Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeSep 6th 2007 zmieniony
      Zgłoś moderatorowi permalink
    mam nadzieje, że ten wątek sie przyda, żeby nie mieszać w wątku z zamieszkałymi jeszcze brzuszkami...

PORADY... KOSMETYKI... ĆWICZENIA... DIETA...

wklejajcie swoje fotki...:wink:
    • CommentAuthormama12
    • CommentTimeSep 6th 2007
    I co, zrobimy porownania, ktorej ile czasu zajela utrata zbednych kilogramow, bedziemy sie fotografowac miesiac po miesiacu i ustanawiac ranking najszczuplejszych mamus, tudziez tych "nienajszczuplejszych"? O to chodzi w tym watku?
    •  
      CommentAuthortuli_pani
    hmm, mama12 masz rację, ale czemu ma to służyć? bo nie za bardzo rozumiem? jakiś ranking?:confused:
    --
    • CommentAuthorasiula82
    Mi się podoba, może nie galeria i ranking, bo wiadomo różnie to bywa z powrotem do formy, ale chętnie bym sie dowiedziała, kiedy można zacząć cwiczyć po porodzie siłami natury, kiedy po cesarce, jakie ćwiczenia wykonywać, jakie preparaty wspomagające można używać karmiąc maluszka. W księgarni widziałam książkę nt powrotu do formy po porodzie, i wiem, że są specjalne ćwiczenia które powinno sie wykonywać tuż po porodzie. Może w tym wątku zamieścimy jakies linki, opisy, artykuły. Tylko żeby do nie było tylko o odchudzaniu jak zrzucić zbędne kg, ale pomysł ok:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Pewnie wątek został zainspirowany dzisiejszym zdjęciem Ladybird76. Szczerze mówiąc też nie rozumiem sensu tych zdjęć, ale jak ktoś ma potrzebę się pokazać to faktycznie lepiej nie mieszać.
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
    oj... dziewczyny...

chodzi o to, żeby radzić sobie na wzajem jak szybko dojść do wagi z przed porodu,
    jakich kosmetyków używacie czy może jakaś dietkę albo ćwiczenia, czasem lekarz coś poradzi...
    jedne dziewczyny szybciej dochodzą do formy inne wolniej i chętnie by sie dowiedziały o "cud" środkach...

a fotka też mile widziana...

przecież tu nie ma żadnego obowiązku, nikt nikogo do niczego nie zmusza, chcesz to wklejasz zdjęcie, nie chcesz ro nie i już...

i nie widzę powodu, żeby sie tak pienić...
    :confused:
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ja nie wiem czemu bronicie sie tak przed tymi zdjęciami...to fajne przeciez!
    --
    •  
      CommentAuthortuli_pani
    myślę, że lepiej zmienić to na porady (dyskusja ogólna) i nie łączyć tego ze wstawianiem zdjęć (chyba, że ktoś bardzo chce:wink:)
    a porady, wskazówki, zalecenia itp. itd. to fajny pomysł!
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Popieram tuli_pani, poza tym nikt się nie pieni, my tu wszystkie popijamy soczki, a nie Ludwika :wink:.

Nie bronimy się też przed zdjęciami, jak któraś odczuwa potrzebę, to niech nawet wstawia zdjęcia swoich uszu czy palców u nóg, byle by nie za duże, bo na modemie można się zapłakać...
    --
    •  
      CommentAuthortuli_pani
    hihihi dobre z tym Ludwikiem :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeSep 7th 2007
    chętnie poczytam jak sobie radzą inne dziewczyny - u mnie 5 kilo nadal "siedzi" i nie chce mnie opuścić, w ciąży przytyłam 15 kilo, 10 zleciało w 1 tygodniu po porodzie

