Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeNov 11th 2011
     permalink
    Jeszcze nie zdążyłam dotknąć kciukiem, a już sie zrobił kwadracik niebieski :)) bardzo skuteczny i szybki :)) test chyba moją @ wyczuł na odległość bez dotykania ekranu :cool:
    --
  1.  permalink
    witam...
    mam takie pytanie... mam taką zółtawa wydzieline z pochwy.. co prawda raz jest ona taka biaława. rano mierzyłam sobie temp. i było 30st. jestem w 32 dniu cyklu i już powinnam dostać okres... czy mogę być w ciązy?? dodam,że ogólnie to temp utrzywuje mi sie w granicy 36,6-36,8
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeNov 15th 2011
     permalink
    Nie rozumiem Twojej temperatury, wpisałaś coś źle
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Robiłaś test ?
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Zrob test, bo my tu Ci niewiele poradzimy.
    --
  2.  permalink
    37st przepraszam pomyliłam sie
  3.  permalink
    tak wiem... chciałam sie tylko dowiedzieć co o trym myśicie... jaki wogóle jest sluz przed okresem?? a pojawia sie jakis na poczatku ciazy??? bo ja juz sama niewiem.
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Po samej wydzielinie i temperaturze nikt nic nie powie, zrób rano test i wzszystko sie wyjaśni, a w ciązy jedne kobiety wydzieline maja, inne na poczatku odczuwają susze...
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ja przed okresem zawsze mam duzo sluzu białego
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ze sluzem roznie bywa, generalnie tuz przed okresem moze pojawic sie sluz lepszej jakosci i moze byc go wiecej. W ciazy podobnie moze sie pojawic sluz. Ja czesto mam bialy gesty, czasem zolty, sa dni, ze jest go duzo wiecej. Temperatura wyzsza swiadczy o tym, ze jestes w fazie lutealnej, jesli trwa powyzej 18 dni to dopiero jest przypuszczenie ciazy. Niestety nie wiemy nic wiecej, wiec trudno cos u Ciebie wywnioskowac - ale zycze powodzenia i wyniku, takiego jakiego sobie zyczysz :thumbup:
    --
  4.  permalink
    Jakubowskaboska: jaki wogóle jest sluz przed okresem??

A pierwszy raz będziesz miała okres? Zatestuj, wróżek tu nie ma. Powodzenia!
    •  
      CommentAuthorDiamond
    • CommentTimeNov 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Agnieszka25: A pierwszy raz będziesz miała okres? Zatestuj, wróżek tu nie ma. Powodzenia!

Bierzesz pod uwage to, ze dziewczyna moze sie na ogol nie obserwuje? Teraz zaobserwowala byc moze wyjatkowo ze wzgledu na jakies swoje podejrzenia ciazy.
    Jakubowskaboska, podobnie jak inne dziewczyny proponuje zrobic test ciazowy.
    --
  5.  permalink
    dziekuje ;)
  6.  permalink
    Diamond: Bierzesz pod uwage to, ze dziewczyna moze sie na ogol nie obserwuje

A Ty bierzesz pod uwagę, że ile dziewczyn tyle objawów nadchodzącej miesiączki? Bierzesz pod uwagę , że śluz przed miesiączką może być różny? Jeżeli ona nie wie jaki przeważnie ma to skąd my mamy wiedzieć?( ja przynajmniej nie wiem)
    A jak się na ogół nie obserwuje, to może warto jednak byłoby to robić:)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A żółty śluz to przypadkiem nie świadczy o jakiejś infekcji? :wink: ,bo raczej do "normalnego" bym nie zaliczyła.
    --
  7.  permalink
    czy w 2 dniu okresy jak chlopak skonczyl we mnie moglam zajsc w ciaze
  8.  permalink
    Moim zdaniem NIE i bym się nie bała ale zawsze są jakieś szanse .
  9.  permalink
    Jeśli to było krwawienie śródcykliczne (tzn. jeśli nie było spadku temperatury dzień, dwa przed krwawieniem lub w trakcie), to szanse są. I jeśli to był okres, ale owulacja została wyjątkowo przyspieszona, to też szanse są. Jednak równe bądź mniejsze niż 0,2 dla wskaźnika Pearla, łopatologicznie - 1 szansa na ok. 6000 cykli.
    Przed założeniem wątku radzę czytać już raz założone, o takie rzeczy pyta się tutaj
  10.  permalink
    Witam serdecznie mam pytanie okres maiałam 14, 15 listopada 16 barak i 17 troszkę pociekło delikatnie a nadal boli mniejajnik lewy lub podbrzusze i nie przestaje, zrobiłam 2 testy i ze nie jestem wciąży.
    Dodam ze zawsze miesiączki ma regularne i obfite wraz ze skrzepami, teraz tez mam zaparcia czasem mi niedobrze i mam cały czas gazy czy może być to ciąża dodam ze bardzo chce mieć dzidzie.
    Prosze o odpowiedz./
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeNov 19th 2011
     permalink
    Niezalogowana: zrobiłam 2 testy i ze nie jestem wciąży.

