Czy prowadzicie szkolenia na radach ped? Mi dyr zleciła przeprowadzić takie szkolenie (nie mam nawet mianowania) nt Planowania pracy nauczyciela Nie wiem jak to ugryźć, może któraś z Was miała podobne u siebie. Potrzebuję jakichkolwiek materiałów.
Miałam przyjemność prowadzić radę szkoleniową na temat dysleksji. To było jedno z moich stażowych zadań. Wydaje mi się, że tu stopień nie ma znaczenia.
Może spróbuj ugryźć temat w aspekcie szerokim (planowanie nauczania na danym etapie nauczania) i węższym (planowanie na dany rok szkolny). Rozkłady materiału, monitorowanie realizacji podstawy programowej, wymagania na daną ocenę.
u nas tez podobnie z tymi szkoleniami jest tyle ze prowadza je ochotnicy, najczesciej ci ktorzy sa w trakcie awansu zeby "papier" byl Josaris dobrze radzi z tym podzialem, ja bym dala tu jeszcze planowanie dostosowania wymagan do specyficznych potrzeb ucznia sprawdzalas na stronach internetowych? moze jakis konspekt gotowiec znajdziesz, wiem ze z aktywizacji sa na bank. zerknij: literka.pl profesor.pl edux