Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ale każdy mówi, że trzeba....
Ulcia Milka wyła jak syrena a ja razem z nią tak do prawie 3 miesiąca dopiero jak zaczęła się interesować to się w wózku uspokoiła a tak normalnie widać było że się boi....
także Ulka wystawiaj dziecia w wózku i niech śpi
PENNY a Nadia ma jakies problemy skorne i dlatego kapiesz w Emolium?
olej parafinowy, z awokado, z macadamii, masło shea, jakieś trójglicerydy
no nie wiem po mojemu to i tak dużo jak na taką delikatniusią skórę
największą butelkę Oilatum za 70 zł ahahahahah
poszłam po bandzie a co ?
stoi do dzisiaj praktycznie pełna w łazienca i się kurzy
raz wlałam sobie do wody jedną nakrętkę [do wielkiej wanny] i czułam się potem jakaś taka tłusta i brudna i musiałam brać prysznic po kąpieli
ale oczywiście nie żebym tam coś wiesz
tak sobie tylko wyrażam swoją opinię, prawda ?
--
A jak ze smokiem? Bo naczytałam się żeby nie dawać. w szpitalu nie pozwolili, a są chwile,że już nie wiem co robić, jak mały wrzeszczy, żadne sposoby go nie uspokajają, ciągle chce być przy cycu, aby tyko coś ssać. Mąż dał mu na chwilkę, possał i uspokoił się a za chwilę zasnął i wtedy mu wyjeliśmy. Używać smoka czy nie? Bo już w sumie nie wiem dlaczego nie, a wszyscy trąbią żeby nie dawać. Nie chcę dawać non stop ale właśnie w kryzysowych sytuacjach.
bo to to samo jakbys jej smarowaka dupke Sudocremem ( bo anuz sie odparzy ) albo jej podawala Sab Simplex ( bo anuz brzuchol bedzie bolal)
tzn wiesz o co mi chodzi?
polozne w szpitalach maja obowiazek polecac mlodym mamom okreslone marki produktow mimo, ze same by ich u swoich dzieci nie uzywaly gdyby nie bylo ku temu przeslanek
takie uzywania na wszelki wypadek mimo ze nie ma wskazan
Ja mam podobnie, u mnie zawsze któraś płacze i już nawet nie zwracam uwagi na to jak ludzie na mnie patrzą. Ale dziś to było małe przegięcie - w nocy mi Amelka raz zjadła, rano nie bardzo chciała, bo wszystko było ciekawsze niż jedzenie, a musiałam na rehabilitację pojechać, jak dojechałam to młoda się obudziła i oczywiście głodna (od nocy zjadła łącznie może ze 120ml). Ja już lekko spóźniona, więc pędzę przez centrum zdrowia dziecka z wózkiem, młoda drze się jak opętana, ale chciałam dojechać na miejsce (jakąś minutę od wejścia), przekazać Patkę w ręce rehabilitantki i nakarmić wtedy Amelkę, a za mną jakieś baby idą i słyszę tekst "no ta matka to powinna coś zrobić, żeby to dziecko uspokoić...". Gdybym się nie spieszyła, to bym odwróciła się i zaproponowała im spacer z bliźniakami, żeby zobaczyły, że zawsze któraś będzie płakać... i wisi mi cyz śpi, jak ryczy na osiedlu(i wszyscy oglądają się za wyrodna matką)
nam też pediatra poleciłam emolium
też nam mówiła, że ma lepszy (delikatniejszy) skład niż te płyny dla dzieci czy mydełka;)
hmm czyli co? :) bo nie do końca skumałam :) Pomogło zadawanie, rozszerzanie.
no ale tak jak pisałam - każdy robi jak uważa co nie ?
sama osobiście nigdy nie miałam problemów ze skórą i w związku z tym nie paćkam się po kąpieli balsamem bo nie widzę takiej potrzeby