Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

ja przy pierwszym pnikowalam kilka m-cy, ale wszyscy tlumaczyli - i na szczescie nikt nie mowil ze bedzie ok, ze to nie boli, ale realnie, ze kazdy porod jest inny, ze boli - ale ze warto, ze musze sama to przezyc... no i w koncu ze nie ja pierwsza i nie ostatnia.. hehe - bylam przygotowana na najgorsze chyba, a wspominam to przezycie jako cudowne, a bolu to nie pamietalam juz jak mi dali malucha
- tylko maz mi do tej pory wypomina te kilka garsci wlosow ktorych go w trakcie pozbawilam 

właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia. Dzisiaj było o kąpieli... Z lalka to łatwo, mam nadzieję, że Maluszek będzie cierpliwy, i że się szybko nauczymy

, zeby sprawdzic czy ma sie dobrze. Malutek na to oczeta otworzyl, kwiknal, obrocil sie na drugi bok i poszedl dalej spac 

mój to dopiero jest wielgachny a mam w nim tylko jednego szkraba 

najpierw to była bardzo gęsta przezroczysta galareta, a na drugi dzień ( po sexiku) już dużo rzadsza.

no i jaki duzy moze byc moj maluszek, wczoraj rozmawialam z kolezanka z ktora bardzo dawno sie nie widzialam, urodzila synka w zeszlym roku i mowila ze bylo baaardzo ciezko bo ona jest bardzo drobniutka, malutka a synek 3,600 kg niezle mnie nastraszyla

dobrze ze mała miała małą główkę , ale i tak strasznie byłam tam w środku poszarpana , mam nadzieję że przy drugim pójdzie szybciej

i wg. okulisty przeciwwskazań do porodu sn nie ma 
a do porodu już coraz bliżej, lada chwila 38 tydz. się zacznie

Przez półtora roku ledwie przez tego szkraba żyłam, tak mnie doprowadzał do rozpaczy. Oj wiele sie wypłakałam, ale było warto. teraz jest superaśny (oczywiście różki do końca nie zniknęły
)