Jemm fajnie ci ;) w sumie to moj tak samo z tym ze on idzie spac o 20 a pozniej jedzonko o 24 i spi do 6:30 ;) wiecv prawie to samo ;) ja jestem uradowana ze on zasypia tak wczesnie :) mam troszku czasu dla siebie :)
AND222S dzięki !! Jestem bardzo szczęśliwa i wiem już, że jak skończą się te cudowne dla nas dwa tyg to po powrocie do domu będę ryczała - to pewne ...
Izunia gratulacje dla Szymonka z okazji pierwszego zębolka. AniuM sprawdzałam w instrukcji fotelika i pisze wielkimi literami uwaga że fotelik musi być zamontowany przodem do kierunku jazdy. Mamadusi ładnie córcia przybiera na wadze.
AniuM udalo sie te wybudzanie w trakcie karmienia mala spi od 19 30 do 4 20 potem cycus i spanie do 7 30 potem zabawa do 8 i cycus i nadal spanie ale nie mam pojecia do ktorej bo nadal spi i tak juz od trzech dni chyba nareszcie jestesmy na dobrej drodze
to fakt juz nie pamietam kiedy tak dobrze spalam nawet teraz mam czas dla siebie i na posprzatanie bo niunia ciagle spi i nauczylam sie juz nie biegac do niej na kazde stekniecie a wymagalo to odemnie duzego poswiecenia bo ja na kazdy odzew juz przy niej bylam
A u nas Weronik zaczyna spacerować na całego po łóżeczku w kierunku przeciwnym do okręcania się karuzeli hihihi Po 10 minutach leżenia w łóżeczku zwiedziła je całe a zaczęła miauczeć gdy nogi znalazły się po raz drugi na podusi :) Ten lew którego jej kupiliśmy na allegro bardzo jej przypasował i smakuje jej, tyle że wyjęłam stojak po Gabi i przeczepiłam zabawki z łuku i doczepiłam inne i Mała potrafi tym się na chwilkę zająć. Po tym jak kilka razy ugryzła się w piąstkę zdecydowanie bardziej smakują jej zabawki
Krzys sie dzisiaj ugryzl w palec i spojrzal sie na mnie z takim wyrzutem jakbym to conajmniej ja go dziabnela, rozryczal sie ale nie wiem czy z bolu palca czy przez dziasla. zauwazylam ze jak gryzie zabawki to mu sie taki krotki placz czasami wyrywa. pewnie go dziasla bola ale zelu staram sie za wiele nie stosowac
mam CALGEL bo to przytachala mi mama :) ogolnie przy gabrysi to mialam ze 3 i ani te rodzime ani to co sis przysylala nie pomagalo. przy Gabie wychodzenie zebow okupione bylo wysoka goraczka (do 40stopni) i silna biegunka na 2 dni przed przebiciem zeba. ciekawe jak bedzie teraz
Jezuuuuuua ja takiej nocy jak dziś to nie pamiętam co 1.5- 2 godziny sie budziła no normalnie teraz chodzę na rzęsach do tego Franek nie poszedł do szkoły bo wymiotowal od rana buuuuuuuu a M powiedział że wróci późno bo coś tam.... ale dzień! Izunia dla Szymcia buziol w nosek - super że już masz ząbki ja chyba prędzej osiwieję!!!
