Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeOct 24th 2011
     permalink
    No to nikt nie powie Ci więcej niż lekarz! Obojętnie ilu pytań byś nie zadała... Skoro powiedział, że mało realne że ciąża, to co mamy dodać jeszcze? Zawsze możesz jeszcze test zrobić jak miesiączka nastepna się nie pojawi- i tyle...
    Wybacz, ale jak zadajesz jedno pytanie to samo w wielu wątkach, bo nie wystarcza Ci opinia człowieka, który w danym kierunku jest wykształcony to nie oczekuj odp nie wiadomo skąd.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    chcialam sie po prostu uspokoic.. na moj rozum jesli endometrium sie zluszczyło to nie ma sie jak zagniedzcic zarodek. a i nie było pełenego stosunku, wiec bez szans na ciaze.. dni płodne mialam ze sluzem do niedzieli, potem biały sluz sytuacja miala miejsce w srode.. ok to dlaczego moge miec 37 stopni rano?
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeOct 24th 2011 zmieniony
     permalink
    Blubis: pytam dla uspokojenia, zrozum prosze... mogę byc juz spokojna? potrzebuje po porstu wyjasnienia
    możesz już być spokojna
    co do tempki - a gdzie i o której mierzysz? jaką masz przed owu, a jaką po?
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    blubis: laczego moge miec 37 stopni rano

bo chora jestes?
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    A wcześniej jaką miałaś temperaturę? Mierzyłaś wgl? Widzisz, sama sobie odpowiadasz na pytania. A temperatura na poziomie 37 stopni może być Twoją podstawową, może być spowodowana stresem, może masz rozregulowany termometr (ja z moim tak zrobiłam w zeszłym cyklu, przez umycie zbyt ciepłą wodą wskazywał wyniki tak, że moja linia podstawowa przebiegała na poziomie 37.1 stopnia, czy coś w tych okolicach.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dopiero zaczęłam mierzyć... i martwi mnie, że mam podwyższoną 37 stopni mierze rano od 2 dni.
    strasznie sie stresuje, nie moge sie psychicznie uspokoić :(
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    jakby nie było.. sugerowałabym żeby się nie stresować. nawet jeśli jesteś to jesteś i już... nic już tego na chwilę obecną nie zmieni.
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    a gdzie Ty mierzysz tą temperaturę? o stałej porze? krwawienie/okres/plamienie już ustąpiło?

zastanawiam się, co mogłoby Cię uspokoić? opinia lekarza, który Cię zbadał - nie... tutaj pytasz i dalej się denerwujesz... czego tak naprawdę oczekujesz? aż któraś z nas napisze "BLUBIS NIE JESTEŚ W CIĄŻY"? to Cię uspokoi? no bo naprawdę nie rozumiem...
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Nie, no proszę Was. Nie dajmy się wciągnąć w schizę. Gdzie ta niby ciąża ma być, jak nie ma endo??
    Dziewczyno, gin Cię badał, jest ok, masz miesiączkę czy tam miałaś, zacznij się obserwować, będziesz wiedziała na drugi raz co Ci tam leci, czy to okres czy nie.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nie, jeszcze nie ustąpiło. miałam plamienie od niedzieli, potem w piatek obfity okres z kawałkami endometrium, sobota normalna niedziela nic dzisiaj znow trochę krwi.. dzisiaj lekarz powiedział, że endometrium linijne złuszczone.

olimpijka - "nawet jeśli jesteś to jesteś i już" to jest jednak mozliwa ciąża bez wytrysku, ew. płyn przedejakulacyjny tylko na palcach... i potem krwawienie i zluszczone endometrium.....
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak, chyba potrzebuje realnego wytlumaczenia..
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    ja pier... sorry... ale zachowujesz się gorzej niż dziecko - ile razy i co jeszcze mamy powtórzyć?

dziewczyno a co to jest "realne wytłumaczenie"? to co gin Ci powiedział nie wystarczy?
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    powiedział, że endometrium jest złuszczone. Linijne czyli nic nie ma.. dobrze to sobie tłumaczę? wiem, panika.. ale ktos wyzej napisał, ze jak jestem to tego nie zmienie i tego sie uczepiłam :(
    --
  1.  permalink
    blubis: tak, chyba potrzebuje realnego wytlumaczenia..

