Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJan 24th 2013
     permalink
    Kasiek, ale spojrz na to tak...
    Dlaczego jest tak, ze na Przyszlych jest tyle osob z terminem na luty?
    Czy dlatego, ze stworzyly zamkniete grono? Nie!
    Ani razu nie zdarzylo mi sie przeczytac nieprzychylnej reakcji na " swieza ciaze". Ale ta "swieza ciaza" musi SAMA chciec do nich dolaczyc i przede wszystkim nie chciec byc pepkiem swiata!
    Nikt z Przyszlych Mamus nie lata po portalu i nie wyciaga na sile ciezarowek na tamten watek.

A to, ze akurat teraz walkowany jest temat wyprawkowy? No skoro akurat w danej chwili jest taka potrzeba to dlaczego nie?
    Przeciez " swiezynka" moze narzucic sama temat! Przeciez nikt tego nie broni! Ale niech nie oczekuje, ze towarzystow bedzie sie domyslalo o czym ona chce aktualnie porozmawiac i ze na pewno to nie temat wyprawek.

Uwazam, ze dziewczyny maja w sobie spora doze tolerancji, czego przykladem jest cierpliwe znoszenie, czasem wyimaginowanych problemow, jednej z uzytkowniczek.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJan 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Jaheira: Ani razu nie zdarzylo mi sie przeczytac nieprzychylnej reakcji na " swieza ciaze".

1. Dokładnie i zawsze jest witana z otwartymi ramionami na dodatek z Oooo i największymi gratulacjami.

2. Mal odpowiedz mi na jedno pytanie. Twierdzisz, że na Przyszłych jest Ci za tłoczno .... To ile miało być osób według Ciebie na wątku, który założyłaś ? Jakiś limit ? Czy jeśli jakaś nowa dołączy to musi czekać aż się miejsce zwolni czy jak chciałaś to rozwiązać ?
    Nie prościej tak jak pisały dziewczyny, zwołać sobie grupkę i rozmawiać do woli ?

3. Każdej jednej mamie na początku ciąży zawsze są udzielane odpowiedzi na pytania. Wyjątkowo się zdarzy, że tak nie jest, jak wszędzie czy na forum czy w życiu prawdziwym. Jak jest 10 osób w sali i dyskutują i Twoje pytanie zostaje pominięte to co robisz ? Wychodzisz, obrażasz się czy zadajesz jeszcze raz pytanie ? Czy może zwołujesz kolejne 10 osób i czekasz aż tam Ci ktoś odpowie ? A co jeśli na tym wątku, który chciałaś założyć znów zostanie Twoje pytanie pominięte, założysz kolejny wątek ? Jeśli moje pytanie jest pomijane na wątku rozpakowanych, to zwyczajnie zadaję pytanie raz jeszcze i tyle.

4. I kto ma na te pytania odpowiadać na wszelkie wątpliwości takiej świeżynce ? Inna świeżynka równie przestraszona bólem podbrzusza ?

I proszę o co chodzi z tymi nowe kontra stare, weźcie wyluzujcie, to jest normalna dyskusja nad tym co zrobić, żeby na tym forum był porządek i nic więcej.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Racja Jahe

a i był taki dzień, że dziewczyny w "niższej " ciąży marudziły o mdłościach, badaniach genetycznych i wtedy wyglądało jakby nie było tych dziewczyn w "wyższej" ciąży...

równie dobrze sytuacja może się obrócić, na wątku może być masa świeżynek i temat będzie się toczył wokół pierwszych tygodni ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    hihihi ooooo jak boskooooo :clap: uwielbiam to i zacieram rączki:wink:
    ZAWSZE kończy się tak samo :)) a najlepsze jest to jakie różki pokazują te o wielkim sercu osoby co chciały dobrze :smile:

edit: tfu, o szczerym chyba było?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    I tak miło ci że komuś sprawiłaś przykrość ? Bo widzę że uśmiech masz szeroki... to jest właśnie przykre, że zamiast normalnie podyskutować tutaj, w gronie przecież o podobnych problemach, doświadczeniach, w gronie gdzie szukamy zrozumienia , pomocy a czasem po prostu miłęgo słowa... że właśnie tutaj tak niektóre z was reagują... mniemam, że jak już żadna z nas, (która chciałą ten wątek bardzo bardzo mocno), już przestanie się tu pojawiać to i wy znikniecie, bo nie będzie komu dogadywać i uprzykszać... gratuluję...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tinamar: I tak miło ci że komuś sprawiłaś przykrość ? Bo widzę że uśmiech masz szeroki... to jest właśnie przykre.

to do mnie?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No chyba, że źle Cię zrozumiałam...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nie wiem, ale zakładam, ze prawdopodobnie dobrze, jednak wolałam dopytać, a teraz chętnie Ci odpowiem:

Tinamar: I tak miło ci że komuś sprawiłaś przykrość ?