smaruję brzuch kremem intensywnie ujędrniającym, smaruję szorstką gąbką i katuję się zimnymi prysznicami ale skóra nadal jest wiotka, do tego poniżej pępka porobiły mi się rozstępy, jedynie blizna po kolczyku się już zbiegła i wygląda jak dawniej
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    fajne CWICZENIA NA BRZUCH z ruchomymi obrazkami...mi zaraz mina 3miesiace od porodu wiec zaczne spinanie i jakies delikatne cwiczonka.. zaleta sn jest mozliwosc szybszego doprowadzania sie do dawnej figury, ja pelne brzuszki i stepper moge wprowadzic dopiero pol roku po porodzie
    •  
      CommentAuthor_zibi_
    a ja mam rowerek stacjonarny na który pewnie wskocze jak mi się tyłek zagoi :rolling::rolling::rolling:
    -- [url=http://www.szipszop.pl][
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 7th 2007 zmieniony
    Zibi tylek nie bedzie ci sie goil przeciez masz cc :P a poza tym mam bad news.. wg lekarzy rowerek i zwykly i stacjonarny tez dopiero 3miesiace po cc
    •  
      CommentAuthorInez
    Ja w ciąży przytyłam 6kg a po niej schudłam (jeśli wierzyć mojej wadze) 15kg, co by oznaczało całkiem ładny minus :bigsmile: Figura właściwie jak sprzed ciąży, a nawet troszkę mi już spodnie lecą z pupy :wink: Problem jednak z górą, bo w biuście nie dopnę swoich koszul :sad:
    Powiedzcie mi dziewczyny jak długo trwał u Was połóg, bo ja wciąż krwawię i nie jest to lekkie plamienie (już mnie to wkurza, bo ileż można) :angry: Czy po cc używacie czegoś na bliznę, bo słyszałam, ze niby Cepan jest dobry, ale jakoś na razie nie potrafię się zdecydować. Nie wiem w sumie od kiedy można smarować bliznę?
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    Inez ja używam maści Cepan cały czas trochę niby blednie no ale na to trzeba chyba czasu...
    Aż Ci zazdroszę tych 15 w dół mi jeszcze 8 zostało ale ja przytyłam 27 kg:shamed: więc można by rzec że już schudłam 19 :) i to mnie pociesza.
    U mnie też połóg trwał długo ok 6 tyg. i też miałam dość ale w końcu się skończył uff .
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    u mnie leciało równy miesiąc - ale i tak juz zdąrzyłam sie powkurzać, że za długo :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorInez
    Ja dziś kończę 7tyg. i ani myśli przestać lecieć :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    Inez to może zadzwon do gina i niech Ci powie czy masz przyjsc czy jeszcze poczekac. jeszcze w anemie się wpadniesz.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    Inez czasami tak długo to trwa od 6 do 8 tygodni ale dobrze by było zasięgnąć porady gina... co on na to.... U mnie już końcówa tylko taki śluz brązowy się wydziela wrrr ale w stringach już mogę śmigać :))
    --
    •  
      CommentAuthorInez
    • CommentTimeSep 8th 2007
    Daję jeszcze czas do 8t a potem gin obowiązkowo. W sumie czekam na koniec jak na zbawienie, bo mam sporo badań do zrobienia, a dopóki leci nie mogę ich robić :sad:
    Bladykotku, niestety anemię to ja już mam :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 8th 2007
    Inez moim zdaniem powinnas KONIECZNIE isc do gina. u nas na poloznictwie i lekarze i polozne uczulaja ze krwawienie silne to do 4tyg a pozniej to juz plamienie byc powinno i jesli dalej jest mocne krwawienie to koniecznie z lekarzem trzeba to skonsultowac. Ja przy Gabrysi po 3tyg nie mialam plamien nawet a przy Krzysiu po niecalych 4. teraz tylko mam nadzieje ze wredna @ nie przyjdzie szybciej niz za pol roku :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeSep 9th 2007
    Inez Ania ma rację zbyt długo to się u Ciebie ciągnie....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeSep 9th 2007
    Dziewczyny znacie jakieś dobre zestawy ćwiczeń na ujędrnienie brzuszka i biustu :)) Muszę się ujędrnić :))

Dieta 13 dni jak do tej pory dała mi stratę 2 kg a dzisiaj jest jej 8 dzień - zobaczę co będzie dalej i jakie efekty uzyskam w całości. Chciałabym przekroczyć magiczną obecnie moją cyfrę 7 :))
    Po jej skończeniu zrobię sobie dietkę kapuścianą :)) lubię tę zupkę :)) no i może w końcu uda mi się wystartować z pływalnią :))
    Z pewnością gdybym przy obecnej diecie na nią chodziła to bym chyba z wycieńczenia padła ale przy kapuścianej mogę sobie już pozwolić....
    Czekam również na rowerek stacjonarny, którego mąż nie może mi przytransportować bo ciągle zapomina :))
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeSep 10th 2007
    Lady najlepsze są naprzemienne prysznice (ciepły-zimny) i ja kupiłam sobie jeszcze zwykłą szorską gąbkę (chociaz pisze na niej antycelulitisowa) za 1 zł. - po takiej kapieli skóra jest super napięta. Aha, używam jeszcze kremu Loreal-a Sculpt Up - polecam

