Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMyAngel
    • CommentTimeJun 8th 2011 zmieniony
     permalink
    Każdy to robi, he he he :) Znaczy.... nie wierzę, że nie robi :)
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sara32: "Pokutuje pogląd, że niepłodność częściej jest problemem kobiecym. Tymczasem dane statystyczne mówią tak: 35% przyczyn niepłodności leży po stronie kobiety, 35% po stronie mężczyzny. W 25% problem dotyka obojga partnerów, a w 5% przypadków - mimo prób zdiagnozowania - przyczyna pozostaje nieznana"

no właśnie te statystyki podważał nasz androlog i lekarz z kliniki niepłodności :wink:
    ponoć dane już sie zmieniły [nawet na 28 dni tu widać, że więcej problemów u panów jest......]

MsMartina: nigdy w zyciu jakiejkolwiek masturbacji itp. :)

sraty pierdaty :smile::smile::smile:
    teraz może nie ale nie uwierzę, że nigdy sobie freda nie zmarszczył :devil:
    a jeśli faktycznie nigdy tego nie robił [nawet będąc nastolatkiem] to czy aby na pewno z nim wszystko orajt ? :confused: :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    nie znam go od zawsze,fakt. ale pewne sprawy w lozku mnie spokojnie o tym przekonuja :)

mam go zmusic zeby sam sie doprowadzil zeby zaprzeczyc temu stwierdzeniu? a z drugiej strony- wiesz, jestes na 100% pewna, ze tacy faceci nie moga istniec? :)
    no sorry, ale nie mozecie odpowiedziec ani za niego ani za mnie, nie jestescie w stanie uwierzyc- sorry. ale nie mozecie tez stwierdzic ze klamie, nie?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 8th 2011
     permalink
    MsMartina: ale pewne sprawy w lozku mnie spokojnie o tym przekonuja :)

jakie ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    moze wpadniesz do nas i sie przekonasz? ;P
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    TEORKA: jakie ?
    też mnie zaintrygowało, co może o tym przekonywać;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MsMartina: moze wpadniesz do nas i sie przekonasz? ;P

za daleko :tongue:

no weź napisz :wink:

bo ja aż z ciekawości zapłonęłam rumieńcem :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Teorka:
    sraty pierdaty :smile::smile::smile:
    teraz może nie ale nie uwierzę, że nigdy sobie freda nie zmarszczył :devil:
    a jeśli faktycznie nigdy tego nie robił [nawet będąc nastolatkiem] to czy aby na pewno z nim wszystko orajt ? :confused: :cool:

a tu mnie w ogole rozwalasz- teraz masturbowanie sie jest wyznacznikiem normalnosci faceta?
    kurcze, ja mu zazdroszcze- mialam z tym problem i ogolnie mi glupio z tego powodu. z racji tego ze sie jest katolikiem/katoliczka to nie robienie tego typu akcji wydaje mi sie zaleta, a nie wada.
    zapewniam, wszystko orajt. no chyba ze pokochanie dziewczyny z dzieckiem jest wykazaniem sie szalenstwem :/
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MsMartina: teraz masturbowanie sie jest wyznacznikiem normalnosci faceta?

a skąd ! :wink:
    ale KAŻDY nastolatek w swoim życiu przechodzi taki etap, że zaczyna się interesować swoim ciałem, członkiem, erekcją i wytryskiem a jedynym sposobem, żeby się z tym zapoznać jest onanizowanie się...
    z resztą dziewczyny robią to samo [chociaż może nie wszystkie tak jak to jest u chłopców.....] :devil:

i nie wiem co to ma z katolicyzmem wspólnego ?
    myślisz, że 13 - 14 latek myśli o Bogu i zakazach kościoła robiąc to co robi i co mu przyjemność sprawia ?
    ja sądzę, że na pewno nie......
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    MsMartina: z racji tego ze sie jest katolikiem/katoliczka to nie robienie tego typu akcji wydaje mi sie zaleta, a nie wada.

