Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Fiona35: obudził mnie silny ból podbrzusza opisałabym go tak jak by była to kolka albo jak by mi coś się wbijało odczuwałam go 3 palce pod pępkiem.PS.DLA W TAJEMNICZONYCH KTÓRZY BĘDĄ SIĘ HIHAC
    nie mam kolek

Fiona
    To jak nic kolka niemowlęca :)
    Aj low ju :)
  2.  permalink
    A u mnie Fiona masz plus... bo dystans do siebie masz ( tak mi sie wydaje przynajmniej), nie rzuciłaś fochem tylko trwasz przy swoim:D
    I dobrze. Życze Ci, aby te nie-kolki i zasłony w ziemniakach były oznakami ciąży:tongue::tongue::tongue::tongue:
    • CommentAuthorFiona35
    • CommentTimeAug 12th 2011
     permalink
    Co będzie to będzie zobaczymy za kilka dni ale fajnie czasem poszukać jakiś objawów u siebie i choć w małym stopniu wierzyć ze to już .... te zasłony w ziemniakach to wina słowniczka w kompie :cool::wink::wink::tongue::smile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Właśnie przeczytałam w Super Expressie o Kobiecie,która wróży z kota także.. :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    W sumie szczerze zaczynam się nastawiać że u mnie tym razem nic nie będzie:
    pierwsze koty za płoty jak to się mówi ,większość dziewczyn ma takie różne objawy i czasem dziwne aż ....a u mnie spokój nic się nie dzieje.
    Zadziwia mnie tylko fakt że cycuchy nie bolą , ale są takie ociężałe @ za 7 dni a tu nic,:confused:
    Zanim zaczęłam czytać forum myślałam że zrobić dzidzie to tak raz dwa a tu tyle przeciwności :neutral:
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    A co tam było z tym kotem????:crazy::rolling::rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Agnieszka25: nie rzuciłaś fochem tylko trwasz przy swoim:D
    I dobrze. Życze Ci, aby te nie-kolki i zasłony w ziemniakach były oznakami ciąży

No padłam na "glebę" po prostu :rolling: (pozytywnie)
    --
    To fakt.Dystans do siebie trzeba mieć :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Hussy: Właśnie przeczytałam w Super Expressie o Kobiecie,która wróży z kota także..

