Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorLopoterra
    • CommentTimeOct 19th 2011
     permalink
    W sumie to już mi poprawiłyście humor. Haha, no powiem Wam, że nie pomyślałabym, że moje jedno pytanie wzbudzi tyle kontrowersji i życiowych dyskucji... Wychodzę z domu na dwie godziny, wracam, a tu rozprawa sądowa niemalże. Spokojnie, Drogie Panie, już się nie kłóćcie. Asik, mimo, że nie wyrażasz się o mnie zbyt miło, rozumiem też Twój punkt widzenia i szanuję go. Jendka stało się, to co się stało, wielu ludzi zaczyna uprawiać seks jako 15letni smarkacze bez zabespieczeń z przypadkową osobą, ja mam 22 lata i od 16 roku życia jednego stałego partnera (odpowiadając na wcześniejszą insynuację "zamroczonej alkoholem, robiącą to z byle kim" - tak, wiem, że to był teoretyczny przykład, nie mający na celu obrażania mnie; tylko rozwiewam ewentualne wątpliwości), przez te wszystkie lata nie doszło między nami do klasycznego stosunku, właśnie między innymi ze względu na bezpieczeństwo. Jestem jedynie często przewrażliwiona na tym punkcie, no i po raz pierwszy zauważyłam u siebie dwa objawy na raz, a, jak mówię, mógł zdarzyć się ,,cud" i przy zbyt bliskim kontakcie narządów (i powiedzmy - żeby potem mi nie wyrzucano, że jestem idiotką, bo twierdzę, że jestem wiatropylna - przy ewentualnym otarciu się nimi, bądź cos a'la "otarciach", które zdarzyły sie może parę razy, i trwały nie dłużej niż sekundę), preejakulant mógł dostać się do pochwy... I wiem, że szanse są znikome (tak, jak moja wiedza na ten temat - ale przecież właśnie dlatego pytam, przecież człowiek się uczy przez całe życie, owszem, mogłabym przeczytać miliony artykułów, ale jeżeli mogę Was po prostu zapytać, to co mi szkodzi?)... Nie zmienia to wszystko jednak faktu, że się najzwyczajniej w świcie zastanawiam, powątpiewam i przy tym się stresuję... To wszystko, jeżeli chodzi o mnie, nie mam potrzeby więcej się tłumaczyć, wszyscy jesteśmy ludźmi i czasem powinniśmy postarać się zrozumieć siebie nawzajem. A co do Roxy - w swoich wypowiedziach, prawie, że powiedziałaś to, co sama bym powiedziała: nie proszę o ocenianie moich czynów, ani nastawienia pod względem moralnym - jeżeli bardzo chcecie, to możecie podyskutować, ale nie widzę w tym zbytniego sensu - ja tylko zadaję pytanie i chcę, noo, może nie tyle, co odpowiedzi, bo przecież nie rozmawiam z wyrocznią, ale opinii bardziej obeznanych koleżanek i ewentualne podanie przykładu, takiego "cudu". Tyle :)
    •  
      CommentAuthorask28
    • CommentTimeOct 20th 2011
     permalink
    Lopoterra: Asik, mimo, że nie wyrażasz się o mnie zbyt miło, rozumiem też Twój punkt widzenia i szanuję go. Jendka stało się, to co się stało, wielu ludzi zaczyna uprawiać seks jako 15letni smarkacze bez zabespieczeń z przypadkową osobą, ja mam 22 lata i od 16 roku życia jednego stałego partnera

Mnie naprawdę nie interesuje ile masz lat, kiedy zaczęłaś współżycie - nic mi do tego.
    .
    Lopoterra: (odpowiadając na wcześniejszą insynuację "zamroczonej alkoholem, robiącą to z byle kim" - tak, wiem, że to był teoretyczny przykład, nie mający na celu obrażania mnie; tylko rozwiewam ewentualne wątpliwości)

Wybacz ale tego tez nigdzie nie napisałam.
    -- ,
    • CommentAuthorLopoterra
     permalink
    To ostatnie napisał ktoś inny, wcześniej, nie chce mi się sprawdzać, bo po co. Tu juz wypowiedź skierowaną do Ciebie zakończyłam :)
    Z resztą dziś w nocy mój temat został zamknięty. Przepraszam za niepotrzebne zamieszanie, jestem straszną panikarą. Chyba powinnam się uczyć od Was, drogie Panie, kiedy rzeczywiście będę mamą, żeby nic nie sknocić ;)
    Dziękuję wszystkim za niezignorowanie mnie i udzielenie się w moim temacie.