A co tu ma katolicyzm? Chyba że katolicy to jacyś nadludzie, którzy z ludzkimi sprawami (a masturbacja w wieku dojrzewania taką mi się wydaje) mają mało do czynienia.
    btw.. znam takich "wyzwolonych" katolików, ze hoho...:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Moj mąż też nigdy się nie onanizowała dla niego to jest coś obrzydliwego, choć dla większości normalne. Ostatnio nawet miał możliwość zbadania nasienia za darmo, w dobrej klinice niepłodności w mieście, w którym akurat przebywał. Mnie nie było i nie był w stanie się przemóc, badania nie zrobił. Po powrocie "oddaliśmy" nasienie w domu i zawieźliśmy.
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A cóż takiego obrzydliwego jest w masturbacji?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Melodie: A cóż takiego obrzydliwego jest w masturbacji?

no właśnie.....?
    dla mnie to bardziej przyjemne niż obrzydliwe i jakby mój mąż uważał to za rzecz obrzydliwą to bym go chyba do jakiegoś seksuologa rejestrować zaczęła...:devil::devil::devil::cool:
    --
  2.  permalink
    Dla mnie nic i dla większości osób też nie a on coś widzi...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Może ma jakieś zaburzenia z dzieciństwa albo młodości.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wioletta83: Dla mnie nic i dla większości osób też nie a on coś widzi...

a jakby się Twój Mąż dowiedział, że dajmy na to Ty się sama czasami ten teges to jaka by była jego reakcja ?
    czułby do Ciebie obrzydzenie ?
    czy to tylko w jego wykonaniu jest nie do przyjęcia a u innych go to nie razi ?
    --
  3.  permalink
    TEORKA: a jakby się Twój Mąż dowiedział, że dajmy na to Ty się sama czasami ten teges to jaka by była jego reakcja ?
    Wie o tym i mu to nie przeszkadza a nawet czasami się o szczegóły pyta:) Mu chodzi tylko i wyłącznie o siebie a i zapachu spermy tez nie znosi, a tak poza tym jest "normalny" :)
  4.  permalink
    [quote=Melodie]Może ma jakieś zaburzenia z dzieciństwa albo młodości.[/quote Zaburzenie czego? Nie chęć do masturbacji nie jest nigdzie klasyfikowane jako zaburzenie.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wioletta83: Wie o tym i mu to nie przeszkadza a nawet czasami się o szczegóły pyta:) Mu chodzi tylko i wyłącznie o siebie a i zapachu spermy tez nie znosi, a tak poza tym jest "normalny" :)

no to chociaż tyle, że Tobie nie zabrania :wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wioletta83: i zapachu spermy tez nie znosi

a tu akurat go rozumiem hehehehehehe :devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Nie wiem, Wioletto, snuję tylko przypuszczenia. Napisałaś, że postrzega masturbację jako coś obrzydliwego, a to może być np skutkiem zbyt rygorystycznego bądź religijnego wychowania.
    •  
      CommentAuthoraditi
     permalink
    Ale się uśmiałam:)

A tak poważnie - nie rozumiem jak facet może nie znosić zapachu własnego nasienia. Przecież to jest jego ciało... Sam siebie nie akceptuje???
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Idąc tym tropem- smak i zapach zmieniają się pod wpływem diety i palenia/niepalenia papierosów:devil:
    Ale chyba nadto już zboczyłyśmy (nomen omen) z tematu dyskusji... :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    aditi: nie rozumiem jak facet może nie znosić zapachu własnego nasienia. Przecież to jest jego ciało
    Idąc tym tokiem myślenia, lubisz zapach swojego np. potu?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    agael77: Idąc tym tropem- smak i zapach zmieniają się pod wpływem diety i palenia/niepalenia papierosów:devil:

że jeszcze na chwilkę zboczę :cool:
    u mojego męża rzucenie palenia lub też wpierdzielenie 100 kg ananasów ni cholery nie pomogło :devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Mój nie pali, a zapach też mi nie odpowiada :angry:

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthoraditi
     permalink
    Odróżniasz brud od naturalnej wydzieliny ciała??? Z tego co wiem to pot nie ma zapachu - dopiero na skórze zaczyna śmierdzieć (nazywając po imieniu).
  6.  permalink
    Pote jest NATURALNĄ wydzieliną i posiada zapach, często jest to wiązane z teorią feromonów. Jedni mają mniej ,drudzy bardziej intensywną woń, pod wpływem bakterii może się potengować jego nieprzyjemny zapach. Pot zwykle wydziela "zapach" odrazu po jego pojawieniu się,zatem nie wiem dlaczego jego woń wiążesz tylko i wyłącznie z brudem. Nie wiem również skąd u Ciebie taki nieprzyjemny ton?
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    A co ma masturbacja, zapch spermy i potu (nie wązne czy śmierdzi czy nie) do planowania poczęcia dziecka?
    --
  7.  permalink
    motylica0: A co ma masturbacja, zapch spermy i potu (nie wązne czy śmierdzi czy nie) do planowania poczęcia dziecka?
    Masturbacja jest związana z badaniem nasienia, reszta nie ma nic wspólnego z planowaniem dziecka:)
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    sluchajcie jak temat potu i masturbacji w tym watku sie skonczy to mozemy go przerzucic na dyskusje nie na temat? :)