And woooow niezle to wyglada ale na to trzeba miec czas i nerwy, no i warunki... nie wiem jak jest u ciebie ale ja przy Gabrysi to nawet takich z 2tys elementow nie mam jak poukladac :)
Magg no to trzeba sie bylo z mala w dzien zdrzemnac :) a co do spania to pociesze cie - ja z Gabrysia wstawalam co 45min, karmilam 15min pozniej 45min spala i na nowo pobudka...
a moje malenstwo spało dzis przez cały dzien niecała godzine na dwa razy ;) raz 25 minut a raz 30 ;) i teraz spi :) pewnie znowu do polnocy ;) ostatnio sobie ubzurał ze on wstaje o 7 godzinie :) po 3 jedzonkach oczywiscie :) i zagaduje :) ostatnio zrobil sie rozmowny strasznie ;) to nie tylko a guu czy rrr teraz to predzej przypomino łooo :) składa tak slodko usteczka i woła łooo jak ktos nie zwraca na niego uwagi ;) zaczepiak mały :) ale mamy z niego ubaw :)
Witajcie wieczorem !! Szymon z Filipem również "wędrują" w łóżeczkach i to podczas zabawy i w śnie Czasami nawet słyszę jak uderzają stopkami w szczebelki - Dziś również jabłuszko bąble wszamały i soczek z marchewki - po troszeczku AND222S powiedz mi co Ty Weronisi dodawałaś do jabłuszka ?? Jakieś biszkopty czy coś specjalnego ?? Magg Kochana ściskam Cię i przytulam - będzie dobrze !! Teraz jak chłopakom pierwsze ząbki już się wyrżnęły to nawet lepiej mi śpią w nocy i zasypiają około 19-20.
Ja się zamykam na noce w 2 pokoju i układam :D W ciąży zaczęłam 3 tyś i są już w antyramie tylko nie ma gdzie powiesić :)
Ja daje Weronice niemieckie biszkopty bez glutenu i cukru, u nas takich niestety nie znalazłam bo nasze polskie mają oba a po specjalnych sklepach nie chodziłam. Kubie i Gabi jak miel jakieś 5 m-cy dawałam już normalne ze sklepu.
nie ma to jak sie porzadnie wyspac :) od razu i synio i mama w lepszym nastroju :) Krzys poszedl spac po 21szej, ok 22.30 obudzil sie na przytulenie (nie jadl) no i spal do.... 6:35 no a pozniej sie jeszcze wtulilismy i spalismy do 9:15 :) ja wyjatkowo nie czytalam i tez w miare wczesnie spac poszlam takze czuje sie boooosko. jedyna wada takiej duzej przerwy to ze obudzilam sie cala zalana mlekiem a jak maly w koncu sciagal kamiuta to z drugiego tryskalo ze pieluche tetrowa (uzywam w nocy zamiast wkladek) na wylot przelalo...
super AniuM ja tez kolejna noc przespalam a spac poszlam juz ok 23 a wstalysmy o 9 . boje sie tylko jak mala bedzie spala u tesciow bo dzisiaj tam wyruszamy a ona jest nauczona do swojego lurzeczka
no to ja zmykam powoli juz za wami tesknie ale pocieszam sie tym ze juz w sobote wieczorkiem wracam i do was zajrze buziaki dla wszystkich bobaskow od Klaudusi papatki
Magg na pocieszenie Ja trzecią noc mam zarwaną --- ze względu na zalane panele musiałam łóżeczko przestawić z dala od mojego łóżka i dwa dni latałam do Julki na każde jej jęknięcie ( wcześniej tylko ręka była moja w łóżeczku ) Dzisiaj w nią jakiś diabełek wstąpił i całą noc prawie przesiedziałam przy niej... wierciła się jak nie wiem co :( stękała, popłakiwała, marudziła wrrr nic jej nie pasowało... Potem jej się o 4 nad ranem spać odechciało... to sobie beblała w łóżeczku.... Jestem niewyspana wrrrr
Mam pytanie co to może być bo dzwoniłam do babci co siedzi przy Matusiu i mówi że trze oczka i nosek i nie wiem co mu jest? Apetyt ma,marudny jest, czy to na kolejnego zęba?
Lady też tak myslalam, ale teraz już przypuszczam że to alergia, może kurz, dziś robie generlny porządek, łącznie z myciem kwiatków, kupie wodę i wpuszcze mu do oczek, jak nie pomoze to w poniedzialek do lekarza.