Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeSep 2nd 2011
     permalink
    iborkowska, trafiłaś na kurs już po nauce na 28dni?
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
    • CommentTimeSep 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Amazonka: iborkowska, trafiłaś na kurs już po nauce na 28dni

Nie Amazonko - to było jakieś 1,5 roku przed tym, zanim dotarłam na "28dni" Drogą dedukcji...:wink: A dlaczego pytasz? :tongue:
    •  
      CommentAuthorJoy
    • CommentTimeSep 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    Rotzer w swojej ksiazce pisze, ze ostatnim dniem nieplodnym jest 20sty dzien, 21 dnia po porodzie juz moze zaczac sie plodnosc... poza tym rotzer pisze, ze do poczecia nastepnego dziecka u kobiety nie karmiacej piersia moze dojsc pod koniec 7 tyg. po porodzie (wg jego badan).do 6 tyg. po porodzie zajscie w ciaze jest malo prawdopodobne, chyba ze wystapil juz sluz. wiec ewciagliwice raczej malo prawdopodobne, ze zaszlas w ciaze...
    Josaris: Czy jestes po kontroli ginekologicznej? Nie sądzę, bo taka ma miejsce ok. 6 tygodnia po porodzie. Do tego czasu podejmowanie współżycia na własną rękę nie jest najlepszym pomysłem.

poza tym w ksiazce jest zdanie:" nie ma medycznych przeciwwskazan do podjecia wspolzycia po uplywie trzech tygodni od porodu."
    • CommentAuthormika_1820
    • CommentTimeSep 12th 2011
     permalink
    Witam jestem tu pierwszy raz i nie bardzo jeszcze sie orietuje gdzie powinnam zamiescic to co teraz pisze:(a mianowicie chodzi mi o to ze kontroluje tempereature i dzisiaj dziwnie podskoczyla Miesiaczke mialam 23.08 temperature zaczelam mierzyć od 27.08 i wykres wyglada tak:
    27-28-29.08 --36.6
    30-31.08--36.3
    1-2.09--36.3
    3.09--36.4
    4.09--36.2
    5-6-7-8.09--36.5
    9-10-11.09--36.6
    a dzisiaj 12.09--36.9
    Temperature mierze codziennie o tej samej godzinie po przebudzeniu i przed wstaniem z lozka Czcialabym wiedziec czy taki wzrost temperatury moze swiadczyc o ciazy?
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    a masz jakiś inne objawy oprócz tego ??
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wg mnie to bardziej skok po przebytej [lub właśnie trwającej] owulacji a nie ciąża
    --
    • CommentAuthormika_1820
     permalink
    Troche mnie mdli i jakas senna jestem ale wydaje mi sie ze to by bylo jeszcze zawczesnie na jakiekolwiek objawy
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    ja mam 37.5 albo 38 i też nie wiem co się ze mną dzieję. nigdy przed tem nie mierzyłam i nie wiem czy to norma u mnie czy nie nie znam się na tych temp. oprócz tego mam mdłości i zawroty głowy. a cycki taaaaaaakie wielkie i bolą niemiłosiernie
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    może przedstawie po krótce co tutaj robię
    a wiec, od 2 tygodni kocham się z moim partnerem co 2 dni próbujemy sobie zrobić bobaska, a od kilku dni zaczełam się czuć jakoś dziwnie. w głowie mi tak wiruje sama nie wiem jak to nazwać, niby ok ale nie ok (rozumiecie?) piersi tak nabrzmiały, niby jak przed okresem ale nigdy mnie ak nie bolały a teraz bolą i wydają się ogromne ;D zmęczenie mnie łapie w godzinach popołudniowych ale kawy nie mogę pić bo mi przestała smakować temperatura podwyższona w pochwie jak już pisałam 37.5. 38 ale nie wiem nie orjetuje się może przed okresem też jest podwyższona ?? niby jestem w 25 dniu cyklu a cylke regularne. co 28 dni aaa no i takie dziwne kłucia w jajnikach raz w jednym raz w drugim a czasami na dole brzucha niby coś podobnego do bóli przed okresem ale słabsze. kurcze nie wiem może to moja upragniona fasolka?? a może sobie ubzdurałam?? kurde kiedy robić test??
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Lenka - a myślisz że TU ktoś da Ci inną odpowiedź?
  1.  permalink
    Niestety objawy przed okresem i te w bardzo wczesniej ciaży sa bardzo podobne. Najlepiej poczekac do terminu planowanej @ i zrobic test. I tu na 28dni mozesz znalezc masę informacji o tego typu dylematach! Powodzenia!!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    LENKA a czy odpowiedzi jakie uzyskałaś w innym temacie nie są wystarczające ? :shocked:
    koniecznie musisz teraz to pytanie wklejać wszędzie gdzie się da ?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    mika_1820: Czcialabym wiedziec czy taki wzrost temperatury moze swiadczyc o ciazy?