  1.  permalink
    Lopoterro, a nie myślałaś o tym, żeby lepiej poznać swój organizm, zająć się serio tymi obserwacjami? Wtedy naprawdę bedziesz mogła pozwolić sobie na "klasyczny seks" bez obawy, że zajdziesz w ciążę. Takie zamienniki mogą zaważyć na całym Twoim życiu, powodując wyrobienie specyficznych nawyków, nie mówiąc już o zagrożeniu żylakami, wypadaniem odbytu, czy, odpukać, nowotworem jelita grubego
  2.  permalink
    Zgadzam się z Fretką - to jest fantastyczna sprawa, nie jest to trudne, wydatek też praktycznie żaden... A ile za to radości z seksu :smile:
    • CommentAuthorLopoterra
     permalink
    Wiem o tym, naturalnie. Ale co macie na myśli mówiąc własciwie o obserwacjach? Nie wystarczy iść do ginekologa, zbadać się i poprosić o przypisanie odpowiednich tabletek oraz odwiedzać go potem regularnie?
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Nie, Fretce i HarleyQuin chodziło o to, żebyś zaczęła obserwować swój organizm- tj. robić wykresy, mirzyć temperaturę, badać szyjkę, obserwować śluz. Na podstawie obserwacji wyznaczyć można czas, kiedy do poczęcia dojść nie może- wtedy korzystasz z seksu w pełni i bez stresu:wink: Chodzenie do ginekologa również jest bardzo ważne, ale branie pigułek tylko zaburza Twoja płodność.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
    • CommentTimeOct 23rd 2011
     permalink
    Mam pytanie o możliwość zajścia w ciążę przy pettingu - wytrysk na brzuch lub inną zewnętrzną część ciała i przy ścieraniu tego chusteczką lub czymś innym pewnie trochę na rączkach zostaje. Potem zmiana podpaski, założenie tamponu. Czy bez włożenia paluszków do środka jest możliwość ciąży ww. przypadku? Tyko ew. otarcie?
    --
    •  
      CommentAuthorRozkosznica
    • CommentTimeOct 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    jeżeli po "czymś takim" jak w opisie byłabys w ciąży to graj kobieto w toto lotka wygraną masz gwarantowaną. Ale przed tym wszystkim polecam lekturę na przykład o tematyce :"jak i kiedy dochodzi do poczęcia- cykl kobiety i jego fazy".:cool:
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    oj, przeczytałam, przeczytałam.. Tylko inaczej się czyta teorię a inaczej jak strach miesza się ze zdrowym rozsądkiem. Dlatego napisałam aby poznać Wasze zdanie.. Czy jest jakieś zagrożenie?
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    No to jak teoria Cię nie przekonuje to musisz sprawdzić w praktyce a potem nam opiszesz, ok? Zaszłaś, czy nie...
    :devil:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    a mogę prosić o jakieś argumenty, aby się uspokoić? Naprawdę jest mi to potrzebne
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Eeeeh no to tak, wnioskuję że miałas wtedy okres skoro piszesz o podpaskach, tamponach itp. Jeśli będzie to krótki cykl (24 dni i mniej) to miesiączka może zazębiać się z czasem płodnym i może dojść do poczęcia, jeśli się w ten czas płodny "wbijesz". Nie wiesz, ile ten cykl będzie trwał, możesz jedynie przypuszczać. A co do przeniesienia to cóż, jak ścierasz chusteczką to raczej nie ręką, nie? :tongue: I dalej piszesz że wkładałaś podpaskę lub TAMPON... Nie wiem, o czyich paluszkach piszesz, ale wydaje mi się, że umieszczenie w pochwie tamponu jest równoznaczne z wsadzeniem do pochwy palców a nie tylko otarciem się o nią.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nie no swoich :) ale rece opłukałam wodą samą... no i nie ma bezpośredniego kontaktu przecież z głębszą częścią pochwy.. Lexia - Twoj post nie zabrzmiał optymistycznie :(
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    blubis, a chcesz znać konkrety czy przyjść po radosną nowinę? Przedstawiłam Ci fakty. Ale skoro ręce umyłaś pod wodą to czym ty się kobieto przejmujesz, myślisz że plemniki nie wiem, wgryzą się w skórę, byle tylko dostać się do pochwy? :tongue: Plemniki są delikatne, nie przeżyją zalewania wodą itp. A głębsza, nie głębsza- faktem jest, że plemnikom wystarczy dostać się do przedsionka pochwy (co to przedsionek pochwy to ładne obrazki w googlach są), stamtąd mogą sobie wpłynąć wyżej- to tak na przyszłość, bo podczas okresu rzeczywiście ciężko by było.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no umyłam wodą.. A jeszcze jedno pytanie - pierwszy dzień okresu miałam bardzo silny od rana, dużo krwi i dużo tego nabłonka, wczoraj już mniej a dzisiaj (3 dzień) w ogóle krwi nie ma. Ale od wczoraj leżę i prawie nie wstaję. czy to może mieć jakić wpływ? Bo 2 dni okresu to trochę mało, ale ten pierwszy był bolesny i obfity