o kremie

http://www.perfectfresh.com/paimg/1514d.jpg
    •  
      CommentAuthorMagg
    Ja też stosuję prysznic naprzemienny i krem ale vichy na ujędrnienie dupska i ud :) jestem bardzo z niego zadowolona no i znowu kg w dół czyli jeszcze 7 :crazy:
    Tylko mam krostki na udach w zasadzie od porodu wyglądają trochę jak trądzić może macie jakieś rady na pozbycie się ich :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
    Magg - a może porada dermatologa?

tak na własna reke bym nie ryzykowała
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeSep 11th 2007
    Magg - widzę , że masz ten sam problem z wypryskami na udach i na pośladkah, ja też troszkę tego mam.
    Pozatym po porodzie to właściwie nic mi nie zostało, ma 3 kg mniej niż przed zajściem w ciążę, rozstępów brak, brzuszek prawie płaski, że spodnie mi troszkę spadają. Może tylko troszkę mniej jędrny. Ale ogólnie to jestem z siebie zadowolona, myślałam, że nie będzie tak łatwo wrócić do swojej figury!:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeSep 11th 2007
    IWA to tylko możemy Ci z Magg pozazdrościć :)
    Magg u mnie jeszcze 5 na plusie wrrr i wiszę podan 7 czyli 71 a chciałabym na 6 spaść :))

CO do masaży to używam szczotki do plecków i nią właśnie okrężnymi ruchami masuję brzusio i cyce - z nimi gorzej jednak będzie wrrr :((
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeSep 13th 2007
    W gazecie Samo zdrowie Anna Głogowska ( tańczyła w Tańcu z gwiazdami z Gąsowskim i urodziła jego dziecko) powiedziała ze w 7 tygodni po porodzie schudła 22 kg i przy tym karmiąc piersią , czy to możliwe ? :shocked:
    --
    • CommentAuthormama12
    • CommentTimeSep 13th 2007
    Mozliwe, mozliwe. Mnie rowniez sie udalo :swingin: Podczas drugiej ciazy przytylam 21 kg :crazy:, az w ostatnim miesiacu polozna zalecila mi diete (!!!). Nie wazylam sie regularnie, ale wiem, ze pod koniec trzeciego miesiaca juz wszystko zgubilam. zostala mi tylko, cholipka, oponka na brzuszku:rolling: Trzeba pamietac, ze w czasie ciazy zwyczajnie puchniemy, wiec juz sam porod sprawia, ze sporo kg tracimy. Najlepiej to widac na ciuchach, np spodnie, w ktore bylam ubrana idac do szpitala obciskaly mnie, zas po porodzie, wisialy na mnie. Takze, A.G. nie klamie!
    •  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeSep 18th 2007
    i gdzie te wasze brzuszki wracajace do normy?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    ZUZA Ja schudłam 20 kilo też w tym czasie ale karmiłam tylko miesiąc! Wszystko jest możliwe wystarczą tylko dobre chęci i dieta ŻP :))
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    ja mojego brzucha nie zamieszczę bo chwalić to ja się nie mam czym :confused:
    •  
      CommentAuthorMagg
    Ja swojego też nie pokarzę choć nie wygląda najgorzej ale "uśmiech" nie jest czymś do oglądania niestety...
    Iwa mogę Ci tylko pozazdrościć mi jeszcze 7 kg zostało :cry: i od 2 tyg. nic w dół a ćwiczyć jeszcze nie mogę i d... blada jedyne co to że celulit mi znika powoli i czuję sie bardziej komfortowo :wink: bo dupa nadal jak szafa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    Magg to w ktorym miejscu ty masz ten usmiech?? mojego pod najnizszymi szortami nie znac
    •  
      CommentAuthorMagg
    :shamed: zazwyczaj oglądam się nago i ...może faktycznie przesadziłam ni byłoby go widać ...ale i tak nie mam się czym chwalić ...może za rok :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    skorpionka7 - ja swoim brzuszkiem już się chwaliłam na temacie GALERIA - nasze brzuszki i na usg maluszki, ale i tutaj mogę się pochwalić! :wink::wink::wink:
    To tak na pocieszenie dla tych z was, które zachodząc w ciążę boją się, że bezpowrotnie stracą swoją figurę!
    Ja - ku swojemu zdziwieniu - jestem przykładem na to że dosyć szybko można wyglądać tak jak przed zajściem!:bigsmile:
    [/url]
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    Iwa piekny echchchchch
    --
    •  
      CommentAuthortagusia
    Iwa no brzusio faktycznie super. A tak z ciekawosci jaka wage mialas przed ciaza i ile przytylas? :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    przed ciążą ważyłam 68 kg, do porodu miałam coś troszkę powyżej 80kg, a teraz 65kg.
    --
    •  
      CommentAuthorInez
    Niestety dziewczyny miałyście rację z tym krwawieniem. Oczywiście ono nadal trwa (to już 9 tydzień). Nie wyrobiłam i poszłam do gina. Rozpoznanie: "w rzucie trzonu pod błoną śluzową cień hyperechogeniczny o wymiarach 1,92 * 1,69 cm (mięśniak z cechami zwapnienia)" :cry: Jeszcze się łudzę, że spieprzyli coś przy cesarce, że to od krwotoku podczas zabiegu, że się rozejdzie. Gin dał temu zwapnieniu jeszcze 4 tyg., po czym kontrola i wtedy już nie będzie zmiłuj się :cry:
    A na krwawienie dostałam antybiotyk i osłonę, ma przejść w ciągu 10 dni, jeśli nie - mam do gina pognać bez rejestracji :sad: Dziś łzy same napływają do oczu :cry: :cry: :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    Inez głowa do góry bo może się wszystko unormuje, czego Ci życzę z całego serduszka. Wiary więcej i optymistycznego nastawienia to może nie będzie tych łez w oczach Twoich ....Teraz nie jest ciekawie ale za 3 tygodnie kto wie, może będzie lepiej - wsio od Ciebie słoneczko zależy!!! od nastawienia Twojego :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 19th 2007
    Inez mocno trzymam kciuki zeby sie szybciutko rozeszlo. Miejmy nadzieje ze na nerwach i strachu sie skonczy. badz dzielna
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeSep 19th 2007
    Inez słońce głowa do góry może wszystko rozejdzie się po "kościach". sciskam cię mocno :crush:
    --
    •  
      CommentAuthorInez
    • CommentTimeSep 29th 2007
    Krwawienie nie przeszło, dostałam skierowanie na łyżeczkowanie. W Pn zabieg, mam nadzieję, że pójdzie szybko, sprawnie i bez problemów. Chcę jak najszybciej wrócić do mojego dzieciątka.

