Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthordaszia
    • CommentTimeSep 12th 2011
     permalink
    Bo na nią wszystkie naskoczyłyście, a tak nie można.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Daszia zanim zaczniesz się bawic w obrońcę uciśnionych, sprawdź najpierw czy naprawdę takimi są. Lenka zapytała i otrzymała odpowiedzi, jednak nie potrafiła sobie odpuścic i na zakończenie rzygnęła żółcią - może to kolejny ciążowy objaw.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthordaszia
     permalink
    Jeżeli dostała odpowiedź, to po co później te komentarze z waszej strony, było nic nie odpowiadać i cicho siedzieć. Ale najwyraźniej wy nie umiecie delikatnie zasugerować, że ten temat był, tylko muiscie jeszcze kogoś dobić do końca.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    daszia: Bo na nią wszystkie naskoczyłyście

co zrobiłyśmy ??!!
    no proszę Cię :smile:

Kaonashi: Chcesz na przyszłośc wiedziec czy jest szansa, że jesteś w ciąży -> zacznij się obserowac, jeśli chcesz wiedziec czy teraz jesteś -> zrób test - to są jedyne sensowne odpowiedzi.

no wlaśnie to mnie też irytuje, że one tu przychodzą, zero wykresów oczywiście, zero niczego i oczekują diagnozy..
    co innego gdyby jeszcze miały jakieś obserwacje, mogłybyśmy zobaczyć czy to już faktycznie lutealna a jeśli tak to który dzień...
    wtedy troszkę łatwiej było by w ogóle cokolwiek móc zgadywać....
    chociaż wiadomo że i tak poleciłybyśmy test...
    ale chociaż miałybyśmy pojęcie jaka to faza cyklu
    a nie tak ni z gruszki ni z pietruszki....

agael77: Teo, przecież Ty jesteś w ciąży:cool::devil:

hmmm no tak :devil:
    ale może mi podadzą dokładną datę porodu...
    łącznie z godziną :cool:

daszia: Przynajmniej tam dziewczyny są bardziej sympatyczne niż ty.

a w to nie wątpię :smile:
    wszak nie po raz pierwszy zostaję nazwana wredną, ironiczną i zarozumiałą babą :smile:
    przywykłam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Daszia, poczytałaś dokładnie oba wątki z tym samym opisem lenki? Proszę, zrób to i zastanów się kogo tutaj bronisz.
    --
    • CommentAuthordaszia
     permalink
    A z cąłego serca zyczę jej, żeby to była ciąża :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    daszia: A z cąłego serca zyczę jej, żeby to była ciąża :)

a my też :smile:
    daj Bóg !

tylko niech nie wymaga, że my jej tą ciążę zdiagnozujemy i potwierdzimy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Daszia, a przeczytałaś dyskusję od początku? bo mam wrażenie, że nie
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    To życz, ale jeszcze raz: zastanów się czy warto kompromitować się tym, że stajesz po stronie i bronisz osoby której braknie choć krztyny rozsądku i kultury, która też i w necie jest konieczna.
    --
  1.  permalink
    A co tam, niech zaciąża! Byle dziecko potem nauczyła, że od stwierdzania ciąży są testy / lekarz, a nie internet :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    TEORKA: no wlaśnie to mnie też irytuje, że one tu przychodzą, zero wykresów oczywiście, zero niczego i oczekują diagnozy..

Mnie nie irytuje brak wykresów u osób z zerowym kontem tutaj, ale to, że są zamknięte na wszelkie sugestie i propozycje dotyczące rozpoczęcia obserwacji lub podjęcia racjonalnych kroków zmierzających do potwierdzenia (lub zaprzeczenia) domniemanej ciąży. Satysfakcjonująca odpowiedź pewnie brzmiałaby tak "oj mnie też przestała smakowac kawa 2 tygodnie po pierwszym stosunku powtarzanym co dwa dni i jestem w ciąży więc Ty na bank też - gratuluję". No i dziwi mnie to, bo skoro już ktoś dotarł "aż" tu, to szkoda, że nie chce mu się polatac po bazie wiedzy i po forum, żeby trochę liznąc tematu przewodniego i może zostac...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: Mnie nie irytuje brak wykresów u osób z zerowym kontem tutaj,

a mnie jakoś tak :wink:
    bo jest wiele innych for [forów ? jak to się odmienia do jasnej anielki :confused: ] np kafeteria, e-bobas wyżej wspomniany itp...
    to jest nastawione głównie na samoobserwację, mierzenie temp. i tak dalej, więc dziwią mnie takie nagłe odwiedziny osób, które nie mają pojęcia nawet o tym co to jest owulacja i kiedy może wystąpić
    i jak próbujesz cokolwiek wytłumaczyć i/lub zapytać [np a skąd wiesz kiedy powinnaś dostać okres ?] to od razu są fochy, obrażania i takie tam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Teorka przyznam szczerze, że jak tutaj przypełzłam pierwszy raz to też byłam zielona i bez wykresu. No dobra może coś z nauk przedmałżeńskich zapamiętałam, ale tak naprawdę dopiero po wejściu tutaj zaczęłam działac w temacie.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Kaonashi: Teorka przyznam szczerze, że jak tutaj przypełzłam pierwszy raz to też byłam zielona i bez wykresu.

a myślisz, że ja nie ? :smile:
    tak samo nie miałam pojęcia o śluzie, temp. i tak dalej :wink:
    ale chociaż wiedziałam co to owulacja i skąd się biorą dzieci :devil:

ale wiesz o co mi chodzi....
    tzn nie wiesz a ja nie wiem jak to wytłumaczyć :smile:

chodzi mi o wiedzę jakąkolwiek...
    a nie obrażanie się, kiedy nikt im nie jest w stanie ciąży zdiagnozować...

ja może i byłam zielona w sprawach obserwacyjnych ale litości, wiedziałam że do potwierdzenia ciąży koniecznym jest zrobienie testu...
    a większość pytających jakby w ogole o tym pojęcia nie ma....

i jeśli ja o cokolwiek pytałam to prędzej o to jak wybrać metodę, czym się kierować w wyborze, jaki kupić termometr i takie tam....
    w życiu nie zapytała bym o to, czy jak mnie strzyka w lewym kolanie a wczoraj dwa razy zakręciło w głowie i poczułam smak gorzki w ustach to czy to oznacza , że:
    A - jestem w ciąży
    B - mam łuszczycę ramion czy
    C - jestem depresantką

:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
     permalink
    Teorka - zdecydowanie C. Wszystkie jesteśmy C.

A ja nie rozumiem jak wchodząc na nowe, nieznane forum można nie zorientować się najpierw w tematach, trochę poczytać (nie zajmuje to aż tyle czasu), albo zakładać nowe wątki, kiedy podobne już istnieją... Tym bardziej, że wyszukiwarka jest naprawdę niezła...
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    Przecież ta daisza i lenka to te same osoby! Nick tylko zmieniła i broni sama siebie.
    •  
      CommentAuthoratomcia
     permalink
    Dziewczyny, a czy jakiś czas temu nie miał powstać filtr, który by uniemożliwiał zakładania nowych, podobnych wątków? Tyle padło propozycji słów i zwrotów "zabronionych", a tu dziś nowy temat: czy to może być ciąża...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Atomciu, filtr jest, ale też są tysiące możliwości ułożenia takiej kombinacji, której jeszcze nie było. Jak dla mnie jak na razie nic nie przebiło zatYtułowania identycznego wątku - STRACH:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Filtr od poczatku nie mogl spelnic swojego zadania, jak ktos nie zna zasad panujacych w internetowych spolecznosciach jak ta tutaj, to bedzie filtr probowal obejsc i obejdzie, a nie zastanowi sie, ze lepiej podlaczyc sie pod istniejacy temat.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    luczynka: Filtr od poczatku nie mogl spelnic swojego zadania

może spełnia je chociaż częściowo? może bez niego byłoby jeszcze więcej wątków czyjestemwciąży?
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Myślę, że jego skuteczność jest tak niewielka, że zaniedbywalna.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    luczynka: Myślę, że jego skuteczność jest tak niewielka, że zaniedbywalna.

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co masz na myśli Lu :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Mam na myśli to, że filtr miał chronić forum przed pojawianiem się powielających się tematów, a nie chroni.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A co oznacza zaniedbywalna?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Melodie: A co oznacza zaniedbywalna?

noo o to mi chodziło, a raczej o całośc "skutecznośc tak niewielka, że zaniedbywalna", a filtr miał OGRANICZAC, ale od razu w dyskusji n/t stwierdzono, że całkowitej ochrony nie da... tego w jakim stopniu ogranicza nie sprawdzimy
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeSep 13th 2011
     permalink
    Kaonashi: tego w jakim stopniu ogranicza nie sprawdzimy
    hmm zakładając nowe kont i nowe tematy można to sprawdzić tylko pytanie - po co? co to da? Zawsze będzie ktoś kto będzie chciał wróżenia z jamnika, kota czy kuli lub literek wpisanych w treści :devil: i może tak zaczne sie im wróżyć? jeśli parzysta ilość znaków w poście jesteś w ciąży - nieparzysta nie jesteś :P
    Sory ale naprawdę mi powoli odechciewa się pisać na takie pytania jeśli na poprzedniej stronie było identyczne lub podobne i jeszcze usłyszeć że jestem zarozumiałą depresantką
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeSep 13th 2011
     permalink
    Albo gówniarą, nie zważając na to że sama się 100 razy gorzej zachowuje niż mnie wyzywa :P Może czas być mniej miłym dosłownie :)
    --
  2.  permalink
    Witam.

Dzień przed miesiączką Kochałam się ze Swoim Chłopakiem bez zabezpieczenia ( bezmyślność ). Miesiączkę mam raczej regularnie 28-30 dni. Problem w tym że mija 5 dzień a miesiączki brak ... Czy możliwe jest to że zaszłam w ciążę ?? Z Góry dziękuje za pomoc ...
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeSep 14th 2011
     permalink
    Jest możliwe. Ale jest też możliwe, że nie zaszłaś. Zrób test za jakiś tydzień jeśli nadal miesiączki nie będzie.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Skąd wiesz, że to był dzień przed miesiączką? Same długości poprzednich cykli o tym nie świadczą.
    Aby odłożyć poczęcie, nie potrzebujesz żadnych "zabezpieczeń". W okresie niepłodnym nie można zajść w ciążę mimo najusilniejszych starań. Takie życie.
    Nawet regularny cykl może się zmienić, zatem nie wiadomo, czy byłaś płodna czy nie. Antykoncepcja też może zawieść. Po prostu zrób test, aby wiedzieć czy jesteś w ciąży.
    Aby nigdy nie być zaskoczonym nietypowym terminem okresu płodnego i niepłodnego oraz terminem miesiączki, naucz się rozpoznawania płodności. Dobrze trafiłaś - tutaj jest to łatwe.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jeśli miesiączka nia jest a nie krwawieniem śródcyklicznym to raczej nie można zakładając ze masz prawidłową lutealną no i oczywiście zakładając że byłaś w okresie niepłodnym
    A to jaka faza cyklu była u Ciebie byśmy wiedzieli na podstawie obserwacji a tak to tylko można powiedzieć TEORETYCZNIE
    Zakładając że nie było żadnych zakłóceń marne szanse na ciażę ale jeśli to śródcykliczne to jak najbardziej jest to prawdopodobne
    http://28dni.pl/images/pl/help/cycle_vs_fertility3.png?1243901639
    --
    • CommentAuthornowa83
     permalink
    Hej dziewczyny? Dołączam do grona gorączkowo wypatrujacych ciąży. Cykle mam 25-28-dniowe. Test owulacyjny pokazał 2 kreseczki w 12 dc. Dzisiaj jest 26 dc. Dzisiejszy test negatywny:( Mam jednak inne objawy niż zwykle przed miesiączką. Od poniedziałku mam dużo śluzu - takiego mieszanego, są i ciągnące się nitki, ale też jest taki galaretowaty, dzisiaj rano było go dużo. Najbardziej dziwi mnie jednak stały ból w krzyżu, zaraz po owulacji lekko ćmiło w krzyżu, ale od tygodnia ten ból mnie nie opuszcza. Jest to taki ból jak przed miesiączką, ale zwykle był lekki i pojawiał się na chwilę, na kilka dni przed miesiączką. Wczoraj i dzisiaj chwilami "pika" mi lewy jajnik. I mam straszny apetyt:). Dzieje się coś innego niż zawsze, więc trzymajcie kciuki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziwna sprawa z tym testem.. Może idz na betę ? Wtedy będzie wszystko jasne.
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Hussy - dlaczego dziwny? który test dziwny? owulacyjny pozytywny w 12 dniu? czy ciążowy negatywny w 26?
    Nowa83 - po 28 dniu jeśli nie pojawi się krwawienie bym zrobiła kolejny test. :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no właśnie też nie wiem o co Hussy chodziło :smile:
    jak o ciążowy to czemu dziwny - widocznie nie ma ciąży dlatego negatywny
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Zle przeczytałam.. Myślałam,że chodziło o test ciążowy i tu i tu .. No żal po prostu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    oj tam żal od razu :wink:
    każdemu się zdarzy źle przeczytać także spoko :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Hej dziewczyny, mam takie pytanko, staram się o dziecko i dzisiaj zauważyłam na wkładce 2 małe plamki krwi (lekko brązowe), jestem 7 dni po stosunku, czy możliwe że to może być zagnieżdżenie zarodka? Czy raczej to za szybko ?:P
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a jesteś pewna, że te 7 dni temu mogło dojść do zapłodnienia ?
    wiesz, że miałaś wtedy owulację, że byłaś płodna ?
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Tak obserwuje sie i wtedy byłam płodna
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    no to może być to. Szkoda, że nie prowadzisz obserwacji temp.
    Załóż wykres będziemy mogły coś więcej podpowiedzieć, bo tak na sucho to ciężko.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Wykres zakładam od nowego cyklu :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 14th 2011 zmieniony
     permalink
    no jeśli się obserwujesz i sa podstawy to plamienie na tym etapie może być implantacyjne
    jak najbardziej...
    aczkolwiek też nie musi
    na dwoje babka wróżyła :wink:

a jeśli masz zanotowane temp. śluz i takie tam to spokojnie mogłabyś założyć wykres "do tyłu" i wszystkie dane nanieść
    bo następnego może już na przykład nie być :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Załóż bieżący wykres. Nie marnuj czasu.
    --
    • CommentAuthornowa83
     permalink
    I chyba nici z mojej fasolki, mam plamienie, więc pewnie zaczęła się miesiączka. Tylko to jakoś dziwnie przebiega w tym cyklu - moje miesiączki są bardzo bolesne, najpierw zaczyna się od bólu brzucha i jeszcze przed wystapieniem krwawienia muszę łykać tabletki przeciwbólowe, ból przechodzi dopiero gdy krwawienie staje się intensywniejsze. Dzisiaj czuję nadal tylko bezbolesne pulsowanie jajnika:confused:
    •  
      CommentAuthorkarakal
    • CommentTimeSep 15th 2011
     permalink
    takie zmiany - nic nietypowego. Ja przy okresie albo obżeram się przeciwbólowymi, albo nic nie czuję. nie ma żadnej zależności jak dla mnie, a naprawdę wnikliwie analizowałam co robiłam w danym cyklu.
    •  
      CommentAuthorkarakal
    • CommentTimeSep 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    skończyło się wrózenie z jamnika, szklanej kuli i kocich odchodów. OTO NADCHODZI NOWA ERA!!

test ciążowy
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeSep 22nd 2011
     permalink
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    olimpijka: Już podawałam tego linka na innej dyskusji :) I jak wrażenia? Mi wyszło, że jestem w ciąży :D (choć nie jestem) .
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    O. DZIĘKI MEL.tylko napisz mi jak się to robi, w sensie linkowanie, bo za cholerę nie umiem tego tu odnaleźć
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.