Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    co do śpiochów Ninki - własnie to mnie wkurza, że w PL w sklepach to tylko Disney i różowe badziewia.

Ot co!
    Zajefajne ciuszki to tylko w ciucholandach mozna nabyć.
    No albo zamówic przez neta ale i slono zaplacic :/
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Minka Marysi wymiata :smile:
    --
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Ależ Marysia się zmieniła!!! Tak długo Jej nie widziałam bo ciągle za późno wchodziłam na wątek i Malutkiej już nie było.. Cudowna jest. :rainbow::rainbow::rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeJan 31st 2012
      Zgłoś moderatorowi permalink
    katarzynah1987: Ależ Marysia się zmieniła!!!

wiecie, kiedy sie najbardziej zmieniła? jak przestała byc lezącym rozklapiorem i dxwignęła główkę. wtedy dopiero widac rysy twarzy dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    Magdalena: wtedy dopiero widac rysy twarzy dziecka.

Zgadzam się! Zupełnie inne dziecko wychodzi na zdjęciach - wiem to po swoich Szkrabach.
    -- Mama M & N
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Boże, jak oglądam Wasze dzidzie to na prawdę doczekać się nie mogę jak wezmę mojego maluszka w ramiona, utulę, wycałuję... Jeszcze tyyyyle czasu przed nami zanim ten sen się spełni... :smile:
    --
    • CommentAuthorcho
    katarzynah1987 czuje to samo jak patrze na te zdjęcia, ale Ty masz już bliżej niż dalej:)
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
    Wow, ależ Marysia urosła, i tak "spoważniała"! Już nie jest maleńkim niemowlaczkiem :smile:
    Cudna jest, oczy urocze :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorchloe28
    co do śpiochów Ninki - własnie to mnie wkurza, że w PL w sklepach to tylko Disney i różowe badziewia. a te zahcodnie ciuszki to i w trupie czachy potrafia być i w inne smieszne obrzydliwości. u nas jak jz sie zna butik z takim zornictwem, to zwykle sobie niexle liczą.

aaa to juz wiem czemu sie tak podniecacie spiochami Ninki:wink::wink::wink::wink::wink:
    Bo u nas w UK to czaszki od kilku lat na topie sa i w sumie juz wychodza z obiegu i tak nawet nie ciesza hahaha no ale prawda,ze tutaj mozna dostac rozne wymyslne wzory itp

Marysia jest CUDNA:***********
    :heartsabove::heartsabove:
    Madziu,Marysia ma Twoje usta:)
    --
    •  
      CommentAuthorchloe28
    Boże, jak oglądam Wasze dzidzie to na prawdę doczekać się nie mogę jak wezmę mojego maluszka w ramiona, utulę, wycałuję... Jeszcze tyyyyle czasu przed nami zanim ten sen się spełni... :smile:

doczekasz sie doczekasz,teraz sie delektuj ostatnimi chwilami wolnosci i relaksu,przespanych nocy itp takze spokojnie:wink::wink::wink::wink:
    a co do tulenia,to najlepsze sa takie wlasnie juz 2 miesieczne..jak juz wagi nabiora i jest gdzie calowac,chociaz moj wielkolud to odrazu do calowania byl hahahhaha:wink::wink::wink::wink::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 31st 2012 zmieniony
    chloe28: Bo u nas w UK to czaszki od kilku lat na topie sa i w sumie juz wychodza z obiegu

więc jest szansa, że zaleją polskie second handy :wink: i chętne mamusie obkupią Kruszyny.
    -- Mama M & N
  5.   6 Oooo Zgłoś moderatorowi permalink
    a ja chyba jestem dziwna, bo nie lubię czarnych ciuchów dla dzieci. Nie lubię tez czaszek i innych wyjechanych hardcorów.
    Dla mnie niemowlęctwo i dzieciństwo to włąsnie czas disneyowskiego wzornictwa, słodkich wzorów,pasteli, różowości itp.
    Ja juz wielokrotnie mówiłam,że się cieszę,że moja córka jest małym rózowym prosiaczkiem :cool:
    czas płynie tak szybko... I tak za moment bedzie chciała chodzic tylko w czerni, szarosci i granacie.
    -- [url=http://www.szipszop.pl]
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    szczypta_chilli: Ja juz wielokrotnie mówiłam,że się cieszę,że moja córka jest małym rózowym prosiaczkiem :cool:
    czas płynie tak szybko... I tak za moment bedzie chciała chodzic tylko w czerni, szarosci i granacie.

