Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 25th 2011
     permalink
    mozesz zrobic sikanca aptecznego a mozesz isc do lab na bete, ta druga watpliwosci juz nei pozostawi
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No to poco pisać na forum i czekać na oczywistą odpowiedz ? Idz do lekarza i po problemie skoro nie ufasz testom.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    anulka195: Jakoś nie mam zaufania do testów.

Nie masz zaufania do testów, ale masz zaufanie do użytkowniczek forum, które w kwestii orzekania czy ciąża jest czy nie jest są mniej kompetentne od testów?
    --
    •  
      CommentAuthorblanche
    • CommentTimeJul 26th 2011
     permalink
    I to jest sedno sprawy :wink:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJul 26th 2011
     permalink
    luczynka: Nie masz zaufania do testów, ale masz zaufanie do użytkowniczek forum, które w kwestii orzekania czy ciąża jest czy nie jest są mniej kompetentne od testów?

No nie, Luczynko, nie obrażaj Różowego Jamnika i Szklanej Kuli! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJul 27th 2011
     permalink
    nie mogę... przepraszam, ale ten wątek powinien być zamknięty jednym zdaniem "jesli jesteś aktywna seksualnie to jest możliwośc że zaszłaś w ciąże" koniec i kropka. a na odległość przez internet nikt tego nie potwierdzi ani nie zaprzeczy, wszystkie dolegliwości w ciąży moga tez występować bez ciąży... trzeba zrobić test i iść do learza, to jedyny sposób na 100%
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Testy nie wychodzą pozytywnie w ciąży, jeśli były zrobione za wcześnie i dziecko jest za małe, aby test je wykrył. Ot, cała tajemnica. Wystarczy powtórzyć test.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam, staramy sie o dziecko, kochalismy sie w ,,okolicach" dni płodnych biorac pod uwage tempke i szyjke. Powiedzcie mi czy miała któraś z was brunatny śluz? Jestem w 22dc i przyznam ze w tym cyklu pokladałam wielkie nadzieje ale dziś ten brunatny śluz....on raczej wskazuje zblizajaca sie @, prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Niekoniecznie, wiele kobiet plami w czasie przewidywanej miesiączki. Idź do lekarza, może przepisze Ci luteinę. Nie wiadomo, który to dzień fazy lutealnej.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Biore duphaston, w śluzie nie ma raczej krwi tylko jest taki brązowy nawet nie wiem jak go opisac jest to mój 7dzien wyzszych tempek
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Brąz w śluzie bierze się właśnie z krwi. To może być oznaka implantacji, niektóre kobiety mają wtedy małe krwawienie. Trzymam kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    justa ja tak miałam w tym cyklu, myślałam, że to właśnie @ się zaczyna, ale się nie rozkręciła i ujrzałam +:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dzięki Dziewczyny obyście miałay rację....oby tym razem były 2 krechy.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    powodzenia! I daj znać.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dam znać napewno teraz jestem w 22dc, ok 3.08 powinnam dostać @.
    --
    • CommentAuthormartyna22
    • CommentTimeJul 28th 2011
     permalink
    Dziewczyny za 8 dni mam dostac@, ale mam nadzieje ze nie przyjdzie od 4 dni mam podwyzszona tempke strasznie bola mnie piersi i czuje sie taka napompowana. Mam nadzieje ze to bedzie mój szczesliwy cykl.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    martyna22: od 4 dni mam podwyzszona tempke strasznie bola mnie piersi i czuje sie taka napompowana.
    typowe objawy... ZARÓWNO zbliżającej się @ jak i ciąży... jejku, ile jeszcze tego typu pytań tu padnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    To nie było pytanie , tylko wyrażenie nadziei :)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    tak, wiem, ale generalnie - ilośc tego typu pytań, nadziei, zastanawiań, analiz itd...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A co Ty Karko taka nerwowa dziś? We właściwym temacie napisane, bez jakichś "niesmaczności" itp :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorlaura99
    • CommentTimeJul 29th 2011
     permalink
    Oh, to normalne że starająca się osoba, bardzo chciałaby być w stanie błogosławionym i dzieli się tym tutaj, a ja Ci Martynko życzę z całego serducha ;) sama jestem w 16dc i mam nadzieję, że będzie to ten szczęśliwy ! :wink:
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeJul 30th 2011
     permalink
    Karko,chyba po to jest ten wątek.
