fajnie ;) ja bliżej gwiazdki wrzucę fotkę z moją choinką. K przywiózł mi w doniczce - sam w lesie wykopał ;) zrobiliśmy ozdoby i postawimy w moim pokoju. Póki co, stoi jeszcze na zewnątrz, nie chcę aby miała podwójny szok związany z przesadzeniem i temperaturą.
u nas dziś była Akcja Choinka: w nocy usłyszałam szumik, a potem buch! Choinka sie przewróciła o 0.15 :) ale nawet niewiele sie potłukło, bo poleciala na dywan...
Ech, Ashley, niezbyt miłe wrażenie w nocy ;) Mnie przedwczoraj o 6 rano zbudziło stukanie na zewnątrz. Myślałam, że to ktoś włamuje się do domu. a to chyba jakieś plastikowe części od oświetlenia tak hałasowały na wietrze!!!!
no troche szkoda tych drzewek... ale za to kupujemy w sklepie, w którym twierdzą, ze za kazde scięte drzewko sadzą 2 nowe, wiec troche jakby sie rozgrzeszam... moja mama robi sie ostatnio sentymentalna i postanowiła zrobic choinke, jaką mieli w dziecinstwie, tzn. wiszą na niej pierniki, mandarynki, orzechy (bombki tez oczywiscie) i jest taki łańcuch z bibulek i aniołki szydełkowe :) wygląda kiczowato jak diabli, ale taka chyba ma byc choinka...
naszczęście są już szkółki które produkują tylko świerki i inne podobne w choinki - i las można zostawić w spokoju a kupić sobie taką specjalnie na ten cel hodowaną
mówi sie, że ktos jest obwieszony jak choinka i to raczej ma znaczenie negatywne, ze ktos ma na sobie duzo różnych cudów, różnokolorowych, niekoniecznie pasujących do siebie... to taka jest nasza choinka ale, zgadza sie, mama sie napracowala nad tym łancuchem i aniolkami szydełkowymi, duzo serca w nie włozyła i wszyscy są zachwyceni efektem. Etap jednokoloroych ozdób, np. tylko srebrnych, juz mamy za sobą.
zuza, zaraz mi się wyrzuty sumienia włączą że w ogóle ją mam, nieważne że wykopaną z korzeniami nie wiem gdzie K ją wykopał, ale pewnie zostałaby ścięta przed świętami, bo jest ładniutka
a my mamy choinke ze szkółki wykopana z korzeniami , którą po świetach posadzimy u babci na działce , tak jak to jest w naszej tradycji a tutaj moje smutaski , które idą jako dodatkowy porezent dla rodzinki . Mary śliczna choinka .Ja tez mam , jak to MM mówi regionalną , bo wszystko prócz swiatełek jest na niej naturalne.
choinka w rzeczywistosci wyglada ładniej , nie zapalałam lampek do fotki bo oślepiają
Żonkil i krokus najbardziej mi się podobają. Sama chciałam się zająć deocupagem, ale jakoś nie znalazłam na to czasu do tej pory. Ostanio dziwnie tęsknię za jakimiś świątecznymi ozdobami i chętnie otoczyłabym się małymi zbędnymi bibelotami - ja minimalistka Kurczaczek blady - co się ze mną dzieje
-- To możliwość spełniania marzeń sprawia,że życie jest takie fascynujące...
Ashley - przepiękne te Twoje dzieła , sama chciałam sie tym zająć , ale nie mam pojecia co i jak , no i słyszałam że to dość kosztowne hobby . Możesz przybliżyc tę technike ?
ja kupuje tak zeby nie bylo strasznie drogo, np. serwetki w sklepach internetowych na sztuki, a nie całe paczki, lakier kupiłam w Castoramie (do boazerii, 1l) wiec taka pucha za 21 zł starczy mi na długo (jak nie wyleje przez przypadek). W kraki musiałam zainwestowac niestety, ale tez starczają na długo, poza tym nie wszystko krakuje. Farby akrylowe kupiłam 2 takie artystyczne, a pozniej 1 puszke emalii akrylowej z Dekorala i pozbierałam po rodzinie resztki barwników i sama tworze barwy. Jajca drewniane na Allegro. Co do przybliżania techniki, to temat rzeka... więc proponuje odwiedzić wizaz: http://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=58 /> Mój główny problem to zmarszczki na serwetkach, jak widać na zdjeciach. Ale uczę się :)
Wiem że nie skrobane ale malowane , mojego M ciocia wszystko u mnie robić złota raczka od budowania do szycia i ogród . Uczę się o dniej właśnie pięlegnaci ogrodu i ma nadzieje że haftu bo śliczne haftuje obrazy, i robótki ręczne też śliczne . Ashley na prawdę śliczne to co robisz!.
A ja niedługo pochwalę się pomidorkami ;) Jak je popikuję, to wkleję fotki ;) Nie mam duszy artystycznej ;) wczesniej ogrodniczej też nie miałam, ale sie rozwijam ;) W tym roku może uda mi się wyhodować pierwsze w życiu pomidory, do tego koktailowe, które oprócz niesamowitego smaku mają niesamowity wygląd dekoracyjny ;)
Cieszę się, że temacik powrócił i są nowe prace Mam pytanie do Ashley: Czym się różnią zwykłe serwetki, jakie można kupić w sklapie, od serwetek do decoupage proponowanych na allegro? Kupiłam kiedyś taki zestaw farb akrylowych, były mi potrzebne do bodypaintingu, (była tam załączona serwetka i ramka) i przypomniało mi się właśnie, że mogę też robić decoupage. Także chcę kupić serwetki i zrobić śliczne jajeczka na Wielkanoc. Szkoda że normalne jajka jakie później zjadamy się nie nadają. Chyba farba i chemia wchodzi wgłąb, prawda? No, chyba że robimy prezent dla ukochanej teściowej hihi
Zapomniałam napisać, że bardzo podobają mi się jajeczka Ashley. hihihiiihihiiiii jak to zabrzmiało ..................... Mona różyczki baaaardzo ładne. Ybko wklej swoje prace, koniecznie!
Baby, serwetki nie różnią się niczym. Na necie jest bardzo duży wybór i nie musisz kupować całej paczki, ale to wciąż te same serwetki :) Co do jajek, ja bym ich jednak nie jadła, kto wie co tam do srodka przenika...ale ozdabiac je mozesz, nie widzę przeszkód. Jesli jestes delikatna, mozesz ozdabiac wydmuszki.
Dziękuję Ashley za odpowiedź Kupiłam kiedyś takie piękne serwetki i trzymam je na jakąś specjalną kolację, ale chyba 1 sprzeniewierzę i coś okleję. Właściwie jest nas dwoje, to potrzebne nam 2 serwetki, oj chyba się reszta szybko rozejdzie
zacznij od podkładek pod kubki :) ja oklejałam na początku takie podkladki pod piwo i całkiem nieźle się sprawdzały, bez kosztów i płaskie, więc łatwiej :)
Mary - pomidorki super A ja wklejam link do mojego albumu , który został rozszerzony o nowe bukiety i stroik wielkanocny ( niestety kolory na stroiku nie odzwierciedlają rzeczywistości ) http://monawmona.fotosik.pl/albumy/152586.html
Super rękodzieła - ja podobnie jak kilka z Was uwielbian haftować krzyżykowo na kanwach - mam juz kolekcje obrazków i obrazów:) może kiedy zrobie fotki i wrzuce:) hi hi Poza tym w wolnej chwili uwielbiam rysować a właściwie szkicować - szczególnie ludzi - sprawia mi to przyjemność i zajmuje wolny czas