Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ja też tak miałam i też się zalamalam ale teraz traktuję to jako nauczkę;) To nie było łatwe - najpierw wieść, że się ma tą cukrzycę a potem kontrolowanie siebie i odmawianie sobie ... ja i tak nie jadałąm słodkości i piłam tylko wodę. Musiałam zrezygnować z białego pieczywa (największy winowajca) i o dziwo z owoców - chyba dozwolone jest tylko jabłko. Poza tym nie można jeść gotowanej marchewki bo gotowana zawiera dużo cukru. Przyzwyczaic się można i nawte powiem szczerze, ze polubiłam tą dietę. Był czas ze zaczęłam chudnąć w ciąży. Dzięki temu przytyłam tylko 16 kg (a zanosiło się na wiecej). cukrzyca zaczyna się od 140 mg a ja miałam 141 mg i musimy to niestety traktować jako cukrzycę.
tal musiałam niestety mierzyć kilka razy dziennie cukier dokłądnie to 4 razy dziennie - naczczo i godzinę po 3-ch głównych posiłkach. JA strasznie się bałam igieł - wręcz miałam fobię na ich punkcie i trzęsły mi się recę gdy musiałam się dziobać.. łzy w oczach zęby zaciśnięte cała spocona i w końcu rezygnowałam. Oj nie było ot łatwe ale po jakimś czasie wypracowałam sobie dobry sposób i było bez problemu:) Grunt to dobrze rozmasować paluszki przed ukłuciem. Rozumiemm, ze musiałaś sobie mierzyć codziennie cukier?