Jeśli mam być szczera to o co kaman :shocked:?? Przykrość?? serio? Dlaczego niby? Aż tak poważnie podchodzicie do dyskusji? Nikogo nie obraziłam, ba, w mojej ocenie nawet żółci nie wylałam, a jeśli już ktoś się upiera to ta żółć była raczej całkiem kolorowa.

Tinamar: Bo widzę że uśmiech masz szeroki...

A tak, racja, mam. Forum traktuję na luzie i Wam też to doradzam, zwłaszcza w ciąży stres jest niewskazany.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    właśnie o tym mówię... no ale szkoda komentować... cóż...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tinamar: właśnie o tym mówię... no ale szkoda komentować... cóż...

Tzn? Jakiś konkret? Bo niestety nie wiem o czym mówisz.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Wiem, widzę i dlatego napisałam - szkoda komentować :)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Wiem, widzę i dlatego napisałam - szkoda komentować :)

Tinamar chyba to miał być szept tak sądzę?
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    PENNY:
    4. I kto ma na te pytania odpowiadać na wszelkie wątpliwości takiej świeżynce ? Inna świeżynka równie przestraszona bólem podbrzusza ?

Wg mnie Penny trafiła w sedno.

Zamykam temat.

:tooth:

:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nie, to było do Ciebie :) Ale dalej nie rozumiesz :)
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Tinamar, ale ja też nie rozumiem, o co Ci chodzi... Może jakoś bardziej komunikatywnie napisz? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tinamar. No niestety. Poplątana logika dla mnie.
    W każdym razie pewne jest jedno. Gdyby któraś z oponentek tak do Ciebie napisała jak Ty do mnie teraz to pewnie sprawiłąby Ci PRZYKROŚĆ i byłaby chamska i szydercza nie?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nie koniecznie... ale nadal nei rozumiecie i po dzisiejszym dniu i postach szczerze nie zależy mi żebyście zrozumiały. No i obiecałam sobie że już tu nie skomentuję was więc się tego trzymam :) Buziaki i dobrej nocy:*
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Ja chyba w jakimś matrixie siedzę, bo nie kumam, o co Tinamar chodzi...
    A tak w ogóle- za miesiąc na przyszłych mamusiach będzie więcej świeżynek niż mamuś tuż przed godziną 0...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tinamar: Nie koniecznie... ale nadal nei rozumiecie i po dzisiejszym dniu i postach szczerze nie zależy mi żebyście zrozumiały.

Ale czego nie rozumiemy?? Oto jest pytanie. Ja chętnie zrozumiem o co Ci chodzi, serio.
    Najlepiej uciec. To tylko świadczy, ze tak naprawdę sama nie wiesz .
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    :*
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Olenkaka: Ja chyba w jakimś matrixie siedzę, bo nie kumam, o co Tinamar chodzi...

też się tak poczułam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Olenkaka- to wtedy te starsze stażem założą nowy wątek :tooth:
    Tinamar, szkoda, że nie możesz podać argumentów, skoro toczy się tutaj całkiem normalna rozmowa teraz.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Tinamar: :*

:shocked: :tooth:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Poprostu nei chcę tracić czasu bo udzielam się gdzie indziej i tam mi to sprawia frajdę a tutaj niestety nie ;) Tak więc zajmijcie się już sobą i swoimi wątkami - no chyba że wolicie pozostać sobie tutaj "posty nie na temat" ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tinamar: Poprostu nei chcę tracić czasu bo udzielam się gdzie indziej i tam mi to sprawia frajdę a tutaj niestety nie ;)

Ale i tak tracisz, zbywając nas pierdołami :). Przyznaj, ze się zaplątałaś i nie wiesz sama co chciałaś napisac. To lepsze niż odchodzić z fochem. Zwłaszcza, ze jest zupełnie bez powodu.
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ale ja nie mam żadnego swojego wątku- kurka, też mnie wkurza przekonanie, że każda z nas ma swoich tyściąc pińcset wątków, gdzie jest królową, a nowe nie mogą mieć swojego i się robi sytuacja jak w przedszkolu.
    Jeśli nie chcesz tracić czasu, to po co wgl pisałaś do Licho? Teraz to trochę śmiesznie wygląda... Bo żeby normalnie pogadać, to nie.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    he he ;) Normalnie nie mogę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    no ja też :)) więc coś nas łączy
    __
    zamiast tego może mi walnij między oczy konkretem gdzie sprawiłam komuś przykrość? najchętniej przyjmę cytat ze mnie :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Tinamar no ale sama sobie przeczysz... niby rozmawiać nie chcesz, a jakieś tu buziaki nam wysyłasz :devil: Jak mam to odebrać :>

I po co się od razu obrażać, warto rozmawiać, dociekać i tak dalej, od tego jest forum.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Chyba nie ma na co liczyć. To jest dopiero "poważanie" rozmówcy... "głębokie" bardzo:confused:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Licho, nie smutaj- chodź założymy sobie wątek "Użytkowniczki na L" :wink: Chyba takiego nie ma, nie? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Lexia: Licho, nie smutaj- chodź założymy sobie wątek "Użytkowniczki na L" Chyba takiego nie ma, nie?