jejku, ino godziny mnie nie było a jaka dyskusja zagorzala :)
    dobrze ze trafil sie inny nienormalny co sie nie masturbuje :P ale u mojego nie ma wstretu do zapachu itd. ale jestesmy oboje wychowani katolicko i jak najbardziej jako 13-14latki, niezaleznie od siebie, wlasnie nauki kosciola byly w glowie (teorka, to do Ciebie). on jakos w tym braku potrzeby (osiagania orgazmu, bo o niedotykaniu sie raczej nie bylo mowy)pozostal, ja jestem z tych wyzwolonych katolikow niestety (do do agael :)) i daleeeeko odeszlam od tamtych idealow. ja zreszta bardzo sie ciesze ze jednak w tamtym burzliwym nastoletnim czasie bylam blisko kosciola, bo nie wiem jak mogloby sie moje zycie potoczyc bez tego.

no, a co do zapachow- kazdy ma jakies odbicia :) i uwazam ze to normalne ze komus przeszkadza jakis wydzielany naturalnie zapach. mi samej nie pasuje moj wlasny zapach w pewnym momencie cyklu i nie uwazam ze jestem wariatka z tego powodu :P ma chlop prawo do tego zeby nie przepadac za zapachem spermy, wazne ze mu sie dobrze zyje z kobieta :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    MsMartina: ja jestem z tych wyzwolonych katolikow niestety

pisząc "wyzwolonych", miałam na myśli nieco inne zachowania :-)
    i dlaczego- NIESTETY?
    --
  8.  permalink
    No nieźle rozkręciła się dyskusja :bigsmile:

Uważam, że zarówno mężczyzna i kobieta powinni się poddać badaniu, jak to już było wspominane, razem planujemy dziecko i razem poddajemy się badaniom..
    I nie ma czegoś takiego, że mi się to nie podoba, że się wstydzę.. i badania nie zrobię..
    Z wielu opowieści słyszałam, że niestety badania na niepłodność u kobiet do przyjemnych nie należą, i co czy któraś się z tego powodu poddaje? Nie sądzę.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Agael, bo wydaje mi sie ze wiele lepiej by mi sie zylo, lepiej funkcjonowalabym bedac dobrym katolikiem niz takim wyzwolonym. (dla mnie to Twoje okreslenie "wyzwolony" znaczy- mowi ze katolik a szaleje). Chcę- chcemy pewne rzeczy w naszym zyciu uporzadkowac i moc z pelna odpowiedzialnoscia powiedziec ze tworzymy katolicka rodzine. NIESTETY jeszcze tego powiedziec nie moge.

Co do powrotu do wątku- uważam że RóżaŻ ma przedziwne podejscie do mezczyzn... totalnie sie z nia nie zgadzam.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    MsMartina: dla mnie to Twoje okreslenie "wyzwolony" znaczy- mowi ze katolik a szaleje

nie tyle mówi, ale w innych okolicznościach daje świadectwo- i to ogromne.
    MsMartina: Co do powrotu do wątku- uważam że RóżaŻ ma przedziwne podejscie do mezczyzn... totalnie sie z nia nie zgadzam.

ja też.. i chciałabym dowiedzieć się, dlaczego tak uważa
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Zadziwia mnie jak niektóre kobiety boją się tematu mężowskiej masturbacji. Lepiej wmówić sobie, że nie, nigdy w życiu:). Bo co? ze mniej kocha? że to czemuś tam uwłacza? bzdura. czasami popęd jest silniejszy niż największa wiara. I to nic nie zmienia. A to, że mąż mówi, że nigdy tego nie robił - no jak chcesz to usłyszeć to Ci mówi. Co mnie obchodzi, czy mąż w młodości to robił czy nie? Zdrowemu młodemu człowiekowi to się zdarza i tyle.
    Ale dobra, to było następne zboczenie z tematu:).
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Tamara74: boją się tematu mężowskiej masturbacji

nie tylko mężowskiej :wink::wink::wink:
    przecież kobiety też to robią :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    TEORKA:

nie tylko mężowskiej :wink::wink::wink:
    przecież kobiety też to robią :devil:

jasne, ale nie słyszałam od żadnego ze znajomych panów takich zaprzeczeń:), wręcz zachęcają do takich zabaw:)), czyż nie? :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Bo uczono nas, że masturbacja jest be, że nie wolno, że szkodzi. Panowie z natury są mniej grzeczni i mniej sie przejmują gadaniem innych.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja jeszcze nigdzie nie spotkałam się ze stwierdzeniem,że masturbacja to ZŁO. Ewentualnie z tym,że bardzo dużo kobiet /mężczyzn się do tego nie przyznaję,bo dla Nich masturbacja to wstyd. Jeszcze kiedyś w gazetach dla nastolatków pisało,że powoduje skrzywienie członka,albo niepłodność :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    no to ja tu tez mam inaczej- zdarza sie rozmawiac i zartowac o masturbowaniu sie w naszych roznych spotkaniach i rozmowach.
    Tamara, ale pijesz do mnie? ze niby nie przyjmuje do wiadomosci? A w tym samym czasie mowie ze sama mialam z tym problem (czyt. byly momenty codziennego onanizowania sie itp)? A moze po prostu to sie naprawde zdarza?

no plijz, udowodnij mi jakims badaniem ze 100% facetow sie masturbowalo lub masturbuje. jesli nie to nie rob na sile zaprzeczania tego co jest a ty nie masz o tym pojecia. nie znasz mnie, jego (ani jak rozumiem zadnego faceta ktory tez tak ma)- nie wymagam, ale do kurki nedzy nie wmawiaj mi!
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    MsMartina: do kurki nedzy nie wmawiaj mi!
    chyba nadto się MsMartina unosisz.Proponuj dyskusję przenieść na osobny wątek, bo zaśmieciła ten.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Karko, bez obaw.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Tamara74: czyż nie? :)

czyż tak :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Znalazłam fajny tekst :wink:

"94% nastoletnich chłopców przyznaje się do masturbacji, a pozostałe 6% kłamie.
    Cóż, może to lekka przesada, ale jedna rzecz jest pewna – my, mężczyźni, rodzimy się z penisami w dłoniach i robimy z nich dobry użytek niemal od dnia narodzin!"

:devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Teorka, rozumiem że jest to z jakiejś publikacji naukowej :P
    Niemal od dnia narodzin... noo, koleżance muszę powiedzieć, jej syn ma 1,5 roku i się nie masturbuje, niech zacznie go uczyć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    MsMartina: Tamara, ale pijesz do mnie? ze niby nie przyjmuje do wiadomosci?

Po pierwsze nie "piję" tylko dyskutuję, po drugie - jeśli do którejś coś mam, to mówię wprost do niej, tak, żeby wiedziała, a nie musiała się domyślać. Ale czy tamto zdanie dotyczy Ciebie? Nie wiem, sama sobie odpowiedz.

MsMartina: koleżance muszę powiedzieć, jej syn ma 1,5 roku i się nie masturbuje, niech zacznie go uczyć :devil:

jakby co, to małe dziewczynki też to robią, to normalna faza poznawania swojego ciała. oczywiście u niektórych dzieci zatrzymuje się to na oglądania siebie lub koleżanek pod kołdrą w przedszkolu(wiem co mówię:shocked:), a niektórych dochodzi do tzw onanizmu dziecięcego.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    małe dzieci lubią dotykać genitaliów, a chłopcy maja erekcję
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Mrs Martina bardziej chodziło o to co Tamara i Agael napisały, a TY od razu jakieś szydery i ironiczne wypowiedzi...
    bez sensu
    dziwne bo masz córkę więc powinnaś takie rzeczy wiedzieć [mojej znajomej 3 letnia córka na przykład często gęsto ociera się o róg ławy albo o pasy w samochodzie - zupełnie nieświadomie i bezwiednie bo tak wygląda właśnie onanizm dziecięcy.....]

i tak ten cytat pochodzi z bardzo naukowego źródła :tongue:
    zadowolona ? :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    MsMartina: niech zacznie go uczyć
    nie musi go uczyć - sam to wkrótce odkryje - to naturalne, tak jak u dziewczynek - jak napisała TEORKA. A fanatyczne zaprzeczanie istnieniu onanizmu (także u dzieci) może tylko negatywnie wpłynąć na naszą (i dzieci seksualność) ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.