Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkarakal
    • CommentTimeJan 24th 2013
     permalink
    Mal - słowo zdechnac jest dla ciebie brzydkie?? :shocked:
    i bardzo proszę.. Mniej agresywnie do mnie..
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    jesli Wam nie pasuje ten watek czemu dzis spedzilyscie na nim pol swojego dnia.? to jest bardzo ciekawe.watek nosi juz inny temat,wiec misja Wasza moze byc uznana za zakonczona..chyba ,ze nie mozecie se ze mna rozstac.to owszem,zostancie.w koncu poki tutaj jestescie-ten watek tak szybko nie umrze.:wink:

Treść doklejona: 24.01.13 17:58
    Bosca-troche ordynarne i nie na miejscu.jesli wpadasz z zamiarem zaatakowania kogos musisz sie liczyc z jakas reakcja.i nie bylam agresywna.daleko mi do takiego stanu poniewaz nie mam powodu do takiej reakcji.to zwykla dyskusja na zwyklym forum.poza nim toczy sie normlane zycie z prawdziwymi emocjami.musialabys zagrozic mojej rodzinie abys mogla nazwac moja postawe agresywna.jestem potulna jak baranek..:):wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    nooo prosze ...jaki szybki efekt nowego watku ,tyle nowych nickow i grono sie powieksza :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
    • CommentTimeJan 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Mall daj sobie spokój ! Tu już nawet nie chodzi w cale o twój wątek który założyłaś, czy o to że jesteś świeżynką w temacie ciąży czy nie, tu chodzi o to że jesteś NOWA - a one są tu DŁUŻEJ i nie możesz wychodzić poza szereg, musisz znać swoje miejsce !

"Mnie to najbardziej zadziwia fakt, ze ktos tu zaklada konto, jest kilka dni i probuje robic rewolucje "
    "Też kiedyś psioczyłam jak byłam "nówką sztuką", też chodziło mi po głowie, żeby założyć wątek czy dwa"
    "Mal, jesteś tu 55 dni, nie wiem, czy na forum czasem nie krócej."
    "to biorac pod uwage Wasz staż"

TU CHODZI O WŁADZE HAHA :bigsmile::bigsmile::devil::devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mal zmienmy watek na draka forumowiczek i jak bum cyk cyk do histori watek przejdzie :bigsmile::bigsmile::bigsmile: swietnie Nam wszystkim to idzie :rolling::rolling::rolling::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    M..al - no bawisz mnie... Filologiem to ty nie jesteś... zaliczenie słowa zdechnac do ordynarnych swiaadczy o ubogiej leksyce
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    fanta666: TU CHODZI O WŁADZE HAHA :bigsmile::bigsmile:

Tak. I wiesz co? To wina Tuska. Facepalm.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ej no kobitki zostawmy ten watek :whorship::whorship: tu normalnie bardziej fajnie niz na innych sie zrobilo :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Okej, wydalo się- w kolejnej edycji na wybór Popierdółkowej Królowej Forum chcę startować :bigsmile: Dobije tylko do 600 dni na tym portalu, bo dopiero wtedy chyba można kandydować xD:fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A w sumie najbardziej rozśmiesza mnie to, że średnio raz na pół roku ktoś nowy (tak, bo są to na ogół nowe osoby) próbuje zaprowadzać swój porządek na forum i dyskusje idą IDENTYCZNYM torem, trzeba sie chyba do tego przyzwyczaić i nie próbować tłumaczenia.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jakie to szczescie, ze popierdolkus zwyczajnus jest jak jętka-wiedzie zywot intensywny, ale baaardzo krotki:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Fanta-ja to wiem,Ty to wiesz,One tez to wiedza...:)))))

Nerus-szkoda naszego zdrowia tak mysle.z mysla o naszych malych Okruszkach pod sercem i faktycznie estetyke tego forum mozna uznac ze nie ma co dawac wiecej powodow do robienia bagna z tego watku.nic konstruktywnego to nie wnosi do naszego zycia,a daje tylko darmowa terapie wywalania swoich zali na innych.innym pewnie takze nie jest milo czytac tego typu przepychanki. jest to tylko darmowy pokaz co sie faktycznie kryje w duszach tutaj niektorych piszacych.jakie sa ich prawdziwe oblicza oraz intencje.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Ja tam jestem wredna wiec i taki watek mi nie przeszkadza :bigsmile: a urazic mnie to uuu ciezkawo :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    wiecie dlaczego nowe maja jeszcze odwage zakladac nowe watki? bo jeszcze nie mialy tego nieszczescia poznac Was ..:)) i brawo dla nich,za odwage i chec wyjscia z bezbarwengo szeregu.trzeba miec cywilna odwage by stanac na przeciwko grupie niezadowolonych z zycia kobiet ktore swoje frustracje wylewaja na kazdego kogo sie da.ja mam to szczescie i te,ktore probowaly-ze zamkniemy lapa i bedziemy w cudownym swiecie,ale Wasi najblizsi tego szczecia juz nie maja.:wink:

