Damazy, a mnie brakuje na wykresie ikonki albo jakiegokolwiek sposobu zaznaczenia samobadania piersi. Wiele metod zaleca wraz z obserwacją płodności także samokontrolę piersi raz w miesiącu (najlepiej w 6-10 dniu cyklu). Czy dało by się prowadzić jakiś znaczek na wykres? Myślę, że to ważna sprawa i jak będzie sposób oznaczenia tego na wykresie, więcej pań będzie też o tym pamiętać. Może warto też umieścić w Wiki jakieś informacje na ten remat. W końcu rak piersi grasuje...
Ja proponuję znaczek samobadania piersi w 6dc. Teoretycznie powinno się zaraz po miesiączce zbadać cycuszki. Taka ikonka to dobry pomysł bo sama często o tym zapominam....
A co do czata to popieram link podpięty gdzieś w widocznym miejscu, a nie gdzieś w jakimś poście na wątku. Jest wiele wątków, do których nie zaglądam regularnie i nawet nie wiedziałam, że taki link do czatu gdzieś istnieje
A w sprawie moderatora to musiałaby to być osoba taktowna i taka, która często przebywa na forum. Musi też być życzliwa i rozumieć problemy innych bez pouczania. Faktycznie jest sporo wątków, które się powtarzają, albo dyskusji na 3 posty. To zaśmieca. Póki co forum jest jeszcze niewielkie, ale się rozrasta i Damazy pewnego pięknego razu może nie mieć czasu na moderowanie bo będzie zajęty spełnianiem naszych oczekiwań, których jest spooooro i może przydać mu się pomoc.
Samobadanie zaleca się wykonywać w 6-10dc. Mogłaby być jakaś ikonka, którą można by aktywować, np. widać ją nieaktywną na cyklu, zeby przypominała, że nadchodzi czas na badanie, a gdy je wykonamy mogłaby np. zmieniać kolor, żeby było jasne, że badanie zostało wykonane. Możliwość zaznaczenia tego wykonania musiałaby być gdzieś w objawach przy wpisywaniu innych obserwacji. Nie wiem czy się jasno wyraziłam...
Damazy właśnie zamierzałam napisać postulat, aby przy liście własnych cykli była informacja czy cykl jest udostępniany czy nie, i odkryłam co kryje się pod opcją „pokaż/ukryj”. Bardzo fajna to opcja szkoda, że wcześniej jej nie odkryłam, może gdyby w nagłówku był tytuł: „szczegóły” szybciej bym się domyśliła ;).
Damazy przypominam sie, bo znow brak reakcji brakuje objawow waznych dla Roetzera, bez ktorych wlasciwie mamy niejasne zafalszowane wykresy odczucia : "nic nie czuje" oraz "wnikliwa obserwacja(cos splywa)" to podstawa. a tego nadal jak nie ma tak nie ma czy tak trudno dodać dwa objawy do bazy?
Pewnie to będzie element następnej aktualizacji - trochę musi się nazbierać. Warto wspierać poszczególne metody, wszak każdy instruktor zaleca trzymanie się jednego rodzaju oznaczeń w ramch danej metody. Damazy, to ważne, przecież masz ekspertów od szczegółów.
Vicky80 - musi się nazbierać troche rzeczy. Nie mogę za każdym razem dłubać po troszku. Przykro mi, ale musisz poczekać. Aktualizacja rządzi się swoimi zasadami.
Nie tylko Vicky na to czeka. :-) Jeśli umożliwisz wyszukiwanie wykresu po metodzie, to każdy będzie mógł się przekonać, ile jest użytkowniczek tej metody.
Damazy ale4 tych aktualizacji bylo dziesiatki po drodze, a te objawy juz we wrzesniu podawalysmy potem co aktualizacja to podawalysmy zapisuj to chociaz sobie SKUTECZNIE. bo juz mnie tozaczyna irytowac, mowienie sertki razy tego samego, a wmiedzyczasie wszystko sie miesza bo i Ty i dziewczyny wymyslacie niekoniecznie krytycznie potrzebne pierdoly i urozmaicenia ktore owszem ladnie wygladaja.. ale czasami niewiele wnoszą..