Proszę, poczytaj sobie jak powinna przebiegać temperatura w normalnym cyklu kobiety. Dowiesz się przede wszystkim że skok temperatury następuje po owulacji i jest jej objawem. Za 2 tygodnie zrób test. Jeśli przez ostatnie dni kochałaś się ze swoim mężczyzną to możesz w ciąży być.

lenka1234: może przedstawie po krótce co tutaj robię

lenka, nie wystarczy Ci że napisałaś to samo w innym wątku?
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    o matko co Wy tak naskakujecie ??
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    o matko co Wy tak naskakujecie ??
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    lenka1234: o matko co Wy tak naskakujecie ??

bo to nie śmietnik tylko forum
    więc skoro zadałaś pytanie w jednym wątku, dostałaś parę odpowiedzi to nie zadawaj go w każdym kolejnym
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    netykieta kochana, obowiązuje tak jak savoir vivre w realu. Normalnie też latasz od jednego pokoju do drugiego i każdemu (ba, tym samym ludziom) powtarzasz to samo jak papuga? Nie dość że autorka tego wątku musi się wybić i zamiast wpisać się do odpowiedniego wątku zakłada nowy (a jakby wszystkie tak robiły to takich byłyby tysiące) to jeszcze Ty nie rozumiesz że reagujemy na posty ksero?
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    kurde poprostu myślałam że tu są inni ludzie i z innymi chciałam się też podzielić tym co przechodzę nie wiedziałam że to jest tak nie do przyjęcia w waszym kręgu. z góry przepraszam ale nie polecam tej strony ani tym bardziej tego forum nikomu ;/ straszne depresantki tu przebywają
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    lenka1234: straszne depresantki tu przebywają

kto ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    No jasne. Jak chcesz szybką odpowiedź to polecam "Samosia" :)
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    takie słowotwórstwo myślałam że skojarzycie
    kobiety z DEPRESJAMI
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    My z depresjami????
    Kobieto, my tu nie mamy czasu na coś takiego:)
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    no to kur.. o co Wam wszystkim chodzi ?? chciałam się tylko poradzić ale już bardzo dziękuje.
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    lenka1234: kobiety z DEPRESJAMI

obawiam się że Twoja histeria (nie boję się użyć tego słowa, moje dziecko nie reaguje w taki sposób jak dorosła kobieta pisząca o staraniach o dziecko na forum!) wskazuje na Ciebie jako na osobę z depresją/depresantką. My problemu nie mamy, wskazujemy tylko pewne braki w podstawowej kulturze w internecie oraz na błędne postrzeganie nas jako wróżek a nóżką tupiesz Ty, nikt inny. Zastanów się, otrzeźwiej troszkę i zastanów się czego Ty tu oczekujesz.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    lenka1234: no to kur.. o co Wam wszystkim chodzi ??

o to , że zadałaś pytanie NA KTÓRE ŻADNA Z NAS CI NIE ODPOWIE !!!!!!!!!!!!!

bo się nie da !!

czaisz ?
    bardziej po polsku chyba się nie da :wink::wink:

nikt Ci nie powie czy to może być ciąża czy nie bo nikt tego nie przewidzi...
    nie da się...
    to AWYKONALNE...
    poczekaj parę dni i zrób test ciążowy
    i tyle w temacie...

po co się fuczysz, obrażasz i rzucasz tyłkiem ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    :bigsmile:
    Lenko za to nie jesteśmy pępkami świata i szanujemy zasady panujące w społeczności, do której dołączyłyśmy. Warto się tego nauczyc :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    TEORKA: po co się fuczysz, obrażasz i rzucasz tyłkiem ? :devil:

nie dorosła do foruma i już :P Ale strach się bać o dziecko/fasolkę...
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    haaa hahahaha zabawne to jest :D
    dziękuję za radę zrozumiałam i wykonam
    hahahahahaha jestem niewymownie wdzięczna za szereg dobrych rad i miłe słowa. pozdrawiam serdecznie kochane starsze panie. i doceniam Waszą tak głęboką i doskonałą wiedzę i wyczerpującą odpowiedz na zadane pytanie.
    wszystko dokładnie zapamiętam i wciele w życie pozdrawiam :)
    hahaha no nie !!!!!!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    lenka1234: starsze panie

wypraszam sobie, mam 24 lata i starsza to ja się nie czuję. Najwyżej DOROSŁA! :P
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    chyba gówniara dorosła ;p
  2.  permalink
    Hahaha, starsze panie :bigsmile: :bigsmile: Padłam ze śmiechu :clap:

Ale patrząc na posty pani Lenki to faktycznie trochę dojrzalsze kobiety tutaj są :rolling:
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeSep 12th 2011 zmieniony
     permalink
    spada ci poziom, lenko. Licz się ze słowami bo ja też mogę przestać być miła...

