Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 24th 2009
     permalink
    cześć Wam.
    robotę na dziś mam już za sobą :) kabelki obrane :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    myszorka: And dzięki ale to jeszcze za trudne autko,
    te co pokazałam może i tak ale Ubi ma np motor gdzie jest dosłownie 5 śrubek. Są modele prostsze i trudniejsze. Uwierz w swojego syna że potrafi :)
    Otwierane drzwi skończyły się u nas tym ze WSZYSTKIE auta musiały coś otwierac hihihi
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    Hej Dziewczyny,
    jestem na 28dniach ponad rok, kiedyś do was zaglądałam....:cool:
    Jesteście doświadczone obserwatorki i dlatego chce się was poradzić w delikatnej kwestii JAK wyedukować faceta;) żeby sie nie zniechęcił.... chodzi mi książkę o NPR, która mogłybyście polecić. Bo za diabła nie mogę mu wytłumaczyć o co chodzi z fazami cyklu, owulacja itp. Albo kiepsko i niejasno tłumaczę albo on nie chce zrozumieć;)
    Pozdrawiam was serdecznie :)
    --
  1.  permalink
    a ja po zakupach do nowego mieszkanka.kupiłam dzisiaj wszystko do sprzatani a a takze półeczki i wieszaki ,sciereczki i nawet ozdoby i za wszystko zapłąciłam-100zł! mamy taki tani sklepik
    ja poszłam po triche słonca do solarium:)
    z tym US to ja mam znajoma i mi zawsze mówi kiedy bede miała ale ja jeszcze w tym roku nie oddałam PIT bo czekam na pit |M który ponoc wysłali tylko,ze jakos nie doszedł
    a czas ucieka
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kitek mam podobny problem... w sumie miałam.. dlatego podałam mu jakieś tam informacje, o które sam pytał... :)
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    talka ja mam wrażenie że do czasu jak mówię to rozumie;) potem gdzieś ta wiedza zanika- nawet rysować mu zaczęłam :wink:....myślę, ze z książką będzie mu łatwiej pojąć mnie zaczyna brakować pomysłów:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Aga, komputer musiałam oddać do serwisu, bo znikał mi ekran, i jestem praktycznie odcięta od netu, wchodzę tylko czasami na 28 z komórki brata, ale na forum nawet nie zerkam, bo tekst est w dziwnym formacie i musialabym chyba z tydzien spedzic na czytaniu,żeby być w miarę na bieżąco. Z pracy dzwonili-niestety nie przeszłam do kolejnego etapu rekrutacji:(. Radek jutro wracam, czekamy na niego ja i sweter:D, mam nadzieję, że w miarę szybko do mnie przyjedzie, ale nie chcę się na zapas cieszyć... Stęskniłam się uż za Wami, ale jeszcze jakieś 3 tygodnie pewnie będę na niego czekać....
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kitek, powtórka dobrych podręczników dla Was:
    Metoda Rotzera
    Metoda Kippleyów
    Metoda Kramarek
    Metoda Billingsa
    Metoda angielska