Uwaga! Oglaszam wszem i wobec ze nie jestes w ciazy!!!
    Podczas miesiaczki zostaje wydalone zluszcona blona sluzowa macicy razem z niezaplodnionym pecherzykiem.

krwawienie miesięczne – fizjologiczne zjawisko polegające na cyklicznym złuszczaniu się nabłonka macicy (endometrium) pod wpływem charakterystycznych zmian stężenia hormonów płciowych (estrogenów i progesteronu).W drugiej fazie cyklu miesięcznego, pod wpływem działania progesteronu, w głąb endometrium wrastają tzw. tętnice spiralne. W momencie zaprzestania wytwarzania progesteronu przez ciałko żółte dochodzi do ich skurczu, co powoduje niedokrwienie i złuszczenie się nabłonka. Spadek stężenia progesteronu jest sygnałem oznaczającym brak zagnieżdżenia się zarodka w jamie macicy

Dziekuje za uwage!
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    nie zwalaj na to, co napisała przed momentem Olimpijka - bo ciągniesz temat już od jakiegoś czasu (żeby nie powiedzieć od początku) zupełnie bez sensu... no ale to moje zdanie...

jak się denerwujesz, nie ufasz ginowi u którego byłaś, nie zrozumiałaś co powiedział i masz dodatkowe pytania, to idź do innego gina, poproś o badanie, porozmawiaj i rozwiej wątpliwości...

a przede wszystkim zaprzestań współżycia/pettingu jeśli powoduje to u Ciebie taki stres... dokształć się, poznaj swoje ciało (mówię o samoobserwacji)... podejmij decyzję co do ewentualnej antykoncepcji... a nie płacz na forum...

wybacz, ale Twoja postawa moim zdaniem daleka jest od odpowiedzialnej... i z dorosłą, rozsądną osobą niewiele ma wspólnego (wiem... każda z nas przechodzi czasem kryzys...)
  2.  permalink
    blubis: powiedział, że endometrium jest złuszczone. Linijne czyli nic nie ma.. dobrze to sobie tłumaczę? wiem, panika.. ale ktos wyzej napisał, ze jak jestem to tego nie zmienie i tego sie uczepiłam :(

Jak zluszczone to hcyba samo za siebie mowi.Babo! wez Ty sie za obserwowanie swojego ciala albo zacznij sie zabezpieczac i spokoj.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    :( przepraszam... po prostu jestem w złej kondycji psychicznej i szukam podpowiedzi tych, ktorzy sie na tym znają. racjonalnie wszystko mowi, ze nie - zwlaszcza chyba to, ze nie było wytrysku wewnatrz ani tak naprawde tego wieczoru.. wiec uznaje, ze cudów nie ma. po prostu ten okres był bardzo krótki, chociaz tego pierwszego dnia to wprost ze mnie leciało :(
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    blubis i właśnie ta twoja zła kondycja psychiczna ma wpływ na problemy z miesiączkowaniem!
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nigdy tak nie miałam, zawsze 6 dni.. a teraz 2 i nic więcej.. pierwszego dnia umierałam z bólu i nawet sobie pomyślałam widząc ile jest krwi, że mogłoby się zakończyć po jednym dniu ale jak tak się stało to spanikowałam.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    blubis: i szukam podpowiedzi tych, ktorzy sie na tym znają

ci co się na tym znaja ginekologami się nazywają :wink:
    --
  3.  permalink
    blubis: :( przepraszam... po prostu jestem w złej kondycji psychicznej i szukam podpowiedzi tych, ktorzy sie na tym znają. racjonalnie wszystko mowi, ze nie - zwlaszcza chyba to, ze nie było wytrysku wewnatrz ani tak naprawde tego wieczoru.. wiec uznaje, ze cudów nie ma. po prostu ten okres był bardzo krótki, chociaz tego pierwszego dnia to wprost ze mnie leciało :(

Ale chyba Ci tu juz wszystkie odpowiedzialysmy?!!!Zacznij w koncu czytac co sie do Ciebie pisze i przestan sobie wkrecac ciaze bo w niej nie jestes!Czy zrozumialas wszystko w mojej wypowiedzi?Mam nadzieje,ze tak...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    mogę zadać ostatnie pytanie?