a mnie sie udzieliło twoje myslenie :bigsmile::devil:
    --
  6.   5 Oooo Zgłoś moderatorowi permalink
    Nie znoszę tez kilkutygodniowych chłopców w dzinsach albo nie daj boze garniturkach i krawatach np do chrztu.
    W ogóle nie rozumiem czemu ma służyc to usilne postarzanie dzieci.
  7.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ale wracając do wątku :)
    Piekne dzieciaki :)
    •  
      CommentAuthoraguncia
    szczypta_chilli: nie daj boze garniturkach i kratwatach np do chrztu.

brrrrrrr... bron boze! :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
      36 Oooo Zgłoś moderatorowi permalink
    No to i My jeszcze raz się pokazujemy na cały dzień co by każdy mógł zobaczyć :) Moja kochana Czupryna :))
    (długie rękawki tylko dlatego,że ze złości drapie się po buzi) Zazwyczaj zakładam Jej rękawiczki :)

Usunięte.
    --
  8.   Zgłoś moderatorowi permalink
    włoski niesamowite :rainbow:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    koniec świata jakie ona ma włosy !! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  9.   Zgłoś moderatorowi permalink
    HUSSY TFU TFU TFU by nie urzeknąć:)Jest prześliczna a jakie słodkie usteczka i ten noseczek można się zakochać:)Moja Nati też była taka czarnulka jak sie ur:)POZDRAWIAM I GRATULUJĘ CÓRECZKI:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    Słodkie maluszki :)
    leneczka8484: HUSSY TFU TFU TFU by nie urzeknąć:)
    yyyyy ale o co chodzi?
    --
  10.   Zgłoś moderatorowi permalink
    poplułam by nie urzeknąć maleństwa:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkate1
      1 Oooo Zgłoś moderatorowi permalink
    Załapałam się, Hussy! Jaka ona cudna :smile: A włosów na głowie ma więcej niż ja teraz, po porodzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    Agunia05: yyyyy ale o co chodzi?

nie rzucić uroku zdaje się mialo być :wink:
    --
  11.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Wow!
    Ta to ma włoski!
    Pięknie wygląda Twoja córeczka Hussy!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    o ja nie mogę, zdążyłam :) ale ma piękne włosiska! one tak same z siebie czy może Ty lub tatuś też z czuprnka się urodziliście?!

ja to byłam łysa praktycznie do 2 roku zycia, ale mój P. miał czarnego loka, także jest szansa.:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    Moja mama mówiła,że ja i brat urodziliśmy się z takimi czuprynami,więc może coś w tym jest :) A jak było u męża to nie wiem.Muszę teściowej podpytać :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    Hussy: Moja mama mówiła,że ja i brat urodziliśmy się z takimi czuprynami,więc może coś w tym jest :)

Na pewno - moja córa, jeśli chodzi o włosy to właściwie moja kopia :P zresztą moja ciocia jak zobaczyła Paulinkę to stwierdziła, że wyglądamy identycznie :P w sensie jak mnie zobaczyła po narodzinach :devil:
    --
    • CommentAuthorewer
    Hussy- śliczna córunia, a fryzura MASAKRA.
    Nie dziwne że połozne przychodziły ją oglądać. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorchloe28
    a ja chyba jestem dziwna, bo nie lubię czarnych ciuchów dla dzieci. Nie lubię tez czaszek i innych wyjechanych hardcorów.

ja za czaszkami tez nie przepadam, szczegolnie dla niemowlakow ( a i takich w sklepach nie brakuje,chociaz jak pisalam wczesniej-wychodza juz z "obiegu";)
    ale moj 5 letni syn sie w nich lubuje (a sama wiesz,ze takie dziecko ma juz swoje zdanie:wink::wink::wink:no kilka czaszkowych ciuchow mu sie zdarzylo miec..bo syn twierdzi ,ze jest piratem:shocked::shocked::shocked:(ta ich wyobraznia:wink:
    moj maly nie ma nic czaszkowego tez mnie to specjalnie nie kreci, ale powiem Wam,ze tutaj w UK maja(a raczej mieli rok dwa temu) taka banie na te czaszki, ze troszke do pzresady- w kazdym sklepie czaszki..czy to dziewczece ciuchy, czy dla chlopcow- malych-duzych..masakra byla totalna;

