Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJan 26th 2012
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Sesetka, ja jestem w 6tc, i również mam mdłości. Nic jeść nie mogę :( ważę 52 kg i chudnę :( Ja również straciłam ciążę... muszę się oszczędzać - biorę luteinkę i duphaston na podtrzymanie, pomimo,że z ciążą wszystko pięknie :)
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    katka ja waże 44 kg przy wzroście 165, lekarz mówi, że jestem za chuda:/no ale jak mam jeść jak np.chcę zjeść ogórka,ale jak go widzę to mnie odpycha:( masakra .. Nawet odkurzać mi zabronił :/ bez jaj !!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    sesetka, mi wchodzą pomidory jedynie - spróbuj, może Tobie też "wejdą" ;) :) Nawet o obiedzie nie myślę, bo mnie mdli :) leż Kochana i oszczędzaj się :) trzymam kciukasy za Ciebie :)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    mi też w okresie mdłości bardzo smakowały pomidory, pomidory jadłam na śniadanie i kolacje do kanapek, bo wędliny i sery nie przechodziły przez moje gardło
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    katka, ale czy to normalne,że w ciąży mozna nie mieć apetytu??:( No masakra .. mąż mnie straszy, że jak nie będę jeść to dzidzia będzie chora:( w którym cyklu udało Ci się zajść?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    Sesetka, na początku ciąży - w ciągu 3 pierwszych miesięcy to normalne. Później można się martwić. Kochana, dopóki nie masz wymiotów, to wciskaj coś, małe porcje, ale wciskaj. Moja mama jest pielęgniarką i mówi, że brak apetytu jest normalną sprawą, uspokaja mnie troszkę, bo wiem,ze to najbliższa osoba i pewnie gdyby było to niebezpieczne, powiedziałaby mi :) Pij dużo wody Kochana, by się nie odwodnić. Ja po poronieniu starałam się o dzidzię 10 miesięcy. Ale w międzyczasie miałam problemy ze zdrówkiem, więc też cykle mi troszkę fiksowały. Ale udało się :)))
    --
    • CommentAuthorDaria_23
    • CommentTimeJan 27th 2012
    Witam drogie Panie :))
    3 stycznia mialam ostatnią @ od bardzo dlugiego czasu bardzo bolesną do tego stopnia że po 2 h w Pracy musialam wrocić bo nie bylam wstanie funkcjonować, @ mam zawsze 7 dni ok 16.01 mialąm owulacje po czym również taka bolesną ze koło 16 zwijałam sie z Bólu... bolało mnie na zmianę jedna albo druga strona.takie jak by skurcze jajników (trudno to opisać) stycznia 2011 szlismy na zywioł ale nie liczyłam dni płodnych nic...od Paź staramy sie już konkretnie z męzem o dzidzie. brałam jakis czas Folik. od ostatniej owulacji mam wrazenie że się udalo... chodze rozdraziona strasznie dwa dni w Pracy nie mogłam sie skupić, mialam skoki temperatury raz goraco jak zimno, od owulacji nie wiele mi się zmienił śluz,mam nadal Biały lekko ciągnący nie jest go jakos wiele, ale "sucho " zupelnie tez nie jest jak w dni nie płodne,(cykle mam co 28 dni regularnejak dotąd)do tego piersi mam obrzękniete jakos specjalnie nie bolą ale są wielkie i cieżkie, jak dotknę je czuje lekki bol.od owulacji(16.01) pobolewa mnie cały czas podbrzusze,. nie wiem czy to przyczyna najstępnej @ czy jakis inny objaw. dzis rano zaczelo mnie pobolewac mocniej jak na Okres, ale zawsze Tydzien przed pllanowanym okresem mialam coraz ciemniejszy śluz i lekkie plamienie jednego dnia.spodziewam się okreu 30-31 najpoźniej rano . co sadzicie czy mogłabym juz dzis zrobic test z Moczu?? sadzicie ze to moze byc jakis objaw? Jestem młodą meżatką prosze o wyrozumiałosc nie znam sie jakos bardzo czekam na odpowiedz.
