Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorewelcia
    • CommentTimeAug 18th 2006 zmieniony
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Hej dziewczyny!
    Zauważyłam u siebie że za każdym razem gdy zbliża się owulacja jakieś 2 dni przed, dostaje strasznych problemów z cerą. Tworzą mi się bardzo bolesne, opuchnięte wypryski, jak wrecz mawia mój wujaszek 'wulkany', których na co dzień nie posiadam i potem chodzę kilka dni z 'Uszkodzoną' twarzą. Też tak macie? może macie na to jakieś sposoby, mogą być farmaceutyki, chociaż wole te babcine :):cool:
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    no niestety mi też coś takiego się pojawiło 12dc, na szczęście na dekolcie, no to heja bluzeczka bez dekoldziku-ze stójką, hi hi :jumping: i bez rękawków, jest ok :) płyn Adonis-Afrodyta trochę takie coś wysusza (ok.4zł. z aptece) świetnie działa Tormentiol -maść, ale brudzi bo ma kolor podkładu. :kissing: buziaki
    •  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeAug 18th 2006 zmieniony
    A zauważyłyście u siebie inne objawy przed owulacją?
    Ja dzisiaj (13dc)jestem strasznie roztargniona ....obłed. Nie wiem czy to moze mieć zwiazek ze zblizajaca sie owu? Czy któraś z was podobnie sie czuje ?
    A ponadto kreci mi sie w głowie i jestem oslabiona .
    Napiszcie też , jakie inne macie objawy zblizajacego się owu , albo w trakcie samego owu.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorngL
    • CommentTimeAug 18th 2006
    Ja się sobie bardziej podobam. W tych dniach (płodnych) wydaję się sobie szczuplejsza, mam też świetny humor i w ogóle jest mi super. Szkoda, że tak krótko to trwa :rolling:
    •  
      CommentAuthorewelcia
    ta ngl racja, mi sie zawsze wydaje ze piersi mi rosna ;p i mam wrazenie ze super atrakcyjna ze mnie laska, ae to chyba tylko hormony :)
    --
    •  
      CommentAuthorkala
    I taki wątek w "Zgłaszanie błędów i pomoc" Damazy złapie się conajmniej za głowę :) trzeba będzie chyba przenieść do "Dyskusja dotycząca tematyki NPR" conajmniej :smile:
    • CommentAuthorHajduczek
    hej
    A ja w końcu odkryłam po wnikliwych obserwacjach że tuż przed rozpoczynającym się okresem płodnym mam 2-3 dniowe plamienia, przybrudzenia w kolorze pomiędzy brązem a czerwienią kończy się to odczopowaniem. Z początku myślałam że to jakieś zachwiania w hormonach ale moja gin. po moich szczegółowych wyjaśnieniach doszła do wniosku że mój organizm po prostu tak ma.
    A efekt uboczny samej owulacji??!! Bardzo podniesione libido :cool::wink::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorewelcia
    • CommentTimeAug 19th 2006
    sory damazy to znowu ja nabalaganilam :P
    --
    •  
      CommentAuthorpetomasz
    Panie Damazy,

Proszę o przeniesienie tej dyskusji do innej kategorii. To nie są błędy techniczne!

Paweł
    •  
      CommentAuthorpetomasz
    Dziękuję!
    Paweł
    •  
      CommentAuthorDamazy
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeAug 23rd 2006
    U mnie jak się zbliża owulacja to mi się strasznie chce, no wiecie czego........:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorngL
    • CommentAuthorHajduczek
    :thumbup: i tak powinno być dołanczam się :rolling:
    • CommentAuthorMarta77_
    • CommentTimeAug 24th 2006
    Hej Dziewczyny,
    u mnie pierwszy miesiąc po odstawieniu tabletek i w 16-17 dniu cyklu miałam bóle w dole brzucha i taki ból jakby mnie nerki bolały. Natomiast w 14 dniu cyklu "znalazłam " czop śluzu, więc... Podejrzewam, że to właśnie były bóle owlacyjnew tym 16-17 dniu.. nie jestem pewna na 100%, bo wcześniej wnikliwie się nie obserwowałam. no a teraz 19 dci takie lekkie pobolewania w dole brzucha. zobaczymy..
    •  
      CommentAuthorInez
    • CommentTimeAug 24th 2006
    Ja tuż przed mam lekkie mdłości i jestem osłabiona, czuję też lekki ból brzucha. Ale to szybko mija i potem niesamowicie chce mi się :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorVall
    • CommentTimeAug 26th 2006
    a ja od kiedy pojaiwał sie owulacja jakies 2 cykle temu..czuje sie fatalnie ... i to nie jest żart.. nerwy, płaczliwośc, drażliwośc, plameinia i czasem ból nie do zniesienia .... KOSZMAR.. i to kłucie..jak zacznie sie po mnestruacji tak trwa az chyba owu sie skończy!!