Treść doklejona: 24.01.13 18:11
    Nera-jestes odwazna.masz swoje zdanie.jesli czegos pragniesz to do tego dazysz.wiekoszosc ludzi nie ma odwagi nawet o tym pomyslec.ale bylo-minelo.egzamin zdalysmy.
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Mal77: wiecie dlaczego nowe maja jeszcze odwage zakladac nowe watki? bo jeszcze nie mialy tego nieszczescia poznac Was ..:)) i brawo dla nich,za odwage i chec wyjscia z bezbarwengo szeregu.

Mal, ostatni raz zapytam, potem znikam- w pracy też wychodzisz poza "bezbarwny" szereg i łamiesz zasady? Jak jedziesz samochodem to też skręcasz pod zakaz żeby "wyjść przed szereg"? Podejrzewam, ze nie. Forum ma zasady i lata mi, czy jesteś tu niecałe 2 miesiące czy 3 lata- każda użytkowniczka powinna zasad przestrzegać- amen.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mal77 nie jest zle forum zobacz jak rozkwita :rasta:
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    Nera, i co sie tak podniecasz?
    [wymoderowano] mozecie u Mal pod wykresem, alebo pod Twoim, albo u Fanty. wszak psiapsioleczki jestescie.
    robicie to na co dzien u siebie wiec po co na forum?
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Lexia-nawet w kodeksie drogowym sa nowelizacje.powstaja nowe znaki drogowe itd.wszystko sie rozwija.gdyby czlowiek nigdy nie probowal czegos nowego wciaz bysmy siedzieli w jaskiniach.swiat sie zmienia kazdego dnia nawet jesli jest to na pierwszy rzut oka niezauwazalne.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Staraczki po 30 i starajace sie o dzidzie jakos tez moge na wspolnym forum pisac ...bo przeciez co po tym czy ktos ma 28 czy 30 ...
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ale tu się żadne zasady nie zmieniły, więc fakt ich złamania się nie zmienia. Zmienią się zasady, specyfika forum- zakładaj i milion wątków na dzień. Na dzisiaj zasady są po staremu.
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Elfika-czy piszesz to z wlasnego doswiadczenia?? moze opowiesz nam cos wiecej....nigdy nie lizalam zadnej,wiec pewnie bym nie wpadla aby komus w ten sposob napisac....urzekla mnie Twoja historia:wink:

Treść doklejona: 24.01.13 18:18
    Lexia-wiec moze ktos musi to zapoczatkowac..??

Nera-wlasnie,a my sie tam nie gryziemy i w metryki nie zagladamy.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Elfika -i ja chetnie pczytam o Twojej praktyce
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    a nie myślałyście dziewczyny (pisze do uzytkowniczek które przeszły kiedyś tu swoje ciąże) żeby podzielić Przyszłe mamusie na trymestry???
    widac że podział Dzieciaków przeszedł pozytywnie pomimo podobnych dyskusji :wink:
    przynajmniej dla mnie jest bardziej czytelnie, podczytuję wątek "starszaków" bo mój syn ma podobne problemy i czytam rozpakowane żeby sobie przypomnieć wczesne macierzyństwo.
    Może wątki o ciąży, podzielonej trymestrami byłyby bardziej dostępne dla nowych użytkowników?
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    na chwile musze opuscic to zacne towarzystwo...obowiazki....ale nie przejmujcie sie moje nieobecnoscia i piszcie..:)czujcie sie jak u siebie w domu..:) a dom,jak wiadomo-szanowac wypada..:):wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Na forum i tak jest balagan i tak jest balagan -kazda z Nas zaglada gdzie chce i pisze gdzie chce ,niezaleznie czy ma 30 lat i sie stara czy tez juz dawno urodzila a jeszcze Tkwi na watku Przyszle mamusie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    za krotkie jestescie na moje opowiesci.
    .
    Nera, jakby sie kto pytal to po 30 troszeczke inaczej jest z ciaza i staraniami pod wzgledem medycznym medycznym.
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Kasiek-bardzo madra uwaga...moze to bylby ten Zloty Srodek dla wszystkich..:)
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    kasiek80 -wkoncu jakas mila babeczka :bigsmile:
    elfika -a w 8tygodniu ciazy i w 34 tygodniu ciazy to jest tak samo tak????? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    dla mnie bylo tak samo. ani w 8 ani 34 nie moglam spac na brzuchu.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    i to tylko jeden powod??
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dla mnie więcej sensu ma podział na trymestry - jest sensowny, tak jak było z podziałem dzieciaków na wiek.