jeśli pierwszego dnia okresu tego silnego (bo wcześniej plamienia mocniejsze) plemniki mogły dostać się przy zmianie tampona (chociaz opłukałam ręce) to czy to mogło zatrzymać okres? Na usg dzis nie było widać owulacji, gin powiedział, ze za wczesnie na owu. wiem, ze to dni niepłode ale od tego cyklu zaczelam sie obserowwac i patrzec co ze mnie wychodzi i zobaczyłam, ze krew jest podobna konsystencja do sluzu płodnego. tak jest prawidłowo? gin by dzisiaj widzał, ze jest/była owu? chociaz to za wczesnie przeciez.. no ale nie zapytałam a nie chce sie doszukiwac bo chyba naprwde musze sie uspokoic psychicznie
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    blubis: to spanikowałam.
    i o tym właśnie mówię.. nakręciłaś się zupełnie bez sensu na coś co nie miało nawet cienia szans by sie sprawdzić to i nie dziwota, że organizm zaczął się buntować!!!!
    Blubis, zapamietaj sobie że miesiączka może przybrć różną postać. Jak nie wierzysz to posprawdzaj sobie wykresy dziewczyn tutaj i zobaczysz, że z miesiąca na miesiąc ilość i długość krawienia może się zmienić!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    blubis - weź zrób sobie dobrego drinka, wypij, potem sobie zrob drugiego, potem trzeciego. rozluźnisz się dzisiaj. Jutro powalczysz z kacem a pojutrze się sama uspokoisz. :) skoro lekarz cie nie przkonuje..
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    blubis: chyba naprwde musze sie uspokoic psychicznie

tylko to zdanie z twojej ostaniej wypowiedzi ma jakiś sens. I bardzo ci tego życzę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    blubis mogłabyś założyć wykres i nanieść na niego obserwacje? jako pierwszy dzień cyklu wybierz pierwszy dzień krwawienia... będzie nam łatwiej cokolwiek powiedzieć - bo przynajmniej mnie lepiej patrzy się na obrazek niż czyta opis :)
    i uszy do góry :)))
    okres płodny nie występuje tylko w momencie owulacji...
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ok prosze tylko o odp na ost. zadane pytanie... zaczynam sie uspakajac, skoro endometrium nie ma nawet kilku milimetrów to ciazy nie ma. gin powiedziała, że w 5 tygodniu byloby 7 mm a jest linijne wiec spoko, to chyba zaczynam rozumiec. prosze tylko o odp na pytanie tamponowowe i chyba zrobie sobie drinka
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Blubis, nie dotykaj się do mężczyzn, dopóki nie będziesz gotowa na dziecko. W przeciwnym razie czeka Cię paranoja, nerwica albo inne przypadłości.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    okres płodny nie występuje tylko w momencie owulacji... - ale jesli teraz nie mam sluzu płodnego to chyba nie jest czas płodny? ostatnio z obserwacji miałam sluz płodny od 10 do 16 dc.

prosze odppowiedzcie na pytanie..
    --
  4.  permalink
    olimpijka: blubis - weź zrób sobie dobrego drinka, wypij, potem sobie zrob drugiego, potem trzeciego. rozluźnisz się dzisiaj. Jutro powalczysz z kacem a pojutrze się sama uspokoisz. :) skoro lekarz cie nie przkonuje..

OOO a ja chyba zrobie to za nia :D:D:D hehehehe,kto sie dolaczy do drinkowania ?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    proszę tylko o odpowiedź na te ostatnie pytania i obiecuje, ze dam spokoj....
    --
  5.  permalink
    blubis: okres płodny nie występuje tylko w momencie owulacji... - ale jesli teraz nie mam sluzu płodnego to chyba nie jest czas płodny? ostatnio z obserwacji miałam sluz płodny od 10 do 16 dc. prosze odppowiedzcie na pytanie..

Nie no, blagam polejcie ....

Zaloz sobie wykres a wtedy wszystko sie wyjasni - bedziesz wiedziala kiedy sa odpowiednie fayz cyklu....!
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ale ja mniej więcej wiem.
    1 dnia mocnego krwawienia nie mogłam przeniesc plemnikow na papiereze? teraz nie mam sluzu płodnego..
    gin by widział na usg owulacje ze jest czy bedzie dzis/jutro?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    A jednak...Ewka polewaj!!!!

blubis: okres płodny nie występuje tylko w momencie owulacji

Zgadza się! Sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie poniższym:
    blubis: ostatnio z obserwacji miałam sluz płodny od 10 do 16 dc

blubis: ale jesli teraz nie mam sluzu płodnego to chyba nie jest czas płodny

Niekoniecznie.... a wiesz w którym dniu cyklu jesteś?
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    a który to Twój dzień cyklu i jak długie masz cykle że pytasz o owulację?

