Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
mnie się też to określenie bardzo podoba i zdaje się, że na wielu forach jest powszechnie używane. A co do dolegliwości, to lepiej niech nie przychodzą, jak cię do tej pory nie dopadły, to może cię szczęśliwie ominą
albo biorę się za głaskanie brzucha :))

aaaaa i śnił mi się mój synek, jak go karmię - to było pierwsze karmienie - jadł cycka i butelkę, ale butelka miała zakończenie jak termometr zamiast smoczka, potem go położyłam do łóżeczka i mi się przypomniało, że musi mu się odbić, to go wzięłam na ramię i beknął sobie jak stary ;)) położyłam go spowrotem do łóżeczka i poszłam do koleżanek hehehe, a najlepsze, że to dziecko było bardzo duże, skojarzył mi się z Kacprem Kfiatuszka
a buzię miał noworodka

Słyszałam też, że należy sobie wyobrażać jak dziecko się przekręca i jak leży główką w dół.
Ja czułam kiedy dziecko mi się odwróciło z główkowej na pośladkową, ale jak się odwrócił z powrotem to już nie czułam
, ciężko mi... Brzuszek buży jest, bo ja drobna i dzidziuś wypycha się do przodu.
, jak się tutaj wchodzi to jakby samemu miało się zaraz urodzić:))hihi napięcie i oczekiwanie jak nie wiem co

) trzymam mocno kciuki
co do wozka to zastanawiam sie nad zamowieniem przez internet: www.bobowozki.pl bo oni dostarczaja rowniez za granice, tutejsze sa dokladnie tak jak napisalas: jakies takie dziwaczne no i cenowo jednak chyba sie oplaca bardziej w Polsce. A Ty jak sciagnelas tutaj wozek z polski jakas przesylka???
, wpadaj czesciej no i zdrowka zycze.

, normalny, fajna starsza polozna mnie przyjela, powiedziala, ze najwiekszy nacisk klada na naturalne karmienie, wszystko bezplatne, prosza tylko aby zostawic im paczke pampkow. Powiedziala, zeby sie niczym nie denerowac, usmiechnac, ze ona tez rodzila i ja tez urodze spokojnie. POkazala gdzie robia ktg, jak co wyglada, gdzie jest sala w razie cc. Warunki jak szpitalne ale calkiem normalne. Wszystko tam mozna bylo znalesc, co czasem w wielkich szpitalach jest koszmarem.
Musze podpytac jeszcze swoja ginke, porozmawiac z mama i znajoma pielegniarka, moze cosik mi rozjasnia
Dzisiaj mialam jedno dlugie i takie straszne uklucie - przeszlo, na razie bez powtorki, dobrze ze usg mam w przyszlyjm tygodniu.
JA pocieszam sie tym, ze moj M ma 100% wieksze doswiadczenie z dziecmi niz ja, wiec mam nadzieje, ze jakos damy sobie rade