Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeAug 14th 2011
     permalink
    oj, czepiacie się..... dziewczyna ma dylemat,to wszystko ;)
    wpadnę tu za 5 dni żeby zobaczyć co się u Fiony pojawi.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
  1.  permalink
    katy222: oj, czepiacie się..... dziewczyna ma dylemat,to wszystko ;)wpadnę tu za 5 dni żeby zobaczyć co się u Fiony pojawi.

No taka wredna kolezanka jestem :bigsmile::shades:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 14th 2011
     permalink
    Każdy czasem bywa wredny, ale pewne rzeczy faktycznie czytam z ciężkim sercem wiedząc ile tu jest kobiet mających PRAWDZIWE problemy.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorFiona35
    • CommentTimeAug 15th 2011
     permalink
    Ok zrozumiałam - dam Wam znać 19.08.2011
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    a ja w tym czasie nauczę się wróżyć z kota... rozwinę specjalizację - wróżenie z odchodów... lecę posprzątać kuwetę a nóż nam coś tu wyjdzie??
  2.  permalink
    olimpijka: a ja w tym czasie nauczę się wróżyć z kota... rozwinę specjalizację - wróżenie z odchodów... lecę posprzątać kuwetę a nóż nam coś tu wyjdzie??

eeehhehehehehehee:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    olimpijka - ja też, ja też! :bigsmile: Mój kocur pewnie nie bedzie zachwycony ale co tam! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJoy
    • CommentTimeAug 15th 2011 zmieniony
     permalink
    olimpijka rozwalilas mnie:tooth:
  3.  permalink
    Cześć, mam 19 lat i chciałam zadać parę pytań kobietom, które są bardziej doświadczone ode mnie.
    Chcę zapytać o to czy w 21 dniu można zajść w ciąże, jeżeli okres waha się od 30 do 38 dni.
    Proszę o odpowiedź.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 16th 2011
     permalink
    można
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  4.  permalink
    Czemu wpadłaś na pomysł stosowania kalendarzyka?
    Można zajść w ciążę i w 21 dc, i w 30 dc, i nawet w 38 dc, jeżeli jest się wtedy płodną. Ja mogłabym nawet w 50 dc, a są dziewczyny, które mogą w 5 dc. Sęk w tym, by umieć to rozpoznać, a nie policzyć.
    --
    • CommentAuthoriza92
     permalink
    Stosowałam kiedyś kalendarzyk, tak by sprawdzić jak to w ogóle działa.

A czy są jakieś objawy? Np. bolące jajniki?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Póki jesteś młoda jeszcze wiele możesz się nauczyć :wink: Dobrze,że trafiłaś na to forum. Jeśli masz zamiar pobyć dłużej to poczytaj sobie ABC eksperta i zacznij się obserwować :wink::wink::wink:
    --
  5.  permalink
    Kalendarzyk to metoda nieskuteczna i, jak mi się zdaje, bez literatury, tylko urban legend.
    Zainteresuj się rozpoznawaniem płodności. Dobrze trafiłaś. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    iza92: Stosowałam kiedyś kalendarzyk, tak by sprawdzić jak to w ogóle działa.
    hmm no cóż kalendarzyk nie działa zdecydowanie - no chyba ze się liczy na poczęcie to owszem brak rozczarowania jednak jeśli się odkłada za jego pomocą to można sie mocno przejechać
    --
    • CommentAuthoriza92
     permalink
    Bardzo się boję, bo nie chcę być w ciąży w tak młodym wieku. Niby było zabezpieczenie, ale zawsze jest obawa...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    iza92: nie chcę być w ciąży w tak młodym wieku
    i w tak młodym wieku pewnie nie powinnas współżyć. tym bardziej, jeśli tak bardzo się boisz
    --
  6.  permalink
    E tam, Karko, bez przesady, 19-latka to nie dziecko. Każdy, kto postrzega ciążę jako katastrofę powinien odmówić sobie współżycia, bez względu na wiek.
    --
    • CommentAuthoriza92
     permalink
    A np. ból jajników to może być jakiś objaw?
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    RóżaŻabczyńska: Każdy, kto postrzega ciążę jako katastrofę powinien odmówić sobie współżycia, bez względu na wiek.
    no właśnie
    --
    • CommentAuthoriza92
     permalink
    mogę prosić o odpowiedź na powyższe pytanie..
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    iza92: A np. ból jajników to może być jakiś objaw?