no i już nie bardzo rozumiem jak te plemniki miałaś przenieść - bo raz piszesz o rękach (po czym zaznaczasz, że je umyłaś wodą z mydłem wcześniej), później o tampon, a teraz o papier...

załóż wykres, nanieś obserwację i wtedy porozmawiamy...
    _____
    i mnie polejcie proszę :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    w 4 jesli liczyc od mocnego krwawienia a nie od plamien...
    mozna przeniesc plemniki na papierze i sie martwic ew. zaplodnieniem w 1 dc?
    nie mam teraz słuzu płodnego, martwi mnie ta krew miała konsystencje sluzu płodnego - rozciagliwa a moze zawsze taka jest tylko ja nie zwracałam uwagi? bylo jej duzo
    czy gin by zauwazył owulacje na usg lub zblizajaca sie?
    --
  6.  permalink
    lapa: A jednak...Ewka polewaj!!!!

Dawaj po setce bo nie wytrzymam zaraz:shocked::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    anne76 moglam miec troche spermy ale wytarałam ja w recznik, potem opłukałam rece i poszłam do lazienki - nie wytarałam rąk tylko włozyłam tampon ale opłukałam.. chyba dokladnie ale teraz juz nie pamietam :(
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    lapa: Niekoniecznie.... a wiesz w którym dniu cyklu jesteś?

Ty laska:), weź no nie kombinuj:)))
    Ja tam już sobie polałam, bo sory ale na trzeźwo tego nie przerobię. Sorki Blubis:(.
    Blubis - jeśli Ty teraz jesteś w ciąży, to poproszę o przepis tej metody. Ja tyle lat seks "po bożemu" i nic, a tu może trzeba najpierw na rękę, potem na ręcznik, czy tam papier i dopiero wsadzać armię .......:)
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    i raz jeszcze po setce!!!! na początku cylku jestem... mogę się jeszcze upić!!!

Blubis posłuchaj starszych i też sie napij, bo na trzeźwo się nie da tu rozmawiać!!!!
    --
  7.  permalink
    anne76: i mnie polejcie proszę

Alez oczywiscie:swingin: AZ sie boje co bedzie jutro. Dzisiaj juz bylo wirtualne malzenstwa,wirtualne rozwody,wirtualne ciaze i porody to teraz wirtualny melanz urzadzimy.Co my bedzie my gorsze?!:crazy:
    --
  8.  permalink
    lapa: i raz jeszcze po setce!!!! na początku cylku jestem... mogę się jeszcze upić!!!

Tyy wez tak nie szalej bo to sie naprawde zle skonczy....zaraz staniki beda fruwac po forum heheheheheeee :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Aż strach napisać co się myśli o całej tej sytuacji,żeby zaraz nie wkroczyło Towarzystwo Obrony Uciśnionych na 28dni...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    :( teraz to sie czuje naprawde jak dzieciak 17 letni :(
    prosze, wytlumaczcie mi na spokojnie - naprawde tego potrzebuje
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Jaheira: Aż strach napisać co się myśli o całej tej sytuacji,żeby zaraz nie wkroczyło Towarzystwo Obrony Uciśnionych na 28dni...

dawaj, co Ci szkodzi:))
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    dwie setki i płaczę ze śmiechu... sorry Blubis pogubiałam sie w kolejności tych czynności:
    blubis: moglam miec troche spermy ale wytarałam ja w recznik, potem opłukałam rece i poszłam do lazienki - nie wytarałam rąk tylko włozyłam tampon ale opłukałam.. chyba dokladnie ale teraz juz nie pamietam :(

:rolling::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    blubis: :( teraz to sie czuje naprawde jak dzieciak 17 letni :(

Poważnie aż tak staro?:wink:
    --
  9.  permalink
    Jaheira: Aż strach napisać co się myśli o całej tej sytuacji,żeby zaraz nie wkroczyło Towarzystwo Obrony Uciśnionych na 28dni...

Eheheheheeee wescie bo ja ze smiechu az monitor zaplulam eheheheheheee.Co za optymistyczne podejscie Jaheira...Wez walnij z nami banie i zmienisz zdanie:bigsmile::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    kurcze, wiecie o co mi chodzi.. o opłukanie rąk.. nie wytarałam po opłukaniu. :((
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ta dziewczyna naprawdę tak na serio?:shocked: czy podpuszcza towarzystwo??
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.