A ja do kategorii wykresu dodałabym "obserwacje organizmu", "nauka metod" czy "teoretyczka". Nie wszystkie obecne tu dziewczyny już stosują obserwacje w praktyce, niektóre dopiero się uczą teorii np. przed ślubem, a określenie "nie staram się" nie jest jednoznaczne. Też warto wiedzieć ile takich jest. Można by też dorzucić możliwość określenia ilości śluzu w danym dniu (ilości śladowe, mało, średnio, dużo, zalewa). Do objawów zaś dodałabym: gól gardła, senność, płaczliwość, mało snu. "Uszkodzenie ciała" wydaje mi się niepotrzebne.
Amcm, uszkodzenie ciała jest potrzebne. Patrz: operacja szczęki lub wyrwanie zęba. Ilość śluzu jest nieistotna w interpretacji, czyż nie tak? Rozszerzenie i poprawienie kategorii jak najbardziej zalecane.
Niby nie jest istotna ilość śluzu, ale u Kippley'ów oznacza się + mało śluzu, ++więcej śluzu, +++ dużo śluzu. Ma to pomóc początkującym w obserwowaniu zmian. I podejrzewam, że zaznaczanie ilości śluzu przydaje się również starającym się o maleństwo.
-- To możliwość spełniania marzeń sprawia,że życie jest takie fascynujące...
Damazy... umieszczenie na czacie nazwy "Oficjalny czat użytkowników 28dni.pl" wskazuje, że czat jest wykorzystywany przez podmiot komercyjny, a takie czaty są płatne (najmniej 4tys). Dlatego wolę nie robić z tego czata nazywającego się komercyjnie. Ale nadal byłoby dobrze, aby odnośnik do czata pojawił się w zakładce na stronie głównej forum!
objaw mało snu faktycznie przydatny, brak snu to nie to samo, a jak sie przespi noc ale urywanym snem krotko to tempka tez sie zmienia. a uszkodzenie ciala jest wazne, urwane ucho i powazne uszkodzenie ciala zmienia tempke.
Moja koleżanka dostała ode mnie kod na 3 miesiące i próbuje się zalogować, ale jej się nie udaje. Wysłałyśmy maila o przypomnienie hasła (choć ona hasło pamięta) ale nic jej na maila nie przychodzi. Ona także pisała do ciebie kilka dni temu maila, ale jej nie odpisałeś. Ona zarejestrowała się pod nickiem kaha Mógłbyś się tym zająć? Wychodzę na głupka... ściągam nowe osoby, a one nie mogą tu wejść!
Ania, przykro mi ale nie otrzymałem wiadomości od Twojej znajomej. Po za tym nie powstała jeszcze sytuacja, w której nie odpowiedziałbym na email. Nie znalazlem osoby zarejestrowanej pod nickiem "kaha" więc nie ma szans, abym coś wskórał w tej sprawie.
Co do kodu. Wpierw rejestrujemy konto, dalej trzeba się wczytać w stronę o prezencie, która za rączke prowadzi - "jak to zrobić".
Postuluję jeszcze wprowadzenie możliwości grupowania przyjaciółek wg różnych kategorii. Gdy ma się ich kilkanaście lub więcej robi się bałagan i nie wiadomo już która odkłada, która się stara, do której już dziś zajrzałam, a do której nie. Może gdyby dało się je jakoś skatalogować wg własnych kategorii było by przejrzyściej?
amcm bardzo się cieszę, że dodałaś do wiki "dodatek do objawów: mało snu, płaczliwość, senność, gól gardła, ból mięśni;", ale mam w związku z tym pytanie.
Obiajwów można jeszcze od groma wymyślić dodając nowe w nieskończoność. Czy własnych objawów nie można wpisywać zwyczajnie w notatke?
Jeśli występują nietypowe objawy, to wpisujemy je w notatki, ale te są typowe. Po co w ogóle zatem dział "Odczuć"? Wszystko możemy wpisywać w notatki...
Wpisywać w notatkę! Ja już bym niektóre wywaliła z tej całej listy! Niektóre są powymyślane na siłę! Np. apetyt na słodycze. A czemu by nie dodać, apetytu na śledzie i ogórki kiszone?