Trzymajcie kciuki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 29th 2007
    Inez czytalam pod wykresem wlasnie... mam nadzieje ze pojdzie szybko i sprawnie i ze teraz juz nic nie spartacza. POWODZENIA!!!!:hugging:
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    <0>Inez trzymamy za Ciebie kciuki!!!!:grouphug:

Mam pytanie do dziewczyn po porodzie.Wczoraj po kąpieli jak codzień smaruje sie tymi kremami nawilżajacymi i na brzuszku ani jednego rozstępa tylko po boczkach popęknae naczynka ale to norma...za to na udach....tragedia...pojawiły sie nagle takie czerwone krechy podejrzewam ze własnie skóra mi nie wytrzymuje i sie rozchodzi brzydko....chociaz smaruje i wcieram.Czy uzywacie jakis kremów które rozjasniaja te rozstępy?wiadomo ,że nie znikną...

ubranka dzieciece

free glitter text and family website at FamilyLobby.com
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeOct 1st 2007 zmieniony
    <0>Niestety nie pomogę Ci ciasteczko mimo moich 30 kg na plusie rozstępy się nie pojawiły uffff więc niczego nie używałam :/

Inez kciuki trzymam bardzo mocno i wracaj szybko do swojego szkraba :)))))
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeOct 1st 2007
    <0>Ciasteczko jeśli chodzi o mnie mam wielkie skłonności do rozstępów wrrrr one przy pierwszej ciąży dopadły mnie wszędzie gdzie tylko to było możliwe :(( uda, biodra, pośladki, brzuch, piersi :(( to moja wielka bolączka.

W drugiej ciąży dbałam już o to aby to się nie powtórzyło no i ze skutkiem na moje szczęście. Używałam tylko i wyłącznie masła kakowego QUEEN HELENA
    Osobiście gorąco go polecam oraz dobrze jest masować pod prysznicem ciało albo szczotką albo szorstką gąbką!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.