    •  
      CommentAuthorbonim
    no ja zmeczenie odczulam,czasem lekko zakluje brzuch,ale bardzo sporadycznie,piersi bolaly od owulki,teraz troche mniej bola,a Ciebie bolą jeszcze?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    mnie bolą tak, że muszę spać w staniku - coraz bardziej ale Kochana nie martw się i broń Boże nie porównuj, bo każdy inaczej odczuwa ciążę. Wszystko będzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    ja to w ogóle bonim, też miałam dni, gdzie wydawało mi się, że piersi mniej mnie bolą - i najczęściej wówczas, kiedy tak bardzo się stresowałam, czy donoszę. Teraz nadal się boję ale inaczej troszkę do tego podchodzę i jest lepiej. Jak przestałam szukać objawów, to pojawiły się z taką siłą, że na dzień dzisiejszy już śmiesznie nie jest... tak mnie mdli - w dzień cały i noc - okropne!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeJan 28th 2012
    katka,objawy chyba zaczna dopiero powoli przychodzic,wiadomo,ze sie swiruje po poronieniu,ze strach ,ze bedzie zle..

ale trzymamy sie wersji,ze bedzie ok
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Czy nudności mogą występować wieczorami?a nie rankami!
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Pewnie ze mogą.
    Ja mam od rana do wieczora , wieczorem chyba nawet silniejsze.
    W nocy gdy się obudzę też odczuwam.
    --
    •  
      CommentAuthorYvonnka
    • CommentTimeJan 29th 2012 zmieniony
    Dziewczynki kochane mam taką sugestię: czy mogłybyście te swoje pogaduszki nie związane stricte z tematem przenieść na priv albo pod swoje wykresy, a tutaj wpisywały objawy związane z tym pięknym stanem jakim jest ciąża. Tylko nieobraźcie się przypadkiem:) :wink:
    • CommentAuthorKafffka74
    • CommentTimeJan 29th 2012
    Kapelusznick - gratulacje :)
    PS. Trzymając się tematu forum, nadal zero objawów poza chęcią spania, jednak nie wiem, czy zaliczyć to do objawów, czy raczej o rozleniwienia spowodowanego siedzeniem/leżeniem w domu.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    Ewentualnie przenieście się na Przyszłe mamusie
    --
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    kaffka74 dzięki
    Yvonnka racja - odstępstwo od tematu :-)
    a odnośnie tematu to: tydzień po domniemanym poczęciu :-) bóle w jajnikach, 2 dni przed @ mdłości o różnych porach dnia, ale delikatne, od przedwczoraj kapusta kiszona wydaje mi się najgenialniejszym daniem świata, spożywam ją do wszystkiego, dzisiaj mąż powstrzymał mnie od dodania do twarożku :-)
    a i o dziwo chociaż jestem strasznym śpiochem budzę się bardzo wcześnie, ale to może z przejęcia rolą:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    przepraszamy,ale tak jakos wychodzi z tym odbieganiem od tematu ;)
    a co do kapusty kiszonej to mnie tez wciaga ;)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    To po prostu piszcie o tym wszystkim na staraczkach lub na przyszłych mamusiach
    --
    • CommentAuthorModerator
    Starające się proszę o przeniesienie rozmów do tematu STARAJĄCE SIĘ O DZIDZIE , dziewczyny w ciąży rozmowy mogą kontynuować w temacie PRZYSZŁE MAMUSIE
    a temat o początkowych objawach ciąży niech o objawach zostanie.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeFeb 2nd 2012
    MODERATOR WYPŁOSZYŁ WSZYSTKIE BABECZKI I TEMAT ZAMARŁ :))) BRAWOOOO!!!! :)
    --
  6.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Witam,
    Chciałam zadać jedno ważne dla mnie pytanko, bardzo prosiłabym o odpowiedź.
    Jeśli zachodzę w ciążę i nie pojawia się okres to czy mimo wszystko pojawiają się objawy miesiączki, jak np ból piersi?
