Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

którą poradnie najlepiej wybrać?
Martwię się, że w tych poradniach będą bardzo odległe terminy,
Ty piszesz, że dla Ciebie to za dużo a dla mnie jakby mało, ale mam nadzieję, że diabetolog pomoże ustalić dietę odpowiednią dla mnie. A może powinnam się przyzwyczaić, wcześniej jadłam kosmiczne porcje ale rzadziej w porównaniu z tym co napisałaś. Do tego kaloryczne przekąski, 2 batoniki, pół czekolady
, kilo mandarynek itp. No i przed ciążą ważyłam więcej niż Ty bo 49 kg a teraz już 55, ale może jak dalej będę się zdrowiej odżywiać to nie utyje bardzo dużo.
A może powinnam się przyzwyczaić, wcześniej jadłam kosmiczne porcje ale rzadziej w porównaniu z tym co napisałaś.
Pewnie znajdę też mnóstwo książek o cukrzycy i diet, pamiętam, że mama miała tego sporo.
Mam pytanie, ponieważ zgłupiałam po tym jak zobaczyłam moje wyniki badań po teście glukozy 75 g:
na czczo- 87,1 mg/dl
po 1 godz. 135,5 mg/dl
po 2 godz. 134,1 mg/dl
ale to chyba wina chleba bo jak mu się teraz przyglądnęłam to pełnoziarnisty to on nie jest, tylko kolor ma piękny i trochę ziaren dodanych
nie wiedziałam, że to taka skomplikowana sprawa z utrzymaniem cukru w ryzach http://forum.28dni.pl/extensions/Vanillacons/smilies/standard/confused.gif