Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ciąża rzekoma - rzadkie zaburzenie występujące u kobiet, u których mimo braku zapłodnienia dochodzi do somatycznych zmian w organizmie jak w przypadku ciąży, tj. powiększenie obwodu brzucha oraz piersi, zatrzymania miesiączki, powiększenia macicy.Ciąża urojona charakteryzuje się występowaniem urojeń, w których kobieta jest przekonania, że jest w ciąży, jednak w odróżnieniu od ciąży rzekomej nie występują żadne zmiany somatyczne w organizmie, a zaburzenie ma jedynie charakter zaburzeń myślenia.
nie no, jakbym nie wiedziała od Ciebie czy tak ze stronki że to lalki, to bym sie w życiu nie domyśliła. Kopia I-sza klasa.
Myślicie, że edukacja seksualna zapobiegnie ciążom nastoletnim/przedmałżeńskim/niechcianym?Badania pokazują, że jest wręcz przeciwnie.Ponadto postulowana edukacja seksualna jest niepełna, niefachowa i zideologizowana.
Ale to o czym piszecie nie jest kwestią poziomu wychowania seksualnego w szkołach a wychowania w domach.--
Niestety brak więzi między rodzicami a dziećmi, brak rozmów, bliskości powoduje, że nie są oni autorytetami i tak naprawdę sami sobie strzelają wychowawczego samobója. Niech się później nie dziwią, że im 15 latka przyjdzie do domu w ciąży.
ale przychodzi czas, gdy dla dziecka najbardziej liczy sie grupa rówiesnicza.
Chodzi mi o to,ze nasze założenia co do rozmów z nastolatkiem mogą sie zupełnie w przyszłości nie sprawdzić.
Jeśli coś mi mówiło, że nie odważyłabym się przyznać do tego tacie- czułam, że nie jest to do końca ok.
Inaczej sie dzieci wychowuje.
Czasem mi się wydaje, że nawet nie to, że się wychowuje, ale raczej hoduje. Jak święte krowy...
Tylko gdzie? Nie na dworze, na boisku tylko na gadzie albo na fejsbuku :/
Tyle,że punkt widzienia zalezy od punktu siedzenia.