I tak Nero, po 30ce zdecydowanie inaczej zaczynają sie starania - ciesz się, że nie musisz tego doświadczać.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    The_Fragile -moze Mal brakowalo doszlifowania pomyslu do konca ,a Wy wszytskie na nia wsiadlyscie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    Nera86: i to tylko jeden powod??
    --

moze i wiecej ale nie bede Ci sie spowiadac ze swojej ciazy.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    elfika -nie zamierzalabym nawet tego czytac
    --
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    to po co pytasz?
    zapytaj Mal. to jej 5 ciaza...
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    The_Fragile:

Dla mnie więcej sensu ma podział na trymestry - jest sensowny, tak jak było z podziałem dzieciaków na wiek.

I tak Nero, po 30ce zdecydowanie inaczej zaczynają sie starania - ciesz się, że nie musisz tego doświadczać.

- - Podział na trymestry - uważam również, jak koleżanka powyżej, że mógłby to być dobry pomysł.

- - A co do starań po 30 - różnicy nie zauważyłam, jednakże ciąże lepiej znoszę jednak po 30-tce:) Odpukać, oczywiście:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nera, przeczytaj dyskusję od początku - było to co zwykle - prośby o niedublowanie wątków. Chociaż podział na trymestry też dubluje Przyszłe prawdę mówiąc... Powtarzam to, co napisałam w pierwszym poście - nie rozumiem dlaczego z Przyszłymi jest taki problem? Też się bałam na początku tam odezwać, ale dziewczyny są naprawdę rewelacyjne, pomocne i warto się tam poudzielać.

Treść doklejona: 24.01.13 18:33
    migotynka: A co do starań po 30 - różnicy nie zauważyłam,

Migotynka, chociażby badania są inne, większy nacisk na PAPPĘ, itp. No i - chociaż na szczęście nie dla wszystkich - starania to już nie takie "hop-siup".
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Kasiek, mysle, ze nie ma co porownywac trymestrow ciazy do przedzialu wiekowego dzieci...

Poza tym, tu tak naprawde chodzilo wylacznie o posiadani kolka wzajemnej adoracji.
    A jeszcze, jak dodac do tego fakt, ze autorka watku bedaca rzekomo w piatej ciazy, obawiala sie, ze sie nie odnajdzie na watku dla Przyszlych Mamus...?

Mysle sobie, ze jak ktos chce byc pepkiem swiata to i w watku dla 10 osob bedzie mu duszno. A jesli ktos szuka rzetelnych informacji, to zada pytanie bardziej doswiadczonym w temacie...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    migotynka ,najlepsze jest to ,ze czemu co niektore po 30 zagladaja do starajacych sie o dzidzie jak tak po 20 dziewczyny:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Boże, dziewczyny, Wy się chyba naprawdę czepiacie dla samego czepiania. I ktoś tu mówił o rozszalałych hormonach ciążowych, co?
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    Jaheira: Kasiek, mysle, ze nie ma co porownywac trymestrow ciazy do przedzialu wiekowego dzieci...

a o to też toczyła sie dyskusja :wink:
    i nadal uważam ze jednak w każdym trymestrze są inne problemy...

The_Fragile: nie rozumiem dlaczego z Przyszłymi jest taki problem?

aktualnie jest taki problem że w lutym rodzi chyba połowa listy i są tematy porodowe co niekoniecznie interesuje ciężarówki początkujące.
    i większość stron to rozmowy własnie między tymi cieżarówkami dlatego czasem ciężko się wbić.

mnie to nie przeszkadza, ze dwa razy już pogadałam sobie do siebie i też było ok

:cool:
    ale po części rozumiem też ciężarne w pierwszysch tygodniach ciąży które nie moga się odnaleźć.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    The_Fragile:

migotynka: A co do starań po 30 - różnicy nie zauważyłam,

Migotynka, chociażby badania są inne, większy nacisk na PAPPĘ, itp. No i - chociaż na szczęście nie dla wszystkich - starania to już nie takie "hop-siup".

-- Rozumiem, jednak np. badania prenatalne, to chyba jeśli kobieta po 35, spodziewa sie pierwszego dziecka i są jakieś wskazania. Bo robić je tylko, że minęła 30-tka to nie ma sensu. Choć często robią je tez dziewczyny przed 30, czego już w ogóle kompletnie nie rozumiem.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kasiek80: aktualnie jest taki problem że w lutym rodzi chyba połowa listy i są tematy porodowe co niekoniecznie interesuje ciężarówki początkujące.