    Pozdrawiam
  7.   Zgłoś moderatorowi permalink
    [quote=jjustyna00][/quote]
    tak mogą się pojawić objawy takie jak przed miesiączką, np. w moim przypadku to był głównie ból piersi
    --
  8.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Dziękuję za odpowiedz :)
    •  
      CommentAuthor00kiwi00
    • CommentTimeFeb 6th 2012 zmieniony
    Moim pierwszym objawem była senność i ciągle zimno. Chodziłam w 2 swetrach w domu i trzęsłam się z zimna.
    Dodatkowo delikatnie swędziały mnie piersi - ale delikatnie....
    Teraz jestem w 7 tygodniu ciąży i dopiero pojawiły się nudności :)
    -- ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  9.   Zgłoś moderatorowi permalink
    O to dobrze wiedziec ,bo ja sie zamartwiam,ze cos nie tak ze mna ,bo u mnie jedyny obiaw to od czasu do czasu pobolewanie piersi i to tez dopiero od kilku dni.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeFeb 6th 2012
    Dziewczyny szalejcie z radości, jeśli nie macie w ciąży żadnych objawów. Ja jestem w 9 tyg. i o niczym nie marzę bardziej niż o przebrnięciu wreszcie przez ten I trymestr i powrót do "normalności".Mdłości, wymioty, zgaga, wzdęcia, zaparcia.... wszystko naraz!
    -- ]
  10.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Ja też nie mam żadnych objawów... :( Jest nas jeszcze więcej..? No może czasem boli mnie podbrzusze tzn taki skurcze jak pierwszego dnia @. Czy to normalne...?
    --
    •  
      CommentAuthorhopelight
    • CommentTimeFeb 6th 2012
    U mnie okolo 7 dni po zaplodnieniu wystapilo dziwne dwudniowe klucie w macicy. Potem takie klucie czulam w dniu kiedy miala przyjsc @, i czasami juz pozniej.
    Do tego lekkie bole jak na @. Bolesnosc brodawek i piersi ale lekkie potem to dopiero zaczely bolec :) Mdlosci na poczatku 7 tc ale mysle ze teraz sa najmocniejsze z odruchami wymiotnymi, ssanie w zolodku od poczatku :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeFeb 7th 2012
    U mnie przed okresem czułam się jak miałabym mieć okres ale nie przyszedł, pojawiły się za to bardzo bolące sutki i uczucie pełności w żołądku i było mi baaardzo zimno. Teraz mam 7tc i właśnie się mdłości zaczęły:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeFeb 8th 2012
    U mnie nie było żadnych objawów ciążowych, jak pojawił sie śluz rozciągliwy w fl, byłam pewna,że cykl znów nie udany :confused:
    Jedynie było mi wciąż strasznie zimno, ale tego za objaw ciąży nie wzięłam, bo myślałąm ze taka sroga zima nadeszła to domu dogrzać i siebie nie potrafie :)a to jednak był jedyny objaw ciążowy :tongue:,
    --
    •  
      CommentAuthorShatinena
    • CommentTimeFeb 13th 2012
    o boziu jak tu fajnie się zrobilo ;) tyle przyszlych mamusiek ;))
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    łóśćń i sysiajaw gratuluję dziewczyny!!!
    -- ]
    • CommentAuthorKafffka74
    Ciastomiłości - ja należę do tych "bezobjawowych" ;), pozdrawiam
    --
  11.   Zgłoś moderatorowi permalink
    jak dobrze spotkać bratnie dusze... u mnie wciąż nic tylko czasem skurcze w podbrzuszu....
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
    czesc dziewczyny,

czy możecie opisać mi bol piersi na początku ciąży? bo ja sama juz nie pamiętam jaki to ból , a teraz od dwóch dni bola mnie piersi, tak jakos dziwnie, inaczej niz zazwyczaj przed okresem:smile:
  12.   Zgłoś moderatorowi permalink
    to taki tępy ból idący spod pachy... piersi robią się ciężkie i twarde... tak było u mnie.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    Moje są jak kamienie, twarde i nabrzmiałe...