    Powiem tak czuje sie tak jak tuż przed i na poczatku menstruacji..bleeee...... Pani doktror mówi, że to minie - organizm jest w szoku, że coś się zmienia :) heheheh
    A ochote to ja mam..zaraz po ..od razu... :) heheheh, zanim dopadna mnie owulacyjne przydpadłości... i chyba dokładnie po, jak już opuszcą mnie przykre dolegliwości :)
    A jak nie czuje żadnych negatywnych objawów..to niestety i ja i pani doktro podejrzewamy..ze owu nie ma poprostu!!!!!
    Także nie jest wesoło - ale chyba w końcu sie poprawi :surprised::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorewelcia
    • CommentTimeAug 27th 2006
    życzę poprawy vall, ja jeszcze zauważyłam że wcinam w te dni co popadnie i dostaję duża dawkę energii i tę bardzo mi sie chce :hugging: i wogóle mam wrazenie ze moge zdobyć świat :surfing:
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeAug 28th 2006
    Moje efekty uboczne? :wink: Przede wszystkim ból jajników. Niewielki, ale odczuwalny. Do tego problemy z cerą, nadmierny apetyt i ogromna ochota na :crush: I czasem puchnę-zatrzymuje mi wodę w organizmie :devil: Nie zawsze niestety pomaga picie dużej ilości wody mineralnej i lekka dieta.
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeAug 29th 2006
    Tak mi się przypomniało-ta zwiększona ochota na :hugging: w trakcie owulacji (miałam o tym na wykładach) to zasługa matki natury. Masz owulację, jesteś wtedy płodna, masz większą ochotę-większa szansa na przedłużenie gatunku :wink:
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeAug 31st 2006
    ja tez wtedy mam lepszy humor, podobam sie sobiebardziej (i mezowi):wink: mam wieksza ochote na figle - a nie mozna bo nie chcemy narazie dziecka :cry: a co ciekawe to moj maz ma takiego nosa ze sam po moim zachowaniu , wygladzie i tym jak na mnie reaguje wie ze mam plodne dni - to niesamowite :smile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeAug 31st 2006 zmieniony
    To dlatego, że dobrze się znacie.
    Ja mam wtedy więcej siły, większą ochotę na uprawianie sportu i jakikolwiek wysiłek oraz lepszy humor.
    -- Kulturowe aspekty antykoncepcji konferencja na Dolnym Śląsku
    •  
      CommentAuthorAnia
    • CommentTimeAug 31st 2006
    Lily... można można... przecież nie musi być "na maxa"..., a jak na maxa, to można gumkach.
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeSep 1st 2006
    no wiem ze mozna ale nie na maxa ale to juz nie to samo a gumek i innych form antykoncepcji nie stosujemy z wlasnego wyboru - a za wybory trzeba byc odpowiedzialnym choc czasem jest ciezko
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeSep 1st 2006
    Każda forma ma swoje wady i zalety.
    -- Kulturowe aspekty antykoncepcji konferencja na Dolnym Śląsku
    • CommentAuthorybkaa
    • CommentTimeSep 19th 2006
    no i ja chyba też mam wtedy ogromną ochotę na ....:)) i wyłażą mi przed @ wypryski
    --
    •  
      CommentAuthorpani_wonka
    • CommentTimeSep 20th 2006
    na jednym z for, na którym się wypowiadałam, jednym z koronnych argumentów przeciwko npr było, że powinno się - co do zasady - dać na wstrzymanie w okresie płodnym, a kobiecie się wtedy najbardziej chce, a przy tabletkach na przykład, tego problemu nie ma. Ale nie ma też owulacji i stan ducha i ciała jest, w najlepszym razie - jeśli nie spada libido - constans. Czyli może się w ogóle nie chcieć. Od czterech miesięcy mam owulację i wow!!! uwielbiam :bigsmile:
    -- "bez pretensji do mądrości, której nie mam, bez odbijania jej na ksero i wpadania w schemat"
    •  
      CommentAuthorpani_wonka
    uwielbiam to, miało być:)
    -- "bez pretensji do mądrości, której nie mam, bez odbijania jej na ksero i wpadania w schemat"
    •  
      CommentAuthorngL
    pani_wonka przyznam się, że ja też to uwielbiam... to co czuje kobieta w dniu owulacji, jak na siebie patrzy, jaki ma humor i to jak patrzą na taką kobietę mężczyźni - jest nie do podrobienia ;)
    Ja na przykład uwielbiam dreszczyk ryzyka (nie mylić ze stresem) i tak na przykład jak mogę pozwolić sobie na ciążę ale teoretycznie jeszcze nie planuję - uwielbiam kusić Połówka "w te dni" a i przyjemnosć jest też zupełnie inna ;)
    •  
      CommentAuthorpani_wonka
    oj tak, oj tak...
    • CommentAuthorHajduczek
    • CommentTimeSep 22nd 2006
    :cool:
    •  
      CommentAuthorzuza
    mój MM wie kiedy mam owulację bo jak twierdzi jestem dla niego milsza i bardziej się przytulam...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLily
    nio u mnie jest tak samo :cool:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.