Przeżyję, chociaż wolę pomyje niż coś takiego jak mam być szczera... po stokroć bardziej ;-).
    Lex.... nieeee, mam dużo koleżanek tu nie na eL :wink:.

Treść doklejona: 24.01.13 21:26
    ale, ze nie ma to racja.... niedopatrzenie straszne :wink: chociaż ja to tyl razy nicka zmieniałam, że wiesz, musiałabym być w co najmniej czterech na raz wątkach ;-)
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Matko Boska! Co za szalony wątek! Kocham Was! Wszystkie!
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Też wolę, jak ktoś powie prosto i zwięźle, co mu leży na wątrobie... Ale trudno.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Blanka, już dawno doszłam do wniosku, ze "posty nie na temat" to jeden z lepszych tematów hehe
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Licho, wiesz, to w zależności od obecnego nicka mogłabyś sobie wędrować :tongue: Sama pierwsze skojarzenie z Tobą mam Kaonashi? Czy jakoś tak :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Licho: już dawno doszłam do wniosku, ze "posty nie na temat" to jeden z lepszych tematów hehe

Ou jes, ja na przykład siedzę sobie teraz z chrupkami, obok chrapie Krasnal, a ja przeglądam sobie wątek od pierwszej strony. I wiecie co? Schemat się powtarza :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    The_Fragile: I wiecie co? Schemat się powtarza

Bez obrazy, ale odkrywcza to nie jesteś :wink::thumbup:

Treść doklejona: 24.01.13 21:30
    Lex , dooobre :). Ten był już drugi :D

edit: ale w sumie 3ma nickami pasowałabym do wątku na K, więc skłamałam tam wyżej z czterema :D
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Oj, cicho no, myślałam, że Amerykę w puszce odkryłam a Ty mi tu z takimi ;)

W każdym razie śmiesznie i strasznie tu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Licho: Ten był już drugi :D

To ten pierwszy chyba miałaś jeszcze nie za mojej kadencji :tongue:
    Aaaa i ten avatarek niebiesko-czerwony :smile: Kurde, nie wiem czemu tak zapamiętałam :tongue: Wpadłaś mi w oko normalnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Lexia:
    To ten pierwszy chyba miałaś jeszcze nie za mojej kadencji

raczej tak :)
    a drugi kojarzysz?

Treść doklejona: 24.01.13 21:33
    Lexia: Aaaa i ten avatarek niebiesko-czerwony Kurde, nie wiem czemu tak zapamiętałam Wpadłaś mi w oko normalnie :D

cudnie :bigsmile:, lubię młodsze koleżanki :devil::wink:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    No własnie kojarzę Kaonashi, wiem, że był też jakiś przed Licho, ale już nie taki rzucający się w oczy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja nie wiem co mi się wydawało Licho, że Ty tu dłużej niż ja jesteś :shocked: Bo w sumie u mnie 3 rok leci...
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Już chyba wiem czemu :tongue: Od Ciebie dostałam kiedyś pierwszego szepta daaaawno temu :tongue:

Treść doklejona: 24.01.13 21:36
    W sumie, to się zarejestrowałyście dzień po dniu :smile: To ja bardziej świeżynka jestem, bo 600 mi nie stuknęło jeszcze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Fragile, myślę, że dobrze Ci się wydawało ;-)

Treść doklejona: 24.01.13 21:38
    Lexia: Już chyba wiem czemu Od Ciebie dostałam kiedyś pierwszego szepta daaaawno temu

serio? nie pamiętam :))
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Lexia, Ty świeżaku ;))) Z Sons Of Anarchy mi się skojarzyło ;)

A to moje drugie konto, w sumie stuknęło mi już jakieś... właśnie policzyłam - ponad tysiąc :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Licho:
    serio? nie pamiętam :))

Tak, tak :smile: I to takiego ze zwróceniem uwagi nawet ;>
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    moje też :)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Fragile, Ty to już stara wyjadaczka :bigsmile:

Ahhh, czuję się smarkato- dosłownie i w przenośni :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Lexia: Tak, tak I to takiego ze zwróceniem uwagi nawet ;>

hehe... no, ale jak Cię teraz czytam to sądzę, ze konstruktywnie :wink:?
    chyba wiem już kiedy i gdzie :confused:

Treść doklejona: 24.01.13 21:41
    Lexia: Ahhh, czuję się smarkato- dosłownie i w przenośni
    --

ciesz się tym póki możesz :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.