    --
  13.   Zgłoś moderatorowi permalink
    haha łóśćń, masz objawy :D
    u mnie ból piersi jakby dopiero się zaczyna :) , dalej skurcze podbrzusza od czasu do czasu, poza tym - nic :)
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    Ciasto póki co to ide w mleczarnie hihi tak jak u Ciebie, lekkie skurcze od czasu do czasu :) nic więcej ... a i zaczęłam latac siku często :)))
    --
  14.   Zgłoś moderatorowi permalink
    mmm... super! Twój M napewno nie narzeka ;)
    To ja liczę na podobne objawy :) Narazie uzbrajam się w cierpliwość :D
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    Nie, nie narzeka :)) bo jedyny czas kiedy mam DUUUŻE balony ;))
    --
  15.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Ja jestem w 6 tygodniu i 3dniu ciazy i dopiero od trzech dni mdli mnie,ale nie wymiotuje tylko czuje niestrawnosc i zgaga. Co do biustu to tez nabrzmial i jestem zalamana, cyce jak arbuzy,a co bedzie pozniej..... W pierwszej ciazy nie mialam zadnych obiawow.
    --
    • CommentAuthorryj_ek
    • CommentTime7 dni temu
    ja chyba też należę do "bezobjawowych" narazie test i II kreski, do lekarza za 2 tygodnie bo wcześniej chyba nie ma sensu.
  16.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Kochane moje ja kończę w sobotę 8tc i wiecie co?!Ja tez nie mam żadnych objawów oprócz wrażliwości piersi i sutków ale to lekkie objawy czasem mocniej czasem lżej,wogóle się nie powiększyły...i wielka ochota na owoce...W pierwszej ciąży miałam wszystkie typowe "książkowe"objawy a teraz nie.Dlatego teraz wiem,że każda ciąża inna jak i kobieta.
    -- ,
  17.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ja - końcówka 6tyg. Dziś pierwszy raz usg i bąbelek z bijącym serduszkiem! Też jestem raczej ta 'bezobjawowa'. Delikatnie piersi zaczynają boleć, poza tym temperatura przeważnie nisko, śluzu niewiele, nudności ani zmęczenia brak. Czuję się świetnie.
    Dokładnie leneczka8484 - każda ciąża jest inna. Ja tez w pierwszej ciąży czułam bardzo, że byłam w ciąży. Teraz czuje jakbym nie była i dlatego tyle strachu, całe szczęście o nic ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTime6 dni temu
    ciasto ciesze sie z Twojego usg :bigsmile: trzymam kciuki za prawidlowy rozwój :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorffuksjaa
    • CommentTime6 dni temu
    WITAM :-)
    Od dawna czytam forum, jednak zarejestrowałam się dopiero dzisiaj, aby podzielić się z Wami moimi "objawami".
    Nie wiem, czy mogę je tak nazwać, gdyż dzisiaj powinna pojawić się planowana @...oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test :-) - POZYTYWNY!!!
    Mam nadzieję, że wszystko się uda, gdyż latka lecą, a późno zdecydowaliśmy się na maleństwo.
    Objawy do dzisiaj: 7 dni od poczęcia bardzo lekkie plamienie (naprawdę maleńkie)-możliwe, że implantacja.
    Ciągłe uczucie zimna, zimne dłonie i stopy, parcie na pęcherz, zawroty głowy, gdy wstaje z łóżka.
    Nigdy nie miałam zgagi, a w ostatnim tygodniu pojawiła się dwa razy, nie mówiąc o dziwnym uczuciu w żołądku podczas jazdy autem - trochę uciążliwe- jestem przedstawicielem handlowym :(
    Osobiście nie piję kawy, ale ostatnio chciałam ją zrobić M - zapach był nie do zniesienia.
    Zaczęły łamać mi się paznokcie, przetłuszczać włosy.
    Piersi, jakby z kamieniami w środku, niekiedy swędzą sutki, bolesność jak przed @
    Straszna ochota na owoce cytrusowe.

Trzymam kciuki za wszystkie Mamusie i poczęte Fasolki!
    Mam wielką nadzieję, że i nam się uda, i niedługo będę mogła opisać kolejne objawy :)
    •  
      CommentAuthorffuksjaa
    • CommentTime6 dni temu
    CiastoMiłości, leneczka8484 i inne Panie!! Gratuluje!!!
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTime6 dni temu
    ffuksjaa, objawy podobne do moich... jak bym czytała o sobie :)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.