Sławna jestem :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Fiona, u mnie też specjalnie nic się nie działo na kilka dni przed @ :wink: ,ale u każdej kobiety to inaczej jest.
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Ty piękna nade mną o co chodziło z tym kotem :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::rolling:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Aga, :tooth:
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    To był żywy kot czy troszkę już nie świeży - pytam bo ja mam kota lata gdzieś po podwórku : to fałszywe stworzenie jest miły tylko jak żarcie mu zanosze ......:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::peace:
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    ja też mam czarnego kota i jakby co to służę - mogę powróżyć ;) gdyby się etatowy jamnik zmęczył ;)
    ___
    Fiona u mnie w zaciążonym cyklu też nic nadzwyczajnego się nie działo :) moim zdaniem - podkreślam MOIM (to tak gdyby zaraz ktoś chciał na mnie nakrzyczeć :wink:) - to objawy zarówno na ciążę, jak i na @ są takie same... u każdej dziewczyny inne... słowem "w pierwszych godzinach" ciąży czujemy się tak jak zwykle czujemy się przed @ (przecież nawet nie starając się, przed @ "co miesiąc" nie jest dzień w dzień identycznie)... a same zwyczajnie pięknie dorabiamy ideologię do wszystkich objawów i nakręcamy się jak sprężynki, zaczynamy gdybać, zastanawiać się :) póki nie jest to na wielką skalę, to ok, gorzej jak ktoś za bardzo w to wdepnie... (Fiona u Ciebie nie obserwuję objawów "chorobowych")...
    ___
    Obserwacja trudna nie jest - wymaga (na początku) sporej samodyscypliny, bo później to już tak wciąga, że zwyczajnie robisz to wszystko odruchowo (przynajmniej ja tak miałam)... no bo teraz - przyznaję się bez bicia - mocno się opuściłam, ale postanowiłam wrócić do regularnych pomiarów i prowadzenia wykresów... tak po porodzie jakoś się nie składało (nie zawsze to takie proste, jak niektóre młode mamy przekonują, że dziecko absolutnie nie przeszkadza w samoobserwacji)... mnie uniemożliwiało pomiar temperatury (tak, żeby był wiarygodny)...
    TAKŻE FIONA POLECAM OBSERWACJĘ I PROWADZENIE WYKRESU jak najszybciej (prócz wiedzy i znajomości swojego ciała, będziesz miała też dużo zabawy - najpierw z wpisywaniem "ku pamięci" różnych objawów, a później z czytaniem ich)... POWODZENIA :)
    •  
      CommentAuthoranne76
    • CommentTimeAug 12th 2011 zmieniony
     permalink
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Dzięki :wink::tongue::smile:
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Ja swojemu kotu chyba podrzucę pieniądza żeby sie bawił hihihihi to niby stabilizacje finansowa oznacza a jak meda nie będzie się chciał bawić to jeść przez tydzień nie dostanie:crazy::crazy::crazy:
    • CommentAuthorFiona35
    • CommentTimeAug 13th 2011
     permalink
    Dziewczyny ja dalej z tymi piersiami was pomęczę widzę ze stały się większe ale nie bola czytałam ze jak sie jest w ciazy wytwarza sie hormon który powoduje bóle np.piersi....zostało mi 5 dni do @ a tu nic ja zawsze bolały mnie cycuch ale do tego dochodzi mi jeszcze dokuczliwy ból podbrzusza, wczoraj miałam takie bóle jak w czasie okresu przez chwile trwały...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Fiona jedno co przychodzi mi do głowy to głupie porównanie...
    Czy zawsze przy skaczącym ciśnieniu boli Cię głowa? NIE są wyjątki. Tak samo jest z bólem piersi czy bólem owulacyjnym - to że był "zawsze" nie znaczy że co jakiś czas może go nie być
    Mnie w ciąży piersi nie bolały - zmieniały kształt ale nie bolały. Podobnie było z mdłosciami - czasami były -> teraz nie jestem w ciąży a wczoraj wstałam z mdłościami które minęły dopiero po śniadaniu
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    to że był "zawsze" nie znaczy że co jakiś czas może go nie być

Dokładnie :wink:
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie poczytałam na forum i się zamartwiam jaki powinien być prawidłowy śluz owulacyjny bo ja mam biały :( nigdy nie miałam przezroczystego i w smaku jest kwaskowy .Czy to normalne czy może jestem chora?
    Od początku cyklu do końca jest biały choć raz jest rzadki a raz gęsty w zależności od trwania cyklu....
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Śluz płodny ma pH zasadowe, w kwaśnym plemniki giną. Nie musi być idealnie przejrzysty (sama rzadko taki miałam) :wink: ale powinien się rozciągać lub być wodnisty :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Okienko eksperta - ABC owulacji
    Okienko eksperta - ABC śluzu
    Okienko eksperta - ABC płodności
    Obserwacja śluzu
    Jak rozpoznać śluz rozciągliwy i nierozciągliwy
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    No to ja na pewno nie jestem w ciąży bo w ten dzień co się kochaliśmy był kwaśny i na pewno wszystkie plemniki wyginęły.Najgorsze że po okresie miałam kwaśny i dzień przed owulacja tez był kwaśny i po tez i teraz tez :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: ze mna musi być coś nie tak moze jestem bezpłodna:cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Fiona35: był kwaśny

ale nie wiesz jakie było pH, także... :wink:
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    nie wiem ale jak "robiłam mu dobrze ;) wiecie o co chodzi" to w smaku czułam ze jest kwaśne na jego narządzie :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: /przecież ten by loda nie odmówił/
    ZAŁAMAŁAM SIĘ :cry:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Maaatkoooooo kochana!
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Wiedziałam żę jest cos nie tak :cry: aż tak żle
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Fiona ile Ty masz lat?
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Fiona35: nie wiem ale jak "robiłam mu dobrze ;) wiecie o co chodzi" to w smaku czułam ze jest kwaśne na jego narządzie :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: /przecież ten by loda nie odmówił/
    ZAŁAMAŁAM SIĘ :cry:

- nie, no bo padne:))))))))))))))))))))))))), płakać już nie ma co, chyba za późno, więc choć pośmieję się przez łzy. ja już chyba na emeryturę muszę iść.
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Wszyscy się zemnie śmieją
    a nikt mi nic nie odpisze ja zaczynam schizy dostawać że coś ze mną nie tak.
    Dziewczyny to nie jest śmieszne ja się martwię, szukałam na forum takiego tematu ale nie znalazłam :( Im więcej czytam tym bardziej się załamuje ze zemną coś nie tak....
    Śluz powinien być zasadowy a jest kwaśny , może coś z hormonami mam ; ja najbardziej schizuje przez to ze chciałabym mieć dziecko a nie jestem pewna czy ze mną wszystko jest ok, ostatni raz byłam 9 lat temu u gin.
    Teraz sie dowiedziałam ze nie musi boleć żeby było coś nie tak :( być może jestem bezpłodna nie wiem , mam 30lat i chciałabym mieć dzidzię,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    ZAŁAMAŁAM SIĘ

Ja też :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Fiona zapierdzielaj do lekarza przede wszystkim a potem chciej dzidzie
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    I nie diagnozuj się bazując na smaku wydzieliny pochwowej, oszalałaś?
    Idź do lekarza, niech Cię przebada i będziesz wiedziała czy starania możesz zacząć w spokoju.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Fiona,to na co czekasz? :shocked: A w ciąży też nie zamierzasz chodzić do ginekologa? Kurczę.. 30 lat to już dojrzała Kobieta i <strong>odpowiedzialna</strong>.. bez urazy,ale z Twoich wypowiedzi wynika całkiem co innego.
    Po pierwsze co powinnaś zrobić to iść się przebadać do gina,a nie biadolić na forum,że coś może być z Tobą nie tak,bo tu nikt Cię nie zbada wirtualnie (ewentualnie jamnik- wywróży)
    Po drugie nikt tu nie musi (i zapewne nie chce) znać szczegółów z waszej sypialni :wink: - to co robicie to tylko sprawa między Wami.
    Po trzecie Talinka już napisała,że co z tego ,że był kwaśny skoro nie wiadomo jakie było jego pH ..
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Ok dziewczynki dzięki za kubeł zimnej wody czasem potrzeba - dostać po dupie żeby zacząć wreszcie myśleć co się robi jak się ma tyle lat , muszę iść do gin , umowie się na wizytę i zobaczę co mi powie na pewno na samym początku dostane zjeb..... że tak późno...ale będę wiedziała na czym stoje.
    Ps.pisałam prostolinijnie bo ostatnio ktoś mi napisał tu na forum ze mam pisać otwarcie a nie jak 15 latka,wiec tak napisałam (co wam nie pasuje w lodach :tooth:)
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Gdyby nie moje problemy to na forum było by standardowo , a tu możecie się pośmiać z takiej wariatki jak ja :jumping::jumping::crazy::crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Fiona35: Gdyby nie moje problemy to na forum było by standardowo , a tu możecie się pośmiać z takiej wariatki jak ja :jumping::jumping:

raczej pośmiać się przez łzy:(, bo tu na forum wolimy śmiać się z czegoś innego, niż z takiego podejścia do życia. To straszne, że tak myśli 30 letnia kobieta. Piszesz o sobie "wariatka" - to zastanów się czy na taką matkę chcesz dziecko skazywać?
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    I straciłam ochotę na loda ;(
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Tamara mam swoje lata to prawda ale tez mam poczucie humoru , nie raz wole coś brać z przymrużeniem oczu.... jest to forum o ciąży ale z drugiej strony to mi chyba hormony szaleją bo raz się śmieje raz mi jest smutno raz jestem wściekła jakoś tak nie racjonalnie,nie wytłumaczalnie zazwyczaj na co dzień jestem bardzo poważna a od kilku dni mam takie przedziwne humory, być może to przed okresem.
    Chciałabym mieć dzidzie i o nią się staram , myślę ze przyszedł na to już czas.Być może moje pytania są dziwaczne, i nieracjonalne czasem zaskakujące że 30letnia kobieta o to pyta ale ja nigdy nie zajmowałam się tematem ciąży itd. dopiero zaczęłam się w to zagłębiać od jakiś kilku tygodni jak mój M stwierdził żę chce dziecko a dla mnie była ważna kariera zawodowa której się ostatnimi-czasy dość mocno poświeciłam a moje koleżanki już maja po 2,3 dzieci.
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    wesoło tu :)

