Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeOct 24th 2011
     permalink
    Ewa może i dobrze, że się nie napiła rozchodniaka, bo jak by na zdrowie nie poszło i skończyło się pawiem to byłaby wątpliwość czy to nie objaw ciążowy. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeOct 24th 2011
     permalink
    źłośliwce jedne idźcie spać :devil::devil::devil::wink:
    --
  1.  permalink
    JULITA1610: Ewa może i dobrze, że się nie napiła rozchodniaka, bo jak by na zdrowie nie poszło i skończyło się pawiem to byłaby wątpliwość czy to nie objaw ciążowy.

O to to to:bigsmile:

lapa: źłośliwce jedne idźcie spać

Juz mialam isc,ale zobaczylam wpis i musialam odpisac:bigsmile:Taki nalog :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsylwka84
    • CommentTimeNov 5th 2011
     permalink
    Witam! dziś weszłam na ten blog i widzę ze fajnie siebie wspieracie:wink: może i mi odpiszecie?mam pytanko jestem przed@i na dniach powinnam dost..!2dni pod rzad z me..kochaliśmy się i zostawił we mnie te malutkie żmijki:confused:np czy mogę już myśleć o ciąży?zawsze jak jest zbliżenie to mamy stosunek przerywany i zawsze potem mam@bez problemu!i już tak5lat działamy!jak Ktoś może niech mi nap.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    sylwka84: zostawił we mnie te malutkie żmijki

Żmijki powiadasz... Hmmm... No to nam wszystkim dałaś do myślenia- czy od żmijek zachodzi się w ciążę...?
    --
    •  
      CommentAuthorjaca_randa
     permalink
    Jaheira, weź przestań, bo spluję cały monitor! :crazy:
    -- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeNov 5th 2011 zmieniony
     permalink
    jaca_randa: Jaheira, weź przestań, bo spluję cały monitor!

No co Ty? koleżanka ma poważny problem... I wcale jej się nie dziwię... I nie rozumiem jak możesz myśleć w takim momencie o spluwaniu na monitor:devil::bigsmile::devil::bigsmile::devil::bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjaca_randa
     permalink
    No fakt, ale te żmijki mnie powaliły... :confused:
    -- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja myślę, że autorka wątku nie musi obawiać się ciąży. Ludzie nie krzyżują się ze żmijkami.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Czepiacie się, niech każdy nazywa sobie jak chce.
    Ja już różne określenia słyszałam, my w laboratorium mówimy ogonki, ogony, słyszałam już nasionka to niech i żmijki sobie będą :tongue::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
    • CommentTimeNov 6th 2011
     permalink
    Żmijki żmijkami :) a ja się zastanawiam czy rwanie w pachwinie to coś poważnego ? 5 dni temu byłam u ginekologa obejrzał mnie dokładnie i powiedział, że wszystko w porządku z jajnikami, nic się nie dzieje, żadnych torbieli a tu bach! od wczoraj baardzo boli mnie pachwina. Tzn rwie... nie wiem co to może oznaczać a kolejną wizytę mam dopiero 16 października. Czy myślicie że to mogą być objawy ciąży ? naczytałam się o tym w internecie i się trochę przeraziłam... że ciąża pozamaciczna i wogóle...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 7th 2011
     permalink
    Madzia rwanie w pachwinie moze być od nerek, od kręgosłupa, naciagnięcia mięśnia - gdyby tak diagnozować ciażę to bym była w niej nieustannie od kilkunastu miesięcy bo taki objaw daja mi nerki
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    No zobaczymy. Dziś testowałam bo nie wytrzymałam. Pojawiła się druga kreska. Baaaardzo blada ale się pojawiła. Nie nakręcam się - testy też mogą być zawodne - ale betę zrobię dla pewności.
  2.  permalink
    Madzia! Trzymam Kciukasyyyy :D
    --
  3.  permalink
    współżyłam z moim facetem 2 dni po miesiączce w tym samym dniu zaczęłam nowe opakowanie tabletek antykoncepcyjnych po tym dniu zrezygnowałam z antykoncepcji. Po 3 dniach od tego zdarzenia mam brązowe plamienia czym mogą być spowodowane czy to ciąża?
  4.  permalink
    mam dolegliwości takie jak temperatura, suche usta, jestem senna zmęczona , biegunka , boli brzuch momentami jak bym miała dostać okres ale przeciez jestem po
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Niezalogowana: mam brązowe plamienia czym mogą być spowodowane czy to ciąża?