No już, żenaj się i tu.
    --
    • CommentAuthordaszia
     permalink
    Hej Dziewczyny.
    Szczerze mowiąc, zgadzam się z tym , co powiedziała koleżanka Lenka1234. Rozmawiacie tylko w swoim kregu, jeżeli nie umiecie doradzić i pomóc komuś, to moze załóżcie jakieś swoje forum.
    Lenka1234 zapraszam Cię się na forum ebobas, tam są bardzo miłe dziewczyny, kobiety, które bardzo chętnie udzielą Ci porady i wsparcia. Ja tutaj też potrzebowałam wsparcia, jedna dziewczyna mi odpowiedziała i bardzo miło z jej strony, za bardzo wielkie dzięki. Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jeeejuuu i znowu to samo. Ja i tu i w drugim wątku, w którym padło dokładnie to samo pytanie widzę odpowiedzi i porady dziewczyn, ale chyba nie takie jakich oczekiwała Lenka w związku z czym postanowiła się obrazic i w niekulturalny sposób wyrazic dezaprobatę dla biorących udział w dyskusji jak i całego portalu. Spróbujcie wejśc na jakieś forum i zadac pytanie "a jeśli boli mnie gardło i łamie w kościach, to to raczej przeziębienie czy może już grypa?". Jeszcze chwila i tego typu nowe tematy będą ignorowane i dzięki Wam kolejne osoby ani nie uzyskają odpowiedzi ani nie zostaną skierowane do odpowiedniego wątku, który JUŻ ISTNIEJE.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    daszia: Lenka1234 zapraszam Cię się na forum ebobas

a tam potrafią diagnozować ciążę przez internet ?
    kurcze chyba też zajrzę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: ale chyba nie takie jakich oczekiwała Lenka

mam pomysł - następnym razem piszmy każdej po kolei, ŻE TO NA PEWNO CIĄŻA
    NA 100 %

wtedy może nie będą się obrażać bo one chyba tylko takiej odpowiedzi oczekują...
    tak mi się wydaje....:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: a tam potrafią diagnozować ciążę przez internet ?
    kurcze chyba też zajrzę :devil:

Teo, przecież Ty jesteś w ciąży:cool::devil:
    Ale ja chętnie tam zajrzę, bo może Witek ma już rodzeństwo, a ja nic nie wiem.....:tongue:
    --
  3.  permalink
    Teorka, w sumie niegłupi pomysł :bigsmile:

Mnie sama nazwa forum odrzuca, nie cierpię jak na dzieci się mówi "bobas". Może to jakaś trauma z dzieciństwa, gdzie musiałam się zajmować lalką-bobasem :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    TEORKA: mam pomysł - następnym razem piszmy każdej po kolei, ŻE TO NA PEWNO CIĄŻA
    NA 100 %

eee nieeee - odpowiedź powinna padac dopiero po rozpoznaniu czy pytająca się stara czy przeciwnie
    • CommentAuthordaszia
     permalink
    A ty potrafisz ? Przynajmniej tam dziewczyny są bardziej sympatyczne niż ty.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    I tam można wyliczyć na kalkulatorze, kiedy można zajść w ciążę:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
    • CommentTimeSep 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Agael - co do godziny!?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Daszia zobacz w wątku "początkowe objawy ciąży" jakie odpowiedzi otrzymała Lenka i jak na nie reagowała. Ileż można rozważac szczegóły cudzego samopoczucia, które mogą o niczym nie świadczyc? To forum jest ściśle związane z npr, a npr nie opiera się na gdybaniu. Chcesz na przyszłośc wiedziec czy jest szansa, że jesteś w ciąży -> zacznij się obserowac, jeśli chcesz wiedziec czy teraz jesteś -> zrób test - to są jedyne sensowne odpowiedzi. Jak ja się teraz zapytam Ciebie czy mogę by w ciąży, bo 5 dni temu kochałam się z chłopakiem i od tego czasu swędzi mnie skóra wokół pępka to co mi odpowiesz?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Niestety, nie:sad: ale sugeruje nawet DATĘ NASTĘPNEGO PODEJŚCIA:shocked:
    --
  4.  permalink
    "Droga użytkowniczko. Dnia 15.09.2011 o 11.25 nie wychodź z łóżka. To właśnie dzisiaj. To ten dzień. Zatrzymaj męża, weź wolne. Ciąża gwarantowana".

Przepraszam, ale głupawka mi się włączyła :bigsmile:
    • CommentAuthordaszia
     permalink
    Kaonashi to nie możecie dziewczynie zasugerować, gdzie mogłaby podejrzeć jakiś wątek i trochę poczytać, tylko musicie na nią naskakiwać.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Daszia, Lenka już była w tamtym wątku i dostała tam odpowiedzi. Postanowiła jednak dla pewności zapytac jeszcze tutaj. Zwróc uwagę, że Mika, która dyskusję rozpoczęła dostała normalne, przyjazne odpowiedzi mimo, ze temat powtórzony jest chyba po raz milion pińcet sto dziewińcetny:wink:
    • CommentAuthordaszia
     permalink
    A teraz wasze głupie naśmiewanie z forum ebobas, po co to dziewczyny, odrobina kultury wystarczy, uszanujcie to.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Właśnie Daszia - odrobina kultury... Lenka się nie wykazała tą odrobina, a to właśnie jej tyły zabezpieczyc postanowiłaś ;-)
  5.  permalink
    Daszia - sypię sobie głowę popiołem, kajam się i błagam o wybaczenie. Jak ja mogłam...? :cry: :cry: :cry:

Jestem wredną, starą babą i depresantką na dodatek :cry:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.