Fiona przypominasz mi mają daaawną koleżankę, dla której nie ma tematu tabu. Smak wydzieliny czy to faceta, czy kobiety może się zmieniać w zależności od diety. To co jesz ma wpływ na smak śluzu, tyle w tym temacie.
    Powinnaś umówić się na wizytę u gina. To moja rada.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Fiona"Najgorsze że po okresie miałam kwaśny i dzień przed owulacja tez był kwaśny i po tez i teraz tez"
    A skąd Ty wiesz kiedy była owulacja i czy w ogóle była? Prowadzisz obserwacje?
    • CommentAuthorFiona35
    • CommentTimeAug 14th 2011
     permalink
    Od biegając od tematu to myślę czy się udało :) zostało mi od dziś 5 dni do spodziewanego @ , i najlepsze z tego jest to ze za 5 dni kończę 30lat fajny by był taki prezent na urodzinki...:wink:
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Hej, a skąd te przeczucia 5 dni przed spodziewanym terminem @?
    --
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Raczej nie przeczucia tylko marzenie żeby się udało,
    Starałam się w tym miesiącu pierwszy raz - nastawiam się pozytywnie mam 50% szans że albo będzie albo jeszcze nie.
    Jeśli nie będzie to znaczy ze trzeba jeszcze trochę popracować i powinno być dobrze ale najpierw trzeba nad sobą troszkę popracować...ale powiem Ci ze mam jakiś dziwny spokój wewnętrzny,
    Naczytałam się dużo tematów na tym forum wczoraj miałam jakieś wątpliwości bo jedni maja tak a inni tak a ja nie mam tego albo nie jest to tak jak powinno być.
    Smutne jest to ze nie które z nas niedługo cieszą się wiadomością jest tyle komplikacji,postanowiłam nastawić się pozytywnie jeśli nie będzie to może to nie odpowiedni jeszcze czas, zobaczymy choć przyznam się bez bicia ze bardzo bym chciała ale nie chce się nakręcać taka myślą
    • CommentAuthorFiona35
     permalink
    Dziewczyny czy to normalne żeby przed okresem schudnąć 3 kg ja zawsze ważyłam 47 a teraz 44 a mam wilczy apetyt cały czas czuje jak mnie ssa w brzuchu, ostatnio tak schudłam 3 lata temu jak miałam grypę żołądkową czy to może być objaw ciąży?
    Piersi dalej nie bolą ale są wieksze
    •  
      CommentAuthorJoy
     permalink
    Fiona idz do apteki, kup 10 testow ciazowych i testuj codziennie rano z pierwszego moczu... az wyjdzie pozytywny albo dostaniesz @... slabo mi sie robi jak to czytam... zadna Ci tu nie wywrozy z jamnika/ kota czy zlotej rybki! a najwazniejsze to idz do gina i jemu zadaj swoje pytania, na pewno sie ucieszy:shocked:
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja mam podobna rade: wez sobie na wstrzymanie!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    ja tylko dodam ze z taką wagą to i cykl może się rozregulować i @ przyjść później
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A ja dorzucę, że z zajściem w ciążę też mogą być trudności przy tak niskiej wadze.
  4.  permalink
    Fiona to sie zaczyna robic nudne.Co za duzo to i swinia nie chce....Sorry ,ale jak widac watek kreci sie tylko wokol Ciebie i Twoich ''zalosnych'' pytan. Dziewczyny sie tu smieja nie dlatego, ze to co piszesz jest zabawne tylko zalosnie smieszne,nie widzisz tego?. Ja naprawde rozumiem co to jest instynkt macierzynski i jak bardzo mozna pragnac dziecka,ale nie rob z tego watku jakas wyrocznie.Masz juz tyle lat i zyjemy w takich czasach gdzie kupienie testu owulacyjnego czy ciazowego to naprawde zaden problem. Bez obserwacji niczego sie nie dowiesz o swoich cyklach i nie ma co tu gdybac tylko wziasc sie za siebie i przestac meczyc bo troche upierdliwe sie to robi. Mozna sie posmiac,pozartowac ale jednak jakies granice sa...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.