Izunia wyglądacie przepieknie a Ty szczególnie buziaczek dla Ciebie i kochanych chlopakow 3!!!
Lili04 mialam straszną zgagę normalnie nie do opisania od 4 miesiąca aż do dnia porodu!!!! Lady próbowałam nie da się hiihihihihi rooda dziękuję kudłacz nieziemski to fakt
Byłyśmy dzisiaj na usg bioderek wszystko w największym porządku, bioderka, kręgosłup, stópki aż mi ulżyło pan doktor stwierdził cyt: " Dobrze zrobione dziecko!" hihihihihih M aż pierś wypiął hihihihih
A wiecie kogo widziałam w szpitalu Kaję była z synem i jakimś drągalem nie wiem czy to facet czy ochroniarz - syn chyba złamał rękę bo miał w gipsie....
Iziunia :) widac ze zdjęc że jesteście bardzo szczęsliwymi rodzicami wogóle po Tobie nie widac że urodziłas blizniaki Lady :) ta Twoja Julka to normalnie wszystkie soki z Ciebie sciągnie mały głodomorek :*
Alez macie przesliczne dzieciaczki. To sie moze zapytam, ktora kobitka bedzie miala jakies zbedne ciuszki po chlopczyku? U mnie na 90% chlopiec sie szykuje wiec szukam gdzie popadnie zeby pozniej nie kupowac niczdgo na ostatnia chwile... mam jeszcze czas, ale za miesiac gin ma juz potwierdzic, czy na pewno widzial siusiaczka :) W kazdym badz razie ustawiam sie w kolejce po ciuszki chlopczykowe, jesli juz komus nie beda potrzebne. Chetnie odkupie lub "dostane" w prezencie hehehe :)
Magg tak tak ona już się przyzwyczaiła ale do leżenia na Naszych brzuszkach hi hi hi :)) sama jak leży to marudzi i zaczyna po chwili płakać! Magg Tosia ma koleczki ? Julkę męczą i cholerka już sama nie wiem dlaczego... tak ograniczone mam menu, że szkoda gadać :(( i praktycznie nie wiem co mam jeść aby było dobrze... Znajoma ma dzidzię na butki i ta nie ma kolek...
Lady ja przestrzegam kilku zasad i skutkują: 1. Piję zioła: melisa, koper i rumianek codziennie po szklance lub wszystko w jedną i mix hihihi 2. Po każdym jedzeniu trzymam w pionie co najmniej 10, 15 min żeby się odbiło i żeby się ułożyło w brzusiu :) 3. Nie jem nabiału pod żadną postacią unikam kawy i herbaty czarnej piję tylko z roży - w zasadzie, nie jem smażonego i potraw wzdymających cebyla, kalafior itd. 4. Do karmienia po kąpieli daję 5-7 kropli espumisan - skutkują 5. Jem suszone śliwki i jem jabłka oraz piję sok z jabłek żeby się niuni lepiej kupkało :))) To w zasadzie wszystko ale działa Tosia już nie krzyczy wieczorami i nie pręży się teraz mogę powiedzieć ż e ideał nie dziecko ta moja kruszyna kochana
Magg nabiał już wykluczyłam Piję herbatę tzn bawarkę ale bardzo słabą - chyba wykluczę Smażonego unikam jak ognia 3 x dziennie daję sab simplex hmmm o suszonych śliwkach nie wiedziała, że wolno Czy sok jabłkowy rozcieńczasz wodą?
a cha i jak Tosia przybierała mniej więcej na wadze bo Julka wychodzi na to, że około 300 - 400 g tygodniowo
Magg lekarz kolezance zalecil zeby po pogryzieniu przez komary zaaplikowala malej FENISTIL ZEL. jej cora miala 5 czy 6tyg jak ja komary pociely. moze i ty bys mogla ulzyc malej?? no i pamietaj o moskitierze, ja ja biore nawet do parku na spacer a nad jeziorem to obowiazkowo nakladalam jak szlismy pospacerowac nad wode czy do lasu.
Lady niezly paczek z Julki. pewnie juz przebila wagowo Krzysia skoro tyle przybiera tygodniowo :) U nas srednio na tydzien jest tez po 400gram, raz blizej 500 raz ciut ponizej 400gram. tylko fakt przez 1 miesiac zycia Krzys od wagi urodzeniowej przybral 400gram ale ze po operacji to ponoc norma... grunt ze teraz nadrabia i w normy dla 2miesieczniakow sie lapie :) Lepiej jak sporo przybieraja nam dzieciaki na wadze niz bysmy sie mialy martwic ze nie tyja i cos im jest.