    _
    Powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki!
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Dziękuje Ci lauro. Bo naprawde bardzo bym chciała mniec dzidziusia. Zycze zdrówka dla Ciebie i maluszka:)
  1.  permalink
    Witam. Mam problem. Otóż zastanawiam się czy jest możliwe bym była w ciąży. Wiem, ze najlepiej zrobić test, ale trochę się boję więc najpierw chcę zapytać co sądzicie o mojej sytuacji. Otóż podejrzany jest o wszystko stosunek który miał miejsce jeden dzień po miesiączce. Wiem, że teoretycznie nie są to jeszcze dni płodne. Nie stosowaliśmy z partnerem żadnego zabezpieczenia, doszedł w środku oczywiście. Następna miesiączka wystąpiła w terminie tylko miała jedynie 4 dni a zawsze było 5. Teraz miałam drugi i był jeszcze gorszy ponieważ tylko przez 2 dni a trzeciego przez chwilkę niewielkie plamienie prawie niewidoczne. W dodatku opóźnione wszystko było o jeden dzień a zawsze miałam tego samego nawet mniej więcej w tych samych godzinach. W dodatku od jakiegoś czasu odrzuca mnie od alkoholu. Nawet moje ulubione nie przechodzą mi przez gardło chociaż nigdy dużo nie piłam. Przepraszam, że taka długa wiadomość. Jak sądzicie? Możliwe żeby to była ciąża? Przecież 1 dzień po okresie nie jest jeszcze płodny.
    •  
      CommentAuthorAlice85
     permalink
    Wszystko możliwe :) Ale nikt Ci na 100 % nie powie, czy jesteś w ciąży. Napisałaś, że dzień po miesiączce to "teoretycznie nie są dni płodne". Akurat w danym cyklu okres płodny mógł się już zacząć, ale jeśli nie mierzysz temp. i nie obserwujesz śluzu, nie dowiesz się tego. Jedyna opcja teraz to test, ewentualnie beta z krwi i wizyta u ginekologa.
    Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Niezalogowana: Przecież 1 dzień po okresie nie jest jeszcze płodny.

Nie ma takiej reguły. Płodny może być pierwszy dzień po okresie, ostatni dzień okresu i pierwszy dzień okresu w skrajnych przypadkach też może być płodny.
    --
  2.  permalink
    Wydawało mi się, że to dotyczy osób, które mają krótsze cykle np 20 dni. Wtedy wszystko musi się dziać szybciej. Ja mam 30.
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    Daj znać, co i jak ;) i czy fasolka się u Ciebie rozwija, zdrówka również Ci życzę ;) :wink:
  3.  permalink
    Dokladnie! kolezanka Kasiia ma racje. Ciaza w pierwszych dniach po okresie moze sie przytrafic przy bardzo krotkich cyklach. Natomiast przy 30sto dniowychnie ma na to szans...Chyba ze plemniki bylyby na tyle silne by przerwac,ale to rowniez jest kwestia sluzu, ktory w pierwszych dniach po okresie albo jest nieplodny albo go w ogole nie ma.
    --
  4.  permalink
    a co w sytuacji gdy krwawienie nie był okresem tylko krwawieniem śródcyklicznym które jest czasem największej płodności. bez obserwacji nie wiadomo. zrób test lub idź do ginekologa
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Na pewno napisze:)
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    Ja też dam znać co i jak. Oby na + !:wink:
    • CommentAuthormartyna22
    • CommentTimeJul 31st 2011
     permalink
    Uda się nam! Musi się udac:) a długo się już starasz o dzidziusia???