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    blubis, może po prostu taki okres... A w zeszłym cyklu mogłaś zajść w ciążę? Leżenie raczej nie wpływa na obfitość okresu.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nie, sądzę, że nie.. tylko petting był. Ale ten pierwszy dzień był bardzo obfity - kawałki tego nabłonka w stanie stałym, nie tylko krew... więc powinno to wykluczyć ciążę prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ewentualnie ciążę z poprzedniego cyklu. Co do obecnego cyklu to więcej Ci nie powiem... Założyłaś nowy, obserwujesz się. Zobaczysz, jak dalej sytuacja się rozwinie, nie przepowiem Ci, czy teraz możesz być w ciąży czy nie.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Ale:

1) mocne krwawienie wyklucza ciążę z poprzedniego cyklu?
    2) jeśli jakimś cudem (chociaż myłam ręce) zaszłabym podczas tego cyklu mógłby się zatrzymać okres?
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    1) Z dużą dozą prawdopodobieństwa tak.
    2) Nie chcę wprowadzać Cię w błąd dlatego nie chcę Ci nic mówić na 100%- zwyczajnie nie wiem, bo nie spotkałam się z taką sytuacją.
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    blubis - rozumiem Twój niepokój ale nikt jednoznacznie Ci nie odpowie czy jesteś w ciąży czy nie jesteś. klika dni stresu i po zrobieniu testu przekonasz się sama.
    chyba że mamy Cię poprzekonywać, że nie jednak nie jesteś.
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Szczerze, na zdrowy rozum (mój prywatny, połączony z wiedzą jaką mam) - nie raczej, nie, ale...
    Zawsze jest jakieś ale, choćby takie, że nie wiemy, czy to krwawienie to faktycznie miesiączka.
    Tobie pozostaje czekać i tyle. Petting to nie penetracja, ilość spermy zatem, nawet jesli coś się dostało dużo mniejsza, poza tym środowisko pochwy niekorzystne. Szansa zawsze istnieje, ale jest znikoma i tyle się dowiesz tutaj.
    Może jeszcze tylko tyle, że "nie martw się, wszystko będzie dobrze..." :tongue::wink:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Kilka dni przed okresem mam krwawienie - tak od niedzieli do czwartku, potem jeden dzień przerwy i w piątek obfity okres z widocznymi kawałkami śluzówki macicy - duże kawałki wczoraj krwawienie mniejsze dziś nic... zupełnie czyli wychodzi, że okres dwa dni... o co chodzi, co może być przyczyną? Właściwy ból silny w piątek tak jak się okres zaczął. Wnioskuję, że był to okres bo te widoczne elementy "stałe" były. Proszę o pomoc
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Nas prosisz, a nie lekarza?
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    do lekarza oczywiscie pojde, ale chcialabym wiedziec cos wczesniej
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Ale co? Każda z nas ma inny organizm.
    Nie obserwujesz się, wiec nie wiemy w jakim momencie było to krwawienie.
    Zdarza się, że przed miesiączką są plamienia. Ale co u Ciebie, to tylko lekarz może się wypowiedzieć.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    wiem, pójdę. ale martwie się bardzo... czy możliwe jest np. ze pierwszego dnia mogłam zajść w ciążę (minimalne prawdopodobnieństwo) i to moglo zatrzymac okres?
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeOct 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Nie bardzo rozumiem, jakiego pierwszego dnia?
    Może być tak, że nawet jak jest ciąża to zdarza się jakieś krwawienie. No ale to musiałabyś wiedzieć czy na pewno miałaś termin miesiączki.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no tego mocnego krwawienia. mysle, ze wtedy byl pierwszy dzien cyklu bo krwawienie bylo mocne i bolesne.. wiem, ze to dni niepłodne ale dlaczego okres sie skonczył??