Magg a co do sloneczka to mam faktycznie letniolubne dzieci. slonce i gorac to ich zywiol. dokladnie tak samo jak mamusi :D
Lady u mnie sudocrem byl ok ale przy zadaniu specjalnym pt pieluszkowe zapalenie skory nie zdal egzaminu. zreszta malemu az ropne krostki wyszly oprocz czerwonej dupci. pisalam na innym forum z dziewczynami i ich maluchy tez mialy problemy przy pampkach 3 i 4. widocznie ten balsam ma jakis felerny skladnik. a swoja droga iles tam kasy poszlo w bloto i pieluchy do wywalenia
AniaM pytałam dzisiaj lekarz cóż powiedziała że tylko moskitiera i niczym nie smarować spirytus jakby swędziało Lady jak miała 3 tyg ważyła 4200teraz mając 7 tyg. 5250czyli wychodzi że jakieś 250-300g.....
no no no jaki elegancki w tym sweterku...cudeńko...ślicznie go ubrałaś bardzo mi sie podoba,a na końcu mu sie znudziło i zasnał hahaha śliczny chłopczyk naprawde
ojej Izunia super fotka, Jemma Maksiu widzę w firmówkach już chodzi a co do mnie to ja waże mniej niż przed ciążą i nic nie robię żeby schudnąć, normalnie jem, słodycze też wcinam, widoczenie Matuś ze mnie to wszystko ściąga.
Myszorka ślicznie wyglądacie a ty chuda jesteś kurde no.... Izunia swietne zdjęcie a królowa swoich facetów miala wolne :)))) który to ma takie problemy Szymcio czy Filip? Jemma koszykarz Ci rośnie hihihihihi Iwa śliczne ta twoja dziewczynka a bodziaczki to jakiej firmy bardzo ładne :) Kfiatuszek Kacperek faktycznie pulpecik....
Magg - twoja mała waży tyle co moja Oliwka, z tą różnicą że moja ma ju 2 miesiące i 17 dni. , ma dziewczynaka apetyt! Jeśli chodzi o rampersa to jest z GEORGE, a body w kwiatuszki to carter's. Carter's ma świetne rzeczy jakościowo, jak dla mnie bardzo dobra bawełna. No a GORGE to chyba nie muszę mówić - są świetni - mają takie słodkie rzeczy. Większość takich ubranek kupuję w osiedlowym kryzysiku, pani sprowadza takie super rzeczy i mi odkłada. Robię już zapasy na większe rozmiary. Dziś znowu byłam i przytargałam całą tobę za niecałe 50 zł!
No to fajnie że masz taki osiedlowy kryzysik :) u mnie jutro ma być dostawa może coś fajnego wyszukam głównie bodziaki z długim rekawem bo obecnie mam sama krótkie :) Mała ma apetyt to fakt a ja czuję go w kręgosłupie ale niech je na zdrowie :))) Buziaki dla Oliwki
a niby Pyza na Polskich dróżkach byla jedna... eee wydawalo im sie chyba przeciez tutaj mamy ich caly arsenal
Magg, IWA jesli lubicie firme CARTERS to widzialam na allegro ze jest babeczka ktora handluje noweczkami z tej firmy. przede wsyzstkim body ale i pajacyki. nie pamietam nicku ale jak wpiszecie nazwe firmy to jest szansa ze na nia traficie
Izuniato - zdjęcie trzech facetów twojego życia jest nieziemskie! Super że maluchy śpią tak na brzuszku, moja Oliwka nie chce spać ani na brzuchu , ani na boku. Labybird76 - twoja Julcia to słodki pączuszek. Muszę ci powiedzieć, że pod koniec lipca naszym znajomym urodziła się dzidzia, której też dali na imię Julka i jest podobna do twojej. Magg - a ja ciągle zachwycona ilością włosków na główce twojej małej, jest roskoszna, na roczek to będziesz już czesać jej kiteczki - moja siostra też miała takie włoski to coś o tym wiem. JEMMA - twój Maksiu spodobał się mojemu mężowi - uwielbia grać w koszykówkę - ma 2 m wzrostu. Myszorka - twój Mati to prawdziwy przystojniacha, takiego zięcia to mogłabym mieć!
Iwa Oliwka rośnie aż miło patrzeć i chyba też taka gaduła jak mój Mati, dziś o 5 rano już był wyspany i zaczął sobie słodko gaworzyć. Izunia Filip to model nr 1 a Szymcio śpioch, i słodcy są bardzo. Lady twoja Julcia to podrywa chłopaków tym pierwszym zdjęciem, będzie dominować jak lwica (jak sama piszesz). Ach te nasze skarby są słodkie i co najważniejsze że zdrowe i cieszę się że nie pojawią się przykre informacje że któremus krasnoludkowi coś dolega.