Więcej info jest w ABC podręczników

Próbujecie wspólnie interpretować wykresy? Macie w pobliżu jakieś kursy?
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No nie wiem shehe - co znaczy 3 tygodnie.
    Moim zdaniem jak facet wraca po miesiącu nieobecności z innego kraju (kontakt ograniczony) i kocha i mu zalezy to nawet noca wrzyjedzie - pół Polski (jak trzeba) żeby się zobaczyć z ukochaną.
    Wiem, wiem - teraz co po niektóre mnie tutaj wyśmieja, że romantyczka itd., a nie prada, bo realistka. Jak chce to może i tyle! :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    Amazonko dzieki-właśnie myślałam o Rotzerze.. nie interpretujemy wykresów wspólnie jeszcze- mam nadzieje ze to się zmieni... póki co to chcę by pojął podstawy fizjologii bo swoją edukację biologiczną skończył dawno temu.... co do kursów- mieszkamy w Poznaniu wiec pewnie byśmy coś znalezli - ale cierpimy na chroniczny brak czasu.M wraca do domu tylko na kilka dni w miesiącu... a kiedy już jest to w sumie nawet nie ma czasu zdeby w spokoju posiedzieć w domu... nie mówiąc już o jakiś wspólnych wyjściach.
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    Iwazgadzam się!! Mój M cały czas jest w rozjazdach i nie raz zostaje mu do domu 1000 km i robi to na raz chociaż tylko po to żeby mi buzi dać zanim wyjdę rano do pracy ( no i po to żeby sie wykąpac we własnej wannie i wyspac:wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Amazonka ta książka, którą podajesz do metody angielskiej to chyba jednak nie podręcznik :confused: mam ją właśnie przed sobą.. poza tym pytałam dorah i pisała, że tam są informacje dla nastolatek, które chcą się dowiedzieć jak funkcjonuje organizm.. coś jak powtórka z biologii.
    --
  3.  permalink
    Iwa, te 3 tygodnie to były o czekaniu na laptopa:DD, a na Radka to nie wiem ile będę czekać, zobaczymy, czy mu zależy...
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A mojego M wcale ,nie interesuja wykresy i mierzenie tem,ja tam go mawet nie zmuszam,tylko mòwie ze ,teraz to tylko gierki moga byc ,albo prezerwatywa...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no i sie rozpadalo...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ewa, po co Ci prezerwatywa? Przecież wiesz, kiedy jesteś niepłodna?
    Wystarczy, że Ty będziesz potrafić zinterpretować obserwacje.

Talka, tak, to podręcznik dla nastolatek, ale jedyny o metodzie angielskiej.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AMA ,wiesz ,moze zdazyc sie ,ze wezmie nas na seksik w dni plodne...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no wiem właśnie. a szkoda...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 24th 2009 zmieniony
     permalink
    Ewa, to Twój wybór i Twoje starania. :-) Pisałaś, że chcesz odłożyć poczęcie?
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    tak AMA odkladam...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    przecież użycie prezerwatyw to nie tragedia. Nie każda musi ściśle stosować NPR. można wybrać MŚP
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    K
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    k ?
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    Zakpiłam Rotzera! mnie sie przyda ... ale dla M bedzie chyba zbyt skomplikowana= nie żebym nie wierzyła w jego mozliwości;) może ta o met. ang. będzie prostsza... albo zakupie odręcznik do biologii:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nikt niczego nie musi. Jaka tragedia? Jeśli ktoś ma motywację do odłożenia poczęcia, to nie korzysta z okresu płodności. Jeśli nie ma, to niech korzysta - jego sprawa.

Kitek, zbyt skomplikowana? Nie do wiary.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Amazonko ja tam mam motywacje a z okresu plodnosci korzystam stosujac prezerwatywy, po to jest metoda swiadomej plodnosci zeby wybierac swiadomie. stricte npr bylby u mnie zupelnie skreslony