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    Ja 9 miesięcy, ten jest 10 w którym zaczęłam brać witaminy, kwas foliowy i wiesiołek. Kto wie może to pomoże oby ;) :wink:
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Zycze Ci z całego serducha żeby się udało:) U mnie też jest 10 cykl. Może sie nam uda:)
    • CommentAuthorlaura99
    • CommentTimeAug 1st 2011
     permalink
    Musi się udać Martynko ! :wink: Daj znać jak będziesz coś wiedzieć na temat fasolki :wink:
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Ok:)
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Laura wiesz co chyba u mnie marne szanse na dzidzie w tym cyklu tempka spada:(( Przestały mnie bolec piersi wogóle wszystkie objawy mineły a do @ jeszcze 6 dnito czekanie jest najgorsze:(
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Martyna, ja w cyklu zaciążonym też miałam to samo. Na kilka dni przed spodziewaną spadała ładnie temperatura z dnia na dzień,piersi przestały boleć. A potem mega skok i dwie krechy :wink: No,ale jeszcze masz trochę czasu więc spokojnie. Za kilka dni się wyjaśni.
    --
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    Nie martw się Kochana ! Z ciążą jest na prawde wszystko możliwe ! ;) Czasem w ogóle oznak nie ma a tu nagle się okazuje że jesteś w ciąży, tak moja kuzynka miała nie dawno :) Bądź dobrej myśli ja takiej jestem ! cały czas mam temperaturę 36,6 i się zastanawiam czy dalej mierzyć, co ma być to będzie. A ja wierzę że u mnie jak i u Ciebie mała fasolka się rozwinie ! ;*:wink:
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeAug 1st 2011 zmieniony
     permalink
    z fasolka to zaden problem... wlewasz wode do sloika, nakrywasz gaza zeby dotylala wody i kladziesz fasolke na gazie w wodzie... po kilku dniach fasolka bedzie slicznie kielkowac :devil::wink::wink: ciezej zajsc w ciaze :peace:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthorlaura99
     permalink
    Szkoda, że nie łatwo z tym jest. Ale oby ten miesiąc był tym szczęśliwym !
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeAug 1st 2011 zmieniony
     permalink
    Jade ale się uśmiałam :-) :clap: :clap: :clap:
    --
    • CommentAuthormartyna22
    • CommentTimeAug 2nd 2011
     permalink
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test,ale wyszedł negatywnie:((
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No i po co ten pośpiech ? :wink: Najważniejszy jest spokój, i cierpliwość :bigsmile: Zresztą jak napisałaś jeszcze 5 dni do spodziewanego okresu.. więc to jeszcze sporo czasu tak na prawdę i wszystko może się zdarzyć. Wyluzuj Kobito :wink:
    --
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Wiem,ale ciekawosc wygrała.. Teraz bede czekac na@ mam nadzieje ze nie przyjdzie...
  5.  permalink
    WITAM
    od miesiaca na piersiach mam taka jakby siateczke niebieskich zylek.. nie zabezpieczamy sie z chlopakiem i skonczyl w srodku...
    okres sie pojawil co prawda trwal 6 dni ale wydaje mi sie ze byl inny niz zawsze... taka jakby normalna krew.. okres sie skonczyl a ja nadal mam te zylki na piersiach... otoczka wokól pierai jest jakby bardziej brazowa a sutki jakby bardziej czerwone. jednak nie bola mnie piersi ani nic...
    co o tym sądzicie?? czy jest mozliwe ze jestem w ciazy??
    prosze was bardzo o zdanie na ten temat!
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Możliwośc jest zawsze jeżeli się nie zabezpieczacie. A robiłaś już test ciążowy??
  6.  permalink
    nie jeszcze nie robiłam..
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    To zrób test on powinien rozwiac Twoje wątpliwosci:) A oprócz tych piersi masz jeszcze jakieś objawy??
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.