Ale Kasiek, to nie aktualny problem ;) Dwa lata temu też tak było ;) Natomiast baaardzo szybko potrzebuje sie tych tematów, które są poruszane przez "starsze" albo cenne są ich rady.

Co ciekawe - przeciez za każdym razem spotyka sie tam inne dziewczyny (nie spotyka się stale to samo grono rodzących rok po roku), a nadal widzę, że się zawiązują kolejne przyjaźnie :) Ja akurat to w 28 cenię.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mnie tam rybka bo wcale sie udzielac na forum nie musze ,mnie glonie o to chodzi ,ze niby kobiety ciezarne nie sa podzielone grupowo a tak naprawde dziela je tygodnie ciazy ...naprawde tego nie widzicie ??? nie udzielam sie intensywnie na Przyszlych mamusiach bo poprostu nie mam jeszcze wspolnego tematu z babeczkami tamtymi i tyle
    The_Fragile a czy ja napisalam ,ze tam sa puste dziewczyny czy jak?? cieplo mnie przywitaly wsrod swoich ,a ze nie mam jak sie wypowiadac w ich tematach to juz oddzielna sprawa ,dlatego czytam sobie i milcze ,a jak ktoras urodzi to szczere gratki wysylam i tyle bo coz innego ..nie odpowiem przeciez ,ktores ciezarnej z 32 tygodnia ciazy ,zeby sie nie martwila na zas itp bo tez tak mam to normalne ,ze rady takim udzielaja kobiety w podobnym tyg. ciazy a mi np.pozostaje tylko napisac ze napewno bedzie wszystko wporzadku bo coz moge innego (wybaczcie za moja maslana wypowiedz ale juz 9 dzien jestem chora i ledwo funkcjonuje)a jeszcze do tego niemily dzien mialam :sad: czekalam sobie na bicie serduszka chyba tylko zeby sobie poczekac w kolejce :cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Migotynka - ja rozumiem jeśli kobieta chce wiedzieć, czy jej dziecko jest zdrowe zawczasu (chociażby po to, żeby sie przygotować do operacji po narodzinach dziecka, czy znaleźć grupę wsparcia, jeśli zdecyduje sie urodzić - dla mnie to jest znak odpowiedzialności przyszłej matki). Po 30ce wzrasta ryzyko pewnych chorób, stąd te badania.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Jah - ja zrozumiałam to w taki sposób, że to 5 ciąża, ale poprzednie niedonoszone (?)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    The_Fragile: Natomiast baaardzo szybko potrzebuje sie tych tematów, które są poruszane przez "starsze" albo cenne są ich rady.

no oczywiscie :smile: i znów się pytania powtarzają i tak w kółko Macieju a wątek ma już 900 stron i nikt nie doczytuje wstecz.
    więc niektóre tematy są wałkowane po 1000 razy.

teraz sobie myślę że może wątki powinny mieć narzuconą jakąś ilość stron???
    i archiwizowanie wątków.
    może wtedy jeden wątek ale krótszy i wszystkim by się lepiej poruszało i ucięło by powtarzalność pytań na nonstopie...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    kasiek80 ale Twoj maluszek w brzuszku juz duzy ,zapewne juz czujesz ruchy ,super :bigsmile: niebawem poznasz plec ...instynkt Ci podpowiada co bedzie czy chcecie z partnerem niespodzianke ??
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    The_Fragile:
    Migotynka - ja rozumiem jeśli kobieta chce wiedzieć, czy jej dziecko jest zdrowe zawczasu (chociażby po to, żeby sie przygotować do operacji po narodzinach dziecka, czy znaleźć grupę wsparcia, jeśli zdecyduje sie urodzić - dla mnie to jest znak odpowiedzialności przyszłej matki). Po 30ce wzrasta ryzyko pewnych chorób, stąd te badania.

A ja mam odmienne zdanie:wink: Jeśli, owszem, lekarz zasugeruje te badania i mamy np 32 lata, to naturalnie, że tak trzeba. Ja równiez zapytalam swojego lekarza, czy takich badań robić nie muszę,mam 35 lat( niestety:))), ale w związku z tym, że z poprzednich 2 ciąż mam dwóch zdrowych synów, lekarz odradził. Mam usg genetyczne u specjalisty i mi to wystarczy. Ale chodziło mi o swego rodzaju "modę" na e badania tylko dlatego, że mamy 30 lat. One też przecież niosą ryzyko. Ale zaznaczam, to moje zdanie i nie znaczy to, że jestem mniej odpowiedzialna od tych, co je robią:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    migotynka: One też przecież niosą ryzyko

Tylko inwazyjne Migotynko.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.