Kitek - ja po prostu przekazalam mezowi najistotniejsze info a pozniej jak wpisywalam obserwacje to on sie dopuytywal co i jak. teraz to juz nawet "slownictwem fachowym" typu szczyty czy skok potrafi niezle sie poslugiwac :tooth:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wszystko jest dla ludzi.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jeju jaka pogoda do bani,zeby jutro bylo ladnie...M wròcil, kolacja gotowa...
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Dzisiaj grad złapał nas na placu zabaw. Przeczekałam w domku. Grad był jak małe styropianowe kulki - sypało jak z worka, ale na szczęście tylko kilka minut.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U mnie w ogóle dziwna pogoda. na przemian słońce, deszcz, śnieg, grad, śnieg z deszczem. Teraz jest dobrych 10cm śniegu i zimno :/ Masakra
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    cześć,
    pogoda jak pogoda, oby w życiu były tylko takie problemy :wink:
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    witam
    u mnie strasznie wieje, ja siedze i pisze prace i siedze w folii na kanapie
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    A co do NPR to zgadzam sie z AniaM
    wiecie co znalazłam u siebie szkole dla dzieciaczków co o tym myślicie?
    http://www.yamahakatowice.pl/index.php?cms_site=183
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    myszorka wygląda interesująco, zaraz przejrzę szczegóły i powiem czy ja bym sie zdecydowała ;)
    a mamy, jak myslicie, jak Max nosi teraz rozm.86/92 (rozmiar 86 z hm jest teraz dosłownie na styk) to jaki rozmiar typowac na lato ? 98 nie będzie za duże?
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Jemma Matus ogolnie nosi 92 a pajaca mu kupiłam ostatnio na 104 więc musisz mierzyc to co teraz i dodaj pare centymetrów
    A spodnie na 92 wszystkie ma za długie
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Jemma a jak szkoła?
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ee... do bani, nie chce uczyć ale co zrobić ;) na szczęście ten weekend mam wolny :D
    Myszorka, ciekawie się zapowiadaja te zajęcia, fajnie by było, żeby Matuś miał kontakt z innymi dzieciakami, a ile to kosztuje?
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    są bezpłatne zajecia próbne, a potem 100 zł miesiecznie, raz w tygodniu
    a u mnie tez w szkole nie fajnie, egzamin w niedziele tak sobie poszedł, teraz pisze 2 rozdzial pracy
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    a weekendy wszystkie zajete, nawet jak wróce w piatek nad ranem z wczasów to w sobote juz mam zajecia, masakra, byle do 6 czerwca
    --
  4.  permalink
    I znów Was nie ma ? Oj baby.....:neutral:
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    u nas śniegu do łydek:( i porzadny minus na termometrze..heh..co za pogoda:(
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeMar 25th 2009
     permalink
    witam pierwsza w środe i w tą doopiatą pogodę
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    jestem wnerwiona na maksa, Matuś chory tzn ma taki katar ze wczoraj aż go na wymioty zbierało, nocka ciężka, żal mi go bardzo. Ale mąż to mnie wkur... nieziemsko, powiedział ze mam wybierac albo on albo drugie dziecko mam czas do konca miesiąca, jak on to juz tylko będzie Matuś i żadnego więcej baby, a jak drugie dziecko to rozwód. szantaż :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    witajcie!
    myszorka - nie żartuj, że M postawil cię przed takim wyborem. Czym sobie mały na to zasłużył, czym tak zdenerwowal tatusia????????:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A co do tej szkoły to dzieci brata mojego M chodzą w Katowicach do takiej juz ładnych kilkau lat ( na gitarę, skrzypce, akordeon) i są bardzo zadowoleni. Ale chyba zaczęli chodzić jak mieli 4-5 lat - tak mi sie wydaje, ale musiałabym dopytać.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    witajcie z rana... u nas ZNOWU pada snieg. chyba cos sie komus poprzestawialo z ta pogoda :devil:

jestem wsciekla jak diabli, jutro przy okazji wizyty mamy u lekarza w warszawie liczylam ze sie wybiore na zakupy a tu zapowiada sie ze jedynie moglam pomarzyc. Krzysko w nocy kaslal i rano wstal z takim niefajnym kaszlem :(( R mowi ze jak sie nie rozkreci to przeciez mozemy jechac a ja sie boje zeby go nie "dorobic" swoimi checiami wloczegoskimi po sklepach :cry:

Myszorko wspolczuje syt. domowej. dla mnie takie zachowanie jest nie do pomyslenia. nie rozumiemm tylko czemu maz daje ci taki wybor. co mu kolejne dziecko przeszkadza?? kiedys zrozumialam ze planujecie dwojke
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Idziesz z małym do lekarza, czy raczej narazie domowe sposoby???
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Aniu - ja chyba tez zrezygnowałabym z zakupów tym bardziej że moja zawsze wtedy coś złapie dodatkowo np. katar to pewnik.
    W sobotę chcę ją zabrać do Wrocka zakupić buciki i już też myślę co to będzie po powrocie - niestety centra handlowe to porazka dla takich dzieci!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A co do pogody to u mnie rano -5 stopni i skrobałam szyby przez kilka minut - fujjjjjjjj mam dość tej zimy.
    A wczoraj popołudniu i w nocy padał śnieg!:sad::sad::sad::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hej na kawie :)
    Ja na zakupy też muszę iść takie porządniejsze spożywcze bo w lodówce już powoli tylko światło i słoiczki z chrzanem i musztardą :/ niech pogoda będzie normalniejsza wrrr bo nawet nie mam jak się ruszyć
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.