Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

5 listopada mam następną wizytę,teraz się zbieram się żeby ucieszyć rodziców:):)
Nie dajmy sie zwariowac, nasze Mamy nie mialy takiej techniki to i my nie mozemy sie podziwiac teraz na takich 30 letnich fotach z usg 
a dzidzia wyjdzie jak jej sie zachce ale pod warunkiem oczywiscie, ze Twoj M bedzie wtedy w domku

Co do USG zgodnie ze standardami PTG należy zrobić nie mniej niż 3: 11-14 tc, 20-22 tc i ok. 30 tc. Można robić częściej jeżeli lekarz uzna za stosowne i raczej robi się częściej gdy są jakieś nieprawidłowości. W innych przypadkach nie ma wskazań, chyba, że rodzice chcą sobie po prostu pooglądać. Co do USG 3D/4D: rzeczywiście w 11-14tc wystarczy zrobić w 2D, bo to tylko chodzi o zbadanie kości nosowej, przezierności karkowej, rozmiarów czaszki i długości ciałka od kości udowej do czubka głowy. Ja niestety w swojej okolicy nie mogłam znaleźć 2D, gdzie robią badania genetyczne, bo wszystkie centra medyczne i kliniki zastrzegają, że robią je tylko na 3D/4D. Dlatego poszłam na 4D (bo tylko na to udało mi się złapać na termin przed wizytą kolejną u lekarza) i powiem, że nie żałuję. Oczywiście wszystkie pomiary zostały zrobione a poza tym pooglądaliśmy z mężem dzidzię. Troszkę niewyraźnie widac bo w powiększeniu ale mamy przynajmniej na płytce DVD pamiątkę jak macha prawą rączką, grymasi i kopie nóżkami.
..naprawdę paskudztwo to jak nie wiem
, słodkich snów i miłej niedzieli życzę