Plamienia są wynikiem odstawienia tabletek. Po co brać antykoncepcję skoro po dwóch tabletkach z niej rezygnujesz???? Albo się bierze do końca opakowania albo wcale bo potem się dzieją takie szopki.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    trzeba przyznać że popisałaś się z tymi tabsami że aż szkoda :/ Jak nie chciałaś ciąży to trzeba było brać tabletki jak kazali na recepcie.
    --
  5.  permalink
    Witam

Zwracam się do Państwa z zapytaniem.Pieć miesięcy temu urodziłam dziecko i kiedy wrucił mi okres był regularny trwał 5 dni a cykl 30. Ostatni okres miałam 7 października, koClejny powinnam mieć 5 listopada, lecz go nadal nie mam. Zrobiłam sobie test ciążowy i wyszedł negatywnie.Czy mogę być w ciąży.Dodam do tego że kocham sie z partnerem z zabezpieczeniem(prezerwatywa) i nigdy nam nie pękła. Dziś do tego zauważyłam,że moj śluz zmienił barwę wcześniej był biały a teraz jest lekko brązowy. Co to może oznaczać proszę o pomoc
  6.  permalink
    wziełamm tylko jedna tabletke ( z nowego opakowania) po czym przestałam brac. wczoraj miałam plamienia Teraz dostałam ponownie okres :/? Wiem że źle zrobiłam ale nie chce ich brać bo źle się po nich czułam.
    To nie jest tak że nie chce ciaży, jakbym była to też bedzie dobrze coraz bardziej o tym mysle.
    Chodzi mi o to że po 1 tabletce tak wszystko sie przestawiło dostałam ponownie okres nie wiem czy to normalne skoro tydz temu mi się skończył.
  7.  permalink
    w dniu wzięcia tabletki doszło do stosunku, potem już przestałam skoro dostałam okres to chyba nie możliwe abym była w ciąży ?
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeNov 8th 2011
     permalink
    Jolka, my tu jesteśmy zasadniczo kumate w rozpoznawaniu płodności. Część z nas brała też tabletki hormonalne i wie, że to nie cukierki nie można sobie ich samemu dozować. Skoro się po pigułkach źle czułaś (zresztą nie Ty jedyna, poszukaj na tym forum tematu o skutkach ubocznych), to wyrzuć je do śmieci, kup termometr nadający się do NPRu (szczegóły na blogu), załóż wykres - tu czy w innym serwisie, albo na kartce papieru - i zacznij się obserwować. Obejdzie się bez trucia organizmu i schiz typu "czy jestem w ciąży?!". Zapraszamy. Pomożemy.

Aha, nie dostałaś okresu, to krwawienie z odstawienia. Twój organizm nie wie, co się dzieje.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Eenmilciuuu, więcej danych podaj. Karmisz piersią? Obserwujesz się (to jest portal dla tych, które chcą nauczyć się rozpoznawać swoją płodność)? Śluz lekko brązowy może być zapowiedzią okresu, ale nie musi. Cykle poporodowe rządzą się własnymi prawami, bo organizm dopiero wraca "do siebie" po porodzie.
    --
  8.  permalink
    Nie nie karmie już piersią. Karmiłam tylko pierwszy miesiąc.Później dostałam okresu i miałam regularne. Teraz mi się spóźnia dzis robiłam test i również wyszedł negatywny.
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Może idź zrobić betę? A jak okres przyjdzie to kup termometr do NPRu i chodź do naszej piaskownicy :wink:
    --
  9.  permalink
    Cześć jestem tu nowa,tzn nie pisałam jeszcze na forum dopiero zaczynam. Jesteśmy rok i 3 miesiące po ślubie, o dzidzie staramy się od stycznia tego roku, moje cykle przez ostatnie pół roku były 33dniowe,dzis to juz 38 ddzień cyklu, zrobiłam już od 33 d.c. 4 testy i wychodzą negatywnie,dziewczyny pomóżcie!!! Co ja mam myśleć??? Dodam jeszcze ze gin. przepisała mi luteinę od 3 d.c. do krwawienia. Czekam na jakiekolwiek rady.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kiedy byłaś płodna? Może jeszcze nie czas na okres?
    --
  10.  permalink
    35-36 d.c miałam dużo przeżroczystego rozciągliwego śluzu.
  11.  permalink
    Jak to nie czas na okres???
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    No, normalnie. Owulacja miała prawo wystąpić później niż poprzednich cyklach. Z tego powodu cały cykl jest prawidłowy, chociaż dłuższy. W czym rzecz?
    --
  12.  permalink
    Myślisz że Luteina mogła przyblokować owulacje???
    Sory, moze dla ciebie te pytania są głupie ale ja sie dopiero ucze
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Nie ma głupich pytań. Zapraszamy do samoobserwacji, będzie Wam łatwiej. A teraz możesz pójść na betę, ona prawdę Ci powie.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Przeczytaj blog od początku - to od razu dowiesz się więcej.
    --
  13.  permalink
    Z tą betą to nie takie proste bo jestem za granicą...może jakieś inne rady?
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
  14.  permalink
    Witam,

Obawiam się że mogę być w ciąży. Możliwe też że objawy, które mam wskazują na nadmiar lub niedobór któregoś z hormonów.
    Zaczęlo sie od bólu piersi - trwał mniej więcej do pierwszego dnia dostania miesiączki czyli 4 dni temu się skończyl. Z tą miesiaczką to jest tak ze pierwszego dnia mialam normalne krwawienie , drugiego mniejsze, a trzeciego krwawienie ustało (czyli wczoraj). Dziś od samego rana nic ale popołudniu podczas siusiania zauważylam znowu niewielką ilość krwi. Jednak teraz znowu 'czysto'.
    Piersi bolaly mnie jakies 10 dni. W trakcie tych dni (na tydzień przed okresem) mialam brązowe plamienie z niewielką domieszką krwi trwajace 3 dni. Zarowno ból piersi jak i te plamienia zdarzyly mi się po raz pierwszy. PMS bardziej dokuczliwy niz zwykle i uciązliwy ból plecow trwajacy juz od dwoch tygodni!! (zaczelo sie od bólu ledźwi a pozniej caly czas bol w okolicy krzyza az do teraz)
    Do tego od dluzszego czasu nękają mnie straszne zmiany nastroju, jestem rozdrazniona, nerwowa i placzliwa jak male dziecko... Od dwoch dni jest jakby troche lepiej ale czuje ze jeszcze nie wrocilam do rownowagi. Mialam tez lekkie zawroty glowy i mdlosci po kazdym posilku ( na jakies 10 przed @)
    Ogolnie czuje sie troche oslabiona i czesto śpiąca...
    Jajniki tez sa bardziej aktywne niz zwykle - w sensie ze czesciej niz zwykle przypominaja mi o sobie tępym bólem.
    To chyba najwazniejsze...

Prosze Was o wypowiedz co o tym wszystkim sądzicie...? Dodam ze na dzien przed okresem zrobilam test ciazowy - wynik negatywny.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    to zrób jeszcze jeden
    zrób betę
    idź do lekarza
    w ten sposób dowiesz się, czy możesz być w ciąży
    na forum NIE
    --
  15.  permalink
    No niby tak ale do lekarza nie mam sposobnosci isc w najblizszym czasie (dopiero za jakis miesiąc), a test tak szybko nie wykrywa ciąży (pewnie go powtorze ale za kilka dni)
    Do tego czasu będzie mi to troche zawracalo glowe czy to ciaza, hormony czy jeszcze cos innego a moze tak poprostu czasami sie dzieje...?!
    Dlatego napisalam na forum - moze ktos mial/ma podobnie i moze wlasnie ten ktos móglby udzielic mi jakiejs rady lub podsunac mysl na temat tego co sie ze mna dzieje. A ja wtedy bylabym nieco spokojniejsza.
    Licze na to ze jeszcze ktos zajrzy do tego watku i wyrazi swoja opinie.
  16.  permalink
    dziękuje za informacje. tak zrobie
    •  
      CommentAuthorasterix
     permalink
    Powtórz test. Z tego co rozumiem ostatni robiłaś jakieś 5 dni temu? Dobra pora żeby powtórzyć.
    Co do tego, czy to ciąża czy jakieś inne zmiany hormonalne - tego Ci nie powie nikt na forum. Organizm każdej kobiety reaguje inaczej i nie ma czegoś takiego jak pewne objawy ciąży kilkunastodniowej. Moim zdaniem plamienia przed miesiączką i skąpe krwawienie może świadczyć o tym, ze było to krwawienie śród cykliczne czyli możliwe, ze miałaś cykl bezowulacyjny. Lub po prostu z jakiegoś powodu krwawienie było takie a nie inne (stres, zmęczenie, infekcja) - jeżeli zdarzyło się to pierwszy raz nie ma powodu do niepokoju ale i tak umów się do lekarza i wtedy powiedz mu o swoich obawach.
  17.  permalink
    najlepiej zrobic beta hcg i to bedzie pewniejsze niz sikance
    --
  18.  permalink
    Tak test robilam 5 dni temu.
    Dziekuje za odpowiedz.
    Do lekarza napewno sie wybiore ( i test tez powtorze) ;) moze faktycznie to ten bezowulacyjny cykl.
    No nic - czas pokaze.
    Ale gdyby ktoras z forumowiczek przezyla podobna 'przygode' - prosze podzielic sie wnioskami :)
  19.  permalink
    "niz sikance" - dobre :D
    Ta beta hcg to poprostu badanie krwi na stezenie hcg?
  20.  permalink
    Tak, nie musisz być na czczo i możesz o każdej porze dnia iść do laboratorium (jeśli istnieje taka możliwość)
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ten filtr to wkoncu nie dziala??
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Jade, jak widać chyba nie :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    o matko, nie możesz poczekać 2 tygodnie od stosunku i zrobić testu???

jak źle się po tabsach czujesz to nie bierzesz jednej tabletki z nowego opakowania, dżizas :/ To nie jest inteligentne zachowanie, sorry...
    --
  21.  permalink
    Jaki filtr ???

Fretka_Flyn - dzieki ;)
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeNov 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Luczynko, super test, mi sie zgadza :shades:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeNov 11th 2011
     permalink
    Albo z moczu chmurkowy :wink:. Nasikaj do słoika, odstaw w ciemne miejsce, potem sprawdź, czy wisi w środku "chmurka". U mnie naprawdę wychodziły.

A co to za zagranica, że bety nie robią?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.