a co czarnych rzeczy..cora mojej kolezanki (ma 3 lata) nosi prawie same czarne rzeczy:shocked::shocked::shocked:
    rozumiesz legginsy czarne, koszulka i na to..czarny sweter..niefajnie to wyglada (a mala sliczna blondyneczka..taka dziewuszka)
    Kolezanka jednak twierdzi,ze Mala nie chce innych ciuchow nosic jak tylko czarne...i ze jest mega akcja rano jak ta jej chce zalozyc spodniczke, a tamta wyje ,ze nie i koniec-maja byc legginsy i cos czarnego
    :shocked::shocked::shocked:
    no ale to starsze dzieci..wiec inna bajka..
    --
    •  
      CommentAuthorchloe28
    <strong>Hussy</strong> Twoja Mala to najbardziej owlosiony noworodek jakiego widzialam (po moim bracie,ktory byl rownie owlosiony heheheh ) Cudo:rainbow:
    --
  12.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Hussy, hurra hurra, udało mi się malutką zobaczyć! Jaka Ona sliczna!! :smile::smile: I jakie włoski cudne!!!:shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
    Hussy, piękna jest Twoja córcia:) a czuprynkę ma boską!!!:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
    hurrraa zalapalam sie i ja:))
    Hussy jaka przeslodka ksiezniczka:)) ach ta czuprynka boska;)))
    --
    •  
      CommentAuthorkamiis
    Hussy, piękna jest :D Zakochałam się :) Te włoski :D :D :D

Talinka, 4 tyg? Kiedy to zleciało, pamiętam jak dziś jak rodziłaś. No... może wczoraj :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
      1 Oooo Zgłoś moderatorowi permalink
    kamiis: Talinka, 4 tyg? Kiedy to zleciało, pamiętam jak dziś jak rodziłaś. No... może wczoraj :D

Nooo! W piątek "świętujemy" miesiąc! Zupełnie nie wiem kiedy to zleciało! Ale cała ciaża też mi migusiem zleciała :P to teraz już w ogóle poleci ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    HUSSY ja po porodzie miałam więcej niż Twoja Oliwka, Mateo tyle samo a nasze dziecko lekko łysawe :cool:
    więc nie wiem czy to faktycznie zależność [u mnie widać, że nie bardzo :D]
    --
    •  
      CommentAuthorchloe28
    Teo zebys sie nie zdziwila pewnie Ninka tez bedzie owlosiona juz niedlugo:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
      2 Oooo Zgłoś moderatorowi permalink
    Ja też nie cierpię niemowlaków ubranych w garnitury, pod muchą albo inne na pierwszy rzut oka nie wygodne, imitujące dorosłość ciuszki. Ubierając dziecko zawsze na początku myślę o wygodzie!:)
    Ale kurcze czy to zawsze muszą być błękitne misie albo różowe króliczki?
    Przecież można wyprodukować dobrej jakości, wygodny ciuszek z jakimś niestandardowym wzorem?:)
    Mam w swojej kolekcji kilka bodziaków z rockowymi motywami i według mnie są extra:D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    Hussy cudną masz kudłatą (nie obraź się! to tak pieszczotliwie) Córeczkę:)))

Zarówno w mojej rodzinie jak i w rodzinie męża wszystkie dzieci rodzą się łyse jak kolana i mój synek też:P
    Ma już ponad 1,5 roku a włosów ciągle trzy na krzyż:P
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
      2 Oooo Zgłoś moderatorowi permalink
    sliwson: Ja też nie cierpię niemowlaków ubranych w garnitury, pod muchą albo inne na pierwszy rzut oka nie wygodne, imitujące dorosłość ciuszki. Ubierając dziecko zawsze na początku myślę o wygodzie!:)

swego czasu stoczyłam dyspute z kolezanką, która sie zdziwiła, że moje dziecko w dzień chodzi w pajacu. bo przeciez w pajacu czy śpiochach to się śpi.
    yyyy?
    może większe dzieci, owszem, ale leżące na plecach niemowlę, które głównie je, śpi, noooo dobra, od tygodnia interesuje sie zabawkami na karuzeli, dlaczego miałabym pakowac w jakieś sztruksiki, sweterki i inne śliczne skądinąd ciuszki, ale niekoniecznie odpowiednie dla tego etapu. w gości - ok. ale po domu ubieram wygodnie.
    z tego samego powodu nie urządzam takiemu malkeństwu przebieranek rano w strój dzienny. zacznę za niedlugo, jak już będzie bardziej kumate.

