Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeFeb 20th 2012
      Zgłoś moderatorowi permalink
    CiastoMiłości ja miewałam takie bóle - jak się zgięłam, to zastygałam w miejscu z bólu i ciężko było się wyprostować. Do tej pory od czasu do czasu miewam takie dni :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    obawiam się tylko, że takie bóle mogą zwiastować bóle krzyżowe przy porodzie - gdzieś tak kiedyś słyszałam... a to nie napawa mnie optymizmem :bigsmile:
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    będziemy cwiczyc techniki relaksacyjne a mężowie będą nas masować po plecach ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    hehe damy radę ;) byleby Maluchy były zdrowe - wszystko jesteśmy w stanie znieść, prawda? :)
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Hej Momigi! A masz jakieś objawy? Ja w nocy obudziłam się i lekko mnie zamdliło,ale pewnie przypadek,moja siostra zaszła w ciążę w drugim cyklu z clo,więc jesli nie tym razem to może za miesiąc...
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Acha, i zawsze miałam wielkie piersi już od owulacji(napięcie przedmiesiączkowe) a tu nic...
    •  
      CommentAuthormomigj
    Gosiaczitko,ja też nie mam zabardzo objawów,chociaż zauważyłam że ostatnio przeszkadza mi zapach środków do dezynfekcji(z którymi mam styczność na co dzień-pracuje w gab.stom.) kiedyś wogóle mi nie dokuczał,a teraz cały czas mam go jakby pod nosem,nie wiem może się tylko nakręcam i ulegam sugestii.
    --
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    pewnie u mnie okaże się NIC,jak zwykle,ale zawsze jest ta nadzieja,tym bardziej,że brałam clo.U mnie w pracy epidemia ciąży(jedna tura poszła na macierzyński) druga ok 3 mies,wszyscy tylko nie ja...
    •  
      CommentAuthormomigj
    Ej to znaczy że to zaraźliwe i Ciebie też dopadnie,trzymam kciuki :bigsmile:
    --
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Hej momigi! kiedy będziesz testować?
  6.   Zgłoś moderatorowi permalink
    katka_81: obawiam się tylko, że takie bóle mogą zwiastować bóle krzyżowe przy porodzie - gdzieś tak kiedyś słyszałam... a to nie napawa mnie optymizmem --
    [quote=katka_81][/quote]
    Ja przy pierwszej ciazy wlasnie tak mialam:confused: podczas porodu mialam okropny bol przechodzacy przez kregoslup az do nog,okropne skurcze w nogach i ten bol byl tak silny,ze tlumil skurcze macicy i podczas porodu nie moglam sie skupic na parciu przez te pierunskie nogi :sad: ja w ogole nie wiem co to bylo,bo nigdy nie slyszalam ,ze skurcze i bole w nogach moga byc silniejsze od tych porodowych.... W ogole ja to panikara jestem i zaczelam uciekac z lozka:shamed: a polozne powiedzialy,ze jeszcze takiej pacjentki nie mialy.... Dlatego teraz najbardziej boje sie powtorki i chyba zazycze sobie znieczulenie zewnatrzoponowe.
    -- [url=http://www.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeFeb 21st 2012
    magdalenka - no te krzyżowe ponoć właśnie tak mocno bolą... Okropieństwo :/ Bidulka, ale się nacierpiałaś...
    --
    •  
      CommentAuthormomigj
    Hej gosiaczitka,odp.Ci na starających się z clo,bo tu nas dziewczyny zlinczują za nietematyczność :tongue:
    --
  7.   Zgłoś moderatorowi permalink
    katka ja to horror przezylam ,bo w pierwszej ciazy bylam bardzo mlodziutka i do tego taki porod. Ja nie bylam swiadoma co mnie czeka. Zazdroszcze kobietom,ktore po porodzie moga normalnie siedziec i chodzic. Niby lekarze mi mowili,ze nie mam co marudzic ,bo tylko 2godziny i 19min porod. Nie bylo by zle gdyby nie ten kregoslup. Nie wiesz jak temu zapobiec? Moze drugi porod lzejszy bedzie. :smile: Jak zlazlam z lozka to kuclam i w tedy parcie bylo lepsze bo bol ustal,ale nie dali mi rodzic w takiej pozycji:sad: A i jeszcze hemoroidy po porodzie:confused: Ale to wyczytalam gdzies tu na forum,ze kilka kobiet tez je ma. No mam nadzieje,ze jeszcze troche i bedziemy przezywac i pozniej opisywac wrazenia z porodowki :bigsmile:
  8.   Zgłoś moderatorowi permalink
    haha ,,poczatkowe objawy ciazy'' przerodzily sie w ''objawy porodowe''.
    •  
      CommentAuthorDii
    Dziewczyny pomóżcie!
    Właśnie zauważyłam u siebie blady (łososiowy) śluz i nie wiem co o tym myśleć... O 18 mam wizytę i nie wiem czy czekać - lekarz mi mówił, że jakby się pojawiły jakieś plamienia to żebym poszła na Izbę Przyjęć, ale jak mam wizytę to może poczekam tylko się denerwuję - czy ta kilkugodzinna zwłoka może jakoś wpłynąć na przebieg ciąży? czy to może błahostka, którą nie trzeba się martwić... ?
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
    jak bym ci radziła jechać na izbę. zwłaszcza, że tak radził ci lekarz.
    •  
      CommentAuthorDii
    Sama nie wiem-skoro mam dzisiaj wizytę u niego... - a ten śluz był jednorazowy - już go nie ma
    gdyby się utrzymywał to na pewno bym poleciała
    --
  9.   Zgłoś moderatorowi permalink
    ja pewnie poczekałabym... nie ma ci się nakrecac. Inaczej gdyby wizyta byla innego dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    tez tak myślę :)
    a więc czekam
    dziś jest dzień, kiedy lekarz ma zobaczyć już zarodek-mam nadzieję, że będzie widoczny :( no i chciałabym usłyszeć serduszko... Boję się że to za wcześnie i znowu będę się zamartwiać...
    --
  10.   Zgłoś moderatorowi permalink
    trzymam kciuki!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    magdalenka, będziemy sie wymieniać wrażeniami za parę miesięcy - racja :) Ja już się doczekać nie mogę:)
    Dii - poczekaj, nie ma też sensu, by Ci w tak wczesnej ciąży zaglądali do Maluszka 2 razy w ciągu dnia, bo to też nie dobrze... Ważne, ze wizyta dziś a teraz marsz do łóżka i wypoczywaj :))) Zdaj relacje co i jak po wizycie :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    Tak jest!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgozdzik225
    Dziewczyny nie wiem gdzie mam napisać swoje pytanie ale mam nadzieję że któraś z Was mi pomoże :)

Trochę się załamałam dzisiejszą wizytą u gina po stwierdził w macicy pęcherzyk o wielkości 6 mm a zgodnie z moimi wyliczeniami to już jakieś 29 dni po zapłodnieniu. Czy to możliwe że z tej ciąży jeszcze coś będzie ? :sad:
    •  
      CommentAuthorffuksjaa
    nie zamartwiaj się na zapas :) może coś źle policzyłaś, może do zapłodnienia doszło troszkę później :)
    wiem co przeżywasz, bo ja też już szaleję...nie mogę się zdecydować na termin wizyty, z jednej strony poszłabym już dzisiaj, a z drugiej coś mi podpowiada, abym jeszcze poczekała. Może być za wcześnie.
    Pojawiły się inne odczucia...piersi nie są już takie nabrzmiałe jak przed spodziewana @ tylko bolą niemiłosiernie (od terminu niedoszłej @ minęło 6 dni).
    Zrobiłam się bardzo nerwowa, a za chwilę senna. Do tego doszedł ból pleców i podbrzusza jakby @ zaraz nadchodziła. Tak trochę, jakby ten ból pulsował. Myślałam, że brzuch będzie bolał coraz mniej, chyba że świadczy to o czymś mniej dobrym
    :neutral:
    dlatego boję się pójść do lekarza, bo nie chcę usłyszeć złych wieści....jeszcze troszkę się połudzę .
    •  
      CommentAuthorDii
    Jeeeeeeeeeeeest :)
    Zarodek 4mm i serduszko bije - mąż prawie się wzruszył a ja znieruchomiałam :))) niesamowite uczucie!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    Widzisz Dii, wystarczyło poczekać. Gratulacje raz jeszcze i żebyś nie musiała się więcej martwić.
    -- [/url]]
    •  
      CommentAuthorDii
    już nie będę :)
    --
    •  
      CommentAuthorffuksjaa
    • CommentTimeFeb 22nd 2012
    Dii Gratuluję!!! :bigsmile:
    Niech zdrowo rośnie !
    • CommentAuthorpati2884
    Hej Dziewczyny!
    Jesli chodzi o bole krzyza to ja w pierwszej ciazy nie mialam nic takiego,za to porod byl z tymi bolami. Dali mi wywolywacze i to byl koniec... najpierw glupi jas potem do kregoslupa.

Mysle,ze przez ten zastrzyk do kregoslupa mialam pozniej problemy, bo powiklania jakies byly po pol roku nie moglam czasem chodzic i tracilam wladze w nogach.
    Kiedy zaszlam drugi raz, od poczatku mialam bole krzyza jak przy porodzie tylko 100 razy mniej.. w moim przypadku skonczylo sie poronieniem.

Dodam, ze nie pisze tego zeby kogos straszyc.Poprostu opisuje swoj przypadek.

Moja mama byla polozna i mowila mi ze krzyz czesto boli bo sie macica rozrasta akurat w te strone... tylko,ze mnie za bardzo bolalo
    --
    • CommentAuthorAvenka
    Dziewczyny a mi obliczyli piaty tydzien tzn pecherzyk 14 milimetrow mowil i ze prawidlowo oni obliczaja tygodnie od dnia ostatniej miesiaczki .Hmmm teraz jakby nie mam objawow czasami mi sie w glowie delikatnie zakreci ale tak to to nic zero jakis podrecznikowych dolegliwosci A wam kiedy sie zaczely od ktorego tygodnia ciazy ? pozdrawiam was wszystkie te ktore sa w ciazy juz i te ktore napewno beda:smile:
    • CommentAuthorAvenka
    chcialam dodac otuchy tym ktore sie staraja ja nie wiezylam ze znow zajde w ciaze balam sie ze nie moge ze mam zespol policystycznych jajnikow mialam sie leczyc, lekarz mial mi zapisac jakies leki, szperalam po internecie choc nie wierzylam ze sie uda nawet nie zdąrzylam wziąsc lekow a tu juz okres spoznial mi sie tydzien kiedy zrobilam test i wyszly dwie czerwone kreski bylam w szoku takze glowa do gory wam tez sie uda bierzcie wczesniej kwas foliowy albo jak zobaczycie dwie kreski ja mialam w domu duphaston ktorego nie zdazylam wczesniej wziasc i wzielam pierwszego dnia gdy wyszlo ze jestem.pozatym mam problemy z tarczyca musze robic szereg badan chodzic po lekarzach endokrynologach bo biore eutchyrox i musze wiedziec jakie mam tsh i ile powinnam miec w ciazy.
    • CommentAuthormagdu_j
    • CommentTimeFeb 22nd 2012 zmieniony
    witam i ja
    podczytuje Was troche i sama juz nie wiem co myslec ;)
    niektore objawy pasuja jak ulał, niektore nie.. głupieje :)
    w zwiazku z tym mam pytanie, do tej pory miałam cykle wywolywane luteina, w tym cyklu lekarka zrezygnowala z tego, kazala zrobic badania, ewentualnie mierzyc temp itd,
    gdy byly wywolywane @ mialam tak co 28-29 dni, dzisiaj jest 28 dc i @ brak, temp utrzymuje sie wysoka, czy mogę już robić test ? czy moze poczekać jeszcze kilka dni?
    nie chce sie napalac za bardzo dlatego tak z dystansem podchodze...
    • CommentAuthorpati2884
    magdu_j ja juz bym testowala ale jak masz sile to moze poczekaj.

U mnie coraz wiecej bialego sluzu,ze az latam do lazienki. Ale za wczesnie,zeby cokolwiek powiedziec. termometr wyrzucam i kupuje ten microlife. Dzis sobie zamowilam w sklepie ziolowym. Wszystkie pomiary traktuje jako zaklocone.
    A skad wiem ... mieszkam w jednym domu z tesciowa.Ona ma taki 2 miejsca po przecinku i wyszlo w moim 2 stopnie nizej:shocked:Ja rozumiem 0,2 ale nie taka duza roznica:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    ja z tych niecierpliwych,pewnie juz bym robila:wink:
    • CommentAuthormagdu_j
    w takim razie zrobie jutro rano moze :)
    tak jak pisalam , nie chce sie napalac bo wczesniej jak mialam cykle po 50 dni to kilka testow w cyklu szło :confused: i zaden pozytywny
    dlatego teraz tak wyczekuje
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeFeb 23rd 2012
    Dziewczyny
    Jestem w 21dc i mam pytanie. Czy pojawily sie u Was widoczne zyly na piersiach i sutkach? zy to normalne przed @ czy raczej odwrotnie..?
    --
  11.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Czy sa dziewczyny ktore mimo 7 tc czuly sie swietnie i nic im nie dolegalo...?
    --
    •  
      CommentAuthor_sushi_
    Tak, ja.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    mam koleżankę, która nic w ogóle nie czuła... nawet bóle brzuszka jej nie dokuczały, także spokojnie :) Tylko się cieszyć :)))
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    Sporo jest takich szczęściar, nawet tu na forum.
    a ty, Katka, jak tam? Lepiej trochę?
    -- [/url]]
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    Popatrzcie na mój suwak. Moja Natka ma dziś piąte urodziny. Eh, od razu wzięło mnie na wspominanie pierwszego porodu...
    -- [/url]]
    •  
      CommentAuthormonikaja55
    Dziewczyny od dawna czytam te forum i gratuluje wszystkim zaciążonym:bigsmile: Ja od 2 lat staram się o dzidziusia i co miesiąc mam nadzieje, ze w koncu się uda....Wlasnie jestem w 27 dc i czekam a raczej nie czekam na tą @ temp. 37.4 , w głowie mi się kręci i nie wiem co mi się dzieje ale mam drugi dzień lekką biegunkę , gdzie całe życie miałam zaparcia i te wybuchy gorąca....nie chcę się ludzić ze to ciąza ,ale co Wy o tym myslicie ??? cykle mam 28-30 dni a w 17 dc na usg było widoczne ciałko żółte a wynik progesteronu w 20 dc 62 ng/ml.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    Kochana, objawy ciążowe czasem są identyczne jak te zwiastujące miesiączkę... Najlepiej będzie jak zrobisz teścik za parę dni, nie ma co zgadywać :) a My trzymamy kciukasy mocno :) powodzenia i daj znać :)
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
    też tak myślę...teścik zrobię w sobotę o ile wcześniej nie przyjdzie :confused:
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeFeb 23rd 2012 zmieniony
    a jakie są normy dla progesteronu dla fl? Bo chyba nizsze niż ci wyszło, nie?
    -- [/url]]
    •  
      CommentAuthormonikaja55
    no wlasnie dużo niższe do 21 ng/ml .....
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    hmmm...to brzmi obiecująco. Ja pewnie nie czekałabym z testem do soboty. Ciekawość by mnie zeżarła.
    -- [/url]]
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    monikaja a czy ty czasem nie zażywasz luteiny ?
    •  
      CommentAuthormonikaja55
    kochana nie podpuszczaj :tongue:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.