Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Amazonka: Dzięki zasiłkowi dla samotnych matek małżeństwa się rozwodziły.
--
Ama, chyba przesadzone stwierdzenie
Nie jestem samotnym rodzicem ale zapewniam Cię ze taka pomoc jest z MOPSu tylko warunek -> trzeba sie tam przejść i jeśli sie nie pracuje mieć zaświadczenie o zarejestrowaniu w PUP jak pracuje to zaświadczenie o dochodzie i dochód nie przekraczający 350 (iluś nie pamiętam dokładnie) zł na osobę a oni płacą za przedszkole z tego korzystała 2 z moich dzieci i teraz trzecie. Szkolna pomoc też jest - 100zł przy rodzinnym i dla tych o niskim dochodzie jest tzw "wyprawka" (kwota różna w zależności od klasy) i stypendium socjalne poza tym pomoc dla samotnego rodzica może byc w formie darmowego przedszkola lub żłobka, wyprawki do szkoły.
Właśnie w radio podawali informację, że już "płyną" do niej pieluchy, kaszki itp itd i że ma zasądzone alimenty od ojca i komornik się tym zajmie, jakąś zapomogę też dostała i zasiłek dla samotnych matek.
na ile i na jak długo jej tej pomocy starczy/lub/jak długo będzie dostarczana.
Oby nie zbyt długo, bo to nauczy ją tylko wyciągać rękę po pomoc.
na pół etatu sprzątać ulice
Oczywiście, że to wymyślone. Nie wiem jaką można mieć przyjemność z tworzenia takich historii i po co to wogóle robić... Mam wątpliwości, czy to prawdziwa historia.
jej brakuje kilku m-cy do pełnoletności Mi też się wydaje, że jeśli dziewczyna jest pełnoletnia to matka formalnie nie ma nic do tego.
Tamara czytaj ze zrozumieniem - napisałam to innymi słowami Ja nie mówię że wszystkie ciaże są takie ale jest ich znaczny odsetek