a jeszcze co do czerni - nikt chyba tutaj nie mowi, że chce ubierac dziecko TYLKO na czarno. ja po prostu lubię ciuszki "z jajem", ze śmiesznymi napisami, wzorkami. Moja córka uwielbia patrzec na swoje nóżki w granatowym pajacu w kolorowe kropki. Przypuszczam, że różowy z myszka miki by jej tak nie pobudzał.
    to pisałam ja, posiadaczka tuzina różowych ciuchów dziecięcych, żeby nie było :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    ja ostatnio kupiłam rozpinany sweterek na 62 cm w h&m z żabotem przy guziczkach- czarny. mama powiedziała że oszalałam, dla dziecka czarne, ale tak mi się spodobał, że nie mogłam się powstrzymać. stwierdziłam, że może się przydać ( raz ) staram się nie kupować samych różowych rzeczy, ale mała kolekcje już mam. tak samo jak wolę kokardki czy kwiatuszki niż jakieś misie. ale to kwestia gustu:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    Pod względem śmiesznych wzorów, kolorów i napisów polecam ciuszki endo:)
    Uwielbiam mojego syna w fioletowym t-shircie z nosorożcem który się przewrócił i obok napis: chcę do mamy! :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    Magdalena bardzo zdrowe masz podejście!
    Takiemu maluszkowi potrzebne są do szczęścia wygodne, przewiewne ciuszki z naturalnego materiału. A że z fajną aplikacją czy napisem to dziecku wsio ryba a oko rodzica cieszy:)
    --
  13.   Zgłoś moderatorowi permalink
    HUSSY - Oliwka jest cudowna, a jej czuprynka powaliła mnie z nóg, super !!!! Gratulacje raz jeszcze !!
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    chloe28: Teo zebys sie nie zdziwila pewnie Ninka tez bedzie owlosiona juz niedlugo:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

taaaaaaaaaaaaaaaa
    ja coś czuję, że ona z owłosieniem to w Teścia poszła a ten łysy jak kolano :shocked::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
    --
  14.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Szczypta, ja też mam full "dziecinkowych" rzeczy, ale jak pójdziemy do rockowych znajomych to dziecko odstrzelimy w taki oto bodziak:

My mom rocks

Smok

Dziecku się krzywda nie dzieje, a uważam, że to ma swój - rockowy, bo rockowy - ale urok ;) Tym bardziej jak dziecko jest z takiej rodzinki ;) Ja byłam ubierana w ciuszki hipisowskie i jakoś nie mam traumy z tego powodu ;)

Natomiast malusieńkiego dziecka w garnitur czy dżinsy nie ubiorę, ale tu akurat chodzi o wygodę...

Hussy, coś pięknego!!!!
    --
  15.   Zgłoś moderatorowi permalink
    oj niemowlaki to w ogole w tym co chodza spac potem przez caly dzien moga lezec przeciez, my tak robilismy, dopiero jak zaczely chodzic i ewidentnie sie tarzac po podlodze zrobilismy osobny stroje na noc-pajac+spiworek i na dzien spodnie + body czy bluzka, na dzienna drzemke tez przebieram w pajace polarowe juz bez spiowarka, bo niestety w ciuchach dziennych jak kladlam to mialam brudne przescieradla, takze ciuch dzienny jest tylko i wylacznie do tarzania sie po podlodze do tego mamy psa wiec klaki z ziemi sie przenosily do lozka
    ja moge uznac body polo czy koszulke jak np idziemy w gosci, swieta, urodzinki itd ale nieznosze zadnych kamizelek w serek, romby i inne starocie przypominajec mi golfistow, kaszkiecikow, koszul itd dzinsy moga byc na dwor (cieplejsze sa jednak niz inne spodnie) ale nie po domu, genmeralnie uznaje bluzeczki pelne miskow, pieskow, ostatnio smiesznych wezy, krokodylkow itd u nas niestety w polsce bieda ze wzorami ladnymi-ciagle oklepane h&m i tygrysko-puchatki juz mi bokiem wychodza, owszem mozna miec pare egzemplarzy ale nie cale kolekcje, dla chlopcow to w ogole lipa i kolory ewidentnie brudne jakies i ciagle te auta juz tez to obrzydzenia :] takze trzeba sie ratowac uzywkami z anglii :] nie da rady :]
    --
  16.   Zgłoś moderatorowi permalink
    zyziaczkowo: dla chlopcow to w ogole lipa i kolory ewidentnie brudne jakies i ciagle te auta juz tez to obrzydzenia

Oj, Zyziaczkowo, jak ja się z tym zgadzam...
    --
    •  
      CommentAuthorSangria
    zyziaczkowo nie jestes moze z woj,kuj-pom?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.