Skoro piszesz,że w ciąży nie jesteś to jakiej jeszcze odpowiedzi oczekujesz?
    Masz wątpliwości- idź do lekarza.
    Monitor komputera to nie USG ani laboratorium do zbadania poziomu bHCG, a na pewno nie fotel ginekologiczny ze stojącym obok lekarzem.
    --
    • CommentAuthorNiezalogowana (iza22222222)
    • CommentTimeNov 24th 2011
     permalink
    stosowałam pigułki antykoncepcyjne przez 7 miesiecy i zdarzyło mi sie teraz ze był tydzien na ich odstawieie i był stosunek. czy jest taka możliwość ze zajde w ciąże czy nie?
    •  
      CommentAuthorasterix
     permalink
    Tak w wielkim uproszczeniu - tabletki powodują brak owulacji a jak nie ma owulacji nie można zajść w ciążę. Tygodniowa przerwa to standardowa przerwa między opakowaniami, nie powoduje, że pigułki przestają działać.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Przeczytałaby ulotkę od swoich pigułek - nie zadawałaby takich pytań.
    --
  11.  permalink
    niektóre pytania mnie rozwalają "czy jesli mój chłopak skończyl we mnie to....czy jesli podczas okresu to....czy mogę byc w ciąży jeśli...." Kurde weźcie mi Kobiety powiedzcie czy jeśli mam 49 liczb w totolotka i wybiorę 6 to wygram w sobotnimm losowaniu irish Lotto 3 mln euro?? ufff a może to tylko moje hormony....
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeNov 25th 2011
     permalink
    Rozkosznica :thumbup:nie to nie hormony ... mnie tez draznia te glupiutkie pytania, czasem tak banalne ze az boli... na ten watek wchodze najrzadziej, zeby sie nie wkurzac :fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jest Baza wiedzy, blog, artykuły eksperta - wszystko za daleko, aby sięgnąć
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ama za daleko bo wymaga to wysiłku - lepiej spytać i czekać na odpowiedź najlepiej natychmiastową :/
    Ja sie nie wkurzam - czasami tylko śmieję w głos albo zastanawiam czy moje dziecko jest dosyć wyedukowane by w przyszłości nie zadawało takich pytań
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    A mi łapki opadają... Szkoda że wszyscy bez wyjątku ma możliwość dostępu do internetu... :/
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Mnie drazni to, ze biora sie za robote o ktorej jak widac nie maja pojecia :) a potem placz i lament- bo on skonczy we mnie w dzien okresu itd... mam syna ma 19l jak tylko domyśliłam sie, ze współżyje ( zaczął na dłużej zostawać sam na sam z dziewczyna swoją )zapytałam sie go wprost zcy sie zabezpieczają, był zaskoczony pytaniem, ale odp mi ze tak:) byłam dumna z synka mojego:))
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeNov 26th 2011
     permalink
    brakuje tylko pytań typu "skończył we mnie w dni płodne, czy jestem w ciąży?"
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    eveke: brakuje tylko pytań typu "skończył we mnie w dni płodne, czy jestem w ciąży?"

