Jeeeny!!!!!!!!!!! wszystkie dzieciaczki są takie cudne, że nie mogę się napatrzeć!!!!!!!!! chyba mi się włącza syndrom końcówki... Po takich słodziakach tym bardziej nie mogę doczekać się widoku swojego synka!
A my dzisiaj na szczepieniu zważeni i zmierzeni! Od urodzenia przybyło nam prawie 3,2 kg i 13 cm! A to małe zestawienie Marysi czterotygodniowej ( i tak już prawie pół kg cieżej, po po urodeniu spadła do 1730g) i obecnej kluseczki :)
Fałdziochy takie, ze mi ja trudno pod broda wymyc. Prowadze jej siatki centylowe jak dla dzieci urodzonych w terminie i wagowo dobila do 3centyla, a wzrostowo jest prawie w 50. W siatkach dla wczesniakow miedzy 32 a 37tc jest wzrostowo w 97, a wagowo w 50, wiec ladnie rosnie. Strach pomyslec jaka ona by sie duza urodzila w terminie. Ewidentnie poszla w rodzine tatusia.
Dziewczyny podczytuję was już od pewnego czasu. Dziś odebrałam wynki krwi mojej sześciomiesięcznej córeczki. I nie wiem zupełnie co mam o nich sądzić. Oprócz tych parametrów, które wypisłam pozostałe są w porządku.
alikal: Dziewczyny podczytuję was już od pewnego czasu. Dziś odebrałam wynki krwi mojej sześciomiesięcznej córeczki. I nie wiem zupełnie co mam o nich sądzić. Oprócz tych parametrów, które wypisłam pozostałe są w porządku.
wrzuć to na wątek Mamusie Rozpakowane, to cos podpowiemy
To ciut moich starszaków ;) i specjalnie dla Szczypty Weronika Antosia z Weroniką wymyśliły mikołaja - ich praca własna Chodzący Urwis zasmarany po kanapce z nutellą :P Ps nie wyświatlało mi się jedno zdjęcie Itki
ehh Szczypta nic nie mów jakoś nie wierzę w tą piątkę przy suwaku... Moje maleństwo było niedawno takie jak Nat a teraz "cfaniaczek" i coraz bardziej baba samodzielna i niezależna
haha no cos ty same sie zaczesuja, jakos remis ma jakby dluzsza grzywke i z tylu ma wiecej wlosow i mu sie loczek robi haha :P moze to tez wina ksztaltu glowy bo troche ma jednak inny ksztalt glowy (bo byl ulozony miednicowo-mial bardzo plaska glowe po bokach jak sie urodzil, nie mogl lezec na wznak w ogole, ciagle mu glowa spadala na boki, a z tylu mial wypukla bardzo, tak maja niby miednicowce bo sa przykliszczone przez zebra mamy) radek mial normalna glowke bo lezal glowa w dol, na szczescie remikowi sie wyrownala glowa, jednak nie ma takiej jak radek :]
a myślisz, że ja się nie boję ? zwlaszcza, że 2 dni temu nauczyła się piszczeć jak zarzynany dinozaur co też zademostrowała 3 sekundy po zrobieniu zdjęcia bebęnki mi w uszach poszły, jak nic