iza92: mogę prosić o odpowiedź na powyższe pytanie..

jasne, czegoś na pewno. może owu, może zbliżającej się miesiączki, może ciąży.
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    ból jajników może być objawem jajeczkowania np...zrób test..ale jeśli zabezpieczenie było to na 90 % nie masz się czego bać..pzdr
    --
    • CommentAuthoriza92
     permalink
    dzięki
  7.  permalink
    Ból jajników to objaw pomocniczy. U jednych kobiet niezawodnie wskazuje owulację, u innych występuje losowo.
    --
  8.  permalink
    anna_drozdowska: ale jeśli zabezpieczenie było to na 90 % nie masz się czego bać..pzdr

Sporo było ciąż-niespodzianek po antykoncepcji, więc dałabym mniej niż 90%.
    --
  9.  permalink
    witam. mam takie pytanie.. zaczne od tego że moje cykle trwaja tak mniej wiecej 34-36 dni, obecnie jestem w 22 dniu cyklu i zauwazylam taki jakby brazowy śluz... co to moze byc? pozdrawiam
  10.  permalink
    plamienie
    --
  11.  permalink
    no dobrze, ale czym moze byc to spowodowane....
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    owulacją, ciążą (zagnieżdżeniem), podrażnieniem po seksie, zwiastunem @ -> nikt Ci nie powie czym to moze być spowodowane
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 16th 2011 zmieniony
     permalink
    i jeszcze ewentualnie niedoborem progesteronu...
    Zapytaj lekarza przy następnej wizycie i zrób badania.
  12.  permalink
    dzieki:wink:
  13.  permalink
    Hej. za pare dni powinnam dostac okres. zawsze odczuwałam zmiany w swoim zachowaniu i ciele na pare dni przed okrese. teraz tak nie jest. Mam zawroty głowy boli mnie brzuch..a raczej jakby żoładek. czesto oddaje mocz i jestem spiąca. czy to może być ciaża?
  14.  permalink
    Tak.
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeAug 22nd 2011
     permalink
    I Nie :devil: :wink:
    --
  15.  permalink
    no własnie tego sie obawiałam
    w sumie mam 23 lata stałego partnera ale i tak sie boje.. boje sie nawet test sobie zrobic..
  16.  permalink
    23 lata i stały partner.... tez bym się bała:devil::bigsmile:
    • CommentAuthorkinga222
     permalink
    tzn?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Regularne masz cykle? Na razie poczekaj do dnia spodziewanego okresu.Jeśli się nie obserwujesz ciężko cokolwiek pomóc.
    --
  17.  permalink
    tak regularne.. jakos inaczej sie czuje.. tzn inaczej niz zawsze dlatego pomyslałam o ciący bo to całkiem mozliwe... ale masz racje. poczekam i zobacze
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Agnieszka25: 23 lata i stały partner.... tez bym się bała:devil::bigsmile:

a to takie dziwne, że ktoś w tym wieku jest już w stałym związku ?
    bo nie rozumiem Twojego "dojazdu".....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Kingo, Twoje postepowanie jest nielogiczne i nieodpowiedzialne. Jesli tak sie boisz ciazy, kup sobie misia i spij z misiem, a nie z mezczyzna.
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dziewczyna się zastanawia, pyta o radę i jak zwykle jest od razu gaszona. Fakt, możesz być w ciąży ale nie musisz i owszem,tu Ci nikt nie da pewności. Ale można powiedzieć przecież, że tak, mogą to byc objawy ciąży i najlepiej zrobić test jak nie pojawi się okres. Skoro fatygujecie się, żeby odpisać w tym temacie, to czemu nie napiszecie prosto z mostu, tylko takie niepotrzebne od razu "wjeżdżanie" na pytającą? Nie każda się obserwuje i ma doświadczenie w odczuciach...
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    lexia - to taka wizytówka forum :D
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No może coś w tym jest.Tym bardziej,że pytanie było całkiem normalne.Więc złośliwości trochę nie na miejscu :wink: ,ale...ale... jeśli uprawia się seks to trzeba zważać na pewne konsekwencje ,jeśli kochają się dwie dorosłe osoby,ale boją się konsekwencji to znaczy,że nie są na tyle dorosłe,aby to robić :wink: ,ale miejmy nadzieję,że w tym przypadku upragniony okres nadejdzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Zauważyłam, że niestety tak tutaj się reaguje jak któraś mniej doświadczona, albo wręcz całkiem zielona w tych sprawach dziewczyna o coś spyta ;) Niestety, zamiast jakos zachęcić do samoobserwacji to ja np. po takich odpowiedziach w życiu na to forum bym nie wróciła :neutral: Rozumiem, że to już potem frustracja jest, jak kolejna pyta o to samo, ale wtedy zwyczajnie nie odpowiada się chyba na takie pytania, bo i po co denerwować siebie i do tego pogrążać pytającą. Kobiet tu tyle że któraś chyba będzie miała cierpliwość, by powiedzieć po raz kolejny "Tak, możliwe, że to ciąża, ale spokojnie, nie panikuj. Wszystko się wyjaśni jak zrobisz test, a objawy mogą być różne zarówno w ciąży jak i przed okresem" :wink:
    A no i życzę Ci Kingo, żeby okres jednak przyszedł, skoro to jeszcze nie czas u Ciebie :) Napisz może, jak test wypadł, tylko się z nim nie śpiesz- w dniu spodziewanej miesiączki dopiero ;)
    --
  18.  permalink
    Odnośnie objawów ciąży, to ja miałam tylko 1 - brak miesiączki. Oprócz tego żadnych mdłości, innych objawów w brzuchu czy piersiach też nie miałam. Pomimo świadomości że mogę być w ciąży (i w związku z tym większe skupienie na swoich objawach) tylko brak miesiączki i testy ciążowe to tym świadczyły. Reszta wszystko nieodróżnialne do objawów zbliżającej się miesiączki.
  19.  permalink
    TEORKA: a to takie dziwne, że ktoś w tym wieku jest już w stałym związku ?bo nie rozumiem Twojego "dojazdu"...

A żart rozumiesz?
    Nie rozumiem po prostu lęku.... stały związek, 23 lata, aktywność seksualna= możliwość zajścia w ciążę.
    Teorko, to był żart!
  20.  permalink
    Lexia: to ja np. po takich odpowiedziach w życiu na to forum bym nie wróciła

a ja wręcz przeciwnie. Bo własnie kiedyś zadając niezbyt mądre pytanie, dostałam niezbyt miłą odpowiedź. Nie rzuciłam fochem. Tylko znalazłam miejsce gdzie mogę poznać odpowiedż na wiele pytań i zaczęłam się obserwowac. Dzięki temu znalazłam się na 28dni.
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeAug 23rd 2011
     permalink
    Lexia: Zauważyłam, że niestety tak tutaj się reaguje jak któraś mniej doświadczona, albo wręcz całkiem zielona w tych sprawach dziewczyna o coś spyta ;)

Jeśli jest zielona w TYCH sprawach, to nie powinna uprawiać TYCH spraw, bo TE sprawy mogą zakończyć się ciążą.
    Nie pyta o npr, nie pyta o zasady mierzenia temp, o śluz - na te pytania na pewno dostałaby rzetelną odpowiedź.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.