Takie też już było :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    No i co z tego, że się "zabezpieczają"?
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeNov 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Amazonko może to z tego, że dziewiętnastoletnia dziewczyna nie zajdzie w nieplanowaną ciążę?:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Niekoniecznie nie zajdzie.
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Już o tym rozmawiałyśmy... NPR nie jest jedynym słusznym wyborem, a prezerwatywa czy tabletka też chroni przed ciążą- nie w 100% ale takiej pewności nie ma w żadnej metodzie.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Oczywiście, że nie jest, bo nie w tym rzecz, tylko w ryzykownych zachowaniach.
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    taaa..ryzykownych zachowaniach.. w wychodzeniu na ulicę i w ogóle wstawaniu z łózka
    • CommentAuthorjacus1
    • CommentTimeNov 28th 2011
     permalink
    Witam!
    Zamieściłam swój wykres. Ponieważ nigdy nie miałam az tak długiego cyklu, mam podejrzenia o ciążę. Choć z drugiej strony wydaje mi się, że cykl miałam dwufazowy i był wyraźny skok temperatury, ale nie od razu po współżyciu-więc może jednak nei jestem...
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    yyy , ale że co? uważasz , że skok powinien być po stosunku? bo nie rozumiem
    --
  12.  permalink
    Hmm... Ja się Amazonce nie dziwię. Trochę przykre, że my się biedzimy z wykresami, a łóśćń, która też stosuje MRP, spada kamień z serca, że jej syn się zabezpiecza. Czy to nie świadczy o tym, że gdzieś tam, jakaś część każdej z nas nie wierzy w metody NPR?
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeDec 2nd 2011
     permalink
    Nie ze nie wierze :) ale co mam powiedziec dziewczynie syna zeby sobie temperature mierzyła... to chyba za wczesnie na takie osobiste rozmowy z dziewczyna syna
    --
  13.  permalink
    Rozumiem i Ci nic nie wytykam, bo nie mam czego :shamed: Taka moja refleksja :smile:
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Fretko zapewniam Cie, że gdybym miała córkę 19 letnia to na 100% bym ją przekonała do NPR,a dziewczyna syna jest fajna, ale nie wiem czy to ta jedyna:) a nie chcę wyjśc na ta co wtyka nos w nie swoje sprawy ;)ato że sie ze robią to z gumką, to ich wybór, cisze się, ze choć taki :))
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Fretko a ja Ci powiem tak... ja wierzę w NRP, oczywiście stosując sie 100% do zasad jest to sensowne i skuteczne zapewne, natomiast ja, osobiście, kiedy już zajdę w ciąże i urodzę dziecko... nie wiem czy zdecyduje się później tylko na NRP kiedy bede w kategorii "odkładam".
    Seks chcę/ chcemy uprawiać kiedy mamy na to ochotę, a nie wtedy gdy będzie 3 faza i wolno mi ... przy moich długich cyklach to by oznaczało czekanie nawet 25-35 dni....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    łóśćń: Fretko zapewniam Cie, że gdybym miała córkę 19 letnia to na 100% bym ją przekonała do NPR,a dziewczyna syna jest fajna, ale nie wiem czy to ta jedyna:) a nie chcę wyjśc na ta co wtyka nos w nie swoje sprawy ;)ato że sie ze robią to z gumką, to ich wybór, cisze się, ze choć taki :))

Tylko wtedy musiałabyś chyba porozmawiac z partnerem córki, żeby zrobił sobie badania na antyciała HIV...
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Kaonashi ale mi podałaś masakra :tooth:no ale masz racje w sumie
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeDec 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Tak myślę, że mam :). Jeśli doczekam się dzieci kiedykolwiek, to na piedestale postawię prezerwatywę na ten młodzieńczy czas. Zaufanie do npr nie ma tu nic do rzeczy.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    No właśnie, Kaonashi, święta prawda. To zależy przed czym ktoś chce się zabezpieczyć.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Inna sprawa, że niewiele nastolatek byłoby skłonnych do stosowania NPR
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Wiec jak będę miała córcie to zanic przed ślubem nie będę jej dupy truć NPR-em :))znaczy dobrze ze jestem dumna z synka :)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.