    --
  3.  permalink
    blubis: wiem, pójdę. ale martwie się bardzo... czy możliwe jest np. ze pierwszego dnia mogłam zajść w ciążę (minimalne prawdopodobnieństwo) i to moglo zatrzymac okres?

Chodzi o pierwszy dzien miesiaczki?Czy mozliwe,ze wtedy zaszlas w ciaze?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak, to był termin miesiączki i krwawienie było mocne, z kawałkami nabłonka..
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    blubis - a nie dostałaś już odpowiedzi w innym wątku?
  4.  permalink
    blubis: tak, to był termin miesiączki i krwawienie było mocne, z kawałkami nabłonka..

No w pierwszym dniu miesiaczki nie ma szans na zajscie w ciaze.Pojdz do ginekologa onz robi usg bedzie wiedzial a co my Ci tu mozemy powiedziec?My mozemy tylko gdybac sobie...
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Zdarza się, że przy krótkim cyklu okres płodny zaczyna się w czasie miesiączki, no ale wątpię, żeby już 1 dnia. I jeśli wtedy jest współżycie to możliwa jest ciąża.
    A robiłaś test? lub betę?
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no wlasnie nie do konca.. ja wiem, ze nie było raczej mozliwosci zapłodnienia nie licząc niemal cudu. ale w najgorszym wypadku bo panikuje mogloby to zatrzymac okres? nie mam płodnego sluzu ani nic
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Tamara nie robiłam testu bo to swieza sprawa. chodzi mi o wyjasnienei, co moglo zatrzymac okres.
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Oj, jest tyle rzeczy, które mogą wstrzymać okres (stres, zmiany hormonalne), że naprawdę trudno powiedzieć. O ile to był okres.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    stres to jak najbardziej. zmiany hormonalne moze tez, bo mam te plamienia przed okresem. to chyba musial byc okres, skoro był ból silny i mocne krwaieenie pierwszego dnia z kawałkami endometrium?
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Blubis - to Ty masz krwawienia czy plamienia?
    Plamienia przed okresem to częste zjawisko.
    Sama widzisz, możemy tu sobie dyskutować do rana a i tak diagnozy nie otrzymasz. Idź do gina, powiedz co Cię martwi.
    •  
      CommentAuthorblubis
    • CommentTimeOct 24th 2011
     permalink
    byłam u gina. wszystko sie zluszczyło powiedział, że endometrium linijne. czyli rozumiem, ze brak ciązy na 100 % ?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie spytałaś gina, czy jesteś w ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    spytałam, powiedział, że endometrium się ładnie złuszczyło i że ciąży nie widzi. Jeślibym zaszła to 12 dni temu.. no ale skoro endometrium sie złuszczyło i jest linijne jak to okreslił to rozumiem, że ciążę mogę zupełnie wykluczyć?
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    jejku. lekarz ciązy nie widzi a Ty się nas pytasz na forum? myśłisz, że my przez ekran widzimy lepiej niż ona na usg? łał!!
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    gin powiedział jednoczesnie, ze tak młodej ciazy nie byłoby widac, ale zluszczone jest endometrium. pytam dla uspokojenia, zrozum prosze... mogę byc juz spokojna? potrzebuje po porstu wyjasnienia
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    ale zrozum proszę, żadna z nas tego tu nie zrobi. naprawdę uważam, że lekarz ma lepszą wiedzę niż forum.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    wiem.. to zapytam inaczej - wg Waszej wiedzy - czy mozliwe jest być w ciąży gdy złuszczyło się endometrium?
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeOct 24th 2011 zmieniony
     permalink
    A dlaczego po tym, jak lekarz udzielił Ci informacji o liniowym endometrium, a dla Ciebie termin ten był niejasny, nie zapytałaś go o wyjasnienie tak, jak teraz pytasz nas, mniej kompetentnych? ...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Chyba wg wiedzy gina?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    powiedział, że to mało realne, by była ciąża bo przecież złusczyło się endometrium.. ale ja dalej się doszukuję (nie było wytrysku w środku ani nic.. i do tego działo się to wtedy, gdy miałam dni raczej niepłodne) ale martwie sie, ze taki okres, fakt ze dość mocny trwał tylko 2 dni nie liczac krwaiwienia/plamienia przed wlasciwym. i do tego mam 37 stopni temp..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.