Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

. Dzieki dziewczyny za pomoc i dobre slowa
, jesli mowicie ze to nic straszne to wierze z calego serca, bo na pewno macie racje! Dzieki Wam dzisiaj mi juz te nerwy przeszly. Bylam dzisiaj, dodatkowo na wymazie pod katem chlamydii i ureaplasmy - wyniki w przyszla srode i zobaczymy czy bedzie ok, mam nadzieje. 
to maz zwariuje z nami w domu albo szybko bedzie chcial dla rownowagi synka robic 
Dzisiaj za te dwa wymazy zaplaciclam 90 zl - mysle, ze nawet jak robi sie prywatnie badania to jednak powinna byc chocby malutka, ale jakas znizka dla ciezarnych ! To byloby dobre !
i spokojnych 9 miesięcy
łapią mnie skurcze łydek w nocy - boli jak.... (piiiiiiiii)... dobrze ze to kilka min i przechodzi...
największe jej stężenie jest w I i III trymestrze ciąży.
tak opisują go inne dziewczyny, ale ja nie mam jak na razie ani jednego rozstępu czy pękniętych naczynek (ale jeszcze mam trochę czasu:) oprócz tego zawsze w torebce mam balsam nawilżający i jak czuję że skóra jest naciągnięta czy swędzi to sobie brzuchala w łazience smaruję:) 
. Ja siedze w pracy i nudzę się niemiłosiernie. Co za strata czasu a tak poleciałabym na zakupy coś posprzątała. Mam chyba syndrom kobiety w ciąży-ciągle coś gotuje i piekę, a normalnie nienawidze nawet obiadu robić. A teraz bigosik, sałatka warzywna, ciasto, W domu patrzą na mnei jak na wariatkę.
a w srode odbieram wyniki tych wymazow. Mam nadzieje, ze bedzie ok.
wiec musze bardziej uwazac.
, ja to jeszcze musze poczekac kilka dobrych tygodni, nie moge sie doczekac takich doznan.
do tej pory nigdy nie mialam na szczescie pojawia sie tylko wieczorem
pomagaja mi narazie platki migdalow 
i jest to badanie z krwii tzn pobieraja krwe tylko.
http://www.sigma-bi.pl/prenat.html
. Moze to tylko jakies podraznienie np. od bielizny, wiem ze przy stringach tak moze sie dziac.
i z niczym takim nie mialam doczynienia do tej pory. Na szczescie moj M jest dosc biegly w tych sprawach (kilkoro malych siotrzencow
), wiec mysle, ze jakos przy pomocy M dojde co do czego i na co 

a już odnośnie wybierania wózka, na co zwrócić uwagę, albo łóżeczko jakieś materacyki kokosowe itp. była to czarna magia, ale tak jak poleca harpijka ja też wszystko dowiedziałam się na wątku "kompletujemy wyprawkę" dziewczyny odpowiadają (nawet na takie "oczywiste" pytania jak ja zadawałam:) teraz już się w miarę orientuję ale tyle jest firm, taaaki wybór że za pierwszym razem w sklepie jak myślałam że jestem juz oczytana, to i tak wyszłam z niczym
czuję się dobrze, ale to mój M, w konspiracji z moją gin postanowili, że od roku nie byłam nawet na 2dniowym urlopie i cały czas pracuję i żeby mój ukochany wreszcie się nie martwił, postanowili że wysyłają mnie do domciu, żebym miała trochę czasu dla siebie
no cóż, byle by dzidzia była zdrowa, więc siedzę wcinam lody i oglądam TV
juz od dawna mnie prosił, żebym siedziała w domu, ale czuję sie dobrze i nie było żadnych przeciwskazań więc chodziłam do pracy, ale cóż, walka była nierówna, ja chciałam chociaż od 3 września, ale zostałam postawiona przed faktem dokonanym, moja gin dała zwolnienie tak jak mój M chciał, a jaki dumny z siebie teraz chodzi