najadła się i spała do 7 rano !!! nie wiem ale chyba pobudziły ją budziki. Nie była potrzebna butelka i smoczek !!! Teraz leży w łóżeczku i stęka do pluszowego słoneczka a ja udaję ze nie słyszę bo inaczej nie zdjęłabym ją z rąk i zatuliłabym :D
    --
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    hoga zrobilabym sobie suwak ale nie mam pojecia jak i jak go wstawic....:(
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJul 31st 2007 zmieniony
    Patrycja, zobacz http://www.suwaczek.pl
    Zarejestruj się i załóż suwaczek wg instrukcji na tej stronie.
    -- Kulturowe aspekty antykoncepcji konferencja na Dolnym Śląsku
    •  
      CommentAuthorpepsia
    • CommentTimeJul 31st 2007
    Witam Wszystkie mamuski :) Przepraszamy ze nas tak dlugo nie bylo ale sporo spraw przez ten miesiac musielismy pozalatwiac. My juz z Natankiem po chrzcinach ..zdjatka nizej :) Nasz Nati wkoncu zaczyna przybierac na wadze , wazy juz 5 kilo :) iza 2 dni skonczy 2 miesiace :) Zaczelismy juz